Erkek İnfertilitesi Morfoloji 1 lütfen yardım :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım bende devletteyim şuan. Bir aşılama olduk. Tutmadı. Eşimde de varikosel çıktı bir ay ara verdik. Perşembe günü tüp bebek için rapor ve başvuruda bulunucam. Eğer Varikosel ameliyatı olmazsak hemen vakit kaybetmeden elimdeki raporla tüp bebek oluruz diye düşündük. 3 yıllık evliyiz. 1bucuk yıldır bebe gelmiyor 😞 devlete ki tüp bebek tedavisinden korkuyorum açıkçası canın çok yanıyormuş, pek uyuşturucu iğne falan kullanmıyorlarmış. Ben aşılama İçin gittiğimde, tüp bebek için bir kadından yumur toplanmıştı. Kadıncağız komalık oldu inim inim inşiyordu nasıl üzüldüm ve korktum aklımdan gitmiyor 😳😞
2 iğneli aşılama olmadan tüp bebeğe geçmiyolar maalesef 😔 Yumurta toplama anestezi altında yapılıyo diye biliyorum ben ama acısız olması lazım o durumda

1 buçuk senedir hastanelerdeyim, şu an gelebildiğim aşama tüp bebek evrakı hazırlama. O da bakalım ne kadar sürecek. Öyle yoruldumki.. Nasipte ne varsa onu görücez bekleyelim bakalım ☺️ Güzel haberlerinizi alırız inşallah
Bende bir buçuk senedir çırpınıyorum sağ yeni tüp bebek raporum çıkacak☺️ Yediğim hormon ilaçları ve iğnelerinin haddi hesabı yok. Çok zor. Rabbim güç versin. Son umudum tüp bebek. Tüp bebekte olmazsa büyük bir hayek kırıklığı ve depresyon beni bekler😢

Morfolojisi düşük olanlara yapılan bir ameliyat. Tesislerde ki damarlarda ki sorun kaynaklı bir şey
Ürolojide muayene olduktan sonra doktor gerek görürse ultrason istiyo ona göre karar veriliyo. (Ultrasondu diye hatırlıyorum belki de yanlış hatırlıyorum) Bizde de morfoloji sorunu var ama varikosel yok.

Moralini bozma belki onun farklı bir sorunu vardır iyi düşünelim iyi olsun kızlar inşallah 🙏 hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah 🤲🏼
Amin canım… Devlette tüp bebek deneyimi olan biri ile karşılaşmaya çalışıyorum ama karşılaşamadım henüz burda. Süreçi ondan dinlemeyi çok isterdim.

2 iğneli aşılama olmadan tüp bebeğe geçmiyolar maalesef 😔 Yumurta toplama anestezi altında yapılıyo diye biliyorum ben ama acısız olması lazım o durumda
Devlette bana bir aşılama yapıldı. Doktor aşılama ile zaman kaybetme, aşılama ile tutma çok düşük zaten dedi. Müsait olduğunda gel rapor çıkaralım dedi, tüp bebek olacak. Perşembe gidicem işte rapor başvurusu İçin. Doktorun bu söylediği mantıklı geldi çünkü aşılama doğal gebelik gibi birşey yakın bir uygulama. Olsaydı zaten bir buçuk senede olurdu. Bu yüzden gerek yok direkt tüp bebek

Ürolojide muayene olduktan sonra doktor gerek görürse ultrason istiyo ona göre karar veriliyo. (Ultrasondu diye hatırlıyorum belki de yanlış hatırlıyorum) Bizde de morfoloji sorunu var ama varikosel yok.
Evet canım biz ultrason verdik ameliyat dendi bize mesela. Diğer doktorda gerek yok dedi. Bu yüzden son başka bir doktora görüşeceğiz ürolojiye, öyle son net kararımızı vereceğiz. Bakalım bu doktorda ameliyat diyrcek mi🤷‍♀️ İnşallah sizin vitamin takviyeleri ile düzelir canım. Vitamin ilaçları kullandırıyor doktorlar bu durumda diye biliyorum

Devlette bana bir aşılama yapıldı. Doktor aşılama ile zaman kaybetme, aşılama ile tutma çok düşük zaten dedi. Müsait olduğunda gel rapor çıkaralım dedi, tüp bebek olacak. Perşembe gidicem işte rapor başvurusu İçin. Doktorun bu söylediği mantıklı geldi çünkü aşılama doğal gebelik gibi birşey yakın bir uygulama. Olsaydı zaten bir buçuk senede olurdu. Bu yüzden gerek yok direkt tüp bebek
Sgknın tüp bebek şartlarında 2 iğneli aşılama zorunluluğu var rapor çıkması için. Siz acaba farklı bir şartı mı sağlıyosunuz, Amh düşüklüğü ya da azoospermi durumlarında 2 iğneli aşılama şartı aranmıyor.

Evet canım biz ultrason verdik ameliyat dendi bize mesela. Diğer doktorda gerek yok dedi. Bu yüzden son başka bir doktora görüşeceğiz ürolojiye, öyle son net kararımızı vereceğiz. Bakalım bu doktorda ameliyat diyrcek mi🤷‍♀️ İnşallah sizin vitamin takviyeleri ile düzelir canım. Vitamin ilaçları kullandırıyor doktorlar bu durumda diye biliyorum
Doktorun önerisiyle 1 ay kullanmıştı. Kanıtlanmış bi etkisi olmadığı için çok önemsemedik. Doktor da zaten kesin iyi gelir diyemiyorum isterseniz deneyin diyip yazmıştı. O bile umutsuzdu 😃 Morfoloji için yapılabilecek çok bişey yok maalesef. Tüp bebek çaremiz diye düşünüyorum. Ameliyat zor bi karar, heleki doktorlar farklı şeyler söylüyoken.

Sgknın tüp bebek şartlarında 2 iğneli aşılama zorunluluğu var rapor çıkması için. Siz acaba farklı bir şartı mı sağlıyosunuz, Amh düşüklüğü ya da azoospermi durumlarında 2 iğneli aşılama şartı aranmıyor.
Amh da sıkıntı vardı bir ara, belki bundan dolayı bilmiyorum ama doktor diğer değerlerim hk bir şey söylemedi. Zaten doğal yolla olsaydı olurdu aşılama zaman kaybı dedi tüp dedi canım bilmiyorum 🤷‍♀️

Doktorun önerisiyle 1 ay kullanmıştı. Kanıtlanmış bi etkisi olmadığı için çok önemsemedik. Doktor da zaten kesin iyi gelir diyemiyorum isterseniz deneyin diyip yazmıştı. O bile umutsuzdu 😃 Morfoloji için yapılabilecek çok bişey yok maalesef. Tüp bebek çaremiz diye düşünüyorum. Ameliyat zor bi karar, heleki doktorlar farklı şeyler söylüyoken.
Kuzum bende vitamin takviyesini al bir yandan da tüp bebeği dene vakit kaybetme 🤗

Kuzum bende vitamin takviyesini al bir yandan da tüp bebeği dene vakit kaybetme 🤗
Öneren doktor farklı bi doktordu. Tedavimizin başladığı yerdeki doktor hiç bişey önermedi. Takviyelerde pahalı, işe yarayacağı belli olsa alalım ama öyle bi netlikte yok. Boşuna gibi geliyo o yüzden sabırla tüp bebeği beklemeye devam ☺️

Öneren doktor farklı bi doktordu. Tedavimizin başladığı yerdeki doktor hiç bişey önermedi. Takviyelerde pahalı, işe yarayacağı belli olsa alalım ama öyle bi netlikte yok. Boşuna gibi geliyo o yüzden sabırla tüp bebeği beklemeye devam ☺️
İlaçlar çok banalı evet, eşimde morfoloji düşük olduğu İçin vitamin ilaçı yazdı doktor bir paketi 500 TL idi yılbaşından önce şuan. durum ne bilmiyorum. Bir paket te 20 gün falan gidiyor. Gerçekten çok pahalı

Aşılamadan önce direk tüp bebek tedavisine geçebiliyormuyum? Zaman kaybetmek istemiyorum farklarıda bilmiyorum açıkçası :KK43:
Daha çok yeni evlisiniz. Zaman filan kaybettiğiniz yok. Zaten dr lar kadının yaşı 30un altındaysa ilk 1 yıl denemeden bir şey yapmıyor. Bana dr ilk zamanlar deneyip de olmadığında gittiğimizde 6 ay bekleyelim demişti.
Eşimin sperm hızında problem benim de pcos um vardı. Ona rağmen 6 ay denedik.
Ilk aşılama ile kavuştuk
Asla zaman kaybı soz konusu değil lütfen öyle düsünmeyin.

Daha çok yeni evlisiniz. Zaman filan kaybettiğiniz yok. Zaten dr lar kadının yaşı 30un altındaysa ilk 1 yıl denemeden bir şey yapmıyor. Bana dr ilk zamanlar deneyip de olmadığında gittiğimizde 6 ay bekleyelim demişti.
Eşimin sperm hızında problem benim de pcos um vardı. Ona rağmen 6 ay denedik.
Ilk aşılama ile kavuştuk
Asla zaman kaybı soz konusu değil lütfen öyle düsünmeyin.
Şansınız varmış çok güzel bir sonuç almışsınız rabbim size bir evlat nasip etmiş :) tahlilleri verirken hiç burada takılacağımız aklıma bile gelmemişti tüp bebek sürecinden çevremden gördüğüm kadarıyla hep korkardım sanırım korktuğun başıma geldi :KK43: yinede kendime moral vermeye çalışıyorum şunu anladım ki stres yapıncada ele bir şey geçmiyor nasibimde varsa Allah’ın izniyle olur bu süreçte belki çok negatif göreceğim ama elimden geleni yapacağım

X