Gebeliğe Hazırlık Morfoloji’nin önemi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nazlii22

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
21
6
6
29
Merhabalar arkadaşlar. Eşim 8 ay önce sperm testi yaptırdı sonuçları biraz düşük çıktı. 2 ay sperra diye bi ilaç kullandı. 15 gün önce tekrar test yaptı sonuçları baya artmış çok şükür. Bi tek morfoloji yine %2 çıkmış. Doktor sayı ve hız iyi durumda çok büyük bi problem teşkil etmez demiş ama bu kadar rahat olması beni şüpheye düşürdü.. sizin morfoloji hakkında bilginiz var mı? Bu ay kimyasal gebelik yaşadım.. morfolojiyle alakalı olabilir mi?

Benim eşimde şubat başında test verdi sayı 6 milyon, ileri hareket 0 ve morfoloji 1 doktorum direk tüp bebek dedi. Aşılama bile yapamam dedi yıkıldım tabiki. Sizin sayı ve hızınız ne kadar canım onlar yüksek olduğunda morfolojinin önemi belki biraz daha azalabilir diye düşünüyorum. Kimyasal gebeliğinde morfoloji ile ilgili olabilir sağlıklı spermle döllenmediyse bu şekilde oluyormus.

Eklentiler

• 332625E1-F156-4592-A603-0BB75DDA6516.jpeg
    69,1 KB · Görüntüleme: 190
Sperm sayısı ve ileri hareket güzel bence tek sorun morfoloji. Doktora gösterirseniz belki vitamin takviyesi verebilir çok kötü durumda değil. Doktora gösterdinizmi sonucları.
Evet canım. Doktor da aynı şeyi söyledi. Ama herhangi bi ilaç vitamin vs önermemiş. Yarın başka bi doktora daha göstericek. Biraz araştırdım morfoloji için çok olumsuz şeyler okudum biraz moralim bozuldu telaşlandım açıkçası

Bende aynı şeyleri yaşıyorum canım morfolojiyle tüp bebek yaptırıp düşük yapanlar hamile kalamayanlar 1 aydır kafayı yemek üzereyim. Bu psikolojiyle tüp bebek yaptıramam bu ay diye erteledim. Doktor benim eşimede takviye vermedi çok uğraşmanız gerek dedi ama ben her akşam havuç duyu sıkıyorum ayrıca keçi boynuzu özü içiriyorum birde proxseed plus aldım onu kullanıyor. En azından tüp bebeğe kadar biraz değerleri yükselsin diye uğraşıyorum senin şansın daha yüksek canım, elimizden geleni yapıcaz gerisi allaha kalmıs

yaptırdğınz zaman doktor yorumladımı acaba testinizi.. birde ücreti nedir

Allah yardımcımız olsun. Kimyasal gebelikten sonra genelde hemen hamile kalınıyomuş diyolar bakalım.. ya kafama göre ilaç önermek istemem ama bir de sperra deneseniz? Bu ilaç yeni çıkmış ve eşim onu kullanarak 2 ayda bu kadae artış yaşadı. Haziran da aldığımızda 200₺ idi. Şuan be kadar bilmiyorum

Canım bende proxseed plusı kafama göre aldım doktor bişey demeyince oda o civardaydı denerim tabiki. Artık elimden ne gelirse yapıyorum. Sende muhteşem üçlüyü araştır canım sizde etki edebilir değerleriniz iyi çünkü.

Bir de ben keçiboynuzu kaynatıp suyunu içirmiştim eşime. Pekmezini yedirmiştim falan. Bakalım yarın doktor ilaç önermezse ben de ya sperra alıcam yada senin dediğin o muhteşem üçlüyü

Saol canım umarım gönlünce olur

Bir de ben keçiboynuzu kaynatıp suyunu içirmiştim eşime. Pekmezini yedirmiştim falan. Bakalım yarın doktor ilaç önermezse ben de ya sperra alıcam yada senin dediğin o muhteşem üçlüyü

İnşallah tez zamanda rabbim nasip etsin birer bebiş hepimize canım.

Merhaba morfoloji düşüklüğü demek
Spermlerin yerinde hareket etmesi(ileri yüzmemesi)başsız olması yada çiftbaşlı olması ,yumurtana ulaşsabile dölleyememe veya döllese bile sağlıksız gebelik olması (kimyasal,düşük )gibi birsürü olumsuzluğa sebep verecek bir durum...doktoru bilemicem ama benim şahsi kanaatim sayı kadar önemli ...hassasiyet gerektiren bir durum ....

Bende de aynısı oldu adetimiz yüksek ama morfoloji 2 ben birini buldum karışım aldım bir ayda 4 oldu ama altı ay önce pahalı çünkü geçen ay testi tekrarladık gene 2 olmuş bizim son testte ekte üroloji eşime adetinden dolayı sorun yk demiş ama eşin sigara içiyorsa morfoloji her ay değişiyor düzenli promen k kullanıyoruz biz bide keçiboynuzu yiyor eşim

Eklentiler

• F7817D2B-2AE3-4903-A1DA-E24A2BEDEF5C.jpeg
    97,3 KB · Görüntüleme: 93
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…