Erkek İnfertilitesi MORFOLOJİ YÜKSELTME 2022

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

lckystr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
954
796
34
Merhaba arkadaşlar
geçmiş zamanlara ait böyle konular var fakat üyelerin aktiflikleri olmuyor yada hamile kalmış oluyorlar :)
Biz de 2022 olarak buraya neler yaptığımızı doktorlarımızın ne önerdiğini ve sonuçların değişip değişmediğini paylaşarak faydalansak
bitkisel vs. yaptığınız kürler ve kullandığınız vitaminlerde olumlu sonuç alan var yazarsa çok sevinirim
Ayrıca kendimiz için kullandıklarımızdan da bahsedebiliriz
Herkese en kısa zamanda sağlıklı bebişler nasip olsun inşallah

Çok güzel olmuş takipteyim

Ben 3 gündür kendim için miyositol positive diye bir vitamine başladım (sorunum yok)
eşimde morfoloji 1 onada q10 ve çoban çökerten ve e vitamini başlamayı düşünüyorum (çoban çökertenin morfoloji için iyi olduğunu okuyorum)

bizde de solda reflülü varikosel var ama doktor ameliyat önermiyo derecesi düşükmüş

Merhaba, geçmiş olsun. Keşke aşılamayla uğraşmak yerine operasyon olsaydınız. Reflü varsa gebelik oluşmuyor pek maalesef. Bizim de varikosel operasyonu sonrası 9. Ayda doğal gebelik oluştu. Varikosel çözümü olmayan bir durum değil. Ayrıca artık tüp bebek de yaptırsanız tutunma oranı ciddi anlamda yükseliyor.

Bu arada aynı sorunlarla 3 sene kadar ben de boğuştum. Bir sürü makale, çalışma okudum. Morfoloji -konu eğer varikoselse- iyileşiyor. İyileşmeden kastım sperm dnasındaki hasar gidiyor. Morfoloji 1 yada 2 de olsa sayınız çok düşük değilse o kadar sağlıklı sperm döllenmeye yetiyor.

Son olarak morfoloji 2, sayı 35 40 milyon ile hamileliğim oluştu. Yani morfoloji 2 gebe kalamazsın anlamına gelmez. Sadece süreci uzatır. Operasyon sonrası 6 ay ciddi takviye kullandık. İmprly hep diyorum DNA hasarı için kullanılmalı 6 ay kadar. Ve artık doğal gebelik oluşmaz diyerek tüp bebek düşünmeye başlamıştık. O süreçte sperm DNA hasar testini yaptırdık. Hasar yüksek çıkmadı ve diğer ay gebeliğini öğrendim. Sizin de 6 ay geçmiş operasyon sonrası. Sperm DNA hasar test ile hasar durumunu öğrenip ona göre ilerleyin derim.

size kesinlikle katılıyorum
doğal yolla olmasa bile ameliyat olmadan tüp bile denenmemeli
peki reflü varken sadece ele gelmiyor diye neden ameliyat a gerek yok diyorlar?
eski zamanlarda bu amliyatı olup doğal yoldan hamile kalan o kadar çok duydumki
kimle konussam benim bilmem neyimde de vardı amliyat oldu hemen hamile kaldı diyolar
o zaman acaba yok ele geliyomu yok dna hasarı varsa ameliyat yapalım gibi şeyler mi vardı
pis kan spermi bozuyo ki sıcağı sperm zaten sevmiyo duşta sıcak kullanmayın diyolar ama reflülü varikoseli operasyon yapmıyolar deliricem

İmprly ve promen k birlikte kullandık vala bigün o bi gün o

Maşallah sağlıkla kucağınıza alın bnde pcos olduğum için bu ay femera verdi doktor 21. Gün progesteron 21 lerde çıktı 1 nisan adet günüm hamlesin bana dua et

Başka doktordan da görüş aldınız mı? Reflü işi bozuyor. Derecesi küçük olsa da hasar yüksekse yine operasyon lazım. DNA hasar testi düşük gelirse operasyon da olmayın dedikleri için tüp bebeğe geçebilirsiniz. Tabii hasar düşük olacak kesinlikle.

Maşallah sağlıkla kucağınıza alın bnde pcos olduğum için bu ay femera verdi doktor 21. Gün progesteron 21 lerde çıktı 1 nisan adet günüm hamlesin bana dua et
Amin, sağolun. Allah bekleyen tüm hanımlara nasip etsin inşallah. Vaktini bekliyor. Umutsuzluğa kapılmayın. İki takviye de iyi ama ikisini aynı anda düzenli kullanın aralıksız en az 3 ay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…