Ms hastalığı

Safezone59

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2022
16
4
28
Doktor bana ms teşhisi koydu, bu konu hakkında pek bilgim yok. Ms deyince aklıma serdar Ortaç geliyor. Onda da bu hastalıktan vardı. Vücudumun belirli bölgelerinde uyuşukluk oluyordu o şikayetle gitmiştim doktora. İyi bi üniversite hastanesinde detayli araştırma önerdi. 1 yıllık evliyim bebek için de tüp bebek tedavisi düşünüyorduk, ondan önce bu çıktı. Hastalıkla ilgili pek bilgim yok ancak kendimi kötü hissediyorum. İnternette araştırma yapıyorum.
Moral bulmak istiyorum açıkçası. Bilgisi olan (mümkünse iyi şeyler) yardım edebilir mi. Bir de İstanbulda mefkure eraksoy diye bi doktor varmış bilginiz var mı. Numarasını bulamadım

Çok geçmiş olsun, hiç bilgim yok konunuzun üstte kalması için yazıyorum, bir bilen çıkar umarım

Öncelikle geçmiş olsun.Kuzenimin de belli başlı sıkıntıları vardı bir çok testlerden geçti ama doktorlar tam olarak ms diyemediler.Sadece ms den suphelendiklerini söylediler.Benim bu konuda fikrim bilgim yok.Sadece kuzenimden dinlediğim kadarı ile bu teşhisi tam olarak koyabilmek emin olabilmek biraz zor.En son tekrar mr istemişti Dr mr için gün aldı tekrar.

Konuyla ilgili pek bilgim yok açıkçası ama kuzenimin bir arkadaşı 23-24 yaşlarında bu teşhisi almıştı. (O dönem kuzenim bahsetmişti.) Su an 29-30 yaşındadır. O da kol veya omzunda ağrı/uyuşukluk şikayetiyle gitmiş doktora. Arada kuzenime soruyorum nasıl diye. Çok iyi diyor. İlaç tedavisine devam ediyormuş şimdiye kadar arada ağrı/uyuşukluk dışında bir sorun yaşamamış. Canınızı sıkmayın. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

akrabalarımdan 2 kişi ms hastası.psikoloji çok önemli,kendini iyi hissedecek ne varsa kim varsa onlarla zaman geçir.sana iyi gelmeyen herşeyden uzaklaş.akrabalarımdan birisi dış dünyayla kopuk elinde sigarası tv karşısında yaşayan biri,hastalığı o nedenle atlatamıyor.diğeri kafasına eseni yapar,kendisi için sevdiği şeyler için zaman ayırır ,çok iyi durumda hastalığı yok gibi.gayet iyi.en büyük tavsiyem asla kafanıza bişey takmayın moralsizlik kötü yapıyor.çok geçmiş olsun

Benim yakın bir arkadasimda var. Bildiğim kadarıyla herkeste farklı oluyor ve sebep beyindeki loblar. Loblarin beyindeki konumuna göre etkilenen şey değişiyor. Kimisi konuşma merkezinde, kimisi görme merkezinde ya da hareket olarak etkileniyor. Atakları oluyor mesela konuşma merkezinden etkilenen kişi bazen atak geçiriyor mesela kekeliyor gibi , zaten hep ilaç kullaniliyor fakat atak dönemleri kortizon gibi tedaviler de uygulanıyor galiba. Arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla doğal beslenmeye çok dikkat ediyor ve vitamin takviyeli kullanıyor. Çocuk sahibi olma konusunda da hamileyken ilaç kullanılmadığı için hastalığın seyrine göre karar alınabilir galiba. Ve tedavi edilen bir hastalik degil fakat ilerlemesi durduruluyor diye biliyorum. DEdiğim gibi arkadaşımdan bildiğim şeyler bunlar. Doğrular yanlışlar eksikler olabilir en iyisini doktorunuz söyler size. Çok gecmis olsun Rabbım şifa versin insallah

Çok geçmiş olsun. İnsanlar çok olumlu şeyler yazmış yukarıda, demek ki moralinizi yüksek tutmanız gerekiyor önce. İnşallah bebişiniz de olur.

Ve hatırladığım bazı şeyler de stres hiç olmamalı , sigara içki vs olmamalı. Sigara içilen ortamda dahi olunmamali. Unutmayın ki hastalık herkeste farklı gösterir kendini grip gibi herkeste aynı şekilde gözükmez. İyi kötü herkes birseyler yazacak lütfen kotu şeyleri görüp caninizi sıkmayın rabbimin ne vereceği hiç belli olmaz her zaman olumlu düşünün

Bana da %100 ms demedi büyük ihtimalle dedi ama muhakkak araştırma hastanesinin görmesini söyledi. Başka hastalıklarla çok karıştırılıyormus

Kesinlikle stres, sinir en büyük dostu bu hastalığın bir de bağışıklık sistemi hastalığı ms. Benim oldum olası zayıftı bağışıklık sistemim.

Arkadaşlar öncelikle güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Benim için çok önemli. Çok korktum çünkü epey de bi ağladım, hala aklıma gelince tutamıyorum kendimi korkuyorum. 70 yaşında gibi konuşmak lstemem ancak, naçizane birkaç şey söylemek istiyorum. Ben bu hastalığın beni bulmasına şaşırmıyorum çünkü, dünyanın en sinirli insanı olabilirim ben. Ota şeye sinirlenen, sinirleri hassas birisiyim. 1 yıldır evliyim, eşimle bi problemim yok Allah razı olsun çok destek oluyor her konuda bana ancak ailesiyle epey sorunlarım oldu. Bu 1 sene beni çok daha yipratti. Hastalığın ilerlemesinde onların payı olduğunu biliyorum. Doktor bana ms dediğinden beri düşünüyorum. Değdi mi diye soruyorum kendime. Bi söz var 'insanın kendi başına açtığı belayı, bi köy toplansa açamaz' diye. Hakikaten öyle. Gençliğimin baharında hastalık nasıl yol alacak, beni nereye götürecek, önüme ne çıkaracak bilmiyorum. Ama sağlığımın her şeyden ve herkesten önemli olduğunu biliyorum. Tabi ki önemli olan sağlık elden gitmeden kıymetini bilmek. Insallah en hafif şekilde atlatırım bunu. Bütün hastalara da aynısını diliyorum. Rabbim hepimize şifa versin. Demek istediğim hiçbir şeyin sizin sağlığınızdan kıymetli olmadığını ve hayata bi kez geldiğinizi unutmayın.

Öncelikle merhaba
5 ay önce malesef sağ gözümü kaybettim
Sadece puslu görebiliyorum
Özele devlete gittim yapabilrceğimiz hiç birşey yok dedi ben bu süreçte çok yıprandım
Ama pes etmedim tekrar ünlü bir beyin cerrahisine gittik mr çekildi temiz çıktı herşey.sonra bize nörolojiye gözükmemi istedi bizde randevu alıp gittik
Göz hikayemi anlattım sonra halsizlik sürekli baş ağrısı ve bacaklarımda hissizlik oluyor dedim
Tekrar ilaçlı emar istedi çekildim
Plak yada hiç birşey gözükmedi
Sonra bide belden sıvı isticem dedi istedi zaten belden sıvı başka bir olay benim için
Sıvı alındı biraz basınç varmış ve sonuçlar 1 ay sürer dediler ama şuan bir kaçı çıkmış biraz sorunlu gördüm doktora gitmeye korkuyorum

merhaba banada yeni tanı kondu benimde çok bilgim yok gün içinde el ve ayakta kasılmalar oluyor 10-20 kere 15 saniye falan sürüyor bu tarz olay yaşan var mı

merhaba banada yeni tanı kondu benimde çok bilgim yok gün içinde el ve ayakta kasılmalar oluyor 10-20 kere 15 saniye falan sürüyor bu tarz olay yaşan var mı
Geçmiş olsun. Bana kesin tanı koydu doktor . Şimdi yazdıklarımı okuyunca ne çok korkmuşum , kendimi ne çok korkutmuşum. Çapada ms birimine gidiyorum. Alanında çok iyi doktorum var. Bu konuda çok şanslıyım. Copaxone 40 mg iğne kullanıyorum. Deri altında evde kendim haftada 3 gün uyguluyorum. Sana da yeni teşhis konduğu için destek olmak amaçlı yazıyorum. Hiç korkulacak bir hastalık değil. Yeme içmene dikkat et , sigara alkol kullanma ve stresi hayatından çıkar . Dediğin kasılma bende olmuyor ama benim sadece bacaklarım çok aşırı ağrıyor. Bazen haftalarca ağrımıyor sonra bi anda başlıyor ve 3-4 gün sürüyor . Onun dışında sıkıntım yok çok şükür.

Cok gecmis olsun. Benim de en yakinim canimda bu hastaliktan var. 2 senedir var, ilk atagi ayak sekmesiyle basladi anlamadik bir yere carpti gecici birsey sandik. O an kortizon alsa belki sekel kalmayacakti ama hafif sekel kaldi. Bir daha atak olmadi. Allahim korusun bir daha kotu birsey yasatmasin

Teşekkür ediyorum. Amin Allah kimseye yaşatmasın

Canım geçmiş olsun , 30 yaşında komşumuz tanı almıştı ms diye . Sonra evlendi 2 çocuğu oldu normal yaşayıp çalışıp işine gücüne bakıyor , kendi ne yaşıyor bilemem ama hiç bir sorunu yok görünüyor cok şükür Dert etme doktoru var uzmanı var çeşit çeşit tedavi ilaçlar çıktı bir sürü , googleden araştırma yapma iyi bir doktor bul ve yaşamına devam et

Merhabalar öncelikler hepinize geçmiş olsun Allah yardımcımız olsun.
Ben 1.5 senedir bu döngüyle uğraşıyorum sağ bacak ağrısı yanma morarma şişlik elektiriklenme karincalamayla gelen ilerleyip sağ bacak ve kollara yayilan bacaklarımın üstüne basamiyordum bagiriyordum yuruyemiyor bacaklarımın yanması kesilmiyordu çok doktor gezdim 2023 Aralık ayinda emg sonucum f sınır yanıtları alınmadı hastaneye yatış yapılıp kortizon tedavisi gördüm evet toparlandım ama Ocak ayinda ani sinirlenmeden dolayı bir anda kekemelik geldi bas donmelerim denge sorunum yanmalarım bazen tencere tutamicwk kadar zorlaşıyor yaz boyu cehennem gibi geçti mart ayinda çok büyük kayıplar verdim üzüntüden 2 kez Mayıs ayinda tekerlekli sandalyeyle yattım hastaneye kortizon verildi ve bu sefer girdiğim gibi çıktım hastaneden beyinde sorun yok sadece beyin sapinda belirginlesme var emg normale dondu hiç sorun yok doktor benden doktor hakkı olarak bakmaktan vazgecti bende solugu cerrappasa da aldım doktorun ilk dediği kelime ms oldu belirtiler ms hastalığı belirtisi Suan da halan araştırılıyor 6 aydır beyin emari çekilmedim ama yürüme aksiyonum çok zayıf aşırı yoruluyorum gece kabuslarım devam ediyor ağrılar yanmalar bos kültürlerimde protein ve glükoz fazlalığı var gözlerle alakli bazen bulanık görüyorum okuma güçlüğü çekiyorum hala devam eden tetkiklerim var büyük olasılıkla bel sıvı örneği tekrarlanacak bacaklarda morarmalarim var renk değişikliğim heleki sıcakta mosmor oluyor banyo yaparken bacaklarımı hissetmiyorum dahi bazen ama bu işin beyinde lezyonu görülene kadar surucek mi tedavi için onu da bilmiyorum çaresizlik ve bilinmezlik çok sıkıntılı bir süreç benim için herkese Allah yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…