- 8 Mart 2012
- 689
- 398
- 303
İnşallah canım insallahhhh. Kendimi yalnız hissettiren gerçek hayattaki insanlar maalesef. Bu sayfaları okuyup aynı derdi paylaşanları gördükçe unutuyorum yalnızlığımı..Ilk basta herkes kendisini en kötü olan saniyor ama öyle değil canim, cogumuz zor yollardan geciyoruz, kendini yalniz hissetme.Hepimiz bir gün güleceğiz insallah.
Umudum sen gebe kaldin dimi :) ağustos ayi tüp bebek topiğindeydim ben de.Ben raporlu tedavi gördüm . Devlet hastahanesinde şartlar var uygun olursa rapor cikıyor. Devlette yaptırdım maliyeti de çok uygun oldu
Evet bizim derdimizde bu canim, ne yapalim basa gelen cekiliyor. Hayatta daha kötü şeyler var, en azindan bizim bu konuda bir umudumuz var, geç de olsa bir gün olacak diye düşünüyorum. Benim etrafimdakiler biliyorlar beni bunaltan pek yok. Bilmeyip bunaltana da söylüyorum ben çekineceğime o utansin.İnşallah canım insallahhhh. Kendimi yalnız hissettiren gerçek hayattaki insanlar maalesef. Bu sayfaları okuyup aynı derdi paylaşanları gördükçe unutuyorum yalnızlığımı..
milyondur canim heralde o kadar bunaldimki testler evde yani doktor iyi dedigine gore milyondur bende ustunde durmadim duraxgim o kadar cok sy varki aynen takip ettim okudum canim hepsini yapiyorum keciboynuzu tozu haftanin 5 gunu nohut hrgun kuru incir isirgan cayi hvuc suyu fnsk fistik birsuru seyler yapiyoruz cok skur etki ettide su kaan hoca bi cevp versydi mailin basinda haber bekliyorum caresizGeçmiş olsun, 159 bin mi milyon mu ? Bin ise sayi düsük degil mi ? Simdi sana şu kürü yap bu kürü yap dicem ama bizim topigi okumussundur zaten :) hep beraber ne duyarsak deniyoruz, ha bir de hep beraber nohut yemegi yapiyoruz
Geçmiş olsun, 159 bin mi milyon mu ? Bin ise sayi düsük degil mi ? Simdi sana şu kürü yap bu kürü yap dicem ama bizim topigi okumussundur zaten :) hep beraber ne duyarsak deniyoruz, ha bir de hep beraber nohut yemegi yapiyoruz
Bir yerde okumustum kaan hoca hastalarina daha hizli cevap yazsin diye programda degisiklik yapiliyormus sanirim, insallah hemen biter bu calisma yoksa cevap suresi nerdeyse 2 aya kadar cikti.milyondur canim heralde o kadar bunaldimki testler evde yani doktor iyi dedigine gore milyondur bende ustunde durmadim duraxgim o kadar cok sy varki aynen takip ettim okudum canim hepsini yapiyorum keciboynuzu tozu haftanin 5 gunu nohut hrgun kuru incir isirgan cayi hvuc suyu fnsk fistik birsuru seyler yapiyoruz cok skur etki ettide su kaan hoca bi cevp versydi mailin basinda haber bekliyorum caresiz
ya oyle mi? Tup bebek yaptirirken sadece 1 tupu tikali olanlara rapor cikmiyo canim biz esimden dolayi aldik. Bende benim bebegim olur diye dusunuyodum ama evet dr zor olur dedi. Beklersin dedi o yuzden hemen tup denemistik. Suanda kendi dr.um tup bebegi oneriyo. Hatta ne zaman baslarsin diye sordu? Bende acaba esim varikosel ameliyati olsa mi diyorum. Pazartesi dr. Randevusu var bakalim gidecek bu sefer devlet dr.una gidecek bakalim o ne diyecek? Ona gore eger esim ameliyat olmazsa tup denicez siz?Evet laproskopiden bahsettim canim bilemiyorumki aslinda ne oldugu bile belli degl zaten olmayida dusunmuyorum suan sen hangi hastaneye gidiyosun bide senin suanki asaman nedir nolcak yani simdi
Tek tuplede kaliniyo evet ama int okudugum bi bilgiye gore bi ay yumurtanin biri diger ay biri catlarmis o yuzden 2 ayda bi hamile kalma olasiglim var esimdede sorun oldugu icin surec uzuycak diye korkuyorjm
Sadece aile degil ki. Bilen arkadaşlar da aynı. Zaten memleketteki bos boğazları hiç takmiyorum bile. Benle evlenenlerin çocuklarının videolarini gösterip elini cabuk tut bak millet hızlı diyenlere artık uzulmuyorum bile. Rabbim insallah çektiğimiz bu acıları birgun mukafatlandirir..Evet bizim derdimizde bu canim, ne yapalim basa gelen cekiliyor. Hayatta daha kötü şeyler var, en azindan bizim bu konuda bir umudumuz var, geç de olsa bir gün olacak diye düşünüyorum. Benim etrafimdakiler biliyorlar beni bunaltan pek yok. Bilmeyip bunaltana da söylüyorum ben çekineceğime o utansin.
hangi hastahanede hangi dr.a oldu esin ameliyatini canim?Eskiye göre toparladi sayidan ziyada hareketlilige etkisi oldu. Bi devlet hastanesinde mikro cerrahi yöntemiyle olmuştu. Doktorumuz gayet iyidi memnun kaldi eşim. Ağrısı cok oluyordu özellikle gecti şükür. Tekrarlar mi bilmiyorum.
2012de 26da evlendim aynen canim. InsallaahhhhSende 2012.de ve 16 yasinda evlendin sanirimjust_married
Bende seneye 31 yasinda ve 5,5 yillik evli olacagim.
Insallah o zamana kadar bebegimiz olur
3 yıllık evlilik , 23 yaşını doldurmuş 39 yaşından gün almamış olmak , 900 günlük sigorta primi , devlette 2 kere iğne li asilama yaptırmak . Ama sperm sayisi az olunca ya da bayanda yumurta rezervi az olunca iki asilama şartı olmadan tüp bebeğe geçiyorlar. Bende öyle oldu sperm sayisi az olduğundan direkt tüp bebek yaptirdikŞartlar tam olarak nedir?
TV de sürekli ilk görüşme ücretsiz diyorlardı bende öngörüşme için randevu istiyorum dedim Fuat hocayı da arkadasım tavsiye etmişti telefonda bana sordular hangi dr a gelmek istiyorsunuz diye ben farketmez dedim şansıma Fuat hoca ya verdiler ama elimizde spermiyogram vardı Benim yapılmış kan testim falan hep vardı isteseler yeniden yapalım diyebilirlerdi demediler film lazım dediler onu da istediğiniz yerde çektirin dediler ve bugün gittiğimde rahim filmini çektirdiğim için beni tebrik ettilerBirde novafertil de görüşmek için ne dedin? Görüşmek istediğin doktoru kendin mi seçtin?
Ah be canım evt gebe kaldım eylülde ama 1 hafta oldu tam 3.5 aylık bebeğimi kaybettimUmudum sen gebe kaldin dimi :) ağustos ayi tüp bebek topiğindeydim ben de.
Cnm bugün vermedim ya. Belki yarın veriririm. Belki de pazartesi. Şu kese görünseydi kan verme işi ortadan kalkardı. Ya bu hafta rapor almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz diye. Eşim ve arkadaşlar illa rapor al diyor. Ama evde de sıkılırım ben ya. Ne yapıcam bilmiyorum. Erken öğrenince de beklemek çok stresli oluyor. Tahminen beta Hcg 106 gibi birşeydir. İnş yükselmiştir.zeynepppppppp canim kan verdin mi merak ettim seni
Bence ver icin rahatlar ve tahmini ne zaman keseyi gorecegini bilirsin .Adet gunun gecti artik demi .Eminim daha cok artmistir ama evde beklemektense yaptır sonuçta kolay hamile kalmadık bir sure hastaneyle ev arasinda mekik dokuyacagiz .Rapora gelince kendini iyi hissetmiyorsan al .Ama ilerleyen donemlerde daha cok lazim olabilir bulantin olunca ve sancilarin Benim kanamam olunca dr 1 hafta yazcakti ben 1 gun istedim kanama olursa uzatirsiniz dedim .Sebebi de o rapora daha sonra cok ihtiyacım olabilir simdiden bitirmeyim gittigi kadar gitsin diye düşündüm.Mesela cok kar yagsa kar buz düşme tehlikem falan o zaman alırım burda kış cok cetin gecer .Ki zaten daha yazin ayagimi kirdim .Bir de surekli düşük psikolojisine girme stres yapma nasipte yoksa sen 24 saat yatsan da duser .Allah hepsini korusun saglikla gondersin bize insallahCnm bugün vermedim ya. Belki yarın veriririm. Belki de pazartesi. Şu kese görünseydi kan verme işi ortadan kalkardı. Ya bu hafta rapor almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz diye. Eşim ve arkadaşlar illa rapor al diyor. Ama evde de sıkılırım ben ya. Ne yapıcam bilmiyorum. Erken öğrenince de beklemek çok stresli oluyor. Tahminen beta Hcg 106 gibi birşeydir. İnş yükselmiştir.
Evet canim bende arafimda sekreteri soyledi insallah guzel bi uygilama getirrirlerde duzeliBir yerde okumustum kaan hoca hastalarina daha hizli cevap yazsin diye programda degisiklik yapiliyormus sanirim, insallah hemen biter bu calisma yoksa cevap suresi nerdeyse 2 aya kadar cikti.
Bence varikosel olmali canim tup bebek sansisa artiyo boylece tutma sansi yani kaan bey bize eger normal yolla olmasaa bile asilama ve tup bebekte sansiniz cok yuksek seviyede artar dedi yani bence sende tadevini ol oda olsun diger turlu hamile kalip dusurenler bile var spermden kaynaklanan sorunlardan dolayiya oyle mi? Tup bebek yaptirirken sadece 1 tupu tikali olanlara rapor cikmiyo canim biz esimden dolayi aldik. Bende benim bebegim olur diye dusunuyodum ama evet dr zor olur dedi. Beklersin dedi o yuzden hemen tup denemistik. Suanda kendi dr.um tup bebegi oneriyo. Hatta ne zaman baslarsin diye sordu? Bende acaba esim varikosel ameliyati olsa mi diyorum. Pazartesi dr. Randevusu var bakalim gidecek bu sefer devlet dr.una gidecek bakalim o ne diyecek? Ona gore eger esim ameliyat olmazsa tup denicez siz?
İnş cnm valla senle konuşunca rahatlıyorum çok şükür. Bugün 29. Gün adet günümdü. Yarın öğlen giderim kan testine inş. Bakalım inş artmıştır. Valla ben iyiyim aslında şimdilik her teneffüs 4 kat in çık sıkıntı olur diyor arkadaşlar. 2 gün nöbet tutmak falan sıkıntı oluşturur dediler. Ama bizim müdür gıcık rapor alırsam bi dünya laf eder. Rapor almamda derse girersem aşağı inmem bi süre. Dersim biterse aşağı inerim öyle yaparım artık. Nasip dediğin gibi olacaksa her türlü olur. Olmazsa da pamuklara sarsanda kendini düşüp gider. Ama şöyle düşünüyorum. İlk gebeliğimde adet günü beta hcg 6.01 çıkmıştı. Ama bu gebelikte adet gününden 4 gün önce 20 çıktı. Sağlıklı bi gebeliktir böyle düşününce diyorum. Yani inş.Bence ver icin rahatlar ve tahmini ne zaman keseyi gorecegini bilirsin .Adet gunun gecti artik demi .Eminim daha cok artmistir ama evde beklemektense yaptır sonuçta kolay hamile kalmadık bir sure hastaneyle ev arasinda mekik dokuyacagiz .Rapora gelince kendini iyi hissetmiyorsan al .Ama ilerleyen donemlerde daha cok lazim olabilir bulantin olunca ve sancilarin Benim kanamam olunca dr 1 hafta yazcakti ben 1 gun istedim kanama olursa uzatirsiniz dedim .Sebebi de o rapora daha sonra cok ihtiyacım olabilir simdiden bitirmeyim gittigi kadar gitsin diye düşündüm.Mesela cok kar yagsa kar buz düşme tehlikem falan o zaman alırım burda kış cok cetin gecer .Ki zaten daha yazin ayagimi kirdim .Bir de surekli düşük psikolojisine girme stres yapma nasipte yoksa sen 24 saat yatsan da duser .Allah hepsini korusun saglikla gondersin bize insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?