Mommy makeover (Annelik Estetiği) Meme dikleştirme, büyütme, karın germe , liposaction ve bbl ameliyatı sürecim

biralem1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2016
161
177
35
Merhaba uzun zamandır düşündüğüm estetik operasyonu sonunda 12 Kasımda Ankarada oldum. Burdaki konular bana araştırma sürecinde çok yardımcı oldu. Ben de kendi sürecim hakkında bilgi vermek , bu ameliyatı düşünlere bir fikir vermek amacı ile bu konuyu açtım. Bugün ameliyatımın henüz 4. Günü
Ameliyatım toplamda bayılma ayılma 4 saat 15 dakika falan sürmüş beklediğimden kısa sürmüş baya doktor ameliyat öncesi 5 saat civarı demişti. Uyandığımda zangır zangır titreme dışında bişey hissetmiyordum. Aşırı üşüdüm titreyerek sürekli üşüyorum diyordum. Odama geçtikten bir süre sonra ısınmaya başladım. Daha önce burun ameliyatı ve göz kapağı ameliyatım sürecinde böyle titreyerek uyanmamıstım. Her anestezi süreci farklı geçiyor. Neyse ısınıp kendime geldiğimde çok da kötü hissetmiyordum şaşırdım. Karnımda gram ağrı sızı yoktu ama göğüslerimde baskı hissediyordum sadece konuşurken nefes alamıyormuş hissi oluyordu.Ameliyattan sonra ilk kez yürüttüklerinde sezeryandan daha kolay olduğunu bile düşündüm. Taa ki akşam 11 e kadar . Bu arada 10.45 de ameliyata girdim 15.00 da çıktım. Aksam 11 den sonra bir ağrı başladı resmen nefes alamıyorm gibi hissediyordum ve karnım da kendini belli etmeye başladı. Ağrı kesiciler sanki işe yaramıyordu çok rahatsız oldum yatmak pozisyon almak taş gibi göğüsler gerçekten ilk gece hiç uyuyamadım ve çok zor geçti. Oksijen seviyem düşük olduğu için ara ara oksijen takviyesi yapıldı. Hocanın ilgisi ve tutumu çok iyiydi gerçekten gece 12 de bile geldi kontrol etti. Fotoğrafları önce sonrası ameliyat esnasında çektiği gösterdi bana gayet güzeldi sonuç ama ağrıdan düşünemiyordum. Refekatçim eşimdi ve böyle olacağını bilseydim seni vazgeçirmek için elimden geleni yapardım dedi. Neyse sabah oldu ağrı kesicilerle devam bir gün . Sabahında göğsümdeki 2 direni çıkarfı doktorum. Karnımdaki iki diren ve sonda ile ikinci günü de bitirdik. 2. Günün gecesi uyku ilacı istedim o pozisyonda uyumak çok zordu zaten uyku konusunda da problemi biriyim neyse uyku ilacı içince o gece az da olsa uyuyabildim . Hemşireler sürekli gelip ağrı kesici takviyesi yapıyorlar zaten damardan bacaktan falan. Bu arada ilk gün 11 e kadar iyi hissetmemim sebebi ameliyat esnasında deriye verilen lokal ağrıkesicilerin etkisindenmiş meğer. Etkisi gidince anam ağladı. 3. Günü karın direnlerim de çıktı sonda da çıktı. Sürekli tuvalete gidecek olmama üzüldüm bir an istediğim gibi su içiyordum gece gündüz bu süreçte su içmek önemli çünkü. 2 gün boyunca kan sulandırıcı iğne yapıldı. 3. gün aksamında taburcu oldum. 3. Gün bir tık daha iyi hissediyordum hastaneden çıkmadan en son ağrı kesiciyi vurulmustum etkisi gidince ağrılarım başlıyordu. Bu süreçte resmen akşam olmasını istemiyorum yatınca göğsüme taş oturmuş gibi çok rahatsız ediyor. Bugün biraz daha iyiyim. İnşallah daha iyi olurum gün geçtikçe. Direnlerle hastaneden ayrılmadığıma çok seviniyorum bazılarında eve de onlarla gittiklerini görüyordum. O açıdan iyi oldu. Yatınca desteksiz kalkamıyorum ama tuvalete kendim gidebiliyorum. Oturduğum koltuktan kendi başıma kalkabiliyorum. Sadece göbek deliğine pansuman yapacakmısız iki haftalık süreçte. 2 hafta sonra kontrole gideceğim. Şimdilik bu şekilde ilerleyen zamanlarda güncellerim . Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplayabilrim. Unutmadan şunu da söyleyim ben karın germe nin daha zorlu olacağını düşünüyordum hatta ilk muayenede doktora ikisi birden ağır olur sezeryanım da ağrılı geçti diye göbekten vazgeçtim dedim. Doktor da göğüs sıkıntı yaratır karını çok hissetmezsin diyince karına da karar verdim. Gerçekten karnı bir şekilde tolere edebiliyorsun acısa bile ağrı kesici etki ediyor. Ama göğüs çok zor arkadaşlar benim kas zarı altı oldu. Kas zarı üstü daha kolay olduğunu söylüyor herkes ama benim doktorum kas altı önerdi. Bu şekilde şimdilik sürecim. İnşallah bir an önce toparlarım

Cok gecmis olsun. Bende bir ay once karin germe meme kucultme oldum. 2 haftaya daha iyi olucaksiniz bir ay gecincede cok cok daha iyi hissediceksiniz insaAllah. Bende lipo yerleri acayip agriyordu hic gecmicek saniyordum ama gecti sukur Bol bol su icin kendinizi yormayin sonucunuz cok guzel olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…