- Konu Sahibi sezen yxixldxixz
-
Bizizm arkadaşta ğine kullanıyordu oda çok halsiz oluyordu.Ne yapacağız ki ben de gerektiğinde başlayacağım.Bizlere acil şifa diliyorum.
arkadaşlar şikayetleriniz nelerdi???uzunca anlatırmısnız?? bende baş dönmesi dengesizlik vardı doktor msten süphelendi mr filmi verdi..ama ben düz yatamadığım için baş dönemsinden dolayı..mr cektiremedim..şuan soru işaretleriyle yaşıyorumm..
gecmis olsun. ben asiri stres ve yorgunlukla birlikte baslayan ayak uyusması, ilerleyince ayagimi surterek yurume, asiri yorulma, teshise yakın zamanda bas donmesi, mide bulantısı ve doktor muayenesinde bariz olan dengesizlikle karsilastim. Doktorlar gormede anlık kayiplar, idrar tutamama vs. gibi seyleri de soruyorlar. Allah sifa versin. İnsallah ms degildir. Ama daha ne beter hastalıklar var onu dusununce insan buna cok sukrediyor.
bana başta vertigo teshisi konuldu..uzun bi süre gecmeyince nörolojiye gittim.bazı hareketler yaptırdı.çoğunu yaptım fakat karın hareketlerini hissetmeyince ms olabilir dedi..o kadar moralim bozuldukii.mr veriyor tamam ama baş dönerken mr nasıl çekilir.benim tek sorunum denge..ve baş dönmesiyle oluşan aşırı korkudan sonra parmaklarımın uyuşması.rabbim herkese acil şifalar versin..beterinden korusun
geçmiş olsun canım, seni çok iyi anlıyorum ama ms teşhisi zor bir hastalık, öyle 2dk da koyulamıyor, burda böyle başkalarının belirtilerini kendininkiyle karşılaştırarak varacağın tek yer daha fazla kafa karışıklığı ve stres olur... bence ms konusunda uzmanlaşmış bir nöroloğa git, mr çekinme sıkıntını da anlat mutlaka bir yolu vardır, ayrıca teşhis için gerek görürlerse mr dışında başka tetkiklere de başvuruyorlar.
sunuda ekliyimki stres oldukça heyecanlandıkça bu belirtiler artıyor..inş kötü bişi değildir
arkadaşlar herkesin yazısını tek tek okudum sıkılmadan. benim de eşim ms hastası, teşhis 2006da kondu ancak belirtiler yani ilk ataklar 2002 yılında ortaya çıktı. eşimin de ilk olarak el ayak uyuşması ile başlamış. sonra düzeliyormuş. bu msin ilk halleri dedi doktor. şimdi atak geçirince belirtiler kalıcı olmaya başladı.
nörolog arkadaşımla uzun uzun msi konuşan ve iyi bir bilgi sahibi olan biri olarak öncelikle şunu belirteyim, ms herkeste farklı belirtilerle ortaya çıkan ve devam eden bir hastalık. burada gördüğüm ilk yanlış bu, kendinizin ms i ile kimsenin msini karşılaştırmayın, aynı seyretmez. ayrıca verilen iğneler, ki bunun altını çiziyorum, kesinlikle ortaya çıkan belirtileri kesme amaçlı değil. ortaya çıkan belirtiler atak işaretidir ve yalnızca atak kortizon diye bildiğimiz pulse steroid ile durdurulur. dolayısıyla iğneler sizin atak sayınızı, iki atak arasında geçen süreyi ve atakların şiddetini azaltıcı ilaçlardır. dolayısıyla iğne işe yaramıyor, keseyim diye bir gaflette bulunmayın. doktor uygun görürse keser zaten ataklara bakarak. ayrıca ms hastalığında bayan olmak bir şanstır, erkeklerden daha iyi bir seyir gösterir ms bayanlarda. son tavsiyem, profesör doktorumuzun da önemle bize belirttiği, ms'te ben bunu yapabilirim diyerek kendini aşırı yormak, çok ağır kaldırmak, sıcakta kalmak, güneşlenmek, kaplıcaya gitmek vs..., en önemlisi moralsiz olmak atak sebebidir bunları yapmayın. bir de iğneler bağışıklık sistemini baskıladığından gribe dikkat edin, çünkü ateşlenmek vücut ısısını yükselttiği için mse zararlı. grip aşısı ise kesinlikle yasakmış, sorduk haberiniz olsun.
istediğiniz her konuda soru sorabilirsiniz, yardımcı olursam ne mutlu bana... Allah şifa versin inşallah...
ms te iğne kullananlar kadın yada erkek fark etmiyor bebek sahibi olmaları tehlikeli falanmı merak ettim
Hayır canım...kadınlarda...hamile kalınca..sanırım hormonlarla ilgili olarak..daha bir sağlıklı olunuyor hamilelik süresince.
Eşin için de sağlıklı uzun ömürler diliyorum...
.
gözümde ataklar oluşuyordu araştırırken birden kendimi ms in içinde buldum
benimde gözümde durup dururken yani otururken yürürken yatarken yani ani bir harekete bağlı olmaksızın görmem bulanıklaşıyor gözüm tamamen kararmıyor ama herşey garip oluyor sonra yavaş yavaş normale dönüyor zaman zaman ellerimde ayaklarımda hatta bir kere sabah uyandığımda dilimde uyuşmalar oluyor... açıkçası korkuya kapıldım sizlerde de böyle şeyler oluyor mu korkuyorum ama korkmam gerekiyor mu bilmiyorum en kısa zamanda doktora gidicem bir de 3 yaşında oğlum ve yeniden anne olmak istiyorum 24 yaşındayım çok korkuyorum ......
oncelikle gecmis olsun. doktora gidip bir ogren tabi ne var ne yok belki de baska bir sıkıntıdan oluyordur. Anne olma isine gelince de eger ms cikarsa ve interferon tedavisi baslanirsa, interferon kullanırken hamilelik uygun degil. kesin olmamakla birlikte düşük, bebekte zihinsel gelişimde vs. problem olma ihtimali olabilir diye kesinlikle önermiyorlar. Ben interferon kullanirken supriz bir gebelik durumu oldu ama kimyasal gebelik olarak son buldu. Belki de ilacin etkisiyle saglikli gelisim olmadigi icin hemen sonlandi. Simdi doktordan izin alıp tedaviye ara verdim ve bir kac ay beklememi tavsiye ettiler gebelik oncesi. Herhalde vucut belli bir duzeni oturtsun diyedir.
Ama interferon kullanmayan hastalar icin gebelik kesinlikle yasaktır diye bir kural yok. Hatta gebeligin son 3 ayinda ms daha da iyi oluyormus. Ama tabi cocugun ve dogumun verecegi yorgunluk vs. onları goz onunde bulundurmayi soyledi doktorlar.
Tabi bunlar hastadan hastaya degisen durumlar cunku herkesin ms'i kendine. Benimki mesela kotu bir ataktan sonra su an sıkıntısız sadece cabuk yoruluyorum. İnsallah sizin de ciddi bir probleminiz yoktur ve Allah hayırlısı ile tekrar cocuk nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?