Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

zor ve sıkıntılı bir sürecten geciyoruz malesef benimde mtfr 677 ve 1298 heterezigot doktorlar pek önemsemiyorlar heterezigot olan hastaları önlem amaclı igne verenler var 1.gebeligimde sadece pataolojiye gitmişti bebegim herangi bi sorun cıkmadı ilk gebelik olabilir dediler herhangi pıhtılasmayla ilgili bi önlem alınmadı ve 2. gebeligimde 6haftamda gittigim bir baska dktor bana önlem amaclı coraspirin verdi onu kullandım oda 3hafta sadece sonra 9.haftada bebegimin kalp atısları durmustu hemen kürtaj oldum ve bu sefer bebegim hem pataolojiye hem genetige gitti mol gebelikte hep kromozom bozuklugu dşyorlar ya herhangi bi sorun cıkmadı onda ayrıca esimle banada genetik testi yapıldı kromozomlarımıza bakıldı ondada bi problem cıkmadı size genetik testi yapılmadımı eslere yapılıyor 2. düşükten sonra yapıyorlar üniversite hastnelrinde ben suan pıhtılasmayla ilgil bi tedavi görmüyorum bizde ayrıca gebeligimizi erken ögrenmemz gerekiyor gebelik basldında igneye baslmamız için hakımızda hayırlısı olsun....

Benim doktorum özel hastanede kromozom testide istemedi, heterozigot pıhtılaşmanın da etkili olmadığını düşündüğü için tedavi uygulamıyor. Yani gebe kalsamda ne iğne ne ilaç hiçbir şey başlatmayacak, belki gebeliğin seyrine göre hareket eder doktor.

Zor bir dönem yaşıyorum. 4 aylık evliyim. ve mol gebelik yaşayan biriyim...

O kadar çok üzgünüm ki....Allahım yardım et...!!!!

Konuşalım arkadaşlar....aynı sorunları yaşayan insanların varlığını görüpte İnsan sohbet edince, biraz olsun rahatlıyor...

Cnm allah sabır versin. Bende yaşadım benzerini, çok büyük heyacanla beklerken acı haberi almak insanı dağıtıyor, bu yükü taşıyamayacağını düşünüyorsun ama zamanla alışıyor ve geleceğe bakmayı öğreniyorsun . Tavsiyem geçmişte kaybettiğine değil, gelecekte kavuşacağın bebeğe odaklan.Benim 2 kaybım var, eşimle kendimizi böyle teselli ediyoruz, hayallerimizden hiç vazgeçmiyoruz.

Konuşalım arkadaşlar....aynı sorunları yaşayan insanların varlığını görüpte İnsan sohbet edince, biraz olsun rahatlıyor...

öncelikle gecmiş olsun cnm bu molü ne ilk ne de son yasayan kişler bizler degiliz 4aylık evlisin daha cok yenisin atlatıcaksın buna inanıyorum ilk gebelik kaybımda daha 1.5aylık evliydim zor dönemler gecirdim seninde gecicek ne kadar oldu mol gebeligin üstünden geceli korunma süren vs anlatırmısın?

Benim doktorum özel hastanede kromozom testide istemedi, heterozigot pıhtılaşmanın da etkili olmadığını düşündüğü için tedavi uygulamıyor. Yani gebe kalsamda ne iğne ne ilaç hiçbir şey başlatmayacak, belki gebeliğin seyrine göre hareket eder doktor.

ben bazen gercekten bu doktorları anlamıyorum herseyin yapılması için daha kac kaybın olması gerekiyor 2gebelik kaybın var sebeb ne belki tedavisi var inanırmısın cnm banda ne pıhtılasma testi yapılacaktı ne bişey molden sonraki kontrollerime üniversitey gittim dedimki 2.gebelik kaybım arastırılması gerekn hiçbirseymi yok suan için yok dedi sadece akciger filmi cekildim kontrollerimin birisinde annem yanımdaydı doktor hanım dedi kızın 2gebelik kaybı var kızımın psikolojisi bozuldu ne yapılması gerekiyorsa yapılsın arastırılsın lütfen dedi erkeklere birsey olmuyor olan kadınlara oluyor doktorda kalktı gitti prpfün yanına beni genetige yolladılar ordaki prof doktorda bütün testlerimi yaptı bence sende bi üniversite hastnesine genetik kligine danısma amaclı gidip testlerin hepsini yaptırabilirsin...

ben bazen gercekten bu doktorları anlamıyorum herseyin yapılması için daha kac kaybın olması gerekiyor 2gebelik kaybın var sebeb ne belki tedavisi var inanırmısın cnm banda ne pıhtılasma testi yapılacaktı ne bişey molden sonraki kontrollerime üniversitey gittim dedimki 2.gebelik kaybım arastırılması gerekn hiçbirseymi yok suan için yok dedi sadece akciger filmi cekildim kontrollerimin birisinde annem yanımdaydı doktor hanım dedi kızın 2gebelik kaybı var kızımın psikolojisi bozuldu ne yapılması gerekiyorsa yapılsın arastırılsın lütfen dedi erkeklere birsey olmuyor olan kadınlara oluyor doktorda kalktı gitti prpfün yanına beni genetige yolladılar ordaki prof doktorda bütün testlerimi yaptı bence sende bi üniversite hastnesine genetik kligine danısma amaclı gidip testlerin hepsini yaptırabilirsin...

Bana pıhtılaşma teşhisini koyan ün. hastanesi doktoruydu, 2. bebeğim 8. haftaya girdiğinde rahatsızlandım ve doktoru aradım. 12 gün sonrasına randevu verdiler, 2. bebeğim olduğunu ölebileceğini söyledim, sekreter umursamadı, burda senden daha zor durumdakiler var dedi,doktora da ulaşamadık, tabi bende eski doktoruma gittim ve hemen teşhis konuldu.

İşin acısı şu ki ilkinde zehirlenmiştim aylarca sıkıntısını çektim, saat farkı ile ölümden döndüştüm, eğer 12 gün ün. hastanesindeki doktoru bekleseydim kesin 1-2 güne kalmadan komalık olurdum. Böyle sıkıntılarda yaşayınca doktordan korkar oldum, bu korkuyu nasıl yeneceğimi bilmiyorum açıkcası.

Son testi verdikten sonra tüm sonuçlar ile başka bir doktora da gitmeyi düşünüyorum ama burda olmaz herhalde.

Bu doktorumun teşhislerinden emin olmasamda ilgisi alakası takibi çok iyi, sonuçta diğeri gibi 12 gün sonra gel diyip sallamadı, saolsun beni ölümden kurtardı.

Temmuz ayında evlendim....2 ay boyunca kanamam ve mide bulantılarım olmuştu.. Asitli bir içecek içerseniz de daha sonra geğirme duygusu gibi...Zor bir durumdu.

Mol teşhisi özel bir hastanede konuldu. kürtaj olabilirsin dendi. Başladım ağlamaya...Doktorda herhangi bir üzüntü yok. İnsan teselli etmez mi...

Burda olunsun dedim kürtajı...Devlet hastanesine giderseniz orada imkanlar daha geniş dedi.

Gittim Kartal devlet hastanesine....Allah......Bildiği gibi yapsın o doktorlara.....

Bir veteriner bile , önüne getirilen herhangi bir hayvana daha merhametli olur...

İlk ameliyatımı olacağım, kürtajı...Bekliyorum sıramın gelmesini....heyecan, stres, gerginlik.....Allahım!!!

Bir doktor geldi, yanımda kimse yok....Başladı ameliyatın zorluklarını anlatmaya....İçimi boşaltacaklarını, eğer içimdeki parça;rahme yapışıksa , alım sırasında rahmin kanaması sırasında rahmimin de alınacağını söylediler.....

Ağladım....Hıçkırdım....Öleceğim dedim.....Ne yapacağım ben.....O kadar zor bir durum ki....

Oldum kürtajı...Narkozun etkisi geçti....Sordum: Rahmim alındı mı ?

Defalarca bu soruyu sordum....Herkese.......

Hayır dediler.....Sevindim.

Alınan parçayı patolojiye göndermişler ameliyat esnasında, 15 gün sonra sonuç çıkacakmış dediler...

Çıktım hastaneden

Çıkarkende, kontrol için Beta HCG değerlerimi gözlemleyeceklerini söylediler...

Şu gün gel dediler, bu tahlili yaptır....Yaptırdım, sonucu göstermek için 13:00 ten 15:00 e kadar doktor bekledim.

Duramıyorum ayakta, 3-4 gün olmuş kürtaj olalı....

Geldi doktor....Gelmez olaydı.....

Baktı sonucuma, acil yatman gerekli dedi. 15 günnnnnn

Çıktım oradan, ağlayarak....

Eve geldim. Yine ağlıyorum...

Konuştuk ailemle, ertesi gün profesöre gittim. İçimin iyice temizlenmediğini, tekrar kürtaj olmamı söyledi. Ve on kürtaja aldılar beni.....

Şimdi ise o doktorun kontrolü altındayım....Her hafta Beta HCG değerlerime bakılıyor...İlk Beta değerim 125.000 iken şimdi ise 2007 lerde...yani düşüş yaşanılıyor çok şükür....Bu değerlerin inmesi gerçekleşmeseydi kemotelapi tedavisi göreceğimi söylemişti doktorum.....

Bunları yazarken düşünmeyin sakın, ne kadar rahatsın.....HAYIR....o kadar stresliyim ki....

Dua ediyorum hergün....herkese...kendime.....Yüce rabbim herkese şifa versin diye....

Ve sen yine denendiğinde…..
Ve yine kalbin daraldığında…..
Ve yine bütün kapılar kapandığında…..
Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde……
Uzun uzun düşün…...
Ve hatırla yaratanını!..

"ALLAH kuluna kafi değil mi?" [Zümer Suresi - 36]

Lütfen dua edelim birbirimize....Allaha emanet olalım....

Temmuz ayında evlendim....2 ay boyunca kanamam ve mide bulantılarım olmuştu.. Asitli bir içecek içerseniz de daha sonra geğirme duygusu gibi...Zor bir durumdu.

Mol teşhisi özel bir hastanede konuldu. kürtaj olabilirsin dendi. Başladım ağlamaya...Doktorda herhangi bir üzüntü yok. İnsan teselli etmez mi...

Burda olunsun dedim kürtajı...Devlet hastanesine giderseniz orada imkanlar daha geniş dedi.

Gittim Kartal devlet hastanesine....Allah......Bildiği gibi yapsın o doktorlara.....

Bir veteriner bile , önüne getirilen herhangi bir hayvana daha merhametli olur...

İlk ameliyatımı olacağım, kürtajı...Bekliyorum sıramın gelmesini....heyecan, stres, gerginlik.....Allahım!!!

Bir doktor geldi, yanımda kimse yok....Başladı ameliyatın zorluklarını anlatmaya....İçimi boşaltacaklarını, eğer içimdeki parça;rahme yapışıksa , alım sırasında rahmin kanaması sırasında rahmimin de alınacağını söylediler.....

Ağladım....Hıçkırdım....Öleceğim dedim.....Ne yapacağım ben.....O kadar zor bir durum ki....

Oldum kürtajı...Narkozun etkisi geçti....Sordum: Rahmim alındı mı ?

Defalarca bu soruyu sordum....Herkese.......

Hayır dediler.....Sevindim.

Alınan parçayı patolojiye göndermişler ameliyat esnasında, 15 gün sonra sonuç çıkacakmış dediler...

Çıktım hastaneden

Başka branşları bilmem ama kadın doğum uzmanlarında azıcık merhamet vicdan olacak. İnsandan zararlı tümör alır gibi davranıyorlar. Sonuçta anne olmaya çalışan insanlarız. Oda ne olursa olsun bizim yavrumuz, hem o anda ameliyatın ayrıntılarını bilmene gerek yok ki senin. Allah vicdan merhamet versin böyle insanlara, başka diyecek birşey bulamıyorum.

Başka branşları bilmem ama kadın doğum uzmanlarında azıcık merhamet vicdan olacak. İnsandan zararlı tümör alır gibi davranıyorlar. Sonuçta anne olmaya çalışan insanlarız. Oda ne olursa olsun bizim yavrumuz, hem o anda ameliyatın ayrıntılarını bilmene gerek yok ki senin. Allah vicdan merhamet versin böyle insanlara, başka diyecek birşey bulamıyorum.

Çok sağ ol canım....Yüce rabbim merhametsizlerin eline düşürmesin..

Sadece hastanede değil, hayatın her evresinde....

dursun-ecim yasadıklarıımız zor sürecler sıkıntılı teshis cok önemli ben bebek patolojiye gidesiye kadar mol oldugunu bile bilmiodum bi an yasadıklarını okuyunca ilk kürtajım aklıma geldi benimde ilk kürtajımda iyi temizlememişler 2kere olmak zorunda kaldım onlar için hersey okadar basitki kim bilir kac vaka gelio önlerine aksama kadar peki senin molün kompletmi parsiyelmi cnm korunma süren ne kadar rabbim hakkında hayırlısını versin güçlü omalayız geelecek bebeklerimiz için ins o günlerde gelicek ben inanıyorum saglıkla sıhatle inş........

sağ ol canım....hangi mol olduğunu bilmiyorum....Ne doktor bu konu hakkında açıklama yaptı, ne de ben sordum...

Şu an kontrol altındayım, 1 sene korunmam gerektiği söylendi.

Bunları yazarken düşünmeyin sakın, ne kadar rahatsın.....HAYIR....o kadar stresliyim ki....

Dua ediyorum hergün....herkese...kendime.....Yüce rabbim herkese şifa versin diye....

Uzun uzun düşün…...
Ve hatırla yaratanını!..

cnmm rabbim tez zamanda yüzünüzü güldürsün inşallah..hiç üzülme allah sevdiği kuluna verir derdi tasayı şükret..bende geçen sene eylül ayında yaşadım bu talihsiz olayı ama kendimi hiç kaybetmedim çünkü bende bırakıverseydim benim çaresizliğimle yıkılacak çok kişi vardı arkamda onlara haksızlık etmek istemedim ve hep dik durdum,gözyaşlarımı bile göstermedim kimseye..sıkıntını anlıyor ve paylaşıyorum bugünlerin geçeceğinin en canlı örneğiyim hepiniz için..eylülden mayısa kadar kendimi toplamaya çalıştım geriye hiç dönmedim sadece bende anne olacağım meleğim en kısa zamanda gelecek dedim kendime hatta her adet oluşumda bu son öbür ay adet olmayacağım die teselli ettim kendimi ve rabbim yüzümü güldürdü mayıs ayında hamile kaldım sonsuz şükür:nazar::nazar:.. evliliğinin daha çok yeni oluşu senin için dezavantaj olmuş ama rabbim imtihanını böyle yazmış hiç üzülme sabır ve dua et..benim durumum senden daha kötüydü cnm 4 yıllık evliydim ve çocuğum olmuyordu yaşamadığım şey kalmadı tam tüpbebek derken rabbim bana hediyesini sunmuştu ilkini kaybettim kalp atışı yoktu ikincide molle sonuçlandı 4 yıllık mücadeleden sonra bu sonuçları yaşamak yıktı bizi tabiki ama dediğim gibi kendimizi kaybedip hiç isyan etmedik çok şükür..sanada tavsiyem aklında düşünüp düşünüp kendini sıkıntıya sokma ben rabbim için çok değerliyim de kendine oyüzden benim imtihanım ağır ve bunun karşılığını öbür dünyada fazlasıyla alacağım inşallah de düşünmemeye çalış.. rabbim yar ve yardımcın olsun cnm..

mrb canım çok uzun zamandır buraya yazmıyorum.Ben 4 yıllık evliyim.İlk bebeğimi 1. yılımızda kapl atışları alınamadığı için kaybettim.üstünden 7 ay geçtikten sonra yeniden hamileydim.Ve bu kez hiçbir sorun yoktu..Kalp atışlarını aldık cinsiyetini öğrendik.Ancak 19. haftanın sonunda yüksek tansiyonla tıp fakültesine gittim..mol dediler..parsiyel mol ama değerlerim aşırı yüksekti.Eşime karınızın yaşama şansı çok az demişler. En sağlıklı kurtuluşu rahminin tamamının alınması dediler. Normal doğum şeklinde bebeğin tahliyesi yapıldı..Çok acı günlerdi tam 4 gün tıp fakültesinde doğumhanenin kapısının önünde yattım...Çok ağır şeylerdi yaşadıklarım...4 ayda kan değerlerim sıfırlandı...mayıs ayında doktorum korunmayı bırakın dedi.biz cesaret edemedik.2. bebeğimden 15 ay sonra yeniden hamileydim.bu kez herşey doktor kontrollüydü.hatta hamile kalma günlerim bile doktor kontrollüydü.bebeğim için gittiğim son kontrolde doktorum değerlerin çok düşük riskin bile yok dedi.10 gün sonra kalp atışlarını alıcaz ama korkma kese canlı dedi...üstünden 3 gün geçti ve kanama ile hastaneye gittim.bebek duruyordu ama kanamam fazlaydı...2 gün hastanede yattım...değerleri takip ettiler.ve değerler düşmeye başlayınca mecburen kürtaj..yine kaybetmiştim bebeğimi.İnan yaşadığım acının tarifi yok...şimdi genetik testler yapılacak..önümüzdeki hafta kan vermeye başlayacağız eşimle birlikte...umudumu hiç kaybetmedim kaybetmeyeceğimde...biliyorum ki bu dünyada yaşadıklarımın mükafatını öbür dünyada alacağım..cennette 3 tane meleğim beni bekliyor...Son gebeliğimde 2 gün boyunca bebeğimle o kadar çok konuştumki...Ne olur bebeğin tutun bana.bırakma anneni..ellerim yine boş kalmasın diye...ama rabbim kısmet etmedi.demekki zamanı var.şimdi herşey çok ağır geliyor bazen..Ölmek istediğim çok anlar oldu..Ama yinde umudumu kaybetmedim..Rabbim kimseye aratmasın.Kimsenin elini boş bırakmasın.....Allah a sığın bol bol dua et..bne hepimizi için hep dua ediyorum.allahım senin hazinen bol bizlere de bu hazinenden mahrum etme.Ellerimizi boş bırakma,hayırlısından evlatlar ver diye.Daha evliliğin çok yeni.kendini kasma acele etme.ha şu korunma süresine gelince...ben artık bunu hiç düşünmüyorum.ben 1 yıl bekledim 15. ayda hamile kaldım sonra yeniden kaybettim...o yüzden kendini yorma.kendine iyi bak.Umutlu ol...

Gulcel ve Muru,

Sizler ne kadar değerlisiniz ki böyle; yaşamış olduklarınız sıkıntılara rağmen beni teselli ediyorsunuz.....

Allah razı olsun sizlerden....

O kadar çok duygusal bir andayım ki...yaşımda çok küçük değil halbuki....

Evleneceğim ve çocuk sahibi olacağım....Evlilik buydu işte...Ama değilmiş...

Sorunlar yaşanılıyormuş...Ki ben...O kadar ki çocukları seven biri olarak....

Bu bir imtihan, biliyorum....

Sen dua edersin ama kabul olmuyor sanırsın!
Ekmek almak için bir fırına gidersin. Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar ve fırıncının hoşuna gidersin, hoş sohbetsin ya... Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir.
Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın ama bilmezsin ki fırıncı daha yeni pişmiş en güzel ekmeği sana verecek....

Allah yar ve yardımcımız olsun, dualarımız kabul olsun.....

Tekrar teşekkür ediyorum, ilginiz için....sağ olun

Gulcel ve Muru,

Sizler ne kadar değerlisiniz ki böyle; yaşamış olduklarınız sıkıntılara rağmen beni teselli ediyorsunuz.....

Ekmek almak için bir fırına gidersin. Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar ve fırıncının hoşuna gidersin, hoş sohbetsin ya... Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir.
Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın ama bilmezsin ki fırıncı daha yeni pişmiş en güzel ekmeği sana verecek....

canım seni anladığım için..İçinde bulunduğun şu andaki çıkmazı o kadar iyi biliyorum ki....bu çıkmazı 3 defa yaşadım ben...Duygusallığının yaş ile alakası yok...Senin yaşadıklarını kim olsa kolay kolay atlatamaz...Ama kaldıramayacağımız hiçbir yükü yaradan vermiyor.Bir şekilde alışıyorsun herşeye acıya bile....şimdi düşünüyorumda doktorlar uzatmadan yeniden deneyin hazır olunca diyor...neye hazır olacağımı merak ediyorum bazen..Anneye olmaya mı..yoksa yeniden kaybetmeye mi? anne olmaya hazırım ki 3 defa denedim...sanırım yeniden kaybetme acısına dayanmaya hazır olacağım...Yada bu ihtimale

Gulcel ve Muru,

bak canım;
bir çok dualar ediyoruz,dilimizin döndüğünce,fakat belki manasını bilmediğimizden belkide farkında olmadığımızdan amenerrasulü yü okurken öyle bir dua ediyoruzki edilen ve edilebilecek olan enn güzel duadır amenerrasılünün son iki ayeti...

böylece rabbimiz kitabında bizlere nasıl dua edeceğimizi söylemiş oluyor ve diyor ki,

Ey Rabbimiz bize gücümüzün yetmediğini yükletme, günahlarımızı affet, bizleri bağışla ve bize acı! Sensin mevlamız! Bizi, Seni tanımayanlara karşı yardımınla zafere eriştir...

bunu sık sık hatırla tefekkür ve tevekkülü elden sakıın bırakma..
üzüntüler sıkıntılar acılar dertler bizlere bu dünyada her ne kadar ağır gibi gelsede aslında uhrevi olan hayatın içerisinde leziz ve sonsuz yaşantımıza zemin hazırlayan birer sebeptir aslında..

verilebilecek en güzel örneği sen kendin vermişsin zaten..sıkılma o fırında bekle ve ennn güzelini sen al..seninle birlikte bütünnn fırında bekleyenlerle inşallahh...

Uzun uzun düşün…...
Ve hatırla yaratanını!..

canım çok geçmiş olsun hiçbirimizin aklının ucuna gelmezdi böyle şeyler ben mol gebelik nedir bilmiyordum herkes gibi
çok güzel yazmışsın bu paragrafını her daraldığımda aklımdan geçiricem yani hiç unutmayacağım :26:

mrb canım çok uzun zamandır buraya yazmıyorum.Ben 4 yıllık evliyim.İlk bebeğimi 1. yılımızda kapl atışları alınamadığı için kaybettim.üstünden 7 ay geçtikten sonra yeniden hamileydim.Ve bu kez hiçbir sorun yoktu..Kalp atışlarını aldık cinsiyetini öğrendik.Ancak 19. haftanın sonunda yüksek tansiyonla tıp fakültesine gittim..mol dediler..parsiyel mol ama değerlerim aşırı yüksekti.Eşime karınızın yaşama şansı çok az demişler. En sağlıklı kurtuluşu rahminin tamamının alınması dediler. Normal doğum şeklinde bebeğin tahliyesi yapıldı..Çok acı günlerdi tam 4 gün tıp fakültesinde doğumhanenin kapısının önünde yattım...Çok ağır şeylerdi yaşadıklarım...4 ayda kan değerlerim sıfırlandı...mayıs ayında doktorum korunmayı bırakın dedi.biz cesaret edemedik.2. bebeğimden 15 ay sonra yeniden hamileydim.bu kez herşey doktor kontrollüydü.hatta hamile kalma günlerim bile doktor kontrollüydü.bebeğim için gittiğim son kontrolde doktorum değerlerin çok düşük riskin bile yok dedi.10 gün sonra kalp atışlarını alıcaz ama korkma kese canlı dedi...üstünden 3 gün geçti ve kanama ile hastaneye gittim.bebek duruyordu ama kanamam fazlaydı...2 gün hastanede yattım...değerleri takip ettiler.ve değerler düşmeye başlayınca mecburen kürtaj..yine kaybetmiştim bebeğimi.İnan yaşadığım acının tarifi yok...şimdi genetik testler yapılacak..önümüzdeki hafta kan vermeye başlayacağız eşimle birlikte...umudumu hiç kaybetmedim kaybetmeyeceğimde...biliyorum ki bu dünyada yaşadıklarımın mükafatını öbür dünyada alacağım..cennette 3 tane meleğim beni bekliyor...Son gebeliğimde 2 gün boyunca bebeğimle o kadar çok konuştumki...Ne olur bebeğin tutun bana.bırakma anneni..ellerim yine boş kalmasın diye...ama rabbim kısmet etmedi.demekki zamanı var.şimdi herşey çok ağır geliyor bazen..Ölmek istediğim çok anlar oldu..Ama yinde umudumu kaybetmedim..Rabbim kimseye aratmasın.Kimsenin elini boş bırakmasın.....Allah a sığın bol bol dua et..bne hepimizi için hep dua ediyorum.allahım senin hazinen bol bizlere de bu hazinenden mahrum etme.Ellerimizi boş bırakma,hayırlısından evlatlar ver diye.Daha evliliğin çok yeni.kendini kasma acele etme.ha şu korunma süresine gelince...ben artık bunu hiç düşünmüyorum.ben 1 yıl bekledim 15. ayda hamile kaldım sonra yeniden kaybettim...o yüzden kendini yorma.kendine iyi bak.Umutlu ol...

muru nelerdesin neden gelmiyosun.hikayeni okuyunca çok çok üzüldüm 3.bebek öncesini bu kadar ayrıntılı bilmiyordum allah sana sabır versin ve herkese tabii büyük bir imtihan bu rabbim kalkan elleri boş çevirmez inanıyorum bir gün gelecek sağlıklı bebişlerimiz olacak:26: her mesajda yazıyorum tekrar tekrar herşeyin ama herşeyin hayırlısı

Herkese gecmış olsun canlar bu arada gecmış bayramınızda mebarek ola burada yotum bayramlasamadım sızlerlede bende yenı gelen arkadaşlara bılgı vereyım bende parsıyel mol gecırdım 3 ay oldu kurtajım olalı

X