• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

slm ben bu ay yaşadığım gebelikten dolayı korunmıcam hepinize duacıyım sizlerde hamiş olarak benim için dua edin dün kızım markete gitmiş kaynımın kızıyla ve diyer kaynımın oğluyla kaynimın oğlu içeriden girinçe kızım anne bak abi kardeşine danino almış benim kardeşim yok bende kendime aldım kaynar sular döküldü başımdan ALLAHIM ne olur kızıma kardeş nasip et :14::14:

slm ben bu ay yaşadığım gebelikten dolayı korunmıcam hepinize duacıyım sizlerde hamiş olarak benim için dua edin dün kızım markete gitmiş kaynımın kızıyla ve diyer kaynımın oğluyla kaynimın oğlu içeriden girinçe kızım anne bak abi kardeşine danino almış benim kardeşim yok bende kendime aldım kaynar sular döküldü başımdan ALLAHIM ne olur kızıma kardeş nasip et :14::14:

cnm benim yaaaa üzme kendine....bunlar sanna vesvesedir:20:..
aman dediğin en büyük güç dua....merak etme cnm dualarımız bebeişimle seninle.....en kısa zamanda hem benimkine bir arkadaş hem kendi kızına bir kardeş gelicektir.öpüyorum seni çooook:54:

bu arada 2 li test için 350 dediler prof. yapıyormuş:53::53:
kızımda bu kadar ödediğimi hatırlamıyorum:19:
devlette bedava ama yaptırsam iyi yaparlarmı acaba:44:

canım yaparlar sen hemen gıt yaptır ben ce umr devlet dogum uzerıne cok ıyı dıyorlar bı gıt ıstersen ozel polınıgı var gebe polınıgı olarak ordan al randevuyu aslında zeynep kamılden de alablırsın 2 sınden de al ran devu hangısı yaparsa ona gore degerlendır z kamılde de var hatta rıkslı gebelıkler bolumu var kesın orası yapar

canım yaparlar sen hemen gıt yaptır ben ce umr devlet dogum uzerıne cok ıyı dıyorlar bı gıt ıstersen ozel polınıgı var gebe polınıgı olarak ordan al randevuyu aslında zeynep kamılden de alablırsın 2 sınden de al ran devu hangısı yaparsa ona gore degerlendır z kamılde de var hatta rıkslı gebelıkler bolumu var kesın orası yapar

kübracımmm ikili test için sana göztepeyi avsşye ederim hem ultrasyon vs ölçümleri yapılıyor hemde kan alınıp yapılıyorr.... Diğer hastanelerde ultrasyon sadece kan alma şeklinde oluyor birde devlette randevu bulman çok zor oluyorr bu hepsi için geçerliiii o yüzdennn haftasından çok önce ultrasyon günü alıyorsunnnn ben mesela 20 gün öncesinden almıştımmm bu şekilde oluyorr özeldeki gibi hemen gidince yapmıyorlar yaniii.... o yüzden bir an önce karar verip muanne oluppp gün alman gerekiyorrrr.... Ümraniye devlet hastanesii iyi ama testlerde, ultrasyonlarda çok dolu oluyor bu yüzden başka hastaneye genelde yönlendiriyor bilgin olsunn....

:3:merhaba kızlar ben geldim....:3:

dün dr.teyzemize gittik ultrasonda 6+3 çıktı bebek sat'me göre 1 hafta geriden geliyormuş... dr.1mm bile yanlış ölçmemiz 1 hafta etkiliyor dedi..merak etme herşey yolunda görünüyor dedi veeeeee sonunda PIT PITLARI duydum....çok küçük olduğu için dr.zor yakaladım dedi ve 2 kere dinletti......güp güp atıyor..yaaaa çook güzel...dr.tamam herşey iyi dedi kese iyi kalp atımı normal..120-140 atıyormuş...tdt 3 veya 5 ocakmış...
1 ay sonra görüşelim dedi ben hayır olmaz dedim...pazarlık yaptık sonunda 2 haftaya düşürdüm...2 hafta sonra bebişin tomurcuklarını görürmüşüz......kollarının başını...

yanlız kafama bir şey takıldı.ceren kalp atımını duyduğu halde acaba mol olabilirmi demiş....ben molde hiç kalp atışı duymamıştım...molde kalp atımı duyuluyormuyduda:18:....beni korkuttunuz yavvvvvv:53:....ben artık kalp atımını duydum mol olarak tehlike kalmadı diye seviniyordum....şimdi bu nerden çıktı....

zelihacım parsiyel mollerde bebek oluyorya haliyle kalp atışıda oluyor ama belli bir süre sonra kalbi ne yazık ki duruyor:50:
benimkisi 9 haftalıkken kalbi durmuşdu.ama ben 13 haftalıkken öğrenmişdim:50:
ama 12.haftaya kadar risk var diyor doktorlar 12.haftadan sonra risk kalkıyor.o zamana kadar belli oluyormuş çünkü...
ama ben şahsen olacağını düşünmüyorum.şu anda 10.haftamın içindeyim geriye 3 haftam kaldı bakalım hayırlısı...
aynı şeyin iki kere yaşanma ihtimali bana çok düşük geliyor...

kübracımmm ikili test için sana göztepeyi avsşye ederim hem ultrasyon vs ölçümleri yapılıyor hemde kan alınıp yapılıyorr.... Diğer hastanelerde ultrasyon sadece kan alma şeklinde oluyor birde devlette randevu bulman çok zor oluyorr bu hepsi için geçerliiii o yüzdennn haftasından çok önce ultrasyon günü alıyorsunnnn ben mesela 20 gün öncesinden almıştımmm bu şekilde oluyorr özeldeki gibi hemen gidince yapmıyorlar yaniii.... o yüzden bir an önce karar verip muanne oluppp gün alman gerekiyorrrr.... Ümraniye devlet hastanesii iyi ama testlerde, ultrasyonlarda çok dolu oluyor bu yüzden başka hastaneye genelde yönlendiriyor bilgin olsunn....

evet sunacım ya özeller çok para istiyorlar...ben zeynep kamilden randevu aldım netten...orasının çok iyi oldugunu okudum...
bakalım ne olacak hayırlısı inşallah..
seninde sonuçların inşallah güzel çıkar canım...
hiç girmiyorsun sen:19::19:

Evet caco abla Zeynep Kamil için çok iyi diyorlar.aldim oradan randevu bakalım ne olacak...:26:

:nazar: :nazar: :nazar: Maşallah canım benim erkeğin hayırlı olsun :) Hayırlı saglıklı bir evlat olsun inşallah
Bu sene kız çoçukları cok değerli olacak galiba baksana hep erkek hep erkek :1: Ben ufak ufak başladım alışverişe çokta almak istemiyorum almadanda duramıyorum.Agustosta hepsini hazır etmemiz gerekecek.Bebişi hissetmeye başladınmı bakalım birde göbüş çıktımı? :1:

Maşallah miniğimizee :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
Zelihacım inan o duydugun pıt pıtları hiç unutamıcaksın :) O kadar değerliki Rabbim tamamına erdirsin.Benimde bebek bir hafta geriden geliyor o döllenmeyle alakalı ona hiç takılma fazlada pimpirikli olma :1:
Dünde yazmıstım ben 9+2 yken bebişi tam net gördüm tomurcuk gibiydi ama kolları ayakları uçlanmıştı ve kıpırdıyordu sende sabredebilirsin 9u bekle derim çok şaşıracaksın öyle görünce :)
Mol ihtimalinide ben doktora sorardım hemen belli olmaz dedi kesenin durumu iyiyse şimdilik sorun yok derdi taaki 13 e gelene kadar ozman risk yok dedi sende şimdi mole takma kafanı doktorunun dediklerine itimat et hayırlısıyla büyüyecek miniğin.

Bizde 20ye girdik sayılır teyzeler yarıladık yolu :nazar::emir_bebek: :emir_bebek: :12: :12:

çok sağol ay ben kız hissediyodum söylemiştimde sana şaşırdım erkek değince hayırlısı ve sağlıklı olsun inşallah hepimizin.evet kızlar çok değerli olacak.ay bende kendimi nasıl tutacağım bilmiyorum ama beğendiğim bişey olursa alırım.ya doktora dedim ben hareketleri ne zaman hissederim diye bişeyler hissediyordum ama o his bebeğin hareketleri değilmiş rahim büyüdükçe bağırsaklara sürtermiş anne bunu yanlış algılarmış asıl hareketler 5.ayda başlarmış hissettirmeye.göbiş çıktı pantolonların düğmeleri kapanmıyo beli büyük gelen pantolonum vardı iki tane onları giyiyorum şimdilik onlara sığıyoruz ama bişeyler yediğim zaman düğmemi açmak zorunda kalıyorum sütyenlere hiç sığamıyodum iki üç misli büyüttüm yürüyüş yapamıyorum hemen yoruluyorum tansiyonun düşüyo hemen doktor en fazla 20 dk yapıcaksın fazlası yok dedi ben biraz abartmışımda bir buçuk saat yürümüşüm şimdilik böyle bende sende durumlar nasıl?

çok sağol ay ben kız hissediyodum söylemiştimde sana şaşırdım erkek değince hayırlısı ve sağlıklı olsun inşallah hepimizin.evet kızlar çok değerli olacak.ay bende kendimi nasıl tutacağım bilmiyorum ama beğendiğim bişey olursa alırım.ya doktora dedim ben hareketleri ne zaman hissederim diye bişeyler hissediyordum ama o his bebeğin hareketleri değilmiş rahim büyüdükçe bağırsaklara sürtermiş anne bunu yanlış algılarmış asıl hareketler 5.ayda başlarmış hissettirmeye.göbiş çıktı pantolonların düğmeleri kapanmıyo beli büyük gelen pantolonum vardı iki tane onları giyiyorum şimdilik onlara sığıyoruz ama bişeyler yediğim zaman düğmemi açmak zorunda kalıyorum sütyenlere hiç sığamıyodum iki üç misli büyüttüm yürüyüş yapamıyorum hemen yoruluyorum tansiyonun düşüyo hemen doktor en fazla 20 dk yapıcaksın fazlası yok dedi ben biraz abartmışımda bir buçuk saat yürümüşüm şimdilik böyle bende sende durumlar nasıl?
Ben tam 18 haftalıkken doktor muayenesindeydim hatta doktor kendi sordu bişeyler hissediyormusun diye bende anlattım evet başlamıs hareketler dedi bu aralar resmen hissediyorum artık sanırım sende 1-2 haftaya kalmaz hissedersin çok güzel hissetmek ya Rabbim herkese yaşatsın.
Kıyafet sorunu bende pantolonlarda yasıyorum büyük gelen vardı bir tane şimdi giyiniyorum hala daha büyük 1-2 ay daha idare edebilir beni çok sık dısarı cıkmıyoruz zaten kıyafet almamaya özen göstericem gerektiği yerde alırım artık.Dısarıdan bakıldıgı zaman artık hamile oldugum anlasıyor.

selam arkadaşlar 3 yıllık evliyim hiç bişekide korunmama rağmen hamile kalamadım.geçen şubat ayı aşılama oldum ve hamile kaldım..kalp atışlarını duydum bebeğimin daha sonra gittiğimde bebeğim ölmüştü ve haftasına göre gerideydi..çok zor zamanlar yaşadım..ve kendimi toplamama yardımcı olan tek şey benim için yeni bebek çalışmasıydı.ve kürtaj olduktan sonra yeniden aşılama tedavisine başladık..aşılmam yapıldıktan 4 gün sonra kanama yaşadım.ve doktorum kan testi istedi sonucum 475 di..8 yumurtam oluşmuştu ve doktor çoğu döllendiği için sonuç böyle çıktı dedi..3 4 gün aşırı kanama yaşadım..ve düşük önleyici haplar iğneler kullandım..keselerim henüz adet günü gelmeden ultrasonda görünmüştü..ikiz olarak başladı yine..ve biri 4 haftalık diğeri 5 haftalık gelişen 2 kesem vardı..diğerleri ölü kese diyordu doktorum..dün yine gittim doktora ve 5 haftalık olan kesem 5 hafta 2 günlük çıktı.üzerinden 9 gün geçmesine rağmen..aslında haftasına göre normal gelişiyor fakat keseyi saran halo mudur o oluşmamış.ve tekrar kan tahlili oldum..doktorum üzüm gebeliğinden şüpheleniyor..ve dünden beri lekelenme gibi kanama yaşıyorumm..arkadaşlar 2 düşükten sonra tekrar hamile kalan arkadaşlarımız varmı..teselliye çok ihtiyacım var...p.tesi sonucum çıkıcak.inşallah değerim çok yüksek çıkmaz..:2::2::2:

İKİLİ TEST YAPTIRAN ARKADAŞLAR

freebcg ve pappa değerleriniz kaç çıktı yazarmısınız...
Canım
Fb-hcg 118 ng/ml 2,69 düzeltilmiş mom
Papp-a 1,79 mıU/ml 0,88 düzeltilmiş mom
Ama benim bildigim doktorlar risklere bakıyor yokmu senin sonuçlarında riskler?

selam arkadaşlar 3 yıllık evliyim hiç bişekide korunmama rağmen hamile kalamadım.geçen şubat ayı aşılama oldum ve hamile kaldım..kalp atışlarını duydum bebeğimin daha sonra gittiğimde bebeğim ölmüştü ve haftasına göre gerideydi..çok zor zamanlar yaşadım..ve kendimi toplamama yardımcı olan tek şey benim için yeni bebek çalışmasıydı.ve kürtaj olduktan sonra yeniden aşılama tedavisine başladık..aşılmam yapıldıktan 4 gün sonra kanama yaşadım.ve doktorum kan testi istedi sonucum 475 di..8 yumurtam oluşmuştu ve doktor çoğu döllendiği için sonuç böyle çıktı dedi..3 4 gün aşırı kanama yaşadım..ve düşük önleyici haplar iğneler kullandım..keselerim henüz adet günü gelmeden ultrasonda görünmüştü..ikiz olarak başladı yine..ve biri 4 haftalık diğeri 5 haftalık gelişen 2 kesem vardı..diğerleri ölü kese diyordu doktorum..dün yine gittim doktora ve 5 haftalık olan kesem 5 hafta 2 günlük çıktı.üzerinden 9 gün geçmesine rağmen..aslında haftasına göre normal gelişiyor fakat keseyi saran halo mudur o oluşmamış.ve tekrar kan tahlili oldum..doktorum üzüm gebeliğinden şüpheleniyor..ve dünden beri lekelenme gibi kanama yaşıyorumm..arkadaşlar 2 düşükten sonra tekrar hamile kalan arkadaşlarımız varmı..teselliye çok ihtiyacım var...p.tesi sonucum çıkıcak.inşallah değerim çok yüksek çıkmaz..:2::2::2:

Merhabalar,
Mol gebelikler genelde patolojı sonucuyla belli olur.Evet yüksek beta hcg lekelenme tarzında kanamalar belirtiler arasında yer alır ama %100 moldür denilemez.İnşallah saglıklı ilerler hamileliğiniz

yok ya bende sadece onların oranı yazıyorrr

3 sene önce oğlumda

PAPP-A 1,7 mIU/ml
FreeBHCG 21,2 mIU/ml

böyle çıkmıştı....

bu testimdede

FreeBHCG 32,1 mIU/ml
PAPP-A 0,64 mIU/ml

böyle çıkmış...

Doktorum sitesine sordummm normal değerlerin sorun yok diye yazmış....

he bide rapor vermişlerdi ultrasyona girip ölçüm yapıldıktan sonra söyle yazıyordu sanada verdilermi burcu

bstetrik nt us

lmp 11 hafta 2 gün
crl 11hafta 4
nt 1. 1mm

görülen fetal yapılarda agross patoloji izlenmedi.
plesenta normal kalınlıktadır.
amnion mayi normaldir.

sağ overde 66x45 mm boyutunda aneokoik düzgün konturlu kist izlenmektedir.

Canım
Fb-hcg 118 ng/ml 2,69 düzeltilmiş mom
Papp-a 1,79 mıU/ml 0,88 düzeltilmiş mom
Ama benim bildigim doktorlar risklere bakıyor yokmu senin sonuçlarında riskler?

Merhabalar,
Mol gebelikler genelde patolojı sonucuyla belli olur.Evet yüksek beta hcg lekelenme tarzında kanamalar belirtiler arasında yer alır ama %100 moldür denilemez.İnşallah saglıklı ilerler hamileliğiniz

cvp icin tesekkuler.fakat doktorum bu konuyla ilgili.ilacla dusuk yapabilcegimi soyledi.bu durum normalmi

he bide rapor vermişlerdi ultrasyona girip ölçüm yapıldıktan sonra söyle yazıyordu sanada verdilermi burcu

bstetrik nt us

lmp 11 hafta 2 gün
crl 11hafta 4
nt 1. 1mm

görülen fetal yapılarda agross patoloji izlenmedi.
plesenta normal kalınlıktadır.
amnion mayi normaldir.

sağ overde 66x45 mm boyutunda aneokoik düzgün konturlu kist izlenmektedir.

evet canım benimkindede böyle yazıyordu nt ense kalınlıgı crl de başla popo arasındaki mesafe yani boyu 11+4 görünümlüymüş.Sonucun normalse gözünaydın olsun :)

cvp icin tesekkuler.fakat doktorum bu konuyla ilgili.ilacla dusuk yapabilcegimi soyledi.bu durum normalmi

İlaçla düşük yaptırıldıgını bende duymuştum ama içeride parça kalma ihtimali olabilir bunu doktorunuzda görüşün derim.Ayrıca düşük yaptırılacaksa mol olup olmadıgıda anlasılamazki parçanın patolojık olarak incelenmesi lazım.Başka bir doktorada görünmenizi tavsiye ederim bir kaç arkadasımızada mol görünümlü dediler ama masallah saglıkla ilerledi hamilelikleri.Kesenin içinde yolk sac mı yoktu? Tam anlıyamadım sorununuzu

yarın numune hastanesi gidicem orayada kist için görüncem dopler isterse orası erkenden yapıyormuşşş herşeyi toplayıpp cuma randevum var göztepede ona gidicemmm ozaman ikili testimide göstercemmm.... İnşallah hepsinden hayırlı sonuçları alıp paylaşırım sizlerle....

yarın numune hastanesi gidicem orayada kist için görüncem dopler isterse orası erkenden yapıyormuşşş herşeyi toplayıpp cuma randevum var göztepede ona gidicemmm ozaman ikili testimide göstercemmm.... İnşallah hepsinden hayırlı sonuçları alıp paylaşırım sizlerle....

Hayırlı haberlerin olsun inşallah canım,umarım bebeği ve seni etkileyecek yerde değildirde dogumla beraber kistinde gider.

evet canım benimkindede böyle yazıyordu nt ense kalınlıgı crl de başla popo arasındaki mesafe yani boyu 11+4 görünümlüymüş.Sonucun normalse gözünaydın olsun :)

İlaçla düşük yaptırıldıgını bende duymuştum ama içeride parça kalma ihtimali olabilir bunu doktorunuzda görüşün derim.Ayrıca düşük yaptırılacaksa mol olup olmadıgıda anlasılamazki parçanın patolojık olarak incelenmesi lazım.Başka bir doktorada görünmenizi tavsiye ederim bir kaç arkadasımızada mol görünümlü dediler ama masallah saglıkla ilerledi hamilelikleri.Kesenin içinde yolk sac mı yoktu? Tam anlıyamadım sorununuzu

dokuz gun once bes haftalikti.dun gittim 5hafta2gunluk cikti.aslinda tarihe gore normal ilerliyor.o keseyi cevreleyen zar gorunmedigi icin doktor endiseli.asilamani. 4.gunu kanamam basladi kan testi yaptirdim 475cikti..asilama 8yumurtam olusmustu.hepsi dollendigi icin durum boyle dedi once..tekrar kan testi oldum.yarin sonuc cikicak bakalim.insallah deger yuksek cikmaz

geçmiş olsun.umarım doktorunun söylediği gibi gelişmez gebelik sürecin.doktorun sırf keseyi saran halo dediğin şey yokmu diye mol gebelik diyor?birde betahgc değerin 5 hafta ile uyumlu 475 yazmışsın.yani neye göre mol diyor anlayamadım...benim bildiğim kadarıyla mol olsa bile bu kadar erken belli olmaz:44:
lekelenme yaşıyormuşsun onu bir çok gebe yaşıyor ama moldeki lekelenme en azından benim yaşadığım ve araştırdığım lekelenme kahverengi oluyor...
belki seninkisi yerleşme kanamasıdır...iyi düşünelim iyi olsun...
inşallah bugun alacağın sonuc müspet olur...son olarakda 2 düşükten sonra gebe kalan varmı yazmışsın.elbette vardır bizim bilmediğim niceleride vardır..
sonuçta doğurgan bir insansın Allah isterse her şey olur...
hiç üzme kendini...

Back