- 28 Aralık 2022
- 16
- 4
- 28
-
- Konu Sahibi Safezone59
Çok geçmiş olsun, hiç bilgim yok konunuzun üstte kalması için yazıyorum, bir bilen çıkar umarım
Bana da %100 ms demedi büyük ihtimalle dedi ama muhakkak araştırma hastanesinin görmesini söyledi. Başka hastalıklarla çok karıştırılıyormusÖncelikle geçmiş olsun.Kuzenimin de belli başlı sıkıntıları vardı bir çok testlerden geçti ama doktorlar tam olarak ms diyemediler.Sadece ms den suphelendiklerini söylediler.Benim bu konuda fikrim bilgim yok.Sadece kuzenimden dinlediğim kadarı ile bu teşhisi tam olarak koyabilmek emin olabilmek biraz zor.En son tekrar mr istemişti Dr mr için gün aldı tekrar.
Kesinlikle stres, sinir en büyük dostu bu hastalığın bir de bağışıklık sistemi hastalığı ms. Benim oldum olası zayıftı bağışıklık sistemim.akrabalarımdan 2 kişi ms hastası.psikoloji çok önemli,kendini iyi hissedecek ne varsa kim varsa onlarla zaman geçir.sana iyi gelmeyen herşeyden uzaklaş.akrabalarımdan birisi dış dünyayla kopuk elinde sigarası tv karşısında yaşayan biri,hastalığı o nedenle atlatamıyor.diğeri kafasına eseni yapar,kendisi için sevdiği şeyler için zaman ayırır ,çok iyi durumda hastalığı yok gibi.gayet iyi.en büyük tavsiyem asla kafanıza bişey takmayın moralsizlik kötü yapıyor.çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun. Bana kesin tanı koydu doktor . Şimdi yazdıklarımı okuyunca ne çok korkmuşum , kendimi ne çok korkutmuşum. Çapada ms birimine gidiyorum. Alanında çok iyi doktorum var. Bu konuda çok şanslıyım. Copaxone 40 mg iğne kullanıyorum. Deri altında evde kendim haftada 3 gün uyguluyorum. Sana da yeni teşhis konduğu için destek olmak amaçlı yazıyorum. Hiç korkulacak bir hastalık değil. Yeme içmene dikkat et , sigara alkol kullanma ve stresi hayatından çıkar . Dediğin kasılma bende olmuyor ama benim sadece bacaklarım çok aşırı ağrıyor. Bazen haftalarca ağrımıyor sonra bi anda başlıyor ve 3-4 gün sürüyor . Onun dışında sıkıntım yok çok şükür.merhaba banada yeni tanı kondu benimde çok bilgim yok gün içinde el ve ayakta kasılmalar oluyor 10-20 kere 15 saniye falan sürüyor bu tarz olay yaşan var mı
Teşekkür ediyorum. Amin Allah kimseye yaşatmasınCok gecmis olsun. Benim de en yakinim canimda bu hastaliktan var. 2 senedir var, ilk atagi ayak sekmesiyle basladi anlamadik bir yere carpti gecici birsey sandik. O an kortizon alsa belki sekel kalmayacakti ama hafif sekel kaldi. Bir daha atak olmadi. Allahim korusun bir daha kotu birsey yasatmasin