Ms tanısı kondu yaşayanlar nolur yardimci olsun bana

Ah canim keşke daha iyi olsa halen bulanık görüyorum dün göz doktoruna gittim görme alani testi yaptırdım tam net dememekle %16 goruyo dedi Dr. Tamamen duzelmez belki cok az daha iyilesir o dedi.Sol gözüm le hayatımı göturuyorum.moralim çok kötü.
Allah yardımcın olsun canım,nerede şifası varsa sana nasip etsin inşallah:KK200::KK200::KK200:.Ailen yakın mı sana,dilerim yakındır,çok moral olur sana.

Benim cocukluk arkadasimda sizin gibi ani bir gorme kaybiyla gitti ve ms oldugunu ogrendi. Tedavisi ne sekilde oldu bilmiyorum ama suan girmesi gayet iyi, 2 cocugu var 3. Ye hamile. Size de rabbim sifa versin

İyileştiniz mi? İyisinizdir şimdi inşallah 🙏
Ah canım sorduğun için sağol, gözüm maalesef bulanık kaldı ama bir daha atak geçirmedim çok şükür ,Sabah akşam hap içiyorum düzenli mr a giriyorum 3ayda bir kan veriyorum.bazen sıcak yanma basıyo yüzüm kızarıyo aradan ayaklarımda karıncalanma batma oluyor geçiyor hemen.
Çok şükür iyiyim hayat enerjim var yaşama sevincim var en önemli hapım kızım İyi ki var
Felsefem artık şu: yaşadığın gün hayatının belki en güzel günü,of pof yapıp sıkılmak yok

Benim annem 27 yildir ms hastasi. O da ilk sizin gibi gozlerinden atak gecirdi ve gunlerce hastane arastirma surecinden gecerek tani kondu . sene 1990 idi. 15 yil senede 1 2 kez atak gelirdi .kortizon alirdi 1 aya toparlardi kendini. Ama o zamanlar tip bu kadar gelismemisti ve yogun ve stresli bir isi vardi . 2006 dan beri haftalik duzenli igne oluyor ve 10 yildir masallah cok sukur atak gelmedi. Kendisi su an 60 yasinda. 40 li yaslarinda yataktan kalkamadigi altindan alindigi zamanlar oldu fakat igne tedavisinden sonra son 10 yildir Kendi isini yapabiliyor, belli bir mesafe yuruyebiliyor. Yorgunluk , stres ,cok sicak ve cok soguk havalar , agir yemekler ,agir tatlilar yaramiyor.
Merhaba annenize cok geçmiş olsun masallah uzun hayırlı ömürleri olsun MS hic hiç uğramasın insallah. Benim annem de 52 yaşında doktorların demesine göre 2006 da yüz felci geçirmişti ilk atak dediler temmuzdan bu yana sağ elinde uyuşma var suan MS üzerine tahliller verdik arastırılıyor bu süreçte kortizon 5 günlük yazdılar bugün 4. Kortizon serumu aldı ama hala elinde ki uyuşukluğum geçmedi geçer mi sizce bu kortizon ne zaman etki gösteriyor

Herkese merhaba şu an hastanede 6.günüm.öncelikle okuyan herkese başını kaldırsın ve şükür edip dua etsin.2 hafta önce kadar evde baş donmelerim başladı 3.5 yaşında kızım var onun peşinde kosturmatan sicaklara yorum malum antalyadayım.sonra acaba vertigo mu diye KBB ye gittim demir ve vitamin eksikliğine bağladılar.geçen perşembe ogleden sonra birden saf gözüm bulanık görmeye başladı ertesi gün flu cumartesi sabahi özele attim kendimi acil kağıt yazdı pazartesi sabah fakülteye git diye.cumartesi gecesi acile geldim geliş o geliş halen yatıyorum. Göz ultrasonu gon tansiyonu göz anjiyosu hepsine bakıldı içerde sarı noktalar var iltihap var diyolar bizlik bişey degil nörolojik gibi dediler.tomografi emar çekildi. Emarda plaklar görüldü leke gibi biseylermis. Büyük ihtimal ms şüphesi var ve ben atak geçirmişim.Evimi kızımı çok özledim beni neler bekliyor neye dikkat edicem her atakta hastaneye mi gelicem evde icecegim ilaç varmı yaşayanlar nolur anlatın ama olumsuz şeylere girmeyin moral ihtiyacım var güzel hikayelere
Merhaba size de çok geçmiş olsun ben de 5 senedir MS hastasıyım evet yeri gelince zorlukları var ama bunları önleyebilmek yada aza indirmek bizim elimizde kendine su iyiliği yap hep hayatta senden başka yok bu bakış açısıyla yaşa sakin bir hayat sürdür hep yeni MS hastasıysan ilk senesinde kırmızı et asla tüketme ve bir kaç şey daha var onun dışında tüketmemen gereken bunlar dışında hayatımızı tehdit etmiyo koruyucu tedaviler ve ilaçlar var çok şükür hayatımızı herkes gibi sürdürebiliyoruz dediğim gibi ben 5 senedir MS hastasıyım ve çalışıyorum da yani hayatımı herkes gibi devam ettiriyorum bir de vitaminlerin tam olsun d vitamini en önemli vitaminimiz B12 vs tekrardan çok geçmiş olsun asla korkmayın korkulcak bir rahatsızlığımız yok kendimize baktığımız sürece

Ah canim keşke daha iyi olsa halen bulanık görüyorum dün göz doktoruna gittim görme alani testi yaptırdım tam net dememekle %16 goruyo dedi Dr. Tamamen duzelmez belki cok az daha iyilesir o dedi.Sol gözüm le hayatımı göturuyorum.moralim çok kötü.
Ben de sol gözümle görüyorum sizin düzeldi mi

X