Rica ederim canım ne demek, birşey biliyorsam muhakkak paylaşmayı seviyorum zaten.
Bizim evde de herşey Bosch. Bulaşık makinası artık eski modeller arasına giriyor.
Fakat ilk alındığından 3 sene kadar sonra tam randımanlı çalışmamaya başladı.
Yıkıyor, temizliyor fakat güzel kurutmuyor, aynı sorun bir akrabamızda daha vardı.
Buzdolabında ise seninde dediğin gibi lastiklerinde sararma oldu. Temizlesen temizlenmiyor malesef.
Aynı zamanda lastikleri gevşedi, buna bağlı olarak dolap buzlanma yapıyor.
Lastiğini değiştirttik servisine, aynı sorun devam ediyor, değiştirmemize rağmen.
O yüzden buzdolabını artık çöpe atıp yenisini almamız gerekiyor, fakat bütçe meselesi.
Diyorum ya çok arıza yaptı hadi değiştirelim deyipte yapamıyorsun hemen.
Çamaşır makinasına gelince, şansımıza alman üretim, o yüzden çok sorun çıkartmadı.
Fakat kapasitesi küçük olduğundan dolayı, bazen yıkamada yine sorun çıkartabiliyor.
Ben son zamanlarda çamaşır, bulaşık, yemek işlerine girdiğim için, daha iyi anlıyorum şimdi.
Neyseki annem tek başına ne kadar bulaşığı ne kadar çamaşırı olacak ki, bir süre daha götürür onu.
Ama bir ara parasını kenara atıp buzdolabını değiştirmekte fayda var, artık eskisi gibi durmuyor yiyecekler.
Çabuk bozuluyor malesef...
Arçelik konusunda bir elektronik mağazasında yardımcı olan beyaz eşya satış elemanın söyledikleri şunlardı: "evet servis ağları çok iyi, eşim de arçelik takıntılı biri olduğu için arçelik aldık hepsini, fakat ürünleri çok pahalı. Aynı fiyatlara çok daha kalitelileri alınabilir. Şimdiki aklım olsa ve eşimi ikna edebilmiş olsaydım çamaşır makinasında LG, Buz dolabında Samsung, bulaşık makinasında Siemens tercih ederdim. Tek bir firmadan ürünleri almak yerine, her firmanın en iyi olduğu ürünü almayı tercih ederdim." demişti...
Fakat bu da bana ters geliyor, bölük pörçük olmasından nefret ederim.
Olacaksa hepsi bir yerden olsun... Biz öyle yaptık zaten.
Hem servis ağları bir, hem de indirim anlamında çok yararı oluyor, biz tanıdık bayiiden aldık.
Toplamda 700 TL indirim yaptı bize. Daha nolsun..
Böyle yani cancazım. Elektrolüx markası kullanan etrafımda biri yok aynı zamanda bende araştırmadım.
O yüzden o konuda ne desem yalan. Hiç bir bilgi sahibi değilim, fakat dediğim gibi iyi araştır.
İnşallah hem gönlüne yatan, hemde kullanımı iyi, servisi iyi bir firma bulur ve beyaz eşyalarınızı alırsınız.
Fiyat konusunda çok araştır. Mesela biz en son ne yaptık ondan bahsedeyim sana.
Elektroworld'de elektrik süpürgemizi beğendik, sonra Saturn'e gittik.
Orada fiyatı daha uygundu, fakat satış elemanı çok iyi olduğu için, aynı markanın farklı bir modelini daha beğendik.
Hemde kampanyalı üründü, sonra dedik bir araştıralım bakalım nedir ne değildir.
Saturn'ün "en iyi fiyat garantisi" denilen bir hizmeti var, yani bunun anlamı aynı ürünü farklı bir yerde çok daha uygun fiyata bulursan,
fiyatının fotoğrafını çek getir sana o fiyattan ürünü vereceğiz diyor. Teknosa'ya gittik baktık, birde ne görelim, aynı ürün orada 100 tl farkla daha ucuz.
Hemen fotoğrafını çektik, doğru Saturn'e.. Onlarda sözlerinde durdular, hem ürünü istediğimiz yerden hemde daha uygun fiyata aldık...
O yüzden üşengeç değilseniz mutlaka bir kaç yere bakın ve fiyatları kıyaslayın canım..
Ev sorunu olmasa demişsin, ne gibi bir sorun var ki ev konusunda? :44:
Maşallah canım, çeyiz konusunda ihtisas sahibi oldun epey sen..

araştırmayı da seviyorsun,bazen her şey aniden olur el atamazsın ya o karmaşa da ..ben de öyle olmak istemiyorum açıkçası.
öyle ya da böyle bilgi sahibi olmak istedim,sağolasın değerli yorumarın çok işime yarayacak..

şu süpürge olayı da güzelmiş..

ev konusu şöyle ki canım, eğer kısmet olursa bizim iş, benim evim sürekli değişecek ,tayin durumu söz konusu yani..:26: