Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

bende parsıyel mol gebelık teshısı ıle 2 aylık bebegımı ameliyatla aldırdım tek degılsın yani

parsiyal molde bebeğe ait yapılar var kalp atışları var.yumurtanın arka arkaya iki spermle olması parsiyal mol,farklı yerlerden girmiş olsaydı ikiz olacaktı nasip işte

bende parsiyel mol geçirdim hem bebeklerim ikizdi 9 ay oldu düşünmek için çok cesaretlide değilim aslında ya birdaha geçirirsem diye korkuyorum.Allah her şeyin hayırlısını versin hayırlı zamanda sağlıklı bebekler inşallah.Pişmanlık duymamak için bir yılı bekliycem..

Aramızda 2 ay war...Çok geçmiş olsun az bi zamanın kalmıs umarım tekr ardan böyle şanssızlıkla karşılamazsın...

çok geçmiş olsun canım.benim bir yıl geçmesine rağmen cesaret edemiyorum ama korku neye çare olmuşki bu duruma olsun yaşayacağımız varmış yaşadık tek dileğim allahtan bir daha böyle bir acı yaşatmasın allahım kimselere vermesin böyle durumu.genelde parsiyaller 6 ay beklemiş doktorun ne diyor süreyle ilgili benimki kesinlikle bir yıl dedi öbür doktor 6 ay yeterli dedi nasıl bir çelişki anlamadım.herşeyin hayırlısı

Allah herkese hayırlı zamanda hayırlı bebekler versin. Benim doktorumda kesinlikle bir yıl diyor.6 ayı ben doktoruma söylediğimde kesinlikle riske atamayacağını söyledi.Yapacak birşey yok bakalım bir yıldan sonra daha nekadar tedavi süreci bizi bekliyor...Herşeyin hayırlısı

Ne yazıkki risk herzaman var.Daha öncede burada paylaşmıştım bu göreceli bir süre doktora göre değişiyor kimi arkadaşlara 6 ay dediler kimilerine 1 yıl 'keys' nickli bi arkadasımız vardı oda doktoruyla pazarlık yaptgnı 10 ay süre verdiigini yazmıs demekki sürede kesinlik yok....Arada hamile kalan arkadaşlarda vardı saglıklı bi şekilde hemde herşey kendi bünyemizde bitiyor vücudumuzu en iyi şekilde hazırlamak gerek.Bu kadar süre bekletmelerinin nedeni tekrarlama riskinin düşük olması ama 1 yıl beklersin onunda mol olmama garantisi yok :) Cok degişik bir süreç Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin.Benim 7.ayım ocak ayında 9 a girmiş olacagım bir kaza bela olmazsa korunmayı bırakmayı düşünüyorum bakalım neler olacak bende merak ediyorum...

hayırlısı olsun canım

arkadaşlar herkese selam

arkadaşlar risk her zaman var olduğundan bizi zorlu bir süreç bekliyor bebeklerimizin sağlıklı olduğunu öğrenene kadar bize rahat yok.herşeyin hayırlısı
ben daha doktora gitmedim aralık ayında gitcem bakalım neler olacak

yakamıza nerden yapıştı ya buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu molllllllllllllllllllll

Bir bayanın mol olma ihtimali %0.01 normal gebe kalma şansı %99.9 ken şimdide mol yaşayanların saglıklı birşekilde gebe kalma şansı %99 oluyor mol olma ihtimalide %1 e cıkıyor.Ne kadar şanslıymışız değilmi? Üzülmeyelim bol bol dua edelim inşallah tekrar yaşamayız...Burada hepimiz müjdeli haberi vericez ben buna inanıyorum.Daha ilerde bebişlerimizdende bahsedicez dün okudum çok hoşuma gitti bakın ne kadar doğru :
Sen dua edersin ama kabul olmuyor sanırsın! Ekmek almak için bir fırına gidersin. Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar ve fırıncının hoşuna gidersin, hoş sohbetsin ya... Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir. Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın ama bilmezsin ki fırıncı daha yeni pişmiş en güzel ekmeği sana verecek....

mrb kızlar kendimden haber vermek için geldim ben gecen ay korunmayı bırakmıstım nerdeyse tüm gebelik belirtilerini yasadım herhalde var dedim ama bir yandanda korkumda yok degildi ve adet günümde test yaptım su hızlı gebelik testlerinden 2.çizgi silik cıktı hemen gidip kan verdim 0.100 ve ardından regl oldum bozukmuydu artık neydi bilmiorum bayada kaptırmıstım kendimi hem içimde olsun hissi bir yandan olursa ya yine aynı seyler olursa hislerim birbirine karıstı hayırlısı buymus demkki.....

Slm bende mol gebelik yaşayanlardanım. 1. gebeliğim 9. haftada kalp atışı durduğu için, 2. si 8 haftalıkken kese boş olduğu için alındı. Aynı zamanda kan pıhtılaşması sorunumda var, 1. de mole dair bir beliti olmadı ama 2. de doktor mol dedi. Şimdi 6 aylık bekleme süresinin sonuna geldim, Testlerim 5 aydır 0 çıkıyor ama doktorum 2 kayıptan sonra tekrar etme riskinin arttığını, %20 lerde olduğunu söylüyor. Kısmet artık, umarım herkes bu illetten kurtulup bebeğine kavuşur.

mrb cok geçmş olsun sizinle hemen hemen aynı seyleri yasamısız benimde 2gebelik kaybım var 1.sinde mole dair bişey cıkmadı 2icisin pataoloji sonucu parsiyel mol genetik sonucunda problem yok acaba szede genetik testi yapıldımı? ayrıca bendede pıhtılasma cıktı malesef beklem süreniz 6aylık sanırım ins hiçbirimiz birdaha aynı seyleri yasmayyız

kızlar hayırlısını ısteyın ılkı mol dıe ıkıncıde mol olacak degl sabredın ınsallah hersey cok guzel olur hepımız ıcın

Merhaba, şaşırdım açıkcası çok benzer şeyler yaşıyoruz, ben size durumumu ayrıntılı anlatayım.

İlk gebeliğim 9. ayda kalp atışı duruduğu için alındı,zaten geç döllenme olduğu için 1 hafta geriden takip ediyorduk. SAT a göre 10. haftaydı aslında. Doktorum ilk gebelikte böyle riskler olabilceğini söyledi ve korunmadan tekrar hamilelik önerdi. Fakat ben bebeğin kalbi durduğu için zehirlenmiştim, kendimi uzun süre toparlayamadım, bu arada değişik yorum almak için başka bir doktora gittim. Doktor epeyce test verdi, verdiği testlerden biride pıhtılaşmaydı. Fakat pıhtılaşma testi neden oldu bilmiyorum 3 ayın sonunda çıktı, hastane emin olamadığı için testi 2 kere yapmış. Faktör V Leiden ve Mtfhr 677 genlerinde heterozigot mutasyon olduğunu öğrendim. Apar topar testi yaptıran doktora gittik ama ben 6 haftalık hamile idim. Doktor geç kaldığımızı, hamilelikten önce coraspine başlamak gerektiğini iğneye gerek olmadığını söyledi.8. haftada doktor yoğun olduğu için randevu alamadım, bende ilk doktoruma gittim.

Muayeneden önce pıhtılaşma konusunda konuştuk ve doktorum heterozigotun önemli olmadığını, ilaç iğne öenermediğini söyledi. Tabi bende şaşırdım, iki doktor birbirinden çok farklı şeyler söylüyordu. Muayeneye geçtik ve kesenin boş olduğunu gördük, tabi hemen sonlandırıldı. bebeğe ait patoloji ile doktora gittik, doktor pıhtılaşmadan ziyade sorunumun mol gebelik olduğunu söyledi. İlk test hamilelik sonlandırıldıktan 15 gün sonra yapıldı ve 200 civarı çıktı. Sonraki 5 ayda verdiğim değerlerin hepsi 0 çıktı. son testime az kaldı . Ama korkum geçmedi çünki benim 2 gebeliğimin arasındada 6 ay var, doktor tekrar etme riski olduğunu da söyledi. Kafam pıhtılaşma konusunda da çok karışık, doktorum ilaç kullanmamı tavsiye etmiyor, 3. bir doktora daha gidip kafamı karıştırmak istemiyorum açıkcası.

Ben Konyada yaşıyorum, eğer 3.de de sorun yaşarsam Ankara ve İstanbuldaki doktorlara gitmeyi düşünüyorum. Çünki burda her doktor kendi tecrübelerine göre teşhis koyuyor, net konuşan yok, hep ihtimaller üzerine, sizin durumuz nedir, pıhtılaşma için tedavi görüyormusunuz, mol için ne kadar beklediniz, genetik testi derken pıhtılaşma testlerini mi sordunuz, yoksa başka testler de mi var?

zor ve sıkıntılı bir sürecten geciyoruz malesef benimde mtfr 677 ve 1298 heterezigot doktorlar pek önemsemiyorlar heterezigot olan hastaları önlem amaclı igne verenler var 1.gebeligimde sadece pataolojiye gitmişti bebegim herangi bi sorun cıkmadı ilk gebelik olabilir dediler herhangi pıhtılasmayla ilgili bi önlem alınmadı ve 2. gebeligimde 6haftamda gittigim bir baska dktor bana önlem amaclı coraspirin verdi onu kullandım oda 3hafta sadece sonra 9.haftada bebegimin kalp atısları durmustu hemen kürtaj oldum ve bu sefer bebegim hem pataolojiye hem genetige gitti mol gebelikte hep kromozom bozuklugu dşyorlar ya herhangi bi sorun cıkmadı onda ayrıca esimle banada genetik testi yapıldı kromozomlarımıza bakıldı ondada bi problem cıkmadı size genetik testi yapılmadımı eslere yapılıyor 2. düşükten sonra yapıyorlar üniversite hastnelrinde ben suan pıhtılasmayla ilgil bi tedavi görmüyorum bizde ayrıca gebeligimizi erken ögrenmemz gerekiyor gebelik basldında igneye baslmamız için hakımızda hayırlısı olsun....

Zor bir dönem yaşıyorum. 4 aylık evliyim. ve mol gebelik yaşayan biriyim...

O kadar çok üzgünüm ki....Allahım yardım et...!!!!

Konuşalım arkadaşlar....aynı sorunları yaşayan insanların varlığını görüpte İnsan sohbet edince, biraz olsun rahatlıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…