• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MS hastası olmak ya da olmamak.?

hoşgeldiniz. siz ne zamandır ms hastasısınız? benim bir yılı geçti doktorların farkettiği bir atağım var onun dışında teşhisden önce de atak geçirmişim ama çok şükür uzun süredir bir sıkıntım yok. hamilelikte baskılıyor zaten. inşallah son aylarım ve doğumumda da bir sıkıntı olmaz da ms bir hatıra olarak kalır bende...

hoşbulduk. benimki çok taze bire yıl dolmadı daha ama hızlı bi giriş yaptım sanırım:18: kullandığım iğnelerim var ve bol miktarda yapılacak olan tahliler. emg cart curt. demek siz hamilesiniz burada bi prof bebek sahibi olmanın iyi geleceğini söylemişti. bakın siz de baskılıyor diyorsunuz demek ki doğru:42:

ben de yaklaşık yedi ay kadar interferon kullandım. yapılan testleri de saymıyorum. benim en koktugun belden sıvı almaktı ki insallah bir daha yasamam :) interferonu doktor izniyle bırakıp bir süre bekledikten sonra hamile kaldım. doktorlar gebeligin ilk aylarındaki hormonlarla ms'in iyi oldugunu, ama son aylar ve dogumum bunyeye yorucu gelmesindendir belki, riskli oldugunu soyluyor. ben simdi o riski dusunmuyorum hic. zaten oyle aktif bir yapım yoktur. mumkun oldugunce kendime dikkat ediyorum. oyle deli gibi ev işi yapmalar falan yok. dinlenerek yapacaksın. :) sıcaktan uzak kalacaksın, stresi unutacaksın... :) bunları dengelersen ms i de inşallah dengeliyorsun. benim icin oyle oldu. ozellikle stres faktorlerini geri plan atmaya karar verdim hastalıgımı ogrenince, koyverdim biraz yani. iyi de oldu :)

esasen yapabilecek biri değilim. çok fazla otokontrollü yaşayan biriyim. ama Allah bir güç verdi galiba. çünkü kendimi çok strese sokmaktan atak geçirdiğimi anladım. streslendiğim şeylerin kıymetsizliğini farkettim. hiç olmazsa dozunu ayarlamaya çalışıyorum şimdi. yoksa tamamen rahatlamış değilim. tekrar stereoid ve interferon kullanmaktan, hemen hemen her gün hasta kalkmaktan iyidir diye düşündüm işte. :)

çok güzel bu duygusal dengeyi yaşamayı ben de çok istiyorum. umarım sizin için çok daha iyi olur bebişle birlikte güzel günlere inşallah:34:

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır girmiyodum.

Raraavis bebiş geliyor demekki çok sevindim.. İkinizde bir ömür çok sağlıklı ve mutlu olursunuz umarım. :nazar:

Ben ağustostan beri uyuşuk geziyorum. Doktora falan söylemedim. Geçen kış geçirdiğim atağım tekrarlıyor gibi yada tam geçmedi hala aktif. Bu arada kortizonları afiyetle aldım ama dalakta büyüme ve karaciğerde yağlanma başlamış. Çok ciddi olmayan ataklarımızda kortizon alımını pek istememekte fayda var sanırım..

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır girmiyodum.

Raraavis bebiş geliyor demekki çok sevindim.. İkinizde bir ömür çok sağlıklı ve mutlu olursunuz umarım. :nazar:

Ben ağustostan beri uyuşuk geziyorum. Doktora falan söylemedim. Geçen kış geçirdiğim atağım tekrarlıyor gibi yada tam geçmedi hala aktif. Bu arada kortizonları afiyetle aldım ama dalakta büyüme ve karaciğerde yağlanma başlamış. Çok ciddi olmayan ataklarımızda kortizon alımını pek istememekte fayda var sanırım..

teşekkür ederim. artık son zamanlarım iyice ağırlaştım ama idare ediyorum :)

neden doktora söylemedin? kortizon almak istememende haklısın. en son geçen ocak idi bir aktif lezyon vardı bende de 3 günlük steroid verelim dediklerinde yanaşmadım. sonra da gebelik oldu zaten. yine de endişe etmiyor değilim. nihayetinde son aylar zorlanıyorsun. şimdi hiç ayakta bile duramıyorum. belim çok feci. hatta bazen acaba bir atak mı geçiriyorum diye kendimi yokluyorum. bana kalırsa yine de bir doktorunu bilgilendirmen iyi olur. Peki sen düzenli ilaç kullanıyor musun?

Cnm inşallah en güzel şekilde kucağına alırsın bebeğini.:nazar:

Ben interferon alıyorum ama işte onun için bir tahlil oluyor ilacın işe yarayıp yaramadığını görmek için. Benim o sonuçlandı ama geri dönüş alamadım bir türlü. Bugün yine bir msj atıyım en iyisi.

merhaba ben 4 senedir emes hastasıyım çok kötü bir hastalık allahım herkesin yardımcısı olsun hergün kendime iğne vuruyorum
allahım şifasını ver rabbim

merhaba ben 4 senedir emes hastasıyım çok kötü bir hastalık allahım herkesin yardımcısı olsun hergün kendime iğne vuruyorum
allahım şifasını ver rabbim

geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. hergün iğne derken interferon mu? benim kullandığım haftada 3 doz şeklindeydi. günlük daha zor olur diye düşünmüştüm.

Birkaç aydır siteye girmiyordum. Kendimi kötü hissetmeye başlayınca yine paylaşmak istedim sizlerle. Bu sefer ki sıkıntım uyuşma falan değil ama merdiven çıkamıyorum ve vücudumda ağrılar var. otururken, yatarken, bir şeyi kaldırırken devamlı acı hissediyorum. Doktoruma henüz gitmedim, galiba korkuyorum bilemiyorum. Yaklaşık 2 ay önce başladı ve hareketlerim gitgide yavaşlıyor. Benim gibi ağrı çeken var mı acaba? paylaşırsanız sevinirim.

Birkaç aydır siteye girmiyordum. Kendimi kötü hissetmeye başlayınca yine paylaşmak istedim sizlerle. Bu sefer ki sıkıntım uyuşma falan değil ama merdiven çıkamıyorum ve vücudumda ağrılar var. otururken, yatarken, bir şeyi kaldırırken devamlı acı hissediyorum. Doktoruma henüz gitmedim, galiba korkuyorum bilemiyorum. Yaklaşık 2 ay önce başladı ve hareketlerim gitgide yavaşlıyor. Benim gibi ağrı çeken var mı acaba? paylaşırsanız sevinirim.

çok geçmiş olsun. 2 ay neden beklediniz? keşke erkenden gitseydiniz doktora. eğer (inşallah değildir) atak ise size zarar veriyor biliyorsunuz. evet hiçbirimizin hoşuna gitmiyor doktora gitmek ama...
ağrılara gelince bütün hamilelik boyunca bel ağrım vardı ve artık iyice arttı. hamilelikle bağ kurduğumdan hiç norolojiye gitmedim. eğer doğumdan sonra da devam ederse bir gitmeyi düşünüyorum. çünkü şu anda zaten gitsem de neye bakacaklar...

arkadaslar merhaba... ben ms hastası değilim çok şükür olan kardeşlerime de rabbim bol şifalar versin. ancak ms derneği ile birlikte çalılıyoruz yani ankara da olupta dernek neler yapar gormek ısteyen olursa beklerım..

ayrıca sormak istedikleriniz olursa da yardımcı olmaya calısırım ınsallah..

Arkadaslar ben 2 ay once dogum yaptim dogumdan sonra vucudumda uyusmalar ve igne batmalari basladi 2 norologa gittim mr aonuclari temiz ve piskolojik diyip gonderdiler ama benim sikayetlerim devam ediyo ms miyim bilmiyorum Ama bu hastaligi cok iyi tanidim arastirmadigim yer kalmadi rabbim yadimcisi olsun hepimizin

bu hastalıkta ilaç ismi söylemenin hiç bir zararı yok çünkü herkesin kendi ilacı var kimse kafasına göre ilaç kullanamıyor.zaten hiç bir ms li de bunu göze alamaz ayrıcada maddi olarak inanılmaz pahalı ilaçlarımız var devlet karşılamasa şimdi kullandığım iğneler her 3 ayda bir 3 bin tl. O yüzden kimse kafasına göre bu ilaçları alamaz.lütfen bırakın da herkes bu hastalıkta konuda kısıtlama olmadan içini dökebilsin.bizlerin buna ihtiyacı var.saygılar

dünyadaki MS hastası sayısı 3 milyon, bu demektir ki 3 milyon farklı MS seyri yaşanıyor...
internetteki paylaşımların sizi üzmesine izin vermeyin bayanlar, hiç bir Ms hastasının hastalığı yaşama seyri birbirinin aynısı değildir...
Ms li olduğunu bilmeden hayatını devam ettiren milyonlarca hasta olduğunu söylüyor uzmanlar...
anladım ki püf noktası doktorunuzu harfiyen dinlemek ve dediklerini uygulamak... bir adım dışına çıkmayın tavsiyelerin,
MS sizin yol arkadaşınız ve onunla iyi geçinirseniz çok uslu durabiliyor...
Çok çok iyi olun inşallah...

dünyadaki MS hastası sayısı 3 milyon, bu demektir ki 3 milyon farklı MS seyri yaşanıyor...
internetteki paylaşımların sizi üzmesine izin vermeyin bayanlar, hiç bir Ms hastasının hastalığı yaşama seyri birbirinin aynısı değildir...
Ms li olduğunu bilmeden hayatını devam ettiren milyonlarca hasta olduğunu söylüyor uzmanlar...
anladım ki püf noktası doktorunuzu harfiyen dinlemek ve dediklerini uygulamak... bir adım dışına çıkmayın tavsiyelerin,
MS sizin yol arkadaşınız ve onunla iyi geçinirseniz çok uslu durabiliyor...
Çok çok iyi olun inşallah...

Uzun bir aradan sonra merhaba,
Buraya yazmıştım, hamileydim ve doğum oldu bebeğim 4 aylık oldu yavaş yavaş bir düzen oluşuyor malum, anca bakıyorum internete vs. Söylediğiniz doğru, bir çok insan muhtemelen msli olduğunun bile farkında olmadan yaşıyor. Benim de şikayetlerim ilk olduğu zaman etrafımda bolca sağlıkcı olmasına karşın kimsenin aklına ms ihtimali gelmediğinden ilaçlı mr çekilmemişti ve romatizma vs. aranıp durdu tabi bir şey yok. muhtemelen ataklar olup geçince rahatladığımdan öylece geçti işte. Ms için altın kural sanırım kendinize dikkat etmek. yorulmamaya özen gösterin. doktoru harfiyen dinlemek noktasına gelince kimseye kötü örnek olmak için demiyorum ama, dediğiniz gibi her hastanın seyri farklı olduğundan doktor sözü dinleme seyri de farklılaşıyor sanırım. kendimi iyi hissettiğim için en son önerilen tedaviyi kabul etmedim 3 günlük bir ilaç verilecekti. Şu an da bir eksi yanı yok hayatıma. Ama tabi ağır bir hastanını keyfine göre hareket etmesi mantıklı olmayabilir.

çok geçmiş olsun... bebeğiniz de hayırlı olsun inşallah :)
3 günlük ilaç dediğiniz şu meşhur mavi serum sanırım... hastaneye yatma sendromu diyor annem bu korkuya... ağrılarını kendinden saklıyor zaman zaman,ya atak geçiriyorsam ya yine kortizon verirlerse diye çocuk gibi inatlaşıyor bizimle... ama o kadar çok hikaye gördükten sonra yine kendi karar veriyor gitmeye,bazen 6 aylık kontrolleri bile beklemiyor... çok ince bir çizgi bu, hem rahat hem evhamlı olmak gerekiyor...

swank diyetini araştırıp,doktorunuzla fikir birliği içinde olursanız uygulamanızı öneririm...
bir de tek doktor ya da tek hastane takibinden yanayım ms tedavisi sürecinde...

Back