• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moralim çok bozuk; dişlerim... :(

hatice_42

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
1.293
2
156
39
Konya
27 yaşındayım yıllardır dişlerimin düzeleceğini tel taktıracağımı biçok insan gibi rahatça gülebileceğimin hayaliyle yaşadım yerine göre zaman, mekan yada maddi sebeplerle hep erteledim en sonunda şartalar uygun hale geldi ve en sonunda dün bir ortodontiste gittim. Problem üst ön dişlerimin üçünde. sağ ve soldan iki azı diş çekilecekmiş hadi bu tamamda yirmiliklerde çekilirse iyi olurmuş :( yani 4 diş çekilecek en az 2 yıl diş teli takılacak... bu işi araştırmış yada başından geçen herkes bilir yeme içmeye çok özen gösterilecek onu yeme bunu içme birsürü şey söyledi. dişler düzelip tel çıktıktan sonrada destek amaçlı bir tel dişlerimin iç tarafında ömür boyu bana eşlik edecek yada artık o dişlerin ömrü ne kadar kalırsa :14: bütün hayallerim suda. sosyal hayatımı çok etkiliyor karşımdaki insanın gözü hemen dişlerime kayıyor bu beni çok rahatsız ediyor ve kafama çok takıyorum çok moralim bozuk. telden başka nasıl bi tedavi uygulanabilir diye sordum üzerine basa basa asla önermediğimiz yöntem diyerek protez ve lamineden bahsetti. sizce şimdi 4 dişimden olup tel taktırmak mı mantıklı yoksa 3 dişimin ömrünü kısaltım diğer yöntemleri uygulamak mı? :25:

ben taktırdım.. 2 sene durdu ama benım tellerım porselendı yanı öyle dikkat cekmıyordu..agrısı tabıkı oluyor ama suanda cok memnunum..benımde 3 dişimi cektıler..cunku yer acılması lazım binen dişleri yerıne oturtmak ıcın.ve dedıgın gıbı ıcten bır tel duruyo 5-6 sene oldu.ve unuttum bıle varlıgını rahatsız etmıyor kımse de görmuyor..takrırdıgımda üni.ye hazırlanıyordum..benimde o dönem moralım bozulmustu.ama ınan sonradan cok farklı dusunuceksın.kendı dişlerin olucak sonucta..yinede sen bilirisn tabiki..

ben taktırdım.. 2 sene durdu ama benım tellerım porselendı yanı öyle dikkat cekmıyordu..agrısı tabıkı oluyor ama suanda cok memnunum..benımde 3 dişimi cektıler..cunku yer acılması lazım binen dişleri yerıne oturtmak ıcın.ve dedıgın gıbı ıcten bır tel duruyo 5-6 sene oldu.ve unuttum bıle varlıgını rahatsız etmıyor kımse de görmuyor..takrırdıgımda üni.ye hazırlanıyordum..benimde o dönem moralım bozulmustu.ama ınan sonradan cok farklı dusunuceksın.kendı dişlerin olucak sonucta..yinede sen bilirisn tabiki..

haklısın bencede kendi dişlerinin yerini hiç bişey tutamaz ama bir sürü sağlam dişimden olacağım ikincisi şuanda ünv hazırlık yaşlarında olsam tele daha sıcak bakabilirdim bilmiyorum kafam karışık :25: cevabın için teşekkürler

Back