- Konu Sahibi burcuerdem
zor ve sıkıntılı bir sürecten geciyoruz malesef benimde mtfr 677 ve 1298 heterezigot doktorlar pek önemsemiyorlar heterezigot olan hastaları önlem amaclı igne verenler var 1.gebeligimde sadece pataolojiye gitmişti bebegim herangi bi sorun cıkmadı ilk gebelik olabilir dediler herhangi pıhtılasmayla ilgili bi önlem alınmadı ve 2. gebeligimde 6haftamda gittigim bir baska dktor bana önlem amaclı coraspirin verdi onu kullandım oda 3hafta sadece sonra 9.haftada bebegimin kalp atısları durmustu hemen kürtaj oldum ve bu sefer bebegim hem pataolojiye hem genetige gitti mol gebelikte hep kromozom bozuklugu dşyorlar ya herhangi bi sorun cıkmadı onda ayrıca esimle banada genetik testi yapıldı kromozomlarımıza bakıldı ondada bi problem cıkmadı size genetik testi yapılmadımı eslere yapılıyor 2. düşükten sonra yapıyorlar üniversite hastnelrinde ben suan pıhtılasmayla ilgil bi tedavi görmüyorum bizde ayrıca gebeligimizi erken ögrenmemz gerekiyor gebelik basldında igneye baslmamız için hakımızda hayırlısı olsun....
Benim doktorum özel hastanede kromozom testide istemedi, heterozigot pıhtılaşmanın da etkili olmadığını düşündüğü için tedavi uygulamıyor. Yani gebe kalsamda ne iğne ne ilaç hiçbir şey başlatmayacak, belki gebeliğin seyrine göre hareket eder doktor.