Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MS hastası olmak ya da olmamak.?

selam mseda ...

Bence daha büyük bir hastaneye git testler icin kiz kardesimde hic bir belirti yoktu sadece bas agrisi ile basladi biz önce hatta ev doktoru migren olabilecegini düsündü MS kimin aklina gelir malesef hastanede yapilan test sonuclarinda MS oldugu cikti.
Insallah senin ki MS degildir bence daha detayli baktirmakta fayda var gec olmadan.

bana da 2 sene önce teşhis kondu. hastalık konusunda zaten bilgisisiz, çok ağlamış ve moralman çok yıkılmıştım. ama sonra herkesin hastalığının farklı seyrettiğini öğrendim. ben zamanla eli kolu tutmaz hale geleceğimi, yatağa düşeceğimi sanmıştım. hiç kolay değil tabi ki o dönemleri atlatmak. kortizon tedavisi deseniz, tetkikler deseniz hepsi ayrı zorluk. ama Allah başka dert vermesin, buna da hamdolsun. zamanla alışıyor insan. biraz kendinizi kollamayı bileceksiniz. sıkıntı-stres olmamalı, canınızı çok sıkmayacaksınız. benim ataklarımı bunlar etkiliyor. ama hayat devam ediyor, "şu hastalıktan daha iyidir" diyeceğiniz yer de çok oluyor. sülük tedavisini ve ozon tedavisini öneririm, ikisinin de çok faydasını gördüm. az çok tecrübe kazandım, alıştım diyebilirim. yeni teşhis konan ve morale ihtiyacı olan arkadaşlar özelden mesaj atarlarsa itinayla moral verip destek olabilrim :) beterin beteri var, buna da hamdetmeyi bilelim arkadaşlar. Allah şifa versin hepimize.

eweet arkadaşlarlar banada emes teşhisi kondu şimdi aksel siva adında bir doktor önerdiler cerahpaşadaymış bilen varmı lütfen cvap yazın

eweet arkadaşlarlar banada emes teşhisi kondu şimdi aksel siva adında bir doktor önerdiler cerahpaşadaymış bilen varmı lütfen cvap yazın

sorunun üzerinden çok zaman geçmiş ama yazayım, bende çok iyi diye duydum ve kendisinden randevu almak için bugün cerrahpaşayı aradım sekreterine ulaşamadım, intermetten çalıştığı bir özel hastane buldum orayı aradım sekreteri en erken 8 temmuza gün verebileceğini söyledi şok oldum "hangi aydayız ki" diye sordum düşünün yani şaşkınlığımı:) bide üstüne muyene ücretinin 375 tl olduğunu duyunca dudağım uçukladı. hani bir kere gidicek olsak olurda bunun devamlılığı olacak üstelik her gerektiğinde biz doktoru görmek için 3-4 ay bekleyemeyiz ki bu nasıl iş anlamadım valla, allah herkese kolaylık versin. Hala doktor arayışındayım, doktor tavsiye eden olursa sevinirim.

Bende 2010 nisan da hamile kaldım. Hamileliğimin 1.ayında sol gözümde çift görme başladı. İlk başta Kuledibi Göz Hastanesi'ne gittim. 1 hafta araştırdılar birşey bulamadılar. Emar çektirmemi söylediler. Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gittim. Emar çektiler. 3 tane beyin cerrahına gösterdim. 3 ü de birşey bulamadı ve hamilelikten dediler. Hamileliğimin son aylarına doğru geçti. Doğum yaptıktan 40 gün sonra tekrar başladı. İstinye Devlet Hastanesi'ne gittim. Emar çektir dedi. Sonuca bakıp Ms olabilir bir araştırma hastanesi git dedi.Doktor kuzenim Çapa Tıp Fakültesi'nde bir nöroloji doktoru buldu. Gittim muayene etti emarı inceledi. Ms olabilir dedi. Ama tüm tetkikleri yapalım öyle karar verelim dedi. Salı günü belimden su alacaklar 2 ay sonrada EMG çekilecek. Bu arada da tahlil verdi. Kadın doğum doktoruma yazı yazdı. Eğer ms çıkarsa şu şu ilaçları vereceğim emzirdiğinden dolayı bebeğe zararı olur mu diye?
10 gündür hastanelerde sürünüyoruz. O kadar çok üzülüyorum ki. Daha 3 aylık bebeğim var. en çok ta emzirmemi kesmemi söylemelerinden korkuyorum. Moralim o kadar bozuk ki, bazen neden ben diyorum. Bazen de Allah'tan gelen birşey diyorum. Tek korkum aslında bebeğim. Bir şey olurda onunla ilgilenemem, ona yeterince vakit ayıramam diye.

endişelenme cnm. inş ms deildir. ms olsa bile ms in de tipleri var. bazısı tamamen iyi olabiliyo. arada ataklar olabilio ama sorunsuz iyileşiosun. moralini sakın bozma ve başka hastalarla kendini kıyaslama sakın. inş bişe çıkmaz cnm

geçmiş olsun cnm, umarım ms değildir, teşhis beklemek gerçekten çok zor. doktorun kim?

geçmiş olsun cnm, umarım ms değildir, teşhis beklemek gerçekten çok zor. doktorun kim?

Beni kuzenim Çapa da ki bir tanıdığına gönderdi. Doktorum Dr. Blerim MYFTİ.
Çok ilgili bir doktor. Bakalım su aldırdım belimden. Haftaya belli olacak. Cidden hastalık falan umrumda değil sadece bebeğimi düşünüyorum.

umarım sonuç iyi çıkar, belden su alınması nasıl bir operasyon sonrasında 1 hafta yatmak gerekiyor falan diyorlar doğru mu?

umarım sonuç iyi çıkar, belden su alınması nasıl bir operasyon sonrasında 1 hafta yatmak gerekiyor falan diyorlar doğru mu?

benim bildiğim kadarıyla omur ilik sıvısı alınıyor kemik içinden tabi iğne kemikle buluşana kadar sabır gerekiyo o sırada uyuşturuyolarmı bilmiyorum ama bi arkadaşım uyuşturulma yapıldığında sıvının alınamadığını sölemişti rabbimm tüm msli kardeşlerimize yardım etsin şifalar nasip etsin inşş

oncelikle gecmis olsun. bana da yıl başında ms teşhisi koyuldu. Şimdi interferon kullanıyorum. Belden su alınması işleminden sonra bir hafta yatmak gerekmiyor ama bir kaç gün rahatsızlık veriyor. Doğrusu teşhis-tedavi kısmının en sıkıcı bölümü idi benim için.

Bu arada ms için hap gelecek Türkiye'ye ama ne zaman olduğunu bilen var mı?

geçmiş olsun. bizim gittiğimiz doktor(prof. Gülşen Akman Demir) genel bilgi verirken artık hap da kullanılabiliyor dedi ama teşhisi henüz koymadı, o aşamaya gelmediğimiz için bende sormadım. bu konuda araştırma yaparken girdiğim ms derneklerinin forumlarında da yazılar görmüştüm ama dikkat etmemiştim. msli dostlar gibi sitelerde çok daha detaylı bilgi bulunabiliyor, gerçekten çok moral ve bilgi veriyorlar. 2 hafta sonra tekrar doktora gideceğiz ilaç konusunu sorar yazarım buradan.

ben de ilk teshis koyulurken ogrendim yakında hap gelecegini ama tam tarih belli degildi o zaman. İnterferon kullanmak biraz sıkıcı açıkcası. Umarım yakında çıkar da hap alırım.

Son düzenleme:
ben de ilk teshis koyulurken ogrendim yakında hap gelecegini ama tam tarih belli degildi o zaman. İnterferon kullanmak biraz sıkıcı açıkcası. Umarım yakında çıkar da hap alırım.

hap çıkmış cnm, kullanılmaya başlamış, sgk karşılıyormuş fakat her ms hastasına yazılamıyormuş, iğneden daha pahalıymış bu nedenle belli bazı koşulları sağlayanlara yazıldığında sgk karşılıyormuş..

Son düzenleme:

oyle mi ya? daha bugun esim yeni igneleri getirdi. bilsem once onu arastirirdim. yine de bir arastirayim belki bundan sonrasi icin kullanabilirim.
cok tesekkur ederim.

Canım geçmiş olsun..hastalık hangi belirtilerle teşhis edildi...hemen ilaca mı başlandı...
Benim kardeşim de ms li...hemde 18 yıllık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…