• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

ben varım kızım şükürler olsunki 3 yaşında bende mol gebelikten sonra kızım oldu şimdi ikinçisi için tedavilerdeyim inş ikinçi kez anne olcammmm inşşşş

ohh ne güzel yavrunuzu almışsınız kucağınıza,allahım analı babalı büyütsün,kardeşi de olur inşallah yavrucak tek kalmasın

Canım iyi oldugunuza sevindim.Çok şükür sag salim bugünlere kadar gelebildin cok az kalmıs yavrunuda kucagına aldınmı zafer senindir.Bende bir gün iyiysem diğer gün kötüyüm hala tam rayına oturmus degil ama çok şükür 13+3 olduk bugün göremedim kaç haftadır merak ediyorum korkuyorum her zamanki gibi :) Hayırlısı olsun hakkımızda inşallah bizlerde senin gibi 35lere kadar gelebiliriz :)

Merhabalar,
Yaşadıgınız duruma cok üzüldüm.26.haftalara kadar gelip mol yaşayan bir tek sizi gördüm.Okadar hafta herşeyine alısmısken kaybetmek cok üzücüdür eminim hele birde mol olması dahada bir yıpratıcı olmuştur.Mol aslına bakılırsa okadarda ürkütücü bir durum değil çok şükürki tedavisi var ve %100.Kemoterapi beta hcgsi düşmeyenlere ve tekrar yükselenlere uygulanıyormuş birkaç arkadaş görmüştü öyle kötü bir şey degilmiş ama sizin kemoterapilik bir durumunuz yokmuş masallah değeriniz 13lere kadar düşmüş yakın zamandada sıfıra düşecektir.Korunma süresi doktora göre değişiyor diyebilirim 6 ay yeterlidir diyende var kesinlikle 1 yıl bekleyeceksin diyende.Burda kararı doktorunuzda beraber siz verebilirsiniz.Molden sonra tabikide saglıklı bebek dünyaya getiren bircok arkadasımız oldu.Bende yaşadım benimki sizinkinden dahada risklisi komplet moldü 8.haftamda kaybım oldu ama yaşadıgımı tedirginlikler kansere dönüşme korkusu herkeste oldugu gibi bendede olmuştu.Cok şükür 8 ay korundum 9.ay hamile kaldım su an 13.haftaya kadar gelebildim diğer günler neler olacak bende merak ediyorum hala alısamadım her doktora gidişimde hep aynı stresle gidiyorum acaba birşey olacakmı diye onun psıkolojısı cok kötü ama gidişatın gayet güzel oldugunu duyuncada Rabbime birkez daha şükrediyorum.Yaşadıgınız süreç yeni oldugu için biraz alısmanız zor olacak ama elbetteki alısacaksınız ayda bir kan verip takibinizi yaptıracaksınız 4.aydan sonra zamanın cok cabuk geçtigini anlıcaksınız.İnşallah cabucak toparlanırsınız ve yeniden hamile kaldıgınızdada bebişiniz sizi çok bekletmeden Rabbimin izniylede sag salim saglıcakla kucagınıza almanız nasip olsun.Merak ettikleriniz varsada burdaki diğer arkadaşlarla beraber her türlü destegimizi eksik etmeyiz.Tekrardan geçmiş olsun.
öncelikle yeni hamileliğiniz hayırlı olsun,Allahım yardımcınız olsun,bayağı ilerlemiş,ne güzel,endişe etmeyin aslında bana dr lar söylemeye çalıştılar daha önce mol gebelik olabilir diye ama,bebek gelişimini normal haftasıyla uyumlu götürüyo diye onlar da şaşırıyodu ne zaman nerde tıkanıcak diye,çünkü 6.aydan sonra bebek hızla büyümeye başlıyo ve bu hıza plasentam yeterli gelemeyebilirdi düzgün bi kısmı vardı,o bölüm gebeliği götürmeye çalışıyordu,işte 26 hafta götürebildi sadece,burdan sizn bebeklerinizin doğduğu haberlerini alırız inşallah,çok sevinirim

ayrıca ceren arkadaşım yaşadığım bu gebelik dr ların ezberini bozdu,sen ve bebeğin bir mucizesiniz dediler,çünkü dedikleri olmadı,bebeğin kromozom yapısından dediler,normal çıktı,20.haftayı geçemez gebeliğin dediler 26 oldu,bebeğin anne karnında ölebilir dediler canlı doğdu,sence neyi unuttu drlar?bazen takdiri ilahiyi unutuyorlar herşey kitaptaki gibi olmayabiliyor,

canım hosgeldın ve gecmış olsun okudum yaşadıklarını allah sabır versın canımmmm bende parsıyel gecırdım 8 aya gırdımmmm

canım hosgeldın ve gecmış olsun okudum yaşadıklarını allah sabır versın canımmmm bende parsıyel gecırdım 8 aya gırdımmmm

Günaydınlar herkese,hoşbulduk caco,sanada büyük geçmiş olsun,süreni baya geçirmişsin,Allah tekrarını yaşatmaz inşallah,sağlıklı bebeğini kucağına alırsın inşallah,kısa bir süre de olsa o duyguyu tattım,anneliği anladım,sütüm geldi sağdım,inan ne kadar mucizevi bir olay aklım almıyor,hele bir de yavrularımızı kucağımıza alabilirsek yaşayacağımız duyguyu tarif bile edemem.

ayrıca ceren arkadaşım yaşadığım bu gebelik dr ların ezberini bozdu,sen ve bebeğin bir mucizesiniz dediler,çünkü dedikleri olmadı,bebeğin kromozom yapısından dediler,normal çıktı,20.haftayı geçemez gebeliğin dediler 26 oldu,bebeğin anne karnında ölebilir dediler canlı doğdu,sence neyi unuttu drlar?bazen takdiri ilahiyi unutuyorlar herşey kitaptaki gibi olmayabiliyor,

gerçekten ezber bozmuş,ilk defa duyuyorum mol olupda 26.haftaya kadar gelip 15 gün yaşayan.demek ki bizim bilmediğimiz 9 aya kadar gelip yaşayanlarda vardır belkide.

doktorların maalesef fazlasıyla abartmalarına maruz kalıyoruz.

rabbim isteyen herkese sağlıklı bebekler nasip eder inşallah.

inşallah ikinci gebeliğiniz sağlıklı bi şekilde olur.ben şahsen ikinci gebeliklerde bu şansızlığı Allahın izniyle tekrar yaşayacağımızı düşünmüyorum.

zaten bu topikde aynısını tekrar yaşayan yok,aksine sağlıklı doğum yapan bir arkadaşımızda var.

ve eminim bilmediğimiz niceleride vardır...

gönlümüzü ferah tutacağız...

canım çok ama çok geçmiş olsunnn... En zor zamanları bende burda aştım canımm.... bende ocak ayında parsiyel mol gebelik geçirdim canımmm şuanda hamileyimm ama korkularım hiç geçmiyorrr..... Helekii dopplerde bile görünmeden bu kadar ilerleyen bir meleğin olduğunuda duyduktan sonraaa.... Bu korkunun bebiğimi kucağıma alana kadar geçmeyeceğine bir kezzz daha inandımm...

ama senin için bu çok zor geçen günlerr bir süre sonraaaa daha hızlı geçip acının azda olsa hafifletcek....

Arkadaşlar ilk önce hepinize geçmiş olsun,bende yeni mol gebelik geçirdiğim için bu forumda buldum kendimi,morala ve desteğe ihtiyacım var sizleri de merak ettiğim için kaç sayfa okudum akşam kim ne yaşamış diye,benim sizlerden farkım gebeliğin normal başlaması,hiç keseyi kalp atımını falan tedirgin etmeden geçirdim,16.haftaya kadar,sonra o haftadan sonra plasentamın yüzde 50 sinden fazla yapısı süngerimsi bir hal aldı,bebekğin kromozom yapısı bozuk olabilir dedi doktorlar,amniosentez yapıldı,sonuç iyi normal,çok sevndik,ama ters giden şeyler vardı,sonra kanamam başladı hızlandı hastaneye yatırıldım bebek geldi 26. haftaya,doktorlar hep bu plasentayla bide 28 e gelsen dediler,hergün kalp atımını dinlediler,usg ile baktılar gelişim normal,derken 26+1 de sancım başladı,durdurulamadı ve normal doğumla bebeğim 6,5 aylık olarak dünyaya geldi.Ama 15 gün yaşama tutunabildi,görebildim tenine 1 kez de olsa dokunabildim,ağlayarakta olsa konuşabildim,annen ve baban seni çok seviyor diyebildim,gözleri kapalıydı ama eli ayağı kıpırdıyordu,ama gitti melek oldu kuzum.Sonra doğumdan 1 ay sonra yani dün patoloji sonucum çıktı parsiyel mol,dr.beni çok korkuttu,rahim içi bir rahatsizlık olabilir,onkoloji böl.ile görüşücez kemoterapi vs.başlayabilirz falan diye,iyice korktum,bebeğimin kaybını unutup derdime düştüm,1 aydırda bhcg takibi yapılıyo,1127 di,en son dün 13 e kadar düştü.Bugün özel de bir dr.gittim.nolcak bir yol gösterin diye.değer düşmesi iyiymiş.1 yıl aradan sonra tekrar gebe kalabilrsin dedi.kemoterapi yükselen hcg lerde yapıyoruz dedi.<senin sadece beklemen gerekir dedi,ki zaten o demesede ben beklicem çünkü çk yoruldum,tekrar iş hayatına dönmem lazım.merağım ve endişem 2.gebeliğimde de ya olursa?eminim bunu yaşayan herkeste vardır bu korku.<aranızde var mı mol gebelik geçirip sonraki hamileliğinde bebeğini sağlıcakla kucağına alanlar ve gebelik sonrası beklerken nasıl bir tedavi yapıldı,beni aydınlatırsanız sevinirim,allahım inşallah bizlerede annelik duygusu yaşatır,sağlıklı evlatlar nasip eder.

canım oncelıkle gemıs olsun bende soktayım benımkıde parsıyel moldu 3 ay surdu ve sonlandı bn bı sene korundum bu surecte ayda bı kan verdım o kadar zaten dustu senınkıde dusmus o yuzden korkma suan 35 haftalık hamıleyım rabbım korusun evlatlarımızı ınsallah bıran once sende atlatır ve guzel haberler verırsın

çok saol canımm ama bazen sol yanıma bir ağrı geliyor sanki kütle gibi telaşlanıyorummmm... sence ne olabilirr

doktora gitmeye çok korkuyorummm

bak sunacım korkma sakın hersey ıyı olacak de ben kurtajdan sonra bı sene korundum ve 5 ay sonra hamıle kaldım yanı 17 ay bekledım ama hıc korkmadım ıyı olacak dedım rabbıme sıgındım sende ole yap o agrılar olur cunku yenı daha adet sancısı gıbı gırer agrı dıkkat et kendıne

bak sunacım korkma sakın hersey ıyı olacak de ben kurtajdan sonra bı sene korundum ve 5 ay sonra hamıle kaldım yanı 17 ay bekledım ama hıc korkmadım ıyı olacak dedım rabbıme sıgındım sende ole yap o agrılar olur cunku yenı daha adet sancısı gıbı gırer agrı dıkkat et kendıne

sanki hiç doğum yapmamış gibiyimmm hiç bir şey hatırlamıyorummm

hangi ağrı normal hangisi anormall

hep iyi olcak diyorum diyorummm amaaa bi yanımdaa hep tetikdeee pazartesi randevum var onun tedirginliğini sürekli yaşıyorummm dudaklarım uçukladı resmennnn

hayırlısıyla önce pazartesi sonra 3 ay bi atlatsammm en azından düşük tehlikesini yaşama korkusunu atlatıcammmm

sanki hiç doğum yapmamış gibiyimmm hiç bir şey hatırlamıyorummm

hangi ağrı normal hangisi anormall

hep iyi olcak diyorum diyorummm amaaa bi yanımdaa hep tetikdeee pazartesi randevum var onun tedirginliğini sürekli yaşıyorummm dudaklarım uçukladı resmennnn

hayırlısıyla önce pazartesi sonra 3 ay bi atlatsammm en azından düşük tehlikesini yaşama korkusunu atlatıcammmm

getırme aklına bıse dıkkat et yeter esırgeyen rabbım esırger zaten

Arkadaşlar ilk önce hepinize geçmiş olsun,bende yeni mol gebelik geçirdiğim için bu forumda buldum kendimi,morala ve desteğe ihtiyacım var sizleri de merak ettiğim için kaç sayfa okudum akşam kim ne yaşamış diye,benim sizlerden farkım gebeliğin normal başlaması,hiç keseyi kalp atımını falan tedirgin etmeden geçirdim,16.haftaya kadar,sonra o haftadan sonra plasentamın yüzde 50 sinden fazla yapısı süngerimsi bir hal aldı,bebekğin kromozom yapısı bozuk olabilir dedi doktorlar,amniosentez yapıldı,sonuç iyi normal,çok sevndik,ama ters giden şeyler vardı,sonra kanamam başladı hızlandı hastaneye yatırıldım bebek geldi 26. haftaya,doktorlar hep bu plasentayla bide 28 e gelsen dediler,hergün kalp atımını dinlediler,usg ile baktılar gelişim normal,derken 26+1 de sancım başladı,durdurulamadı ve normal doğumla bebeğim 6,5 aylık olarak dünyaya geldi.Ama 15 gün yaşama tutunabildi,görebildim tenine 1 kez de olsa dokunabildim,ağlayarakta olsa konuşabildim,annen ve baban seni çok seviyor diyebildim,gözleri kapalıydı ama eli ayağı kıpırdıyordu,ama gitti melek oldu kuzum.Sonra doğumdan 1 ay sonra yani dün patoloji sonucum çıktı parsiyel mol,dr.beni çok korkuttu,rahim içi bir rahatsizlık olabilir,onkoloji böl.ile görüşücez kemoterapi vs.başlayabilirz falan diye,iyice korktum,bebeğimin kaybını unutup derdime düştüm,1 aydırda bhcg takibi yapılıyo,1127 di,en son dün 13 e kadar düştü.Bugün özel de bir dr.gittim.nolcak bir yol gösterin diye.değer düşmesi iyiymiş.1 yıl aradan sonra tekrar gebe kalabilrsin dedi.kemoterapi yükselen hcg lerde yapıyoruz dedi.<senin sadece beklemen gerekir dedi,ki zaten o demesede ben beklicem çünkü çk yoruldum,tekrar iş hayatına dönmem lazım.merağım ve endişem 2.gebeliğimde de ya olursa?eminim bunu yaşayan herkeste vardır bu korku.<aranızde var mı mol gebelik geçirip sonraki hamileliğinde bebeğini sağlıcakla kucağına alanlar ve gebelik sonrası beklerken nasıl bir tedavi yapıldı,beni aydınlatırsanız sevinirim,allahım inşallah bizlerede annelik duygusu yaşatır,sağlıklı evlatlar nasip eder.[/Q

öncelikle çok çok çok geçmiş olsun aramıza hoş geldin. böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum hem çok şaşırdım hemde çoook üzüldüm rabbim bir daha böyle acılar göstermesin.bende parsiyal moldüm 12.haftamda sonlandırıldı iki hafta önce ölmüş yani iki hafta ölü taşımışım allahım hiç kimseye göstermesin.şimdi 10+4 haftalık gebeyim inşallah sağlıkla ilerleriz herkes içinde bunu diliyorum.

Son düzenleme:
burcu nasıl gidiyor bir sonraki kontrol ne zaman?benim 16nda sabırla bekliyorum ikili taramamız yapılacak çok merak ediyorum bebişim ne yapıyor hala bulantılar devam artık alıştım bazen hafif oluyor bazen çok kötü oluyor.:37:

kızlar ne hatırladım kaynanamı 3 ay:43: önce kaybettim kollarımda vefat etti ne olur nerden çıktı bu yazı demeyim bir şarkı dinledim aklıma geldi canım annemmmm canım seni hem çok özledim hemde çok sevdiğimi harkettim inanın aklımdan geçmediği gün yok mekanı cennet olsun :43: ben şimdi yanlızım kızımla eşim göreve gitti benimde duygusallığım tuttu :50:

burcu nasıl gidiyor bir sonraki kontrol ne zaman?benim 16nda sabırla bekliyorum ikili taramamız yapılacak çok merak ediyorum bebişim ne yapıyor hala bulantılar devam artık alıştım bazen hafif oluyor bazen çok kötü oluyor.:37:

Canım şükür iyiyim yarın doktora gidicem bende merak ediyorum minik nasıl diye belki cinsiyetide ögrenebiliriz 13+5 olduk daha küçüğüz ama bugünlerimizede şükür.İnşallah ikimizde ekim annesi olacagız :) Benim ikilide risk 672 cıktı doktor normal dedide pek içime sinmedi dedikleri nedense.4lü yapılacak galiba inşallah seninde herşey güzel gider.Sonucunuda bizlerle paylaş olurmu cok dikkat et kendine öptüm ikinizide :16:

kızlar ne hatırladım kaynanamı 3 ay:43: önce kaybettim kollarımda vefat etti ne olur nerden çıktı bu yazı demeyim bir şarkı dinledim aklıma geldi canım annemmmm canım seni hem çok özledim hemde çok sevdiğimi harkettim inanın aklımdan geçmediği gün yok mekanı cennet olsun :43: ben şimdi yanlızım kızımla eşim göreve gitti benimde duygusallığım tuttu :50:

canım yaaa öyle şey dermiyiz hiç.Mekanı cennet topragı bol olsun.Maalesef Allahın takdiri böyleymiş sabırlar diliyorum sana çok şükür kızında varmıs sana eşlik ediyordur Rabbimde yanında ohhh daha ne olsun

hepinize gecmis olsun bende mol gebelik yasadim:(simdi tekrarlar diye korkuyorum

çok geçmiş olsun bende yeni atlattım,insan korkuyor tabi ki normal,ama doktorum tekrarlama riski çok çok az dedi,napıcaz gönlümüzü ferah tutucaz,bekleme süresini hızla geçirip tekrar denicez,Rabbim nasip ettiyse zaten gelicektir buna yürekten inanıyorum.

Arkadaşlar ilk önce hepinize geçmiş olsun,bende yeni mol gebelik geçirdiğim için bu forumda buldum kendimi,morala ve desteğe ihtiyacım var sizleri de merak ettiğim için kaç sayfa okudum akşam kim ne yaşamış diye,benim sizlerden farkım gebeliğin normal başlaması,hiç keseyi kalp atımını falan tedirgin etmeden geçirdim,16.haftaya kadar,sonra o haftadan sonra plasentamın yüzde 50 sinden fazla yapısı süngerimsi bir hal aldı,bebekğin kromozom yapısı bozuk olabilir dedi doktorlar,amniosentez yapıldı,sonuç iyi normal,çok sevndik,ama ters giden şeyler vardı,sonra kanamam başladı hızlandı hastaneye yatırıldım bebek geldi 26. haftaya,doktorlar hep bu plasentayla bide 28 e gelsen dediler,hergün kalp atımını dinlediler,usg ile baktılar gelişim normal,derken 26+1 de sancım başladı,durdurulamadı ve normal doğumla bebeğim 6,5 aylık olarak dünyaya geldi.Ama 15 gün yaşama tutunabildi,görebildim tenine 1 kez de olsa dokunabildim,ağlayarakta olsa konuşabildim,annen ve baban seni çok seviyor diyebildim,gözleri kapalıydı ama eli ayağı kıpırdıyordu,ama gitti melek oldu kuzum.Sonra doğumdan 1 ay sonra yani dün patoloji sonucum çıktı parsiyel mol,dr.beni çok korkuttu,rahim içi bir rahatsizlık olabilir,onkoloji böl.ile görüşücez kemoterapi vs.başlayabilirz falan diye,iyice korktum,bebeğimin kaybını unutup derdime düştüm,1 aydırda bhcg takibi yapılıyo,1127 di,en son dün 13 e kadar düştü.Bugün özel de bir dr.gittim.nolcak bir yol gösterin diye.değer düşmesi iyiymiş.1 yıl aradan sonra tekrar gebe kalabilrsin dedi.kemoterapi yükselen hcg lerde yapıyoruz dedi.<senin sadece beklemen gerekir dedi,ki zaten o demesede ben beklicem çünkü çk yoruldum,tekrar iş hayatına dönmem lazım.merağım ve endişem 2.gebeliğimde de ya olursa?eminim bunu yaşayan herkeste vardır bu korku.<aranızde var mı mol gebelik geçirip sonraki hamileliğinde bebeğini sağlıcakla kucağına alanlar ve gebelik sonrası beklerken nasıl bir tedavi yapıldı,beni aydınlatırsanız sevinirim,allahım inşallah bizlerede annelik duygusu yaşatır,sağlıklı evlatlar nasip eder.[/Q

öncelikle çok çok çok geçmiş olsun aramıza hoş geldin. böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum hem çok şaşırdım hemde çoook üzüldüm rabbim bir daha böyle acılar göstermesin.bende parsiyal moldüm 12.haftamda sonlandırıldı iki hafta önce ölmüş yani iki hafta ölü taşımışım allahım hiç kimseye göstermesin.şimdi 10+4 haftalık gebeyim inşallah sağlıkla ilerleriz herkes içinde bunu diliyorum.

öncelikle size de geçmiş olsun,ve de yeni gebeliğiniz hayırlı olsun,Allahım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip eder inşallah,duyarsınız ıngaaa ıngaaa diye ağlayışlarını,bekleme sürem yeni başladı ama bende sizleri takip edicem napim iyi haberler duymaya ihyiyacım var

Back