Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Canım ya geçmiş olsun.Maalesef ben hala çekiyorum öksürükten bıktım :) sende sürekli ballı süt iç çok iiyi geliyor inşallah kısa sürede atlarsın.
Gelelim cinsiyete Bu sene erkek senesi ama içimden kız geçti
Nedir kuzucugun cinsiyeti

evet erkek senesı bu sene ya bana ozelden de mesaj atmadı burcu agunes bakalım bebışimizın cınsıyetı ne ya yapabılırsen kac haftalık aylık dıye yazman gıbı bır durumun var mı bu tabloyu burcu yada ayrı bır tablo yap en ıyısı o olur kımın ne kadarlık ne oldu ne bıttı bılemıyoruz ben de bu ay başlıycaktım malesef antıbıyotık kullanıyorum ve yumurtlama gunum offf bakalım hayırlısı olsun

Ablacım geçmiş olsun sanada.Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin diğer aya inşallah.
Kızların kaç haftalık olduklarını cogu zaten tablo yapmıs oradan görebiliyoruz tablonun html leri okadar karısıkki Her hafta takip etmem biraz zor olabilir eskisi gibide degil topik genelde kızlar durumlarını yazıp çıkıyor ben sen her geldiginde yazarım durumları olurmu

cok saol evet komplet moldum 7 ay korundum suan 6 haftalik hamileyim rabbim sanada nasip eder insallahsen niye umutsuz vakaydim dedin sendemi mol gecirdin

her zaman yazmak zor olur 15 gun veya 1 ay gıbı yazılsa ıyı olur o tabloda sadece hamıle veya bekleme suresı devam dıye yazıyor tarıh atıp yazılsa mesala bugunun tablaosu yazılsa ve hamışler yazsa daha ıyı takıp edılır ben bılsem yapardım sanırım konu acan yapıyor herhalde

öyle bir takip zor olabilir.bence en pratik çözüm,gebe olanlar altına çizelge eklesin bizde ne kadarlık olduğunu görmüş oluruz.gün günde takip etmiş oluruz...
şahsen ben merak ediyorum kim ne kadarlık oldu diye
dün akşam dayanamadım nöbetçi bir doktora gittim kalp atışı nasıl diye malum önceki molde bu haftalarda kalbi durmuşduama Allahıma şükürler olsnki keyfi çok yerindeydi...
kocaman olmuşdu herşeyini görebildim
3 hafta sonra 2 li test için randevu aldım...
bu ikili test nasıl oluyordu unuttumburcucum nasıl oluyor ikili test?kızımda olmuşdum ama hatırlıyamıyorum
tek hatırladıgım 20.hafta gibi dopplere girmişdim renkli ultrasona bebeğimi nerdeyse canlı canlı görmüşdüm...
acaba 2 lide öyle bir şeymiydi:44:acaba Allah korusun mol olsa 2 lide anlaşılabilirmi?gerçi doktor kese mole hiç benzemiyor oldukça sağlıklı dedi ama işte genede merak ediyorum...

bu arada 2 li test için 350 dediler prof. yapıyormuş
kızımda bu kadar ödediğimi hatırlamıyorum
devlette bedava ama yaptırsam iyi yaparlarmı acaba:44:

Maşallah bebişine annesi bende ilk defa bebeğimi 9 haftalıkken kıpır kıpır görmüştüm :)
Bu haftadan sonra hızla büyüyorlar.2li testte önce bebeğin ense kalınlıgına bakılıyor 3 ten küçük olması gerekiyor burun kemiğine bakılıyor oluşmaya başlamısmı diye down sendromu riski tasıyan bebeklerde burun geç oluşurmuş birde kan veriyorsun kan değerine göre bir risk tablosu cıkarıyorlar oradada risklerin 1:250 den küçük çıkması lazım eğer büyük çıkarsa yani 1:200-1:150 gibi değerler çıkarsa amniyosentez yapılıyor.Ense kalınlıgı normal çıktımı hiç korkma ben 100 tlye yaptırmıstım testi sonucuda 3 güne almıstım.Mol riskinide her doktora gidişimde sorardım ama 13 haftalıkken doktorum mol ihtimalinin kalmadıgını söylemişti.Ben yinede en son gittigimde bile sordum :)

sağol burcucum bütün ayrıntılarıyla yazmışsın
geriye o günüde sağ salim atlatmak kaldı:26:bende her gittiğimde soruyorum mol olurmu diye.doktorum bana diyor ki 12.haftadan sonra risk kalkıyormuş.olsa o zamana kadar olurmuş.ama burada biri vardı 6.aya kadar gitmişdi:26:
herşeyin hayırlısı....ben kendimi rahat hissediyorum,kasarak elime hiçbir şey geçmeyeceği için böylesi daha iyi

Rica ederim canım benim herşey Allahtan artık hakkımızda hayırlısı olsun.
Doktorumuza güvenmekten başka yapabileceğimiz bişey yok

ZELİHA bugün doktora gidecekti naptı acaba :44: Çabucak girip bilgi verse bari...

caco ablacım burcucum tahminler yanlış cinsiyetimiz ERKEK
bende hep kız tahmin ediyodum ama değilmiş inşallah bana kızmamıştır yanlış tahmin ettim diye bebeşim
cinsiyetini öğrendikten sonra çok tuhaf oldum ya 7 aya kadar hiçbirşey almıcam diyodum herkeside tembihledim ama ben dayanamıcam galiba herşey almak geliyo içimden
herşeyin hayırlısı inşallah

merhaba kızlar ben geldim....

dün dr.teyzemize gittik ultrasonda 6+3 çıktı bebek sat'me göre 1 hafta geriden geliyormuş... dr.1mm bile yanlış ölçmemiz 1 hafta etkiliyor dedi..merak etme herşey yolunda görünüyor dedi veeeeee sonunda PIT PITLARI duydum....çok küçük olduğu için dr.zor yakaladım dedi ve 2 kere dinletti......güp güp atıyor..yaaaa çook güzel...dr.tamam herşey iyi dedi kese iyi kalp atımı normal..120-140 atıyormuş...tdt 3 veya 5 ocakmış...
1 ay sonra görüşelim dedi ben hayır olmaz dedim...pazarlık yaptık sonunda 2 haftaya düşürdüm...2 hafta sonra bebişin tomurcuklarını görürmüşüz......kollarının başını...

yanlız kafama bir şey takıldı.ceren kalp atımını duyduğu halde acaba mol olabilirmi demiş....ben molde hiç kalp atışı duymamıştım...molde kalp atımı duyuluyormuyduda:18:....beni korkuttunuz yavvvvvv....ben artık kalp atımını duydum mol olarak tehlike kalmadı diye seviniyordum....şimdi bu nerden çıktı....

Son düzenleme:
cok sukur sende duydun kalp atislarini mol mu diye korkmayin artik ben de sordum dr mol olma ihtimali olurmu sonra diye hayir olmaz dedi benim gittigim dr yasli ve cok bilgili korkmayin kizlar hic bisey olmuyacak

cok saol evet komplet moldum 7 ay korundum suan 6 haftalik hamileyim rabbim sanada nasip eder insallahsen niye umutsuz vakaydim dedin sendemi mol gecirdin

evet 1 ay oldu tanı konulalı ıste sımdı korunmaya basladım bakalım ınsallah banada hamılelık nasıp olur...

cok gecmis olsun insan uzuluyor helede ilk hamilelikte zaman hic gecmiyecekmis gibi geliyor ama merak etme geciyor seninde gececek bu gunlerin merak etme acele etme korunma sureni bekle biz bekliyemedik amarabbim sanada nasip eder insallah korunma suren bitince

bu sene erkek senesi galiba masallah

MERHABA KIZLAR,

BUGÜN ikili testimi yaptırdım bebişim 11+4 günlük olmuşş... Ultrasyonda herşey yolunda çıktı yalnız geçen kontrolde çıkan kistim 5 ken 7 olmuş büyümüşşş şimdi hastane hastane doppler günü arıyorummm... Pazartesii günü numune hastanesine gidicemmmm... Göztepe ve ümraniye devlet hastanesinde gün bulamadım.... inşallah orda bulupppp renklide nasıl bir kist olduğunu öğrencemm.... ikili sonucumudaaa cuma günü alcammm...

bulantılarımda eskiye nazaran dahada azaldımmm... İştah açıldı....

geçenlerde bir kanamam daha oldu bu arada fakat basurummm olduğu için ordan mı geldi yoksa bebekten mi anlayamadık....

sabah olunca doktora gittim bebekde bir sorun olmadığını ağır iş yapmamam dinlenmem gerektiğini söyledi....

zaten 12 hafta içindeyimm allahın izniyleeee 3 ay oluyorr riskkli dönem bitiyorr....

şimdilik bende durumlar böylee....

Maşallah canım benim erkeğin hayırlı olsun :) Hayırlı saglıklı bir evlat olsun inşallah
Bu sene kız çoçukları cok değerli olacak galiba baksana hep erkek hep erkek Ben ufak ufak başladım alışverişe çokta almak istemiyorum almadanda duramıyorum.Agustosta hepsini hazır etmemiz gerekecek.Bebişi hissetmeye başladınmı bakalım birde göbüş çıktımı?

Maşallah miniğimizee
Zelihacım inan o duydugun pıt pıtları hiç unutamıcaksın :) O kadar değerliki Rabbim tamamına erdirsin.Benimde bebek bir hafta geriden geliyor o döllenmeyle alakalı ona hiç takılma fazlada pimpirikli olma
Dünde yazmıstım ben 9+2 yken bebişi tam net gördüm tomurcuk gibiydi ama kolları ayakları uçlanmıştı ve kıpırdıyordu sende sabredebilirsin 9u bekle derim çok şaşıracaksın öyle görünce :)
Mol ihtimalinide ben doktora sorardım hemen belli olmaz dedi kesenin durumu iyiyse şimdilik sorun yok derdi taaki 13 e gelene kadar ozman risk yok dedi sende şimdi mole takma kafanı doktorunun dediklerine itimat et hayırlısıyla büyüyecek miniğin.

Bizde 20ye girdik sayılır teyzeler yarıladık yolu

Sunacım Rabbim yardımcın olsun.İnşallah cerrahi işlem gerektirecek boyutta değildir.Bak şöyle bir yazı buldum :

----Hamile saptanan kistler 7 - 8 cm'den büyük ise ve hamileliğin 15 - 18 haftalarına kadar kendiliğinden geçmemişlerse yine cerrahi girişim uygulanır. Yumurtalık kistinin ameliyat ile alınması için en uygun zaman hamileliğin 18. haftasıdır. Ancak eğer kist kötü görünümlü ise, kanser şüphesi varsa ya da boyutlarında büyüme olursa hamileliğin 18. haftasından önce ameliyatla alınır-----

cnm maşallah sende büyüttün bebeği yaaa yol yarılandı yarısı kaldı hadi bakalım yakışıklı prensimiz geliyor.....

yaaa bu kalp atımını duymak inanılmaz birşey yaaaa....çok küçük diye zor yakaldı ama duyduk hemde 2 kere dinlettti...hemde karından ultrason...altan olunca tedirgin oluyorum...kese o kadarmı küçükte görünmüyor diye.....ayyy steteskop mu alsam ne yapsam????
allahım şu önümdeki 3 haftayıda atlatsaydım bi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…