• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

DEsteğiniz için çok sağolun kızlar.Nedense bizim topiğe girince ağlıyorum.Neden bilemiyorum okadar doluyumki yazsam destan olur.Dün gece eşimle baş başa ilk defa konuşabildik.Son günlerde aksamları bebek ilgili pek bi ağlar oldum.Hep bardağın boş tarafından baktıgım için kilo alımı yok zayıflıyor diye üzülüyordum.Ama eşimle konusurken ne kadar bilinçsizce davrandıgımı farkettim.Az da olsa kendimi toparladım.Bildiğiniz gibi İstanbulda görev nedeniyle buradayız ve kimsemiz yok.Eşim sabahtan işe gider aksam 21 e kadar anca eve gelirdi.Ve ben tüm gün evin içindeyim bir yere çıkmam kimseye gitmem.Gerçi hiçte komşum yok.Çok şükürki kanamamın oldugu gece evdeydi ya olmasaydı!!!! Kanama öyle böyle değildi evi bir görseydiniz felaketti resmen :( Peçete koyuyorum yok ne fayda resmen şap şap yere fıskırıyor.Eşime diyorum durmuyo bu kan.O hastahaneyi aramakla mesgul.Ben ambulansı hemen ara diye bağırıyorum elim ayagım zangır zangır titriyor.En çokta gidersem kan kaybından giderim diye korkuyorum çünkü durdurabilecek bir kanama değildi.Ne hikmetse bi güç kuvvet geldi hemen altıma pijama çektim ve çamasır toplamıstım sepettende hemen bi tshrtümü koyup nasıl çıktıgımızı bilmiyorum.Giderken eşimle agzımızda Allahım sen yardım et!!!Bu mübarek gecede bizlere acı yaşatma! kelimeleri.Gece saat 2 civarında.Sabahı bayram.
Bebek oynuyormu diyor o telaşla eşim yok diyorum hissedemiyorum.Dur sakin ol hemen iyi düşünelim diye beni sakinleştirmeye çalısıyor.Bir yandanda hızlıca arabayı kullanıyor.Sakin ol yavas git iyiym dedim.Ama ne iyisi :( :( :( Bebeğimi düşünüyorum ya kaybedersem diye ya ben ölürsem diye vs. daha neler geçmiyorki aklımdan :( :( İstanbulda köprü tadilatları var şanslıydıkki gece geç saatti ve yollar acıktı hemen 10 dk içerisinde hastahaneye ulaştık.Kapıda bizi bekliyorlardı sağlık çalışanları.Hemen dogumhaneye çıkartıldım.Eşimi almadılar nst cihazına bağladılar kalp atısı var ohhhhhhhhh çektim hemen içimden.O şaşkınlıkla bebeğim yaşıyor değilmi diyorum doktora :( :( Çatı muayenem yapıldı açılma yok ama kanama tam gaz devam dahada artıyor.Ultrasona girdim hemen doktor tüm odadaki çalısanlara acilen sezeryan dedi.Bilmiyorum Allahım bana öyle bir sakinlik vermiştiki o an hiç korkmadım.Telefonumu almıstım yanıma eşimi aradım sezeryana giriyorum dua et hakkını helal et dedim.Dogumhanedekilerin eli ayağına dolaşmıştı acil sezeryan lafını duyunca hemen 2 dk içerisinde hazırladılar beni sedyeye alındım.Ameliyathaneye giderken dogumhaneye girdigim kapıdan cıkıs yapacaktım gözlerim eşimi aradı yoktu işlemleri yapmak için vezneye yollamıslar.Destek alabilceğim tek kişi vardı o da o an orada değildi.Ameliyathaneye girdiğimde acayip sogukluk hissettim.Sedyeden ameliyat masasına geçerkenki halim : Bacaklarım boylu boyunca kan ellerim kan ve sedye komple kan olmuş...Gayet sıcak karsılandım.Hemen iğnem yapıldı anında uyuşukluk hissetmeye başladım.Anestezi uzmanı benimle konuşuyordu(oyalamaya çalısıyor) ama bende koluma takılan serum şişesinden herşeyi görebiliyordum cam olduğu için.Kedi yavrusu gibi bi ses geldi saat 2,30 o kadar kısıkkiiii ses 1 dk sürdü sonra sustu.Gözlerim doldu haliyleee çünkü ben anne olmuştum.Bekliyorumki göstersinler evet aralarında annede görsün lafı geçiyor ama cocuk doktoru geldi bana bebeğin çok küçük solunum problemi yok gibi görünüyor ama küveze girecek dedi bende tamam dedim alıp götürdüler.Göremedim o an oğlumu.
Dikiş işlemleri bittikten sonra çıktım ameliyathane kapısından gözüm eşimi arıyor.Yokkkk....
Odaya alındım sürekli dogum servisi katına telefon geliyor bizim bebeği söylüyorlar babası gelsin diye.İçimi korku aldı acaba kötü bişeymi varda eşimi çağırıp duruyolar.Sonra eşim geldi yanıma bir arkadasıda sagolsun hemen gelmiş.Gözler kıpkırmızı ağlamıs.Çocuk doktoru olabilecek tüm aksilikleri söylemiş.Bende üzülme demekle yetindim durumundan hala haberim yok.Gördünmü dedim evet dedi eşim kime benziyor diye hemen sordum(aramızda dogumdan önce hep konusurduk ilk dogdugunda kime beniyor diye bkacagım derdim) benzetemedim tam ama sanki bana benziyor dedi.Mordu dedi.
Sanıyorum cesaret iğnesi yapılmıdtı bana ki hala sakindim.Çok ağrım oldu bir an önce bebeğimi görmek istiyordum.Hemşirelerde toparlanırsan hemen götürücez diyorlar ama nerdeeeee.Kolumu kıpırdatamıyorum titriyorum kalbimde baskı var hiçbiryerimi hissedemiyorum...Tüm gece uyumadık hemen sabah eşim annemi aradı yazık anneciğimde telaşlandı bebekte burcuda ii dedi bende annem üzülmesin diye zorlada olsa telf konuştum ağlıyordu :( Çok iyiyiz anne bebeğim o kadar tatliki gelde gör demekle yetindim(annem tansiyon-şeker hastası) üzülmesini istemedim.Tüm biletler dolu bayram dolayısıyla.Otobüs bileti bulmuşlar hemen izmirden gelmesi aksamı bulacaktı.
Doktorun söylediğine göre o gece çok sanslıydık hemen hastahaneye yetiştik.Kanama içeriye dogruda olabilirdi ve farketmeyebilirdik bebeği direk zehirlermiş.Gece uyurkende kanama gelseydi ben yine farketmeyecektim kan kaybından giderdim.Yani hem bebeği hem beni Allahım sakladı ve korudu.
Öğlene dogru zorda olsa ayaga kalktım.Oğlum için... Hemen gidip görmek istedim.Yenidogan bakım ünitesine girdik eşimle bayram dolayısıyla hem anne hem baba alındı içeri yoksa diger günler sadece biri görebiliyor.Neyse o kadar minik bebekler warki bumu şumu diyerek ilerledim.Ve sizin bebeğiniz bu dedikleri an gözüüm küveze kitlendi resmennnn.İçimde taşıdığım minik canavar ordaydı.Suratını büzüştürdü hemen sanki anne ve babasının geldiğini hissetmiş gibi o kadar minikki kıyamam çaresizde öylece yatıyordu.Evet aynı babaya çekmişiz sanki eşimin küçültülmüş hali.
Ertesi gün taburcu olduk bebeğimi hastahanede bırakarak gelmek okadar zorduki anlatamam.O hastahanede kürtaj oldgum için hep derdim birgün hamile kalıp o hasthaneden kucagımda bebeğimle cıkıcam diye.Yine boş çıktım ama inanıyorum bebeğimlede çıkmak Allahın izniyle nasip olacak.Sezeryan olmak cok zormuş o yüzden ewde kendimi toparlamam epey zaman aldı dikişimi aldırmaya gidince yine bebeğimi gördüm içeri girer girmez ağlama başladı.Bu sefer solunum problemi çıkmış agzında burnunda kablolar öyle içim gittikii.Minik yaramaz kabloları cekip duruyordu hemde aglıyordu cok duramadım neredeyse bende aglıyacaktım.Şişlikleri gidince dahada bi küçük geldi gözüme.Tam kilo alacagı dönemde Allah bizleri ayırdı.Çok minik yavrum.Onu öyle görünce eşime artık sen git dedim çünkü dayanamıyorum öyle görmeye.Ama özledimde yavrumu yarın gidip görücem.
Orada o kadar masum bebekler varki hepsinin hikayesi birbirinden farklı.İnanın içlerinde durumu iyi olan biiziz.Allahım tüm bebeklermize güç kuvvet versin biran önce ailelerine kavuştursun.
Evde kaldıgım dönemde sıkıca arastırma yaptım prematüre bebeklerle ilgili.Süreç zor sabır gerektiriyor.Eve çıkışımız çok küçük olacak birsürü testlerden geçicez.Kimlik yaşımıızı değilde normal sata göre dogacak olan günümüzü gelişimimiz için baz alıcaz.Yani dogumum 7 ekimdi gelişimini 7 ekim alıcaz.İnşallah 7 ekime kadarda yeni dogmuş bir bebeğin kilosuna gelirde sıkıntı yaşamayız.Sağ salim testlerimizide sorunsuz geçeriz inş.
Ve bugün iyi haberlerimiz var anne sütümüz arttırılmış 20 cc olmuş ve hiç kusmamışız :nazar:
İnşallah bundan sonra kilo alıcaz ve kavusmamız biraz daha yaklasmıs oldu.Nolur kızlar ne olursa olsun bir dua bebişim ve benim için okuyun olurmu? Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin.Acı yaşatmasın.Epeyce uzun oldu k bakmayın hala dahada cok doluyum.İçimdekileri bir yazsam sayfalar dolup taşacak.Rabbimden bol sabır ve verdiği emaneti sağ salim sağlıcakla kucagımda evimize getirmemizi nasip etmesini istiyorum.

burcu inan bir solukta okudum ve gozlerim doldu......evdeki halin hastaneye gidisin sezeryana alinisin sanki ordaydim.....
rabbim bu durunda olan butun anne ve babalara sabir ve dayanma gucu versin.....
bebeginin iyi olusun coooooook sevindim.....bak canavara anne sutunu sevmis bak gordunmu???

Burcuerdem yaşadıkların gerçekten çok korkutucu ama bir yandan bakınca sana ve bebeğine birşey olmadan yetişmeniz de çok çok güzel.Benim yaşadığım olumsuz gebelikte hem çok erkendi(26.hafta)plasenta erken ayrıldı,o saatten sonra yapılacak hiç birşey yok aşırı kanama kanama anlıyorum seni bende ölüyorum sanmıştım,ben hastanede yatıyordum,2 kat aşağı zor indirmişlerdi,kurtarın beni diye inletmiştim hastaneyi ve korkum çoktu çünkü haftam erkendi bebeğim için çok erken,dr. bu halinle derya 32.haftaya gelebilirsen ufaklığı hemen sezeryanla alırım demişti ama biz gelemedik.o haftalardaki solunum,beslenme,sorunları yavrumu bizden ayırdı.Kısmet hala yavrumu aklımdan çıkaramıyorum.Sana tavsiyem hep olumlu düşün,yavrucuğuna pozitif enerjini gönder,iyi olacaksın kuzum de,ben onu yapamadım,çünkü iyi ve güçlü olmadığını biliyordum,acı çektiğinide.Ama sana bir de olumlu örnek anlatayım hast.den bir arkadaşım 32.haftasında sezeryanla bebeğini dünyaya getirdi.yakın bir tarihte.1100 grdı.Ufacık görmeye gitmştim.Biraz cihazda kaldı.O sorunu atlattı,sonra senin dediğin gibi yediğini çıkarma vardı,o da yavaş yavaş geçti,20 gün bebek yalnız kaldı.sonra anneyi çağırdılar 1 hafta hastanede anneye baktırdılar o da iyi bakınca 1500 gr da eve çıkardılar.ay elime verdi ne yapacağımı bilemedim,başını tutamıyo,ama en azından canı sağ ve yaşama tutunmaya devam.Sık sık kontrollere geliyor buraya.Eskişehirdeyim ben,Yaklaşık doğacağı tarihte 3000 gr oldu yavaş yavaş tabi sabırlı olacaksın,inan çabuk değişiyolar,her geldiğinde bende gidiyorum,tartıya koyduğunda aldığı 1 gr bile seni nası mutlu edecek,işitme testinden,görme testinden geçecek sık sık,geçemezse tekrarlıyolar,çocuk dr,sürekli kontrollerini yapıyo,kalça çıkıklığına bakılıyo,işte böyle,kilosuna çok takılma,sağlığında ciddi bir sorun olmasında kiloyu zaten yavaş yavaş alıyor,sen varsa sütünü sağmayı ve dolaba atmayı ihmal etme,bebeğine çok faydalı,Allahım yardımcınız olsun,bu zor günleride atlatacaksiniz inşallah,bebişi eve getireceksin sadece sabırlı ol tamam

DEsteğiniz için çok sağolun kızlar.Nedense bizim topiğe girince ağlıyorum.Neden bilemiyorum okadar doluyumki yazsam destan olur.Dün gece eşimle baş başa ilk defa konuşabildik.Son günlerde aksamları bebek ilgili pek bi ağlar oldum.Hep bardağın boş tarafından baktıgım için kilo alımı yok zayıflıyor diye üzülüyordum.Ama eşimle konusurken ne kadar bilinçsizce davrandıgımı farkettim.Az da olsa kendimi toparladım.Bildiğiniz gibi İstanbulda görev nedeniyle buradayız ve kimsemiz yok.Eşim sabahtan işe gider aksam 21 e kadar anca eve gelirdi.Ve ben tüm gün evin içindeyim bir yere çıkmam kimseye gitmem.Gerçi hiçte komşum yok.Çok şükürki kanamamın oldugu gece evdeydi ya olmasaydı!!!! Kanama öyle böyle değildi evi bir görseydiniz felaketti resmen :( Peçete koyuyorum yok ne fayda resmen şap şap yere fıskırıyor.Eşime diyorum durmuyo bu kan.O hastahaneyi aramakla mesgul.Ben ambulansı hemen ara diye bağırıyorum elim ayagım zangır zangır titriyor.En çokta gidersem kan kaybından giderim diye korkuyorum çünkü durdurabilecek bir kanama değildi.Ne hikmetse bi güç kuvvet geldi hemen altıma pijama çektim ve çamasır toplamıstım sepettende hemen bi tshrtümü koyup nasıl çıktıgımızı bilmiyorum.Giderken eşimle agzımızda Allahım sen yardım et!!!Bu mübarek gecede bizlere acı yaşatma! kelimeleri.Gece saat 2 civarında.Sabahı bayram.
Bebek oynuyormu diyor o telaşla eşim yok diyorum hissedemiyorum.Dur sakin ol hemen iyi düşünelim diye beni sakinleştirmeye çalısıyor.Bir yandanda hızlıca arabayı kullanıyor.Sakin ol yavas git iyiym dedim.Ama ne iyisi :( :( :( Bebeğimi düşünüyorum ya kaybedersem diye ya ben ölürsem diye vs. daha neler geçmiyorki aklımdan :( :( İstanbulda köprü tadilatları var şanslıydıkki gece geç saatti ve yollar acıktı hemen 10 dk içerisinde hastahaneye ulaştık.Kapıda bizi bekliyorlardı sağlık çalışanları.Hemen dogumhaneye çıkartıldım.Eşimi almadılar nst cihazına bağladılar kalp atısı var ohhhhhhhhh çektim hemen içimden.O şaşkınlıkla bebeğim yaşıyor değilmi diyorum doktora :( :( Çatı muayenem yapıldı açılma yok ama kanama tam gaz devam dahada artıyor.Ultrasona girdim hemen doktor tüm odadaki çalısanlara acilen sezeryan dedi.Bilmiyorum Allahım bana öyle bir sakinlik vermiştiki o an hiç korkmadım.Telefonumu almıstım yanıma eşimi aradım sezeryana giriyorum dua et hakkını helal et dedim.Dogumhanedekilerin eli ayağına dolaşmıştı acil sezeryan lafını duyunca hemen 2 dk içerisinde hazırladılar beni sedyeye alındım.Ameliyathaneye giderken dogumhaneye girdigim kapıdan cıkıs yapacaktım gözlerim eşimi aradı yoktu işlemleri yapmak için vezneye yollamıslar.Destek alabilceğim tek kişi vardı o da o an orada değildi.Ameliyathaneye girdiğimde acayip sogukluk hissettim.Sedyeden ameliyat masasına geçerkenki halim : Bacaklarım boylu boyunca kan ellerim kan ve sedye komple kan olmuş...Gayet sıcak karsılandım.Hemen iğnem yapıldı anında uyuşukluk hissetmeye başladım.Anestezi uzmanı benimle konuşuyordu(oyalamaya çalısıyor) ama bende koluma takılan serum şişesinden herşeyi görebiliyordum cam olduğu için.Kedi yavrusu gibi bi ses geldi saat 2,30 o kadar kısıkkiiii ses 1 dk sürdü sonra sustu.Gözlerim doldu haliyleee çünkü ben anne olmuştum.Bekliyorumki göstersinler evet aralarında annede görsün lafı geçiyor ama cocuk doktoru geldi bana bebeğin çok küçük solunum problemi yok gibi görünüyor ama küveze girecek dedi bende tamam dedim alıp götürdüler.Göremedim o an oğlumu.
Dikiş işlemleri bittikten sonra çıktım ameliyathane kapısından gözüm eşimi arıyor.Yokkkk....
Odaya alındım sürekli dogum servisi katına telefon geliyor bizim bebeği söylüyorlar babası gelsin diye.İçimi korku aldı acaba kötü bişeymi varda eşimi çağırıp duruyolar.Sonra eşim geldi yanıma bir arkadasıda sagolsun hemen gelmiş.Gözler kıpkırmızı ağlamıs.Çocuk doktoru olabilecek tüm aksilikleri söylemiş.Bende üzülme demekle yetindim durumundan hala haberim yok.Gördünmü dedim evet dedi eşim kime benziyor diye hemen sordum(aramızda dogumdan önce hep konusurduk ilk dogdugunda kime beniyor diye bkacagım derdim) benzetemedim tam ama sanki bana benziyor dedi.Mordu dedi.
Sanıyorum cesaret iğnesi yapılmıdtı bana ki hala sakindim.Çok ağrım oldu bir an önce bebeğimi görmek istiyordum.Hemşirelerde toparlanırsan hemen götürücez diyorlar ama nerdeeeee.Kolumu kıpırdatamıyorum titriyorum kalbimde baskı var hiçbiryerimi hissedemiyorum...Tüm gece uyumadık hemen sabah eşim annemi aradı yazık anneciğimde telaşlandı bebekte burcuda ii dedi bende annem üzülmesin diye zorlada olsa telf konuştum ağlıyordu :( Çok iyiyiz anne bebeğim o kadar tatliki gelde gör demekle yetindim(annem tansiyon-şeker hastası) üzülmesini istemedim.Tüm biletler dolu bayram dolayısıyla.Otobüs bileti bulmuşlar hemen izmirden gelmesi aksamı bulacaktı.
Doktorun söylediğine göre o gece çok sanslıydık hemen hastahaneye yetiştik.Kanama içeriye dogruda olabilirdi ve farketmeyebilirdik bebeği direk zehirlermiş.Gece uyurkende kanama gelseydi ben yine farketmeyecektim kan kaybından giderdim.Yani hem bebeği hem beni Allahım sakladı ve korudu.
Öğlene dogru zorda olsa ayaga kalktım.Oğlum için... Hemen gidip görmek istedim.Yenidogan bakım ünitesine girdik eşimle bayram dolayısıyla hem anne hem baba alındı içeri yoksa diger günler sadece biri görebiliyor.Neyse o kadar minik bebekler warki bumu şumu diyerek ilerledim.Ve sizin bebeğiniz bu dedikleri an gözüüm küveze kitlendi resmennnn.İçimde taşıdığım minik canavar ordaydı.Suratını büzüştürdü hemen sanki anne ve babasının geldiğini hissetmiş gibi o kadar minikki kıyamam çaresizde öylece yatıyordu.Evet aynı babaya çekmişiz sanki eşimin küçültülmüş hali.
Ertesi gün taburcu olduk bebeğimi hastahanede bırakarak gelmek okadar zorduki anlatamam.O hastahanede kürtaj oldgum için hep derdim birgün hamile kalıp o hasthaneden kucagımda bebeğimle cıkıcam diye.Yine boş çıktım ama inanıyorum bebeğimlede çıkmak Allahın izniyle nasip olacak.Sezeryan olmak cok zormuş o yüzden ewde kendimi toparlamam epey zaman aldı dikişimi aldırmaya gidince yine bebeğimi gördüm içeri girer girmez ağlama başladı.Bu sefer solunum problemi çıkmış agzında burnunda kablolar öyle içim gittikii.Minik yaramaz kabloları cekip duruyordu hemde aglıyordu cok duramadım neredeyse bende aglıyacaktım.Şişlikleri gidince dahada bi küçük geldi gözüme.Tam kilo alacagı dönemde Allah bizleri ayırdı.Çok minik yavrum.Onu öyle görünce eşime artık sen git dedim çünkü dayanamıyorum öyle görmeye.Ama özledimde yavrumu yarın gidip görücem.
Orada o kadar masum bebekler varki hepsinin hikayesi birbirinden farklı.İnanın içlerinde durumu iyi olan biiziz.Allahım tüm bebeklermize güç kuvvet versin biran önce ailelerine kavuştursun.
Evde kaldıgım dönemde sıkıca arastırma yaptım prematüre bebeklerle ilgili.Süreç zor sabır gerektiriyor.Eve çıkışımız çok küçük olacak birsürü testlerden geçicez.Kimlik yaşımıızı değilde normal sata göre dogacak olan günümüzü gelişimimiz için baz alıcaz.Yani dogumum 7 ekimdi gelişimini 7 ekim alıcaz.İnşallah 7 ekime kadarda yeni dogmuş bir bebeğin kilosuna gelirde sıkıntı yaşamayız.Sağ salim testlerimizide sorunsuz geçeriz inş.
Ve bugün iyi haberlerimiz var anne sütümüz arttırılmış 20 cc olmuş ve hiç kusmamışız :nazar:
İnşallah bundan sonra kilo alıcaz ve kavusmamız biraz daha yaklasmıs oldu.Nolur kızlar ne olursa olsun bir dua bebişim ve benim için okuyun olurmu? Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin.Acı yaşatmasın.Epeyce uzun oldu k bakmayın hala dahada cok doluyum.İçimdekileri bir yazsam sayfalar dolup taşacak.Rabbimden bol sabır ve verdiği emaneti sağ salim sağlıcakla kucagımda evimize getirmemizi nasip etmesini istiyorum.

canım gecmıs olsun oncelıkle dırek senın yazını gorunce şok oldum okudum ınsallah bebeısın ıyı olacak ben de yoktum memleketteydım yenı geldım actım netı senın yazdıklarını okudum sımdılık allah yardımcısı olsun dıyım bebısımızın ıyı olacak ınsallah uzulme aklına hep ıyı seyler getır canım

Arkadaşım çok çok geçmiş olsun yazılarını okurken bir an kendimi senin yerine koydum korku, hüzün, sevinç bir çırpıda içimden geçiverdi yazını okuyana dek.. Buraya kadar Allah c.c yardımcın olmuş bundan sonrada olur İNŞALLAH ve buradaki bütün anne ve anne adaylarının Allah yardımcısı olsun...

canım yazdıkların o kadar içimi titrettiki anlatamam.çok zor günler geçirmişsiniz ve geçiriyorsunuz.ben inanıyorum ki bu zor günlerin ardından sizin için güzel günler gelecek...Allahaa şükür oğlun sütünüde kabul ediyor yavas yavas artık bütün sıkıntılarınız Allahın izniyle bertaraf olacak...Allah yarcımsınız olsun canım...dualarım sizinle...

Hepinize tek tek tşk ederim kızlar.İşin ilginç tarafı dogumdan bir hafta önce doktora gidiyoruz herşey süper nst de erken dogum riski yok dogum 7 ekim gibi görünüyordu.O an rahattık tabi tüm hazılıklarımızı bayram sonrasına ertelemiştik.Bebekle ilgili tüm eksikler tamamdı ama bana dogumda lazım olacak ihtiyaçlarım ve evin temizliği hala tamamlanmış degildi.Dogumun olacagı günde hiçbir iş yapmadım aksine hep oturdum uyudum ne olduysa uyandıktan sonra oldu eşime karnım agrıyor diyip durdum hep adet sancısı gibi gelip gidiyordu düzensizdi takip edeyim dedim 1 saat sonra kesildi gibi oldu lavabo ihtiyacım oldugunu hissettim herşey zaten gidince başladı.O anki telaşla odaların ve balkonun camları açık kalmıs kapamayı unutmusuz.Evden vazgeçtik artık yeterki bize birşey olmasın diye apar topar çıktık hemen evden.
Bugünde gittim minik erkeğimi gördüm.İlk defa uyanık gördüm aşık oldum oğluşuma küçük ama cokk tatlı masallahh..Süt miktarımızı 25 cc oluyormuş bazen doktorun dediğine göre 40 cc alması gerek.Oda yakın bir zamanda olabilir eğer böyle giderse dedi.İnşallah demekle yetindik.Rabbim bu sabrımızın mükafanını bizlere bağışlar inş.40 cc ye geldiğinde bende gidicem emzirmek için yanında duracakmısım sabahtan aksama kadar öğreteceklermiş...
Bebeğimi görmeyi beklerken yenidogan ünitesinin önünde haliyle diğer bebeklerinde aileleri oluyor.Eşim sürekli gittiği için artık samimi olmuşlar.Bebeklerden biri 26 haftalık dogmuş daha organları bile gelişmeden alınmış.Başka biri 30 haftalık suyu bittiği için hemen sezeryanla alınmış.(10 yıl beklemişler bu bebeği)Bir başka bebek 37.haftalık dogmuş fakat gelişimi 32 lerde kalmış.Beyninde şuan birsürü boşluk oluşmuş annesi hergün geliyor bir umut verici haberi varmı diye.(bu bebeğide ailesi 7 yıl beklemiş) İkizler var biri 1 kilo diğeri 1,5 onlarda küvezde.Tam haftasından dogan bir bebek daha war enfksiyon kapmış anne karnında ve sürekli kusuyormuş.Herkesin hikayesi birbirinden farklı.Hepimizin tek dileği hergün iyi haberler almak sag salim küvez ortamından hastahane köşelerinden kurtulmak.
Erken dogum yapan pek çokta ünlü varmıs.Gülben Ergen,Özlem Yıldız,Zeynep Tokuş(üstelik kocasıda jinekologmuş),Sonay Dikkaya...Çağla şikelde 2500 gr dogurmuş.
Dbediz seninde plasenta ayrılması nedeniyle bebeğini kaybettiğini bilmiyordum.Çok üzüldüm.Okuduğum bir yazıda yalnıs hatırlamıyorsam 28.hafta yada 26.haftada olan hamilelere eğer plasentada ayrılma başlarsa öncelik annenin oluyormuş çok tehlikeliymiş.Ama senin hastahanede başına gelmiş.Bir sonraki hamileliğimizdede böyle riskimiz varmış galiba.Hayat hep risklerle dolu.

Son düzenleme:
Evet canım ne yazık ki butun kontroller normalken ansızın oluyor erken doğum.artık erken dogum o kadar artmışki etrafımızdaki dogumların 5 muhakkak erken dogum oluyor.sen hayırlısıyla kucagınada alda bebegın buyurken butun bu yasadıklarını Allahın izniyle unutursun canım...rabbim bebegıne güç kuvvet saglık versin inşallah....

Burcu, canım..

Tekrar geçmiş olsun...Her şey güzel olacak, inan buna....İnşaAllah....

Arkadaşımız Caco'yu gören var mı arkadaşlar? Merak ediyorum....

kızlar,

çarşamba günü 28 haftalık olcammm hayırlısıyla.... oğlumdan kalanları yıkadım bugünn şimdiden çanta hazırlamaya başlasam heralde anca hazırlanırımm gibime geliyorrr.... ebebek den çok güzel tulumlar beğendim allah nasip ederse onları alıp hastane çıkışı yapmak istiyorum hem erken geliyor hemde insanın başına ne geliceği belli olmadığından tabii bide gönlümce seçip almak için hazırlanıyım dedimm... çok güzel heyecanlar yaaa allah hepimize nasip etsin sağlıklı kucağımıza almayı...

bide kız yaa erkekde maviler falan şimdi kızlar için çok güzel şeyler yapmışlarrr bayıldım ya pempişler morlarrrr süperlerrrr.... azrama çok yakışıcaklarrrr

su alisveris isine artik bende baslasam iyi olucak.....24.haftadayiz..korkuyorum heran gelicek diye....her lavaboya gittigimde kan gelmesinden korkuyorum...simdiye kadar oyle birsey olmadi ama hep aklimda nedense.....simdiye kadar 11 li hastane cikisi seti-5 tane zibin-5 li takim bunlar yetmez ama biraz artirmamiz lazim bebek surekli kusuyor-islatiyor....daha bir cok ivir zivir alinacak....bebek sekeri secilecek, cikolatasi, oda susleri ,dogum fotografcisi....oooooo ne kadar cok is var 3.5 ayim var daha ama hadi erken gelirse....:18::18::18::nazar::nazar:

su alisveris isine artik bende baslasam iyi olucak.....24.haftadayiz..korkuyorum heran gelicek diye....her lavaboya gittigimde kan gelmesinden korkuyorum...simdiye kadar oyle birsey olmadi ama hep aklimda nedense.....simdiye kadar 11 li hastane cikisi seti-5 tane zibin-5 li takim bunlar yetmez ama biraz artirmamiz lazim bebek surekli kusuyor-islatiyor....daha bir cok ivir zivir alinacak....bebek sekeri secilecek, cikolatasi, oda susleri ,dogum fotografcisi....oooooo ne kadar cok is var 3.5 ayim var daha ama hadi erken gelirse....:18::18::18::nazar::nazar:

inşallah erken gelmez canım benimde en korktuğum şey bu bebek çok aşağıda ve tekmelerde hep aşağı doğru oluyor bu beni çok telaşlandırıyor... 28. haftadan sonra doğan bebekler küvezdede olsa %85 yaşıyormuş bari onu atlatsam içim rahat etcek yoksa bende çok panik haldeyim bu aralar.... bu yüzden hazırlıklara şimdiden başladımmm hazır dursunnn zararı olmazz....

Burcucum nerelerdesin canım.bir gelişme varmı?guzel haberlerini okumak icin günde 10 kere giriyorum.2 gündür bir şey yazmıyorsun cok merak ettim...

Canlarım bugün 15.günümüz hala oğluşum küvezde :43:
Çok şükür sağlık durumumuz çok iyi ama emmesinin kuvvetlenmesini bekliyoruz.Bugün 40 cc anne sütü vermişler.Doktorumuzda 40 cc alması gerektiğini söylemişti.Bundan sonra vitamin verilmeye başlanacakmıs şu an anne karnında sayıldıgı için anneden alması gereken vitaminler verilecek ve bünyesi kabul edecekmi etmeyecekmi ona bakacaklarmış.Eğer herşey olumlu giderse beni çağıracaklar emzirme,bakım ve eğitim için.Sonrasıda eve yolculuk.Ama hala çok küçüğüz kızlar nasıl bakıcam kara kara onu düşünüyorum.Gerçi gelişiminde kimlik yaşını değilde dogacagı tarihteki yasını baz alacakmısız.dogum 7 ekimdi ozmana kadar yenidogan bir bebeğin kilosuna inş gelir.
Allahım yavruma güç kuvvet versin çabucak toparlansın.
Onsuz geçen 15 gün...Her telefon çalışında acaba hastahanedenmi arıyorlar kötü birşey oldu diye aklımdan akıp giden bir sürü korkular...Anneyim ama sözde ne elleyebiliyorum ne kucagıma alıp kokusunu içime çekebiliyorum nede bi resmini çekip doya doya bakabiliyorum.Yapabildiğim tek şey cam küvezin içinde 2 dk görebilmek.Okadar masumki yavrum o orayı haketmemişti.Keşke bi nedeni bi suçum olsada kendime kızabilsem.Herşey bir anda beklenmedik şekilde olunca nötr kalıyorum.Bazen içimden acaba yaşadıklarım gerçekmi yoksa rüyamı diyorum.Şaşkınım hemde çok...
Bazen eşimde annemde :''Yazık hastahanede heryerini morartmıslardır,çok ağlıyodur,bakımını pek özenli yapmıyolardır, annesini arıyordur vs.'' diyorlar öyle diyince içim parçalanıyor resmen.Benim hissettiklerimi düşünmüyorlarmı yoksa benmi abartıyorum bilemiyorum ama cok zoruma gidiyor.Ne kadar teselli edici laflar söyleselerde bir yanım evet haklılar desemde bir yanım öyle diyemiyor.Yine çok şükürki 33.haftalara kadar besleyebildim.Minicik daha ama çok güçlü başaracak buna inanıyorum....
Eşimde bende neredeyse hergün yavrumuzu rüyamızda görüyoruz hayırlara vesile olur inşallah.
Vardır Rabbimin bir bildiği yaşayacakmışız bunları ve yaşıyoruz.Elimizden geldiğincede sabretmeye çalısıyoruz.İkimizde hayattayızya er yada geç geçecek elbet bu zorlu günler.

Çok şükür sağlık durumumuz çok iyi ama emmesinin kuvvetlenmesini bekliyoruz.Bugün 40 cc anne sütü vermişler.Doktorumuzda 40 cc alması gerektiğini söylemişti.Bundan sonra vitamin verilmeye başlanacakmıs şu an anne karnında sayıldıgı için anneden alması gereken vitaminler verilecek ve bünyesi kabul edecekmi etmeyecekmi ona bakacaklarmış.Eğer herşey olumlu giderse beni çağıracaklar emzirme,bakım ve eğitim için.Sonrasıda eve yolculuk.Ama hala çok küçüğüz kızlar nasıl bakıcam kara kara onu düşünüyorum.Gerçi gelişiminde kimlik yaşını değilde dogacagı tarihteki yasını baz alacakmısız.dogum 7 ekimdi ozmana kadar yenidogan bir bebeğin kilosuna inş gelir.
Onsuz geçen 15 gün...Her telefon çalışında acaba hastahanedenmi arıyorlar kötü birşey oldu diye aklımdan akıp giden bir sürü korkular...Anneyim ama sözde ne elleyebiliyorum ne kucagıma alıp kokusunu içime çekebiliyorum nede bi resmini çekip doya doya bakabiliyorum.Yapabildiğim tek şey cam küvezin içinde 2 dk görebilmek.Okadar masumki yavrum o orayı haketmemişti.Keşke bi nedeni bi suçum olsada kendime kızabilsem.Herşey bir anda beklenmedik şekilde olunca nötr kalıyorum.Bazen içimden acaba yaşadıklarım gerçekmi yoksa rüyamı diyorum.Şaşkınım hemde çok...
Bazen eşimde annemde :''Yazık hastahanede heryerini morartmıslardır,çok ağlıyodur,bakımını pek özenli yapmıyolardır, annesini arıyordur vs.'' diyorlar öyle diyince içim parçalanıyor resmen.Benim hissettiklerimi düşünmüyorlarmı yoksa benmi abartıyorum bilemiyorum ama cok zoruma gidiyor.Ne kadar teselli edici laflar söyleselerde bir yanım evet haklılar desemde bir yanım öyle diyemiyor.Yine çok şükürki 33.haftalara kadar besleyebildim.Minicik daha ama çok güçlü başaracak buna inanıyorum....
Eşimde bende neredeyse hergün yavrumuzu rüyamızda görüyoruz hayırlara vesile olur inşallah.
Vardır Rabbimin bir bildiği yaşayacakmışız bunları ve yaşıyoruz.Elimizden geldiğincede sabretmeye çalısıyoruz.İkimizde hayattayızya er yada geç geçecek elbet bu zorlu günler.

canım gecmış olsun analı babalı buyutun bebısınızı ınsallah ıyı olacak emın ol sadece senın yavrun yok hastanede nıcelerı vr bılıyorsun o meleke ona meleklerı bakar bakmasalarda kafana oyle seyler takma sakın morarmalsı ıse elllerının v b yerlerının korpecık tabıkı ondan onıun tenı senı cok ıyı anlıyorum senın cektıklerının hepsını ben cok cok cektım 63 kıloyla dogumumu yptım ve bu bebegımın hastanedekı durumu yuzunden 45 kıloya dusmustum 2 hafta ıcınde dusunebılıyormusun tam 45 bıle degıldım 44 ucuk

çok şükür canım iyi haberlerini almaya devam ediyoruzz.... bak süt alımı artmış her yeri morarsında yeterki sağlığı iyi olsunnn biliyorum çok zorrr ben oğlum sarılık oldu diyee kan alırken canı acıyor diyee hastanede kavga etmediğim kimse kalmamıştı.... O an annelik duygusuyla alınganlık koruma iç güdüsüyle kızıp üzülebiliyoruz ama hepsi onların sağlığı için.... Ağlasınlar üzülsünler varsın uzak olsun yeterki iyi haberlerini almaya devam edelim....

benim annem benden sonra ikizler dahil 5 çocuk düşürmüşş kaç kere kürtaj olmak zorunda kalmış en sonunda kardeşim olmuşş hemde 28 haftalık her gören bu yaşamaz demişşş babannem yıkamaya korkmuş elinde kalır diye annem daha 24 yaşında bile yokmuş... kardeşim yememiş içmemiş sürekli kusmuş vs. çok çekmiş ama şuanda 18 yaşında kocaman yani rabbim bir şekilde yardım ediyorrr... derdi de dermanıda onda bol bol dua ettt ...

mesela görümcem de 12 sene sonra tedaviyle hamile kalmışş.. İkizlere sürekli hastanede yatmışşş biri 1.100gr biride 900 gr civarı doğmuşş hatta birinin kalbi durduğu için doğuma almışlar 6,5 aylıkkken şuanda ikiside çok sağlıklı hem ikiz hem ufaklardı.... hastanede kaldılar çok çektiler ama her şey geçti şimdi kocamanlar....

bunları yazıyorummm mutlaka üzüntün sana göre tek ama bunları yaşayan yani mol gebelikdeki gibi bizler gibi bir sürü kişi var... Çok şükür bebeklerini sapa sağlam sağlıklı sıhatli büyütenler olduğunu gör diye yazdımmm.... kendine çok iyi bak sütüne dikkat et bak artmış eve gelmeside küçük beyin çok yakınn....

Burcucum sen hiç merak etme canım 7 Ekim'e daha 1 ay var o zamana kadar bebeğin 3 kiloyu asar dogum kilosuna ulaşır.bunlari dert etme canım benim.su anda sağlıklı olsun kilo herhalukarda alınır.yavas yavas cc çoğaltilacak ve bebeğini hayirlisiyla kilo almış bir sekilde kucağına alacaksın inşallah.cok haklisin yaşadığın cok cok cok zor Rabbim sana güç kuvvet versin...bütün bu çektiklerinizin mükafatını alacaksın canım...Allah yardımcınız olsun...

canım gecmıs olsun sıfasını versın hemen rabbım bnde 37 haftalık 2800 dogum yaptım suan 7 yı askın merak etme ıyı olsunda tek kucuk olsun

Miniğimi evimize getirdik kızlar :)
Allahıma şükürler olsun bebeğimi kucagıma alıp bana birçok şey anlatan hastahaneden yüzüm gülerek çıktım.Ama sarılıgımız var kilo aldıkca düşecekmiş inş öyle olur yoksa tekrardan ısın tedavisi görmek zorunda kalıcaz.Bebeğimden ayrılmk istemiyorm. :( :( :(
Henüz çok küçüğüz hastahaneden 2120 gr ile çıktık.Bakımında zorlanmıyorum hiç ama beslenmesi sıkıntılı.Hastahanede aldıgı süt miktarını evde veremiyoruz saatlerce ugrasıyoruz uyandırmak için.Prematüre olunca uyandırmak dahada zor.3 saatte bir beslenmesi lazım.Göğsümü çok az emiyor bende sütümü sağıp biberonla veriyorum.O kadar zorki beslemek sonra gazını cıkar altını temizle 3 saat doluyo hooooop tekrar bastan aynı seylere devam.1 saatlik uykuyla duruyorum.Beslenme sorununu asarsak herşey mükemmel olacak ama az daha sabır edicez herhalde.
Yarında doktor kontrolumuz var inşallah hayırlı haberlerle döneriz.

Back