Ms tanısı kondu yaşayanlar nolur yardimci olsun bana

Bu bel sıvısıni bi sorayım kesinse yapsınlar %90 gibi tanı koydular plak dedikleri leke gibi şeylermis silinmez durdurulabilirmis.taşınma ihtimali zor ama neden olmasın saglk bu.hepinizi çok teşekkür ederim kızlar hastanedeyim heran giremiyorum kusura bakmayın ama yazıcam gelişmeleri

En büyük düşmanın stres ve üzüntü artık.
Lütfen sakin ol.
İlaçlar ve doğru bir yaşamla misler gibi hatta bizlerden bile düzgün yaşamayı öğreneceksin :9
Aklına kötü şeyler getirme.
Umarım çaresi olacaktır bir şekilde.
Kabule geç artık.
Çok geçmiş olsun.

Herkese merhaba şu an hastanede 6.günüm.öncelikle okuyan herkese başını kaldırsın ve şükür edip dua etsin.2 hafta önce kadar evde baş donmelerim başladı 3.5 yaşında kızım var onun peşinde kosturmatan sicaklara yorum malum antalyadayım.sonra acaba vertigo mu diye KBB ye gittim demir ve vitamin eksikliğine bağladılar.geçen perşembe ogleden sonra birden saf gözüm bulanık görmeye başladı ertesi gün flu cumartesi sabahi özele attim kendimi acil kağıt yazdı pazartesi sabah fakülteye git diye.cumartesi gecesi acile geldim geliş o geliş halen yatıyorum. Göz ultrasonu gon tansiyonu göz anjiyosu hepsine bakıldı içerde sarı noktalar var iltihap var diyolar bizlik bişey degil nörolojik gibi dediler.tomografi emar çekildi. Emarda plaklar görüldü leke gibi biseylermis. Büyük ihtimal ms şüphesi var ve ben atak geçirmişim.Evimi kızımı çok özledim beni neler bekliyor neye dikkat edicem her atakta hastaneye mi gelicem evde icecegim ilaç varmı yaşayanlar nolur anlatın ama olumsuz şeylere girmeyin moral ihtiyacım var güzel hikayelere
canim gecen yil anneme de ms teshisi koydular. hastane kastane gezdik yapilmayan tahlil cekilmeyen mr tomografi eeg kalmadi. en son anlasildi ki ms degilmis beyinde dis inrihabi sonrasi gelisen bir kitle varmis ve hayati bir sorun yaratmiyormus.
anneminde bayilma nobetleri oluyordu. birden bire dusup bayiliyordu. suan doktoru yuksek dozajli bir kan sulandirici yazdi onu kıllanıyor. eskisi kadar sik nobet gecirmiyor. ama stres sikinti yasadigi zaten siddetli bas agrilari yasiyor.

belki seninki de ms degildir. moralini yuksek tutmaya çalış. guzel yavruni dusun hastaneden cikinca onunla yapacaklarini hayal et.
ayrica hastaneden cikinca tahlil vs. sonuçlarını baska noroloji ve beyin cerrahisi profesorlerine gostermeyi de ihmal etme.

tez zamanda sifa bulursun insallah.

Çok geçmiş olsun canım. Çok şükür ki yüce Rabbimiz var o dert verdiyse dermanını da verir Sen bol dua et .Tedavilerini ol inşallah bişeyin kalmaz canım benim

Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin.
Benim de 2 haftadır başım dönüyor ani hareketlerde hatta bazen gözüm bi iki saniye kararıyor. B12 eksikliğim vardı.
Kan ilacı falanda kullanıyordum yarım bıraktım. Şimdi sen yazınca telaşlandım.

Serdar ortaç da ms mis bu hastalık hakkında hiçbir bilgim yok gecms olsn çok ağır geçirilen bişey olmasa gerek çünkü adam tatillerde konserlerde geziyor moraliniz yüksek olsn kendinize iyi bakn ilaçlarnzi düzenli alın yeter

Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin.
Benim de 2 haftadır başım dönüyor ani hareketlerde hatta bazen gözüm bi iki saniye kararıyor. B12 eksikliğim vardı.
Kan ilacı falanda kullanıyordum yarım bıraktım. Şimdi sen yazınca telaşlandım.
Kendini çok iyi dinle en az 24 saat süren sikayetin atak olabilir baş ağrısı dönmesi elde ayakta uyusma yorgunluk kontrolden zarar gelmez korkma bir an önce git

Tip cok ilerledi simdi. Hem sizinki henuz daha kesinlesmemis kesinlesse bile daha basindasiniz demekki. Erken taninin onemini biliyoruz. Serdar ortac nasil simdi her yerde adam civil civil. Etkilemiyor demekki. Kendinize dikkat edersiniz olur biter rahat olun kizinizla guzel vakit gecireceksiniz hastaneden cikip mis gibi. Cozumsuz bir sey degil stres yapmayin. Allah sifanizi versin gecmis olsun

Kızlar çok teşekkürler ya gerçekten moralsiniz.şu lyme hastalığını okudum ve evet benim yanagimi bişey isirmisti bi akşam sonra tabakta kulakta kafamı sağında uyusma oldu biraz kola indi parmak uçlarında kaldı.koşarak gittim doktora böyle böyle olmuştu dedim bel sıvısından kesin anlasilirmis büyük ihtimal ms ama söylediğin iyi oldu dedi.yani kızlar nasıl beklicem bilmiyorum ms ne derken lyme çıktı bu nedir tedavisi be hastaneye mi gelcem.Ama siz var ya bi cadisiniz Alllah hepinizden razi olsun Harikasın bana dua edin nolur

Öncelikle geçmiş olsun Rabbim şifa versin.
Birkaç sene önce annemin komşusuna MS tanısı koyuldu. Bir gün internette "kapari" bitkisinin MS e iyi geldiğini okudum. Kadına bahsettim "etkisini bilmiyorum ancak denemek istersen" diyerek.. Komşumuz bu bitkiyi kullandı ve çok etkisini gördüğünü söyledi. Doktoru ne kullandın diye sormuş gerilemeyi gördüğünde.
İsterseniz siz de bir araştırın belki bir faydası olur. Zararı olacak bir bitki de değil çeşitli şekillerde tüketiliyor turşusu vs var.

Benim anneme de vertigo teshisi konuldu ve ben moral bulmak için buralarda gezinirken konunuza denk geldim. Allah herkese şifa versin inşallah.

Canım gecmıs olsun benzer seylerı teyzem de yasadı onada ms tanısı konulmak uzere oncelıkle endıselenme gozun duzelıyor teyzemınkı duzeldı ve ılacları var stresden ızak dırmak gerek teyzem kısın atak gecırdı senın gıbı ıkı hafta yattı hastanede ısıne devam ettı hayatına nrmal devam ettı oyle korkulacak bısey yok ataklar sık sık olmuyor sanırım bıraz dıkkat etmek lazım ıste tuzlu yemıyosun stresten mumkun mertebe uzak dırman lazım vs. bırde ust uste ıkı atak gecrmeden yanı bır yıl ıcınde ıkı atak gecırmeden sana ms hastasısın dıye teshıs koyamıyorlar teyzem kısın oldu sımdı beklemedeker ıkıncı bır atak olması durumuna gre teshıs kınulacak sukur teyzem hayatına nrmal devam edıyor hatta yaz bası esı cok buyuk bır trafık kazası gecrdı olumden dondu hala tedavı gruyor bu kadar maddı manevı uzuntu yasadı ekstra yoruldu bı yandan gelen gıden bı yandan esıne baktı bı yandan ısıne basladı sukur bısey olmadı valla hız cok korktuk yenıden atak gecırecek dıye ama olmadı sukur sende korkma tamam mı

Hepinize çok teşekkür ederim kızlar bayramınız mübarek olsun hayırlı cumalar olsun.
20 gün hastanede yattım tek göz kapanmasiyla gitmiştim diğer gözümde bikaç sonra azds olsa bulandi.7 gün pulse tedavisi görmustum serum kortizon.diğer gözde bulaninca boynumdan katetrar taktilar plazma afarez gördüm 1 gün arayla 5 gun.amaç kanimin temizlenmesi kandaki akyuvar plazma degisimi.ve taburcu oldum kortizon hapları devam ediyorum.gözlerim halen net değil gelisme var ama yavaş 6aya kadar süre veriyolar şu an telefondan kendim yazıyorum bi ara hiç yazamimiyodum yavaş açılıyor süresini merak ediyorum benim gibi olan duyan nolur bişey diyin ne kadar beklicem çok sıkıldım.bu arada belimden sıvı da aldirdım ms dediler lyme değil. Allah kimseyi gözleri sinamasin çok zor herkesi evladına evladını annesine bagislasin.hepinizi öptüm hayırlı bayramlar olsun

Hepinize çok teşekkür ederim kızlar bayramınız mübarek olsun hayırlı cumalar olsun.
20 gün hastanede yattım tek göz kapanmasiyla gitmiştim diğer gözümde bikaç sonra azds olsa bulandi.7 gün pulse tedavisi görmustum serum kortizon.diğer gözde bulaninca boynumdan katetrar taktilar plazma afarez gördüm 1 gün arayla 5 gun.amaç kanimin temizlenmesi kandaki akyuvar plazma degisimi.ve taburcu oldum kortizon hapları devam ediyorum.gözlerim halen net değil gelisme var ama yavaş 6aya kadar süre veriyolar şu an telefondan kendim yazıyorum bi ara hiç yazamimiyodum yavaş açılıyor süresini merak ediyorum benim gibi olan duyan nolur bişey diyin ne kadar beklicem çok sıkıldım.bu arada belimden sıvı da aldirdım ms dediler lyme değil. Allah kimseyi gözleri sinamasin çok zor herkesi evladına evladını annesine bagislasin.hepinizi öptüm hayırlı bayramlar olsun

Sabriniz bol olur umarim. Ablam da MS gibi, henuz testler yapiliyor. Lutfen umutlu olun, herkesin MS i farkli farkli. Sadece moralinizi bozmayin yeter.

Epey zaman geçmiş ama yazmak istedim.Eşimin kuzenine MS teşhisi koyulmuştu.Hastalığı hakkında konuşamamıştım açıkçası,fakat uzun süre tedavi görmüştü.O kadar iyileşme vardı ki artık her düğünde cemiyette alışverişte görür oldum ve ilkinde çok şaşırıp maşallah demiştim.Şimdi kızını evlendirmeye hazırlanıyor.Sende çok daha iyi olacaksın.Sen çok sevgi dolu pozitif bir insansın,atlatacaksın hapsini inşallah...

Ah canim keşke daha iyi olsa halen bulanık görüyorum dün göz doktoruna gittim görme alani testi yaptırdım tam net dememekle %16 goruyo dedi Dr. Tamamen duzelmez belki cok az daha iyilesir o dedi.Sol gözüm le hayatımı göturuyorum.moralim çok kötü.

X