bizim ingilizce hocası erkekti.kadındı bide bizimki
Tabibizim ingilizce hocası erkekti.
kızların adet döngüsünü anlatırdı bazen. cahil kalmayalım diyeymiş :)
Konuda su sekilde hareket ettim Sabah 8de müdire hanımı aradım.kizim da o okulda son sınıfta olduğu için birbirimizi biraz tanırız.mudire hanıma durumu anlattım (gerçi kendisi o saatte rahatsız ettiğim için biraz sitem etti) hocanın anlattığı fıkranın nette daha detaylı olduğunu ama kendisinin o şekilde anlattığını söyledim.ve başka çocuklarla veya velilerle de konuşsak mı emin olmak için dedim.o da önce öğretmeni ile konuşacağını söyledi.kisa bir süre sonra öğretmen bey aradı (biraz da sinirli şekilde)beni şikayet etmişsin iz falan diye . Şikayet etmediğimi etmek istesem başka yollarla başka yerlere şikayet edebileceğimi söyledim.sadece konuyu anlamaya çalıştığımı bir öğretmenin böyle bir fıkra anlatmasının normal olmadığını söyledim.aciklamasi şu...Bu kelimeyi çocukların ağzından duyduğunu ve kısaca böyle ayıp bir fıkra olduğunu ve başka bir yerde dillendirmemelerini söylemiş....Bu saatte konu bu şekilde halloldu
Ama ben sabahı sabah ettim.
Buna katılıyorum
Alenen o kadar çocuğun önünde anlatacak kadar akli dengesini yitirmemiştir diye düşünüyorum
Yitirmiş olsa idi fark edilirdi bugüne kadar
Kimse çocuğuna yalan söylemeyi konduramıyor ancak olabiliyor
BİMER ve Cimer e de yazın şikayeti
ayrıca öğretmenlerin seviyesi belli özellikle son donemdekilerin büyük ihtimal o anlatmıştır
çocukların aralarında bu kadar argo bir kelimeyi bilecegini sanmıyorum
herkes tarafından bilinen bir şey değil
"Öğretmenlerin seviyesi belli! "Kaç öğretmen tanıdınız? Mesleğini layıkıyla yapan,ailesinin dışladığı çocuğa kendi evladı gibi şefkatle bakan öğretmenler var..."Çocukların aralarında bu kadar argo bir kelimeyi bileceğini sanmıyorum."demişsiniz,o öğrencilerin teneffüslerde bir araya geldiğinde ağızlarından çıkan yakası açılmamış küfürleri,sapıkça kelimeleri,sana.... yaparım,seni .....,sözlerini duysanız dudağınız uçuklar ki bu söylediklerim ortaokul değil ilkokul öğrencileri...Evlatlarınızın evinizde sizin gördüğünüz gibi olduğunu,o malum konulardan bihaber olduğunu sanıyorsunuz ya;o kadar emin olmayın...
gerektiği kadar tanıdım
istisnalar kaide bozmaz atananlar ne şekilde seçildiği belli Yeterlilikleri bana göre yeterli değil
zaten konudaki öğretmenin yaptığını kabul etmesi konudaki ogretmen hakindaki dusuncemi doğruladı
her meslekte iyi kötü insan var siz iyiyseniz üstünüze alinmayin benim görüşüm bu
degismez
Öğretmenlerin ne şekilde seçildiği ve ne şekilde atandığı hakkındaki bilginiz ne?Bir öğretmenin eğitim fakültesi çıkışlı olmasıyla birkaç aylık formasyonla öğretmen olması arasındaki farkı biliyor musunuz??Sizin şanssızlığınz ki karşınıza hep kötü öğretmenler çıkmış olabilir...Size göre öğretmen yeterlilikleri neler,kriter ne?Yapmayın,etmeyin ;genellemeler hep hataya götürür...Benim derdim üstüme alınmak değil saygın meslektaşlarımın hakkı çiğnenirse susamam...
Hanımlar konu hakkında son olarak şunlar soylicem.bugun oğlum okuldan gelince..X öğretmen gine fıkra anlattımı diye sordum hayır dedi ben de .. ben dünkü fıkrayı unuttum bir daha anlatır mısın dedim.once ofladi falan sonra anlattı
.Ama bu biraz ayıp değil mı dedim.o da hoca zaten ondan bunu konuşmayın ailenize de anlatmayı dedi.zaten küfür edenlere de kızdı kulağını çekti.. dedi... Benim durumuma gelince tabiki olayın peşini bir telefonla bırakmadım hocaya da güvenmiş değilim (zaten akrep kadını olarak kimseye tam olarak güvenmem)ama bir zan üzerinde adamı şikayet etmem.sucsuz bulunsa dahi subyancilik gibi bir leke hayatı boyunca onu takip edecektir.Oğluma ,kendisine veya arkadaşlarına fiziksel bir teması olup olmadığını çeşitli şekillerde sordum yok dedi.... Ben hem hocaya hemde müdire hanıma açıklaması ne olursa olsun olayın hiçbir mantığı olmadığını defalarca söyledim.. Dediğim şikayet etmicem ama öğretmeni hem Kendi oglumdan hem arkadaşlarından çocukları da kiskirtmadan takip edicem.