Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
güzel bir konu kızım suan 8 aylık ve bende bu eğitim şekliyle ilgileniyorum tim seldin nin harika çocuk nasıl yetişdirilir adlı kitabını herkese tavsiye ediyorum. aslında bizlere çok faydalı olacak bir topik neden durmus anlamadım. belki canlanır yeniden

Benim de çok ilgimi çekti bu konu, zaman ayırıp tüm paylaşımları okumak gerek. Paylaşanların ellerine sağlık...

Henüz 9 aylık olmasına rağmen bebeğim, benim de ilgimi çekiyor bu eğitim şekli. Sayfalar epey fazla ama okuyacağım inş zamanla.

selamlar ben de bu topigi canlandirsak iyi olur kanaatindeyim. evde yaptiklarimizi paylasalim, benim kucuk 10 aylik.
pek ilgisini toplayamiyorum bir yere, simdilik yurumek istiyor sadece:))
montessori blogda cee makinesi var bizimkiler icin. onu deneyip sonucu yazarim

Katılıyorum, buralar hareketlensin ve güncellensin.

rooa selamlar,
cee makinesiyle baslayalim
sonuclarini paylasalim
bizimkiler neredeyse ayniymis, bu yas icin yapacak pek bir sey yok
etrafi tanimasini saglamak gerekiyor sadece, bol bol karistirsin ellesin her yere:)
siz neler yapiyor sunuz evde?

rooa selamlar,
cee makinesiyle baslayalim
sonuclarini paylasalim
bizimkiler neredeyse ayniymis, bu yas icin yapacak pek bir sey yok
etrafi tanimasini saglamak gerekiyor sadece, bol bol karistirsin ellesin her yere:)
siz neler yapiyor sunuz evde?

Merhaba canımcım,

Bizde şuan 10. ayın içindeyiz ve dediğin gibi ilgisi çok dağınık.
Ben 7 aylıkken kartlar almıştım, üzerinde resimler olan. onları her gün göstermeye çalıştım ama çok ilerleyemedik. O kartların kenarını kemirmeyi tercih etti :))
Emekliyor, tutunup kalkıyor ve sıralayabiliyor. Yürüneye odaklanmış durumda.
Baba, mama, meme, dede, cici diyebiliyor.
"Hayır" dediğimde tepkisi olumlu oluyor onu farkettim. Tv ünitesi çok tehlikeli ve ona gidiyor, ayakkabıları kemirmek istiyor vs. Hayır deyince uzaklaşıyor.
Ali Babanın çiftliği şarkısını dışarda gördüğümüz hayvanlarla da söylüyoruz. kedi gördük diyelim, hemen şarkının kedili bölümünü söylüyoruz eşimle. Tabi karşılık yok, tepki yok ama hafızasında bir yerlerde yerleşiyordur eminim ve benzer çocuklardan daha önce öğrenecektir.
Bi dönem kitapta okuyordum, ama şimdi öncelikle hareketleri fazla olduğu için ara verdik diyebilirim.
Parmaklarını saymak, göz kulak gibi yerlerini göstermek yaptığımız şeyler arasında.
Bu kadar aklıma gelen, ama ilk sayfalardaki örnek kartları bende hazırlamayı düşüyorum inş.
Siz neler yapıyorsunuz, hareketleri nasıl, algısı nasıl?

rooa iki cocukla ugrasmaktan yazamiyorum
tam yaziyorum bir sey oluyor cikiyorum mecburen
daha yapamadim cee makinesi, siz yapabildiniz mi?
benimkinin hic ogrenmeye niyeti yok valla, o nerde bu nerde ogretmeye calisiyorum ama olmuyor
en cok cee seviyor, parmagiyla isaret etmeyi de bilmiyor henuz
en net anne diyor, diger soyledikleri bilincli mi emin degilim:))
top oynamayi seviyor, tencereleri tabi ki..

Merhabalar anneler ben de yeni ilgilenmeye basladim ve burdaki konu gecmisini de ilk sayfa haric henuz okumadim. Benim oglum da 10 bucuk oldu ve rooa seninle hemen hemen ayni durumdayiz diyebilirim. Ben bu egitimi Adem Gunesten duydum ve istanbulda da boyle egitim veren tek bir okul var. Daha detayli ogrendikce birbirimizi bilgilendirelim anneler olur mu? Ayrica birseyler yaptikca da paylasalim konuyu canlandiralim. Bir de su sira oyun grubu oluşturmak veya var olana katilmak istiyorim ama sanirim aktiif bir grup yok ya da ben bulamadim

merhabalar

benim bildiğim doğumundan itibaren başlanıyor

benim de ilgimi çekti oğlum 14 aylık erken mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…