• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mizmiz Bebek

Masmavimm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2023
4
2
1
Merhaba arkadaslar, benim bi 8 aylik oglum var ve dogdundan beri mizmiz cabuk sıkılgan bir bebek, aslinda bi okadarda cok güler yüzlü mutlu. Basta gazi oldugunu düsündüm sonra aylar gecince diş sıkıntısı olabıleceğinide düsündüm, ama yok anliyamiyorum ne sıkıntısı olabilecegini. Diş desem kac aydir kasiyor, ac oldugunu düsündüm mamada verdim olmadi, Atak dönemi desem oda yok. Tek memede veya ayakda kucakda uyuyan bi bebek. Ama memeyede cok kizip uyumuyor cogu zaman. Ayni zamanda cok az uyuyan ve geceler sık uyaniyor. Nasil yapacagimi bilmiyorum bu durumu yasiyan var mi acaba?

Merhaba arkadaslar, benim bi 8 aylik oglum var ve dogdundan beri mizmiz cabuk sıkılgan bir bebek, aslinda bi okadarda cok güler yüzlü mutlu. Basta gazi oldugunu düsündüm sonra aylar gecince diş sıkıntısı olabıleceğinide düsündüm, ama yok anliyamiyorum ne sıkıntısı olabilecegini. Diş desem kac aydir kasiyor, ac oldugunu düsündüm mamada verdim olmadi, Atak dönemi desem oda yok. Tek memede veya ayakda kucakda uyuyan bi bebek. Ama memeyede cok kizip uyumuyor cogu zaman. Ayni zamanda cok az uyuyan ve geceler sık uyaniyor. Nasil yapacagimi bilmiyorum bu durumu yasiyan var mi acaba?
22 aylık hala rahata kavuşmuş değilim oyuncak oynamaz sıkılır telefonu bu zamana kadar vermedik tv izlemedi artık günde 15 dakika veriyorum 10 gündür onda bile çizgi filmlerden sıkılır abartısız söylüyorum 15 dakikada en az 10 tane çizgi filmi değiştir o kadar bunalıyorum ki dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum kitap okumaya çalışmaya çalışıyorum😂😂 sıkılıp hemen kapatır kendi kendine oynadığı 2 dakika yoktur herşeye itiraz edip kabul etmez karakteri çok baskın istemediği birşeyi asla yaptıramıyorum ev işlerinde bana çok yardımcıdır ama öyle alıştırdım bulaşık makinasını yerleştirirken bardakları tabakları o verir yardım isterim ama her yardım ettiğinde ayrı ayrı teşekkür ederim iyi birşey yaptığını anlasın diye az önce çamaşır astık mesela siyah ceketi verir misin diyorum yanlış verince doğrusunu gösteriyorum öyle öyle hem aktivite hem de oyuna çevirmeye çalışıyorum ama sonuç ben bittim🥰😂

merhaba, sanki benim kızımı (6 aylık) tarif etmişsiniz :) maalesef memnun etmesi zor bir bebek. tek başına oyun alanında 5-10 dakika bırakabiliyorum en fazla. şimdilik 2-2,5 saatlik uyanıklık süresi var. bu süre içerisinde sakin durduğu etkinlikler keşfettim. mesela ben ona yemek hazırlarken yanımda mama sandalyesinde beni izler, ona ne hazırladığımı anlatırım. bulaşık makinesini boşaltırken yine beni izlemeyi sever. tabi yine elinde bir oyuncak vs oluyor oyalanmak için. sevdiği bazı kitaplar var. kucağıma oturtup onları açar okurum, resimleri gösteririm. bu da epey süre kazandırıyor. çamaşır serip toplarken yine kıyafetleri anlatırım, onun yüzüne koyup kaldırıp oyun yaparım (ce-ee gibi). arada yürüyüşe çıkarız, etrafı izlerken kucak istemez (1 saat falan dayanma süresi). arada şarkı açıp söylerim ve karşısında dans ederim :)

kısacası bebeğin hoşlandığı değişik aktiviteler keşfetmeniz ve bebeği olduğu gibi kabullenmeniz gerekiyor. mızmızlığı bir sıkıntı değil de bebeğin karakteri olarak düşünmeniz lazım. bebeğim niye böyle, keşke değişse diye umut edip hayal kırıklığına uğramak hayli yorucu. bebek bu sonuçta büyüyecek ve sürekli değişecek, ilgisi farklı şeylere yönelecek. biraz sabır :)

Back