sorun değildir inşallah. eşimle 2 yıldır evliyiz 1 yıldır korunmuyor ve bebek sahibi olmak istiyoruz. düşünmeye başlayınca doktora gittim 3 ay denedik çocuk istiyorum diye. çok ilgilenmediler zaman geçsin dediler bi yandan da hormon testi yumurta testi falan filan 6 ay daha öyle geçti ve elde var sıfır bende kayda değer problem yokmuş eşimden spermiyogram istediler güçlükle ikna ettim geçen ay onuda yaptırdık daha bugun yine doktora gittim bu sefer sonuçlara göre ürolojiye yönlendirdi ilaç vermedi varikoselden şüpheleniyorlar. bakalım ne olacak eşimin sonuçları:
sperm sayısı:38 milyon (ml)
3-4 lökasit
canlı sayısı%60
ölü sayısı%40
morfoloji%30
hızlı hareketli%7
yavaş hareketli%31
yerinde hareketli%16
hareketsiz%46
:18:
canım ben çok şükür 9+2 hamile olduğum için ve 22 gün önce çok az kahverengi lekelenme yaşadığım için bu konuyu biraz ihma ettim. malum stres had safhadaydı çok korktuk ama çok şükür kalp atışını da 3 kez gördük lekeden sonra, hatta bugün hareketini bile gördük. rabbime sonsuz şükürler olsun.
sizin sonuçlarınız kötü değil allahın izniyle ümitsiz olmayın siz.bakın bizim 1mlde 7 milyon çıktı, morfoloji %60dı,ileri hız %20,yavaş ielri %15, toplam sperm sayısı 32milyondu. proxeed plus ve evicap 400 verdi doktor. birde biz keçiboynuzu kaynatıpp suyunu içti eşim. bahçeden hergün taze biber koparıp yedi yemeklerin yanında.
her neyse bu test 13 hairandaydı, 18temmuz ovulasyon günümdü, o ay hamile kaldım. :)testten 1 ay sonra yani.
sperm sayısı:38 milyon (ml)
3-4 lökasit
canlı sayısı%60
ölü sayısı%40
morfoloji%30
hızlı hareketli%7
yavaş hareketli%31
yerinde hareketli%16
hareketsiz%46
internetten araştırın, eşim araştırmış. sperm sorunu olanlara cinsel ilişki pozisyonları öneriliyor.
eşim diz dirsek pozisyonu iyiymiş demişti. özellikle sperm sayısı az olanlara. biz o ay uygulamıştık söylemesi ayıp:)
tabi bir de bol bol dua.
anne babanız biliyorsa onlardan bol dua isteyin. onların duası allah katında çok makbuldür.
eşimin annesi öğrenmiş bir şekilde bizim durumu. ramazanda iftara kadar hep dua ettim diyor. ramazan bitmeden hamile kaldığımı öğrendim. açıkcası hiçte ümidim yoktu benim ama eşim hep ümitliydi bak olacak bu ay inşallah diyordu.
yalnız daha önceden doğal yollardan bi kere daha hamile kaldım ben. o 7. haftada düşükle sonuçlandı