• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

ewet gittim 29 mart da gittim kese vardı haftaya tekrar gel gelişimine bakacagız dedi cuma gidecem mol geçirdiginden dolayı takip gerekiyor dedi bende cuma saba 10 50 randevu aldım orda çıktıktan sonra başka doktora 11 30 da randevum var 11 30 daki dopler olacak bakalım aynı şeylerimi söylecekler

hcg faan bakmıyorlarmı hemen dopplere mi alcaklar hangi hastane söyledi özelmi devlet mi canım banada haber ver ben doktoralra mol demeye korkuyorum valla... Daha çok pimpiriklendiriyorlarr...

5 hafta 4 günlük tü sanırım göründü ama şöyle bi durum var bende benim adet tarihim 20 şubat tam yumurtlama dönemimde yani ayın 5 de ara kanama yaşadım 4 gün sürdü yani ayın 8 de yıkandım o gün sol tarafınmda feci bi agrı vardı ilişki oldu ertesdi gün vajinadan yumurtlama oldugunu fark ettim sonrası ilişki hiç olmadı sonucu hamilekik ve ben ara kanama yaşadım diye korktum ayın 5 de yani kanamanın ilk günü doktora gittim doplerde her tarafımı kontrol etti her hangi bi soırun yok dedi ve o gün bthcg verdim mol gebelikten dolayı sıfır çıktı sonuç yani anlastmak istedim benim bu bebek 8 martta oldu 100% kesede göründü güzel bişey şimdide beni kalp atmı zorluyor umarım duyarız 7 8 haftaya kadar yolu var bakalım cnm

5 hafta 4 günlük tü sanırım göründü ama şöyle bi durum var bende benim adet tarihim 20 şubat tam yumurtlama dönemimde yani ayın 5 de ara kanama yaşadım 4 gün sürdü yani ayın 8 de yıkandım o gün sol tarafınmda feci bi agrı vardı ilişki oldu ertesdi gün vajinadan yumurtlama oldugunu fark ettim sonrası ilişki hiç olmadı sonucu hamilekik ve ben ara kanama yaşadım diye korktum ayın 5 de yani kanamanın ilk günü doktora gittim doplerde her tarafımı kontrol etti her hangi bi soırun yok dedi ve o gün bthcg verdim mol gebelikten dolayı sıfır çıktı sonuç yani anlastmak istedim benim bu bebek 8 martta oldu 100% kesede göründü güzel bişey şimdide beni kalp atmı zorluyor umarım duyarız 7 8 haftaya kadar yolu var bakalım cnm

anladım canım karnından mi kese göründü....

ilk bthcg ve 2 gün arayla cektirdigim bthcg çektirdigimi götürdüm baktı ona daha 2 3 haftalık dedi devlet hastanesi ben özeelle devleti bi arada götürecem söylediklerini karşılaştıracam cuma sabah devlete 11 30 özelr gidecem devletteki karından bakıyor özeldeki alttan bakıyor özele giitigim doktor hem kürtajlarımı ve bebeklerimi o takip etti be sefer farklı olsun dedim belki bi faydası görürüm:2:

evet karnımdAN BAKTI VE ÇOK KÜÇÜK OLDUGUNU SÖYLEDİ BENDE BİLİYORUM DOKTORUM BU BEBEK 8 MARTTA OLDU ONDAN DEDİM ODA EVET DOGRUDUR DEDİ KESE ONDAN KÜÇÜK BİZ YİNEDE KONTROL EDECEYİZ DEDİ GELİŞİMİNİ BAKALIM CNM HAYIRLISI ASLINDA ÖZELDEKİ DOKTOR BANA BUGÜN GELMEMİ SÖYLEDİ AMA BEN CUMA GİDECEM HEM BİRAZ DAHA BÜYÜR HEMDE ORDA DOPLERE GİRECEM BUGÜN GİSEYDİM ÖZELE DOPLERLE BAKACAKTI DEVLETTEKİ DOKTORDA BANA CUMA GEL DEDİ DEVLETE CUMA GİTSEYDİM GÖRÜNMEZDİ NEDEN DİYE SORACAK OLURSAN ALTAN MUAYNE OLDUGUNDA ERTESİ GÜN YADA SONRA GÜN KARINDAN BAKILDIGINDA BEBEK KENDİNİ GÖSTERMİYOR ONDAN ÖNCE DEVLETE SONRADA ÖZELE GİDECEM DEVLETTE ALTAN BAKMIYORLAR KARINDAN

ilk bthcg ve 2 gün arayla cektirdigim bthcg çektirdigimi götürdüm baktı ona daha 2 3 haftalık dedi devlet hastanesi ben özeelle devleti bi arada götürecem söylediklerini karşılaştıracam cuma sabah devlete 11 30 özelr gidecem devletteki karından bakıyor özeldeki alttan bakıyor özele giitigim doktor hem kürtajlarımı ve bebeklerimi o takip etti be sefer farklı olsun dedim belki bi faydası görürüm:2:

ben çok korkuyorum elimde olsa hiç gitmem ama ölede çok merak ediyorum ki....

Seni çok iyi anlıyorum ilk doktora gittigimde ben titriyordum hatta doktorun sekreteride fart etti hocak bak nasıl titriyor dedi doktorumda beni tanıdıgı için tabi kolay degil kız birsürü düş yaşadı mol yaşadı tabi korkar dedi benimde ilk gidişim öyle oldu ama doktorun bana ilk söyledigi şey sen atlattın bişey yok dedi inş yok olur dedim bendeee :) sen nezaman gidecem doktora aramızda hafta var kayırlısı cnm

Seni çok iyi anlıyorum ilk doktora gittigimde ben titriyordum hatta doktorun sekreteride fart etti hocak bak nasıl titriyor dedi doktorumda beni tanıdıgı için tabi kolay degil kız birsürü düş yaşadı mol yaşadı tabi korkar dedi benimde ilk gidişim öyle oldu ama doktorun bana ilk söyledigi şey sen atlattın bişey yok dedi inş yok olur dedim bendeee :) sen nezaman gidecem doktora aramızda hafta var kayırlısı cnm

pazartesi gidicemm ben devlet hastanesine gidicemm özellerden korkuyorum ben

sunacım tebrık ederım senı allah tamamına erdırsın rabbım hep guldursun yuzunu kotu dusunme hersey ıyı olacak de ole de olur emın ol :nazar:

canım senıde tebrık ederım duyarsın ınsallah hersey yolunda gıder ıstedıgın olur umarım

kızlar bnde 35+1 oldum oglusum buyuyo hızla az kaldı temızlık yapılacak onun endesesı aldı valla ıyı gıdıyo sukurler olsun hersey dogumda normal sımdılık bakalım ne olur sonu burcucum sen nasılsın ne kadar oldu

Arkadaşlar ilk önce hepinize geçmiş olsun,bende yeni mol gebelik geçirdiğim için bu forumda buldum kendimi,morala ve desteğe ihtiyacım var sizleri de merak ettiğim için kaç sayfa okudum akşam kim ne yaşamış diye,benim sizlerden farkım gebeliğin normal başlaması,hiç keseyi kalp atımını falan tedirgin etmeden geçirdim,16.haftaya kadar,sonra o haftadan sonra plasentamın yüzde 50 sinden fazla yapısı süngerimsi bir hal aldı,bebekğin kromozom yapısı bozuk olabilir dedi doktorlar,amniosentez yapıldı,sonuç iyi normal,çok sevndik,ama ters giden şeyler vardı,sonra kanamam başladı hızlandı hastaneye yatırıldım bebek geldi 26. haftaya,doktorlar hep bu plasentayla bide 28 e gelsen dediler,hergün kalp atımını dinlediler,usg ile baktılar gelişim normal,derken 26+1 de sancım başladı,durdurulamadı ve normal doğumla bebeğim 6,5 aylık olarak dünyaya geldi.Ama 15 gün yaşama tutunabildi,görebildim tenine 1 kez de olsa dokunabildim,ağlayarakta olsa konuşabildim,annen ve baban seni çok seviyor diyebildim,gözleri kapalıydı ama eli ayağı kıpırdıyordu,ama gitti melek oldu kuzum.Sonra doğumdan 1 ay sonra yani dün patoloji sonucum çıktı parsiyel mol,dr.beni çok korkuttu,rahim içi bir rahatsizlık olabilir,onkoloji böl.ile görüşücez kemoterapi vs.başlayabilirz falan diye,iyice korktum,bebeğimin kaybını unutup derdime düştüm,1 aydırda bhcg takibi yapılıyo,1127 di,en son dün 13 e kadar düştü.Bugün özel de bir dr.gittim.nolcak bir yol gösterin diye.değer düşmesi iyiymiş.1 yıl aradan sonra tekrar gebe kalabilrsin dedi.kemoterapi yükselen hcg lerde yapıyoruz dedi.<senin sadece beklemen gerekir dedi,ki zaten o demesede ben beklicem çünkü çk yoruldum,tekrar iş hayatına dönmem lazım.merağım ve endişem 2.gebeliğimde de ya olursa?eminim bunu yaşayan herkeste vardır bu korku.<aranızde var mı mol gebelik geçirip sonraki hamileliğinde bebeğini sağlıcakla kucağına alanlar ve gebelik sonrası beklerken nasıl bir tedavi yapıldı,beni aydınlatırsanız sevinirim,allahım inşallah bizlerede annelik duygusu yaşatır,sağlıklı evlatlar nasip eder.

Arkadaşlar ilk önce hepinize geçmiş olsun,bende yeni mol gebelik geçirdiğim için bu forumda buldum kendimi,morala ve desteğe ihtiyacım var sizleri de merak ettiğim için kaç sayfa okudum akşam kim ne yaşamış diye,benim sizlerden farkım gebeliğin normal başlaması,hiç keseyi kalp atımını falan tedirgin etmeden geçirdim,16.haftaya kadar,sonra o haftadan sonra plasentamın yüzde 50 sinden fazla yapısı süngerimsi bir hal aldı,bebekğin kromozom yapısı bozuk olabilir dedi doktorlar,amniosentez yapıldı,sonuç iyi normal,çok sevndik,ama ters giden şeyler vardı,sonra kanamam başladı hızlandı hastaneye yatırıldım bebek geldi 26. haftaya,doktorlar hep bu plasentayla bide 28 e gelsen dediler,hergün kalp atımını dinlediler,usg ile baktılar gelişim normal,derken 26+1 de sancım başladı,durdurulamadı ve normal doğumla bebeğim 6,5 aylık olarak dünyaya geldi.Ama 15 gün yaşama tutunabildi,görebildim tenine 1 kez de olsa dokunabildim,ağlayarakta olsa konuşabildim,annen ve baban seni çok seviyor diyebildim,gözleri kapalıydı ama eli ayağı kıpırdıyordu,ama gitti melek oldu kuzum.Sonra doğumdan 1 ay sonra yani dün patoloji sonucum çıktı parsiyel mol,dr.beni çok korkuttu,rahim içi bir rahatsizlık olabilir,onkoloji böl.ile görüşücez kemoterapi vs.başlayabilirz falan diye,iyice korktum,bebeğimin kaybını unutup derdime düştüm,1 aydırda bhcg takibi yapılıyo,1127 di,en son dün 13 e kadar düştü.Bugün özel de bir dr.gittim.nolcak bir yol gösterin diye.değer düşmesi iyiymiş.1 yıl aradan sonra tekrar gebe kalabilrsin dedi.kemoterapi yükselen hcg lerde yapıyoruz dedi.<senin sadece beklemen gerekir dedi,ki zaten o demesede ben beklicem çünkü çk yoruldum,tekrar iş hayatına dönmem lazım.merağım ve endişem 2.gebeliğimde de ya olursa?eminim bunu yaşayan herkeste vardır bu korku.<aranızde var mı mol gebelik geçirip sonraki hamileliğinde bebeğini sağlıcakla kucağına alanlar ve gebelik sonrası beklerken nasıl bir tedavi yapıldı,beni aydınlatırsanız sevinirim,allahım inşallah bizlerede annelik duygusu yaşatır,sağlıklı evlatlar nasip eder.

ben varım kızım şükürler olsunki 3 yaşında bende mol gebelikten sonra kızım oldu şimdi ikinçisi için tedavilerdeyim inş ikinçi kez anne olcammmm inşşşş

kızlar bnde 35+1 oldum oglusum buyuyo hızla az kaldı temızlık yapılacak onun endesesı aldı valla ıyı gıdıyo sukurler olsun hersey dogumda normal sımdılık bakalım ne olur sonu burcucum sen nasılsın ne kadar oldu

Canım iyi oldugunuza sevindim.Çok şükür sag salim bugünlere kadar gelebildin cok az kalmıs yavrunuda kucagına aldınmı zafer senindir.Bende bir gün iyiysem diğer gün kötüyüm hala tam rayına oturmus degil ama çok şükür 13+3 olduk bugün göremedim kaç haftadır merak ediyorum korkuyorum her zamanki gibi :) Hayırlısı olsun hakkımızda inşallah bizlerde senin gibi 35lere kadar gelebiliriz :)

Merhabalar,
Yaşadıgınız duruma cok üzüldüm.26.haftalara kadar gelip mol yaşayan bir tek sizi gördüm.Okadar hafta herşeyine alısmısken kaybetmek cok üzücüdür eminim hele birde mol olması dahada bir yıpratıcı olmuştur.Mol aslına bakılırsa okadarda ürkütücü bir durum değil çok şükürki tedavisi var ve %100.Kemoterapi beta hcgsi düşmeyenlere ve tekrar yükselenlere uygulanıyormuş birkaç arkadaş görmüştü öyle kötü bir şey degilmiş ama sizin kemoterapilik bir durumunuz yokmuş masallah değeriniz 13lere kadar düşmüş yakın zamandada sıfıra düşecektir.Korunma süresi doktora göre değişiyor diyebilirim 6 ay yeterlidir diyende var kesinlikle 1 yıl bekleyeceksin diyende.Burda kararı doktorunuzda beraber siz verebilirsiniz.Molden sonra tabikide saglıklı bebek dünyaya getiren bircok arkadasımız oldu.Bende yaşadım benimki sizinkinden dahada risklisi komplet moldü 8.haftamda kaybım oldu ama yaşadıgımı tedirginlikler kansere dönüşme korkusu herkeste oldugu gibi bendede olmuştu.Cok şükür 8 ay korundum 9.ay hamile kaldım su an 13.haftaya kadar gelebildim diğer günler neler olacak bende merak ediyorum hala alısamadım her doktora gidişimde hep aynı stresle gidiyorum acaba birşey olacakmı diye onun psıkolojısı cok kötü ama gidişatın gayet güzel oldugunu duyuncada Rabbime birkez daha şükrediyorum.Yaşadıgınız süreç yeni oldugu için biraz alısmanız zor olacak ama elbetteki alısacaksınız ayda bir kan verip takibinizi yaptıracaksınız 4.aydan sonra zamanın cok cabuk geçtigini anlıcaksınız.İnşallah cabucak toparlanırsınız ve yeniden hamile kaldıgınızdada bebişiniz sizi çok bekletmeden Rabbimin izniylede sag salim saglıcakla kucagınıza almanız nasip olsun.Merak ettikleriniz varsada burdaki diğer arkadaşlarla beraber her türlü destegimizi eksik etmeyiz.Tekrardan geçmiş olsun.

okuduklarımı hayret,endişe ve şiddetli bir üzüntü duyarak okudum.sizin durumunuz bir çoğumuzdan çok daha zormuş.çok geçmiş olsun.burda bir şeyi daha anlamış oluyorum,mol de olsa demek ki 6 aya kadar anlaşılamayadabiliyor ve bu beni çok endişelendirdi.benimde parsiyel moldu ama 12.haftamda kaybettım maalesef.şu an 6.ayımdayım ve korunmayı bıraktım.
umarım bir sonraki gebeleğin daha sağlıklı olur.Allah yar ve yardımcın olsun...

dbediz bir şeyi çok merak ettim mahsuru yoksa sorabilirmiyim??

şimdi benim bebeğiminin kalbi durduğunda o kadar çok üzülmüştümkü doktorum bana şöyle demişdi;mol gebeliklerde kromozom hatasından dolayı eğer bebeğin yaşasaydı görünümü normal bebek gibi olmayacaktı dedi.nitekim bende bunun üzerine epey bir araştırdım acaba dediği ne derece doğrudur diye ve okuduklarım doktorumun dedikleriyle paraleldi.

senin bebeğin okuduğum kadarıyla dokunmuşsun(rabbim acılarını unutturup sağlıklı hayırlı bi gebelik ve doğum nasip eder inşallah)görünüm olarak sağlıklımıydı?
birde bebeğini kaybetme nedenin ne idir?sonuçda doğum olmuş ve üstelik 15 gün yaşamış,mol olup bir bebek yaşayabiliyormuşş demek ki

çok merak ettim.doktorlar bizleri çok korkutuyorlar,gereğinden fazla evhamlaandırıyorlar bizi,şimdide gebelik düşünüyorum ve aynı şeyleri yaşamakdan korkuyorum.
özellikle senin yaşadıklarını okuduktan sonra çok tedirgin oldum.molde olsa 6,5 aya kadar anlaşalımayabilmesi çok korkunç bir durum:50:

dbediz bir şeyi çok merak ettim mahsuru yoksa sorabilirmiyim??

şimdi benim bebeğiminin kalbi durduğunda o kadar çok üzülmüştümkü doktorum bana şöyle demişdi;mol gebeliklerde kromozom hatasından dolayı eğer bebeğin yaşasaydı görünümü normal bebek gibi olmayacaktı dedi.nitekim bende bunun üzerine epey bir araştırdım acaba dediği ne derece doğrudur diye ve okuduklarım doktorumun dedikleriyle paraleldi.

senin bebeğin okuduğum kadarıyla dokunmuşsun(rabbim acılarını unutturup sağlıklı hayırlı bi gebelik ve doğum nasip eder inşallah)görünüm olarak sağlıklımıydı?
birde bebeğini kaybetme nedenin ne idir?sonuçda doğum olmuş ve üstelik 15 gün yaşamış,mol olup bir bebek yaşayabiliyormuşş demek ki

çok merak ettim.doktorlar bizleri çok korkutuyorlar,gereğinden fazla evhamlaandırıyorlar bizi,şimdide gebelik düşünüyorum ve aynı şeyleri yaşamakdan korkuyorum.
özellikle senin yaşadıklarını okuduktan sonra çok tedirgin oldum.molde olsa 6,5 aya kadar anlaşalımayabilmesi çok korkunç bir durum:50:

ceren2012 arkadaşım dr larda şüphelendi bebğimle ilgili ama doğduktan sonra bebeğime çok yakından baktım görsel olarak bir farklılığı yoktuk eli kolu bacağı yüzü burnu ağzı tıpkı yeni doğmuş bebk gibiydi tek farkı çok küçük olması,kaybetmemizin sebebi akciğerleri yeterince gelişmemişti,yapılan tedaviyede cevap veremedi yavrum,cihazla 15 gün yaşadı işte sonra meleğim oldu gitti,allahımın bana yaşattığı bir imtihanıydı,ve ibret alınması gerekende bir durum oldu ayrıca veren de o alan da o.

ayrıca ceren arkadaşım yaşadığım bu gebelik dr ların ezberini bozdu,sen ve bebeğin bir mucizesiniz dediler,çünkü dedikleri olmadı,bebeğin kromozom yapısından dediler,normal çıktı,20.haftayı geçemez gebeliğin dediler 26 oldu,bebeğin anne karnında ölebilir dediler canlı doğdu,sence neyi unuttu drlar?bazen takdiri ilahiyi unutuyorlar herşey kitaptaki gibi olmayabiliyor,

Back