- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
ben bir kere yazdım ve konuyu kapattığımı sanıyorum
20 kere bana açıklamasına gerek yok.
Oturup kalkmayi bilirseniz mini etekten hic bir yeriniz gorunmez.. Tabi siz ne acidan bakipta mini etek giyen bayanlarin baska seylerini goruyorsunuz bilemiycem.. Ayrica sadece sokaklardan bahsetmedim ben niye egitim konusuna girmiyorsunuz niye insana verilen degerden bahsetmiyorsunuz? Tek derdiniz insanlarin giyimi ve birbirlerini opmesimi? Bakmayin sizde izlemeyin.. Iliskilere gelince bizde iliskiler cokmu temiz sizce? Neler yasaniyor neler.. tek fark Avrupada acik bir sekilde yapiliyor Turkiye de gizli kapakli..
konu mini eteğe kadar gelmiş..modernlik değil miydi konu..kafamçokkarıştı
BANA GÖRE;
modernlik mini etek giyip giymemekle,kızının sevigilileriyle tanışıp aynı masaya oturup oturmamayla olmaz..kaydirigubbakcemile
modern insan kültür birikimi olan,tarihini bilen ve sahip çıkan,kendini eğiten,hayata asil durabilen,oturmasıyla kalkmasıyla efendi olan ve kendine hayran bırakan insandır..
gerisi hikaye...
zaten seni kastetmedim..:ecrin_bebek:
bu topici okuyan herkes mini etek konusuna değinecek ve konu modernlikten direk mini eteğe geçecek..
bende bunu vurguladım!!
bende görünce şaşırdım zaten
benden sonra geliyordu açıklama yapsanda anlamazlar demende ondan birden
nese bayanlar tatlı sonlansın bence sohbet
Elbette farklı kişilik,farklı çevre,farklı eğitim vs.. olduğu sürece düşüncelerimiz değişik olucak.
Kalp kırmamakta fayda var
hepinize iyi geceler.
aslinda cok güzel özetlemissin canim yorumu tesekürler.mini etekten öpüsmekten flörtden daha önemlisi var modernlik konusunu icine alan. o da egitim ve kültür.sekilcilikle modernlik yorumlanmaz.
Ben ileri görüslüyüm, ben acik fikirliyim, ben moderen bir insanim, cagdas düsünüyorum!!
Hepimiz zaman zaman cevremizden duymussuzdur veya kendimiz söylemissizdir bu cümleleri!!
Peki ne demek bu cümleler?? Acik görüslü, moderen, cagdas olmak nerde basliyor veya nerde bitiyor?? Bu göreceli birseymi?
Bir baba kizinin erkek arkadasi olmasina izin veriyorsa, moderen bir babami oluyor??
Bir erkek karisinin bagirsaklari görünecek bir sekilde mini etek giymesine birsey demiyorsa, ileri görüslü bir erkekmi oluyor?
Bi cift bir yere gittigi zaman kadin kendi hesabini erkekde kendi hesabini öderse cagdas bir ciftmi oluyorlar??
Yada el öpmek yerine büyüklerinin elini SIKMAK moderenliktenmi oluyor!!
Her Toplumun belirli degerleri vardir, bizim toplumumuzdada vardir, büyüklerinin elini öpmek gibi, kadin veya erkek esinin yaninda kendine ceki düzen vermesi gibi,
anne babamizin yaninda eslerimizin kucaginda oturmamizin ayip oldugu gibi, bir kadinin her zaman ve heryerde agirligni koymasi gerektigi gibi, otobüste cocuklu bir kadina veya bir yasliya yer vermeye mecbur oldugmuz gibi ..vs vs. daha bir sürü saymakla bitmez....
Bizi diger toplumlardan ayiran farkli kilan bu degerler degilmidir??
Ileri görüslü ve moderen olmanin yolu bu degerleri kaybetmektenmi geciyor?
Kesinlikle hayir!!
Zaten ileri görüslü, acik fikirli bir toplum olsak ne pahasina olursa olsun bu degerlerimizi kaybetmemek icin elimizen geleni yapardik...
Cünkü Degerlerini kaybetmis bir toplum bitmis bir toplumdur....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?