- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
modern demek yeniliğe açık olan, eskiye tutkuyla bağlı olmayan demektir.. bildiğiniz gibi değişmeyen tek şey değişimin kendisidir ve siz ister iş hayatında ister sosyal hayatta değişime ayak uydurmazsanız kaybolup gidersiniz.. değerler ise bizi biz yapan unsurlardır ve değişmezler..
dünyanın en ileri ekonomisine sahip ülkelerinden japonya'da insanların hala yer sofrasında yemek yediklerini gözönünde bulundurursak modernlik kafamızda biraz daha net oturabilir diye düşünüyorum..
Bu soyledikleriniz modernlik degildir elbette sadece belli bir kesim bu soylediklerinizin modernlik oldugunu iddia ediyor ayrica tabular ve yasaklar oldugu halde Turkiye de de her turlu rezillik yasaniyor. Her kesimde yasaniyor hemde.. modernlige karsi olan kesimlerde de. Bir arkadas Japonya yi ornek vermis gercekten guzel bir ornek Biz ulke olarak hala modernligi yakaliyamadik malesef.. Hala sokaklar copluk gibi.. Hala insan hayati cok ucuz.. okula gonderilmeyen kiz cocuklari var.. Begenmediginiz Avrupa ulkelerinde sokaklarin temizligini yasam standartlarini insana verilen degeri gorunce gercekten imreniyorum..Bu arada mini etekten bagirsaklar nasil gorunur onu anlayamadim :uhm:
Bende neden sadece bu soruma takildiniz onu anlamadimSizinle ayni fikirde olmayan kisilere tavriniz bumudur? Insanlara boylemi saygi gosteriyorsunuz? Sadece orf ve adetlere uymakla olmuyor demekki.. Ogrenmeniz gereken cok sey var daha..
aslında bir ailenin kızının kimlerle gezdiğini bilmesi
erkek arkadaşını ya da kız arkadaşını tanıması olması gereken hatta bence zorunlu bir şey.
Ne gelirse arkadaş grubundan gelir demeyi biliyorsak engel olmak içinde tanımamız gerekir.
Benim babam her erkek arkadaşımla tanıştı onları bize davet etti
Neden?
Modern olduğundan falan deil.Oğlanları tanımak için
Acaba bu çocuk benim kızıma zarar verebilir mi?sigara gibi kötü alışkanlıkları var mı?Faydalanmak ister mi?
Bunları düşünmek bence modernlikten çok ebeveynlerin yapması gereken davranışlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?