Arkadaşlar ilk önce hepinize geçmiş olsun,bende yeni mol gebelik geçirdiğim için bu forumda buldum kendimi,morala ve desteğe ihtiyacım var sizleri de merak ettiğim için kaç sayfa okudum akşam kim ne yaşamış diye,benim sizlerden farkım gebeliğin normal başlaması,hiç keseyi kalp atımını falan tedirgin etmeden geçirdim,16.haftaya kadar,sonra o haftadan sonra plasentamın yüzde 50 sinden fazla yapısı süngerimsi bir hal aldı,bebekğin kromozom yapısı bozuk olabilir dedi doktorlar,amniosentez yapıldı,sonuç iyi normal,çok sevndik,ama ters giden şeyler vardı,sonra kanamam başladı hızlandı hastaneye yatırıldım bebek geldi 26. haftaya,doktorlar hep bu plasentayla bide 28 e gelsen dediler,hergün kalp atımını dinlediler,usg ile baktılar gelişim normal,derken 26+1 de sancım başladı,durdurulamadı ve normal doğumla bebeğim 6,5 aylık olarak dünyaya geldi.Ama 15 gün yaşama tutunabildi,görebildim tenine 1 kez de olsa dokunabildim,ağlayarakta olsa konuşabildim,annen ve baban seni çok seviyor diyebildim,gözleri kapalıydı ama eli ayağı kıpırdıyordu,ama gitti melek oldu kuzum.Sonra doğumdan 1 ay sonra yani dün patoloji sonucum çıktı parsiyel mol,dr.beni çok korkuttu,rahim içi bir rahatsizlık olabilir,onkoloji böl.ile görüşücez kemoterapi vs.başlayabilirz falan diye,iyice korktum,bebeğimin kaybını unutup derdime düştüm,1 aydırda bhcg takibi yapılıyo,1127 di,en son dün 13 e kadar düştü.Bugün özel de bir dr.gittim.nolcak bir yol gösterin diye.değer düşmesi iyiymiş.1 yıl aradan sonra tekrar gebe kalabilrsin dedi.kemoterapi yükselen hcg lerde yapıyoruz dedi.<senin sadece beklemen gerekir dedi,ki zaten o demesede ben beklicem çünkü çk yoruldum,tekrar iş hayatına dönmem lazım.merağım ve endişem 2.gebeliğimde de ya olursa?eminim bunu yaşayan herkeste vardır bu korku.<aranızde var mı mol gebelik geçirip sonraki hamileliğinde bebeğini sağlıcakla kucağına alanlar ve gebelik sonrası beklerken nasıl bir tedavi yapıldı,beni aydınlatırsanız sevinirim,allahım inşallah bizlerede annelik duygusu yaşatır,sağlıklı evlatlar nasip eder.[/Q
öncelikle çok çok çok geçmiş olsun aramıza hoş geldin. böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum hem çok şaşırdım hemde çoook üzüldüm rabbim bir daha böyle acılar göstermesin.bende parsiyal moldüm 12.haftamda sonlandırıldı iki hafta önce ölmüş yani iki hafta ölü taşımışım allahım hiç kimseye göstermesin.şimdi 10+4 haftalık gebeyim inşallah sağlıkla ilerleriz herkes içinde bunu diliyorum.