- 21 Temmuz 2021
- 311
- 375
-
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
İhtiyacı varsa verilir. Verdiği miktar sizi maddi olarak sıkıntıya sokmuyorsa,kayınvalidenizinde ihtiyacı varsa ve herhangi maddi bir geliri de yoksa verilebilir bence.Merhaba kızlar,
Evliyim çocuğum var. Sizlerin eşleri hiç kayınvalidelerinize harçlık para veriyor mu durduk yere. Bu normal midir? Benim annemler hiç istemez versem normal karşılamaz. Aksine hep onlar yardımcı oldular şimdiye kadar
Ihtiyaç sahibi mi annesi?Ben konuşmasam mı acabaannesinin kirasını, faturalarını, aklına gelebilecek bütün ihtiyaçlarını karşılıyor.
Annesi ve babası ayrı, eşim küçükken ayrılmışlar eşimi babaannesi büyütmüş. Annesinin kendi babasından kalma maaşı var aslında ihtiyaç sahibi değil.Ihtiyaç sahibi mi annesi?
Babadan kalan maaşla kirada oturmak da zor ama.Annesi ve babası ayrı, eşim küçükken ayrılmışlar eşimi babaannesi büyütmüş. Annesinin kendi babasından kalma maaşı var aslında ihtiyaç sahibi değil.
Zor ama eşim meslek sahibi olana kadar annesi hayatında yokmuş ki hiç evlenmemiş kardeşleri varmış onlarla yaşıyormuş o hayatını devam ettirebilirdi. Yani açıkçası çekirdek ailenin ihtiyaçlarından kısmadan yardım ettiği için sesimi çıkarmıyorum yoksa tepki gösterebirdim.Babadan kalan maaşla kirada oturmak da zor ama.
Merhaba kızlar,
Evliyim çocuğum var. Sizlerin eşleri hiç kayınvalidelerinize harçlık para veriyor mu durduk yere. Bu normal midir? Benim annemler hiç istemez versem normal karşılamaz. Aksine hep onlar yardımcı oldular şimdiye kadar
Yani annesinin ihtiyacı yok? Doğru mu anladım.Aslında olay şu biz bişeyler almaya çalışıyoruz ev araba ne alabilirsek borçlanıp fln. Durumumuz da eh işte diyeyim. Hesap açmış heveslenmiş neye heveslenmiş ne için heveslenmiş bilmiuorum haberim bile yok. Sonradan öğreniyorum para vermiş fln o da tesadüfen. Bekliyormuş annesi para fln. Niye ne için bekliyor ondan da haberim yok. Böyle bana tuhaf gelen bir durum. Anlam veremedim bende acaba abartıyor muyum dedim
Dönem dönem ihtiyacı oluyor alıyoruz ediyoruz kendimizce, ama şu an yok. Eşimle konuştum ben kızlar. Söyledim açık açık. Sordum da şu an ihtiyacı mı varmış bişey mi alacakmış neye heveslenmiş fln. Cevap yok. Kendince trip attı yazıklar olsun fln... Yani üzmek istemediğimi ama anlayamadığımı söyledim. Bana tuhaf geldi annemlere ben hiç atmadım para. Atsam da annem kabul etmez istemez garipser. Çevremden de hiç görmedim. Babam annesine alırdı fln ama para vermedi hiç alenen. Para miktarını da sormadım açıkcası. Burda miktar önemli gelmedi bana. Hediye alma vs tamam ama direkt para olarak durduk yere atmak ve bunu tesadüfen öğrenmem bana garip geldi. Bu ilk miydi ya da devamı ne kadar olur gibi soru işaretleri kaldı aklımdaYani annesinin ihtiyacı yok? Doğru mu anladım.
Eşim işten çıkarılmış işsiz şuan iş oldukça abisinin yanına inşaata gidiyor yardıma öyle para kazanıyor şimdilik.Merhaba kızlar,
Para vermesini istemiyorsun açık açık .Dönem dönem ihtiyacı oluyor alıyoruz ediyoruz kendimizce, ama şu an yok. Eşimle konuştum ben kızlar. Söyledim açık açık. Sordum da şu an ihtiyacı mı varmış bişey mi alacakmış neye heveslenmiş fln. Cevap yok. Kendince trip attı yazıklar olsun fln... Yani üzmek istemediğimi ama anlayamadığımı söyledim. Bana tuhaf geldi annemlere ben hiç atmadım para. Atsam da annem kabul etmez istemez garipser. Çevremden de hiç görmedim. Babam annesine alırdı fln ama para vermedi hiç alenen. Para miktarını da sormadım açıkcası. Burda miktar önemli gelmedi bana. Hediye alma vs tamam ama direkt para olarak durduk yere atmak ve bunu tesadüfen öğrenmem bana garip geldi. Bu ilk miydi ya da devamı ne kadar olur gibi soru işaretleri kaldı aklımda
Senin durumun çok ayrı ya . Allah sabır versin.Eşim işten çıkarılmış işsiz şuan iş oldukça abisinin yanına inşaata gidiyor yardıma öyle para kazanıyor şimdilik.
Geçen kayınvalidem aramış eşime dio ki bana para yolla eşim de biliyorsn çalışmıyorm olsa yollarım diyor, kayınvalidem çocuk gibi banane banane ben istiyorum para yolla diyor.
İki gün önce de kayınpeder aramış para yolla ayakkabı, pantolon alcam diye diretiyor. Neyse eşim bugün hesap numarası için babasını aradı para yollaycak bu seferde d laf sokuyor bayramdan önceden yollasaydin diye. Düşüncesizler adam bu halinde kirada, bebeği yeni olmuş size para yolluyor bide laf söylüyorsnz ama işte utanmasi gereken eşim oda yok büyük onlar diyip herşeyi alttan alıyor. Para isteyen kpederimin dönüm dönüm arsa arazileri var her yıl yüklü miktarda para alır yüzlerce koyunu var bugüne kadar da tek kuruş faydaları olmadı isteyen de yok ama eşimden sürekli istemeleri eşimin hayır dememesi benimde aşırı canımı sıkıyor. Haa amenna anne babaya yollanır ona lafım yok ama işte herşeyin bir adabı vardır
Bence para miktarı önemli 2-3 binse tamam konuşulabilir ama 500 lira 1000 lira verdiyse böyle lafını yapmak hoş değil. Bir çok insan ailesine destek oluyor. Babam vermezdi demişsin ama verip vermediğini bilemezsin ki.Dönem dönem ihtiyacı oluyor alıyoruz ediyoruz kendimizce, ama şu an yok. Eşimle konuştum ben kızlar. Söyledim açık açık. Sordum da şu an ihtiyacı mı varmış bişey mi alacakmış neye heveslenmiş fln. Cevap yok. Kendince trip attı yazıklar olsun fln... Yani üzmek istemediğimi ama anlayamadığımı söyledim. Bana tuhaf geldi annemlere ben hiç atmadım para. Atsam da annem kabul etmez istemez garipser. Çevremden de hiç görmedim. Babam annesine alırdı fln ama para vermedi hiç alenen. Para miktarını da sormadım açıkcası. Burda miktar önemli gelmedi bana. Hediye alma vs tamam ama direkt para olarak durduk yere atmak ve bunu tesadüfen öğrenmem bana garip geldi. Bu ilk miydi ya da devamı ne kadar olur gibi soru işaretleri kaldı aklımda