- Konu Sahibi sezen yxixldxixz
-
idrar kültürü sonuçlarım çıktı nihayet.. yarın kortizona başlanıyo
geçmiş olsun şimdiden. kaç gün kortizon verecekler?
cnm 7 gün verdiler.. bugün sonuncuyuda taktırdım bitti şükür.. uyuşukluklar tam geçmedi 2-3 güne geçer inşallah..ama o üşengeç halimden eser kalmadı. enerjik oldum bayaa :))
ne güzel! ben de ters tepmişti, feci grip olmuştum :)
Bende çok korktum ama olmadım çok şükür :13: heryerim delik deşik oldu o ayrı :) bide sanki tuz yemiş gibi damağımda tat var
benim de delik deşik olmuştu, e sonra da interferonla daha çok delik deşik oldu ama hepsi geçiyor şükür:) mide koruyucu ilaç da verdiler mi? o biraz rahatsız etmişti. onunla bile midem kötü olmuştu benim. gerçi benim mide hassas ondandır muhtemelen
evet canım mide koruucuda verdiler. benim de arada midem kötü oldu.. bugünde kortizon almadığım için çok kötüyüm. umarım yarın atlatmış olurum bu süreci. geleceğim bir güneşli bir bulutlu... ne karamsar olmak istiyorum ne umutlu.. psikolojik ve fiziksel tedavi üzerine gitmeyi düşünüorum biraz.. ilaçların fayda oranı tartışılıyor zaten ama ben psikolojinin en azından kendi msimde çokkkk önemli olduğunu düşünüyorum.. duyun eyy nörologlar...
çenem düştü..
iyi akşamlar bayanlar annem a harfiyle başlayan ms iğnesinden kullanıyo haftalık bi cenazemiz var yarın yola çıkıcaz da sakinleştirici vermem gerekirse ne yapmalıyım bilmiyorum. insomin ve ataraks ve sakinleştirici olarak
Merhaba,
Öncelikle hepimize geçmiş olsun. ms olduğumu 4 ay önce öğrendim. benim sol elimde parmak uçlarımda uyuşma ile başladı. ben hemen nörolog a gittim ve hemen beyin, boyun mr ı ve kan tahlilleri yapıldı. Sonuç: hiçbir şeyin yok. psikolojik olabilir. Nörolog "seni fizik tedaviye yönlendiriyorum, rahatlarsın" dedi.
ben fizik tedavi doktoruna gittim ve bana uyuşukluk ve güç kaybının ciddi boyutta olduğunu, fizik tedavi yapamayacağını ve bir üniversite hastanesinde detaylı incelenmemi söyledi.
Derhal ünivevrsite hastanesi ve mr lar yenilendi. Sonuç: omurilikte plaklar.
Hemen kortizona başlamamız gerekli, nasıl ayakta durdun diyen başka bir nörolog.
Anlatamam size başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Beynimde bir sürü soru ile kortizon tedavisi başladı. yalnız sol kolumdadirsekten aşağıda uyuşukluk devam ediyor. Doktorum geçecek diyor ama ben zannetmiyorum. Ama şükrediyorum tabii doktor bana teşhisi koyduğunda sol tarafım baştan aşağıya kısmi felçti. Güç yerine geldi tek kolumda kaldı onu da takmıyorum.
geçmiş olsun, benim ailem doktor dolu daha önce de mr çektirdim ama ilaçlı mr çekmeden plaklar görülmüyormuş. bu yüzden ben d eşikayetlerim fazlaca arttıktan sonra ms olduğumu öğrenebildim. uyuşukluk uzun zaman da alsa inşallah geçiyor. benim ayağım da hiç geçmeyecek gibiydi ama rahatladım. çok hafif bir şey kaldı ki o da yorulursam, çok ayakta durursam ya da sıcak banyo yaparsam kendini belli ediyor. İnşallah sizinki de bir süre sonra daha hafifleyecektir.
İnsallah hafifler dediginiz gibi. Elimde oldugu icin pskolojim bozuluyor acikcasi. Dokundugum yerleri hissetmemek cok kotu bir duygu.
merhaba, benim 4 ay önce sol kolda uyuşma şikayetleriyle çekilen mr da plaklar görülmüştü ama kontrast madde tutulumu olmadığı için ms? takip edicez dediler ilaç vermediler kontrole çağırdılar. Kontrol gününü beklerken boş durmayayım dedim herbalist BOZKURTBEY den ms için bitki kürü aldım 1200 dolar verdim 4 ay kullandım. Sonuç: Dün çekilen mr ımda plakların çapının dahada genişlediği ve aktif hale geçtiği görüldü bu sefer kontrast madde tutulumuda var.Bugün hastaneye yattım yarın kortizon tedavisi başlanacak sonrada interferon....
merhaba, benim 4 ay önce sol kolda uyuşma şikayetleriyle çekilen mr da plaklar görülmüştü ama kontrast madde tutulumu olmadığı için ms? takip edicez dediler ilaç vermediler kontrole çağırdılar. Kontrol gününü beklerken boş durmayayım dedim herbalist BOZKURTBEY den ms için bitki kürü aldım 1200 dolar verdim 4 ay kullandım. Sonuç: Dün çekilen mr ımda plakların çapının dahada genişlediği ve aktif hale geçtiği görüldü bu sefer kontrast madde tutulumuda var.Bugün hastaneye yattım yarın kortizon tedavisi başlanacak sonrada interferon....
Ben 5 yıldır taşıyorum bunu ve doktor sözünün dışına çıkmamanın yanında kendinizin doktoru olmanız gerektiğini öğrendim. Moral çok önemli canlarım bol bol kendinize zaman yırmya çalışın
evet uzun zamandır girmiyordum foruma girmediğim zamanlarda 2 atak geçirdim ve tescilli bi MS hastasıyım. bi de baktım ki ms konusu açılmış hemen atladım. ee algıda seçicilik bu olsa gerek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?