Ms tanısı kondu yaşayanlar nolur yardimci olsun bana

Emar da plak görülmüş ona istinaden söylediler daha belden sıvı alınmadı sağ elde hafif uyusma çok telefon tuttugunda olur ya öyle bir de sağ göz salteri kapattı.kortizon tedavisi serum olarak aliyorum.kimseye anlamıyorum çünkü daha ben anlamadım yasadigimi Allah im tüm çocukları anneleri korusun inşallah nolur dua edin bana ihtiyacım var

Öncelikle geçmiş olsun umarım kısa sürede iyi hisseder ve evine geçersin. Bundan sonra ilerleme olmaması için hatta bazı hastalarda iyileşme bile olabiliyor glütensiz beslenmeye geçebilirsin. Birçok otoimmun hastalığın sebepleri arasında glüten var ne yazık ki. Bu diyeti araştırabilirsin.

Kendinizi MS'im diye şartlandırmayın lütfen, henüz kesin bir bilgi değil.

Haa öyle olsa bile tedavisi mümkün elbette, lütfen moralinizi yüksel tutun.

Çok geçmiş olsun.

tuzu stresi cikolatali urunleri neredeyse tamamen hayatindan cikaracaksin. illa ilac kullanacaksin diye bir durum yok ilacsiz da atlatabilirsin. omrunde sadece 1 kere de 10 kere de atak gecirebilirsin. sakin olmalisin. en en en onemlisi uzulmeyeceksin.

Yüreğini ferah tut daha kesin bir tanı bile yok. Duam seninle rabbim yar ve yardımcın olsun.

Canım geçmiş olsun öncelikle stres yapma stres bu hastalığın düşmanı

Benim eltime yıllarca teşhis koyamadilar teşhis kondugunda yuruyemiyordu
Fizik Tedavi ilaç iğne ayağa kalktı 8senedir tedavi görüyor

MS çeşitleri varmış eltim her atak geçirmesinde yurumesinde sıkıntılar oldu birazda çok aktif bir insan değildi daha onceden de

Dr yürüyüş yuzmenin çok iyi geleceğini söylemiş

En güzel örneği serdar Ortaç gayet iyi bakin magazin ve reklamlarda

Hersey güzel olacak diye düşünün önlemini aldıktan sonra ne olabilir ki
Erken teşhis çok önemli

Rabbim size ve ailenize sağlık uzun ömür versin

Allah şifa versin. Geçen sene bir arkadaşıma da ms tanısı kondu. Şimdi düzenli olarak iğne oluyor. Kendisi yapıyor insülin iğneleri gibi. Hastalığında hiçbir ilerleme yaşamadı. Eskisinden farksız devam ediyor yaşantısına. Sadece tekrar hamile kaldı ve hamileliğini sonlandırmak zorunda kaldı. O da hamilelik süresince iğne olması bebek için riskli olurmuş. İğneyi bırakırsa da kendisi için risk. Tek yaşadığı olumsuzluk bu oldu.
Arkadaşımın hastalıkla tanışma sürecinde çevremizde yaşayan ve kendimizden farklı sağlık durumu olduğunu düşünmediğimiz 3 kişinin daha yıllardır ms hastası olduğunu öğrendik.
Kötü tablolara odaklanıp kendinizi olumsuza sevk etmeyin. İğnelerle ataklar kesilebiliyor tanık oldum. Siz de bu şekilde normal hayatınıza dönersiniz bir an önce inş.

Geçmiş olsun

25 yıldır MS olan normal hayatını süren tanıdıklarım var

Tedavini ve rutinini bozmayınca hayat düzenli gidiyor

Üzme kendini kızınla Mutlu günler seni bekliyor

Benim annem 27 yildir ms hastasi. O da ilk sizin gibi gozlerinden atak gecirdi ve gunlerce hastane arastirma surecinden gecerek tani kondu . sene 1990 idi. 15 yil senede 1 2 kez atak gelirdi .kortizon alirdi 1 aya toparlardi kendini. Ama o zamanlar tip bu kadar gelismemisti ve yogun ve stresli bir isi vardi . 2006 dan beri haftalik duzenli igne oluyor ve 10 yildir masallah cok sukur atak gelmedi. Kendisi su an 60 yasinda. 40 li yaslarinda yataktan kalkamadigi altindan alindigi zamanlar oldu fakat igne tedavisinden sonra son 10 yildir Kendi isini yapabiliyor, belli bir mesafe yuruyebiliyor. Yorgunluk , stres ,cok sicak ve cok soguk havalar , agir yemekler ,agir tatlilar yaramiyor.

Çok geçmiş olsun canım 5 yaşındaki kuzenimin doğuştan sonra MS hastası olduğu ortaya çıkmıştı, sürekli bayılıyordu önceden gelişimini de etkilemişti, ama şuan çok iyi sürekli kullandığı ilaçları var içini rahat tut aklına getirme şifa verir Rabbim inşaallah duacınım..

Leke derken. Beyinde duman gibi bir goruntu degilmi. Belinizden su alinip tahlil yapildimi ms nin kesin teshisi boyle cunku.Beni neler bekliyor diye sormayin lutfen uzuluyorum. Cevremde 2 kisi var oyle. Bu hastalikta moral cok onemli yoksa hepten yataga dusersiniz.

annesin ve güçlüsün ..
Rabbim şifasını versin
geçmiş olsun demeye geldim.

Duam seninle..

cok gecmis olsun canim
bende de MS den süphelenmislerdi beynimde var benim de.
ilikten sivi alip baktilarmi, kesin sonuc öyle cikiyor cünkü.
ben de öyle yaptilar cikmadi cok sükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…