Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

çok tuhaf bir durum değilmi
ama bir daha asla yasama ıstemıyoryum aslaaaaaaa
kac gun kladın hastanede

hiç kalmadım sabah gittim.. İşlemleri yaptım sıramı bekledim kapıda çağırdılar girdimmm 5 dk sonra aldılar damarımı bulamadılar o çok zor oldu 10 dk sonra yatakda uyandımm 5 dk ağzıma bişi koydum doktor geldi ilaçları yazmıştı anemi ve antibiyotik falan sonra hemen çıktım belki içeri girip çıkmam yarım saat sürmüştür....

senin nasıl oldu canım

benimkisi seninkisinden oldukca farklı oldu,
benimkisi daha öncede dedıgım gibi dopplerde mol teşhisi koyuldugu iiçin cok teferruatlı oldu bır suru kan vermeler 20 tupe yakın kan verdım bınbırtulu tahlıl yapıldı rontgen cekıldı daha kurtaj olmadan sonra bız molleri normal kurtaj gıbı yapmıyorum saksın kuretaj ve amelıyata hazırlanır gıbı hazırlanacagız dedı ve amelıyat kıyafetlerı gıydırdıler bana odada 6 kısıydık hepsı kurtajdı bır tek ben amelıyathende oldum ve 1 gun kaldım.muhakkak kan bulunduracagız dedıler hazır kan bulundurdular cunku mol kuretajından anormal kanama olabılımıs ama bende hıc olmadı velhasılkelam durum boyle oldu mart 1 de 4 ayı bıtırecegım hazırnandada artık kesın bırakacagım korunmayı bananeya bısey olmaz Allahın ıznıyle
olursada napayım yapıcak bırsey yok

birde kurtajdan sonra gebe kalmak zaman alır diyorlar
inşallah öyle olmaz bırde oyle olursa artık kasıma kadar ancak gebe kalırım

birde doktorların dedıgı gıbı 1 yıl beklesem kasımda bıtıyor 1 yılımın taaaaaaaa ocakta subatta kalırım hamıle
ne kadar uzunnn olur ya koskoca 1 yıl ne demekkkk 2013

ben 6 aya sabredemiyorum nerde kalmış 1 yıllll :) ooo ben dayanamam valla zaten ben öğrendiğiğmden beri hiç korunmadımki

burda bazılarına 6 ay denmiş ama 1 yıl beklemişler,
vallahi bana bir doktor direkt desin ki 6 ay yeter 6 ayı 1 ay bile geçirmem

valla ben deniycem kendimi feda etcem :)iyisiniside kötüsünüde yazarım artık :) doktor dedi şuan için hiç bir sorun yok rahim falan da temizmişş....

cevaba bakarmısınız

ben ocak ayında kalp durması yüzünden 7+4 günlk bebeğimi aldırdım ve patoloji sonucundan parsiyel mol gebelik çıktı...ama o güne kadar hiç bir doktordan molle ilgili birşey duymadım kimse şüphelenmedide yani mole dair hiç bir şey yokken patlojiden bu sonuç çıktı hcg baktılar 7,8 1 hafta sonra 3,6 ve ardında iki kere 0 çıktı rahim temizdi...bana 6 ay korunma verilmişti ama ben şimdi kürtajdan sonra 1 kere regli yaşadım ve peşinden olmadığımı görünce test yaptım doktora gittim ve ben hamileyim şuanda kormam gerekiyor mu bundan sonra beni neler bekliyor herhangi bir sorun çıkar mı... tekrarlarmı tekrarlarsa nasıl bir yol izlenir lütfen ayrıntılı bir bilgi verirmisiniz lütfen..

Cevap : Sevgili hanım efendi durumunuzun titizlikle tetkik edilmesi gerekli artık daha dikkatli olmalısınız aynı talihsiz süreci tekrar yaşamamanız dileğiyle

aynı soru farklı doktor :
Cevap : Sizdeki parsiyel mol, dikkatli bakılmayıp her muayenede doppler ultrasonografi yapılmadığı için gözden kaçmıştır. İdeali en az 6 ay, gerçek mol olsa idi 1 yıl gebe kalmamaktı. Ama gebe kaldıysanız bu sorunlu olur diyerek bu gebelik alınmalıdır diye bir şey yok. Bu gebeliğinizi uzman ellerde ve yakından takip ettirirseniz bir sorun olmaz, kaygılanmayın.

ikinci cevab ne kadar güzel açıklayıcı.kadında maşllah mübarek daha üzerinden 1 ay geçmiş
bari inşallah sag salim dogurur
işde bu kadını tanısakda sorabilsek nasıl gidiyor dye
keşke böyle biri bu topiğe gelse ya:2:

şimcik suna
ben o siteye girdim o begendiğim cevabı verende muammer beymiş
herkese ne güzel yanıt ama bana nasıl cevablar verdii

heyecanla haftaya pazartesinin gelmesini bekliyorummm
o kadarda yazıyorum parsıyel mol diye ama anlasılan muammer bey benim yazımı hep tam mol olarak okumuş
ve ona görede cevab veriyor.artık iyice anlaşıldı parsiyel 6 ay komplet mol 1 yıl....

Kızlar bende sizler gibi çok araştırmıstım
En erken yanlıs hatırlamıyorsam 5.ayda hamile kalan biri wardı saglıkla almıs kucagına.Birini daha tanıdım 1 yıl beklemiş yine hamile kalmıs oda mol cıkmıs sonra niyeti tabi yine 1 yıl korunmak ama 6.ayda eskaza bi ilişki oluyor ve hamile kalıyo saglıkla doguruyo.Aslında 6 ayın 1 yılın hesabı yok herşey bünyede bitiyor kendinizi ne kadar iyi hazırlarsanız okadar iyi.Mol a vitamini eksikliğindende kaynaklanırmıs o yüzden ben bol bol havuç ve kabak çekirdeği yedim.Proteinde elimden geldiğince fazlaca aldım.Gerisi Rabbimin hikmetidir.Bol bol dua edelim hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

makroskopi:topluca 15 ccc hacmınde kanamalı kuretaj materyali 1/v

tanı:kavum uteri.rc:
parsıyel mol hidaditiform şeklindede bende
neden 30ccc alınmış parca olaakm ı buyk tu acaba 2 parcamı aldılar 2/v yazıyordu ????????????
makroskopi:topluca 30 ccc hacmınde kanamalı kuretaj materyali 2/v

tanı:kavum uteri.rc:

cacooo ne yazmışsn anlayamadım açıkcası
yazdığın senin raporunmu
yoksa 30 cc cok buyuk diyemi sormuşsun anlam veremedm canım
ama eger 30 cc buyuk dıye sormussan benim bebegım sizinkilerden hafta olarak buyukdu belki ondan ötürü cc olarak fazladır.tabii baz aldıgımız gibi bebek ile alakalıysa ama belkide farklı bir durumdur cc olayı
bilemediğim için....

havuc bende cok tüketirim ama kabak cekırdegını yeni duydum bende bol bol tüketeyim.
burcu sen folik asit başlamışmıydın 3 ay öncesinden?

sunaa sende başladınmı folik asit
düşünüyorsunya gebe kalmayı
ben kullanmaya başlamayı düşünüyorum ama acaba erkendenmi başlıyorum
mayısda bırakacagım korunmayıda....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…