27 yaşındayım yıllardır dişlerimin düzeleceğini tel taktıracağımı biçok insan gibi rahatça gülebileceğimin hayaliyle yaşadım yerine göre zaman, mekan yada maddi sebeplerle hep erteledim en sonunda şartalar uygun hale geldi ve en sonunda dün bir ortodontiste gittim. Problem üst ön dişlerimin üçünde. sağ ve soldan iki azı diş çekilecekmiş hadi bu tamamda yirmiliklerde çekilirse iyi olurmuş yani 4 diş çekilecek en az 2 yıl diş teli takılacak... bu işi araştırmış yada başından geçen herkes bilir yeme içmeye çok özen gösterilecek onu yeme bunu içme birsürü şey söyledi. dişler düzelip tel çıktıktan sonrada destek amaçlı bir tel dişlerimin iç tarafında ömür boyu bana eşlik edecek yada artık o dişlerin ömrü ne kadar kalırsa bütün hayallerim suda. sosyal hayatımı çok etkiliyor karşımdaki insanın gözü hemen dişlerime kayıyor bu beni çok rahatsız ediyor ve kafama çok takıyorum çok moralim bozuk. telden başka nasıl bi tedavi uygulanabilir diye sordum üzerine basa basa asla önermediğimiz yöntem diyerek protez ve lamineden bahsetti. sizce şimdi 4 dişimden olup tel taktırmak mı mantıklı yoksa 3 dişimin ömrünü kısaltım diğer yöntemleri uygulamak mı?