Miyop İlerlemesi :(

nutmeg

Never give up!
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
1.198
3.060
Hanımlar dert edindim bunu kendime
Bu sene KPSS'ye hazırlanıyorum, 4 sene önce YGS'ye hazırlandığım zaman gözlerim 0.75'ti ama ders çalışmaktan yorduğum için ilerlemişti. İlerlediğini fark etmiştim ama ta ki 2 sene öncesine kadar(yaş 19 olmuştu) doktora gitmemiştim. Doktora gittiğimde gözlerimin -1.25 ve -1.50 miyop olduğunu öğrenmiştim
Yaş 21 gözlerim -1.50 ve -2.00
Ve yeniden ilerlediğini hissediyorum, farkediyorum
Ne yapacağım KPSS ye çalışmam gerekiyor, gözlerimi yormamam imkansız.
Kaç yaşına kadar ilerliyor bu, korkmaya ve bu duruma canımı sıkmaya başladım... Sevgiler:KK36:

Not: Karışık olduysa
Yaş 17: Gözler 0.75-1
Yaş 19: 1.25-1.50
Yaş 21: 1.50-2

Yeniden ilerlemiş durumda ve benim buna cidden canım sıkılmaya başladı.. Sizin ne zaman durmuştu, ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz mutlu olurum:KK23:

Zaten lazer yaptırmak istesen söylüyorlar, 23-24 e kadar ilerleyebiliyor diye.
Benimkiler 3 -3,5 tu yaptırırken 27ye kadar bekledim yaptırmak için.
Gözlüğü düzenli kullanın yaşınızı bekleyin yaptırmak için yapacağınız bişey yok gibi.

Zaten lazer yaptırmak istesen söylüyorlar, 23-24 e kadar ilerleyebiliyor diye.
Benimkiler 3 -3,5 tu yaptırırken 27ye kadar bekledim yaptırmak için.
Gözlüğü düzenli kullanın yaşınızı bekleyin yaptırmak için yapacağınız bişey yok gibi.
Lazer yaptırmayı hiç düşünmüyorum. Kontakt Lens kullanıyorum ama keşke ilerlemese :KK43:

Lazer yaptırmayı hiç düşünmüyorum. Kontakt Lens kullanıyorum ama keşke ilerlemese :KK43:
4 sene lens kullandım belki daha fazla.
Aman uyuyakalma gözüne yapışır, makyaj yaparken dikkat et mikrop kapar, gözünü ovuşturma kayar diye diye o kadar zaman sabrettim :KK70:

Ama lazer yaptırdım muhteşem bişeymiş ya, durursa tavsiye ediyorum.

4 sene lens kullandım belki daha fazla.
Aman uyuyakalma gözüne yapışır, makyaj yaparken dikkat et mikrop kapar, gözünü ovuşturma kayar diye diye o kadar zaman sabrettim :KK70:

Ama lazer yaptırdım muhteşem bişeymiş ya, durursa tavsiye ediyorum.
Lens konusunda titizim lensle aramda sorun yok ama bıktım yahu ilerliyor, uzak ilerledikçe yakın görüşüm de garip bir hal alıyor:KK53: Yeter ki dursun gözüm lazer mazer görmüyor nolur dursun:KK69:

0.50 ile başlayan gözlerim şu an 4 benim de. Göz egzersizleri yaparak göz kaslarının güçlendirilebileceğini duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum :KK53:

Benimkisi 4.0 miyop.
10 yasinda basladi,19 yasina kadar ilerledi 3.5 a kdr galiba. 19dan snra " miyoplugun azalmis' dediler 3.5 ten 3.25 e indi bir gozum. Ama sonra devam etti. Su an 23 yasindayim ve 4.0 kullaniyorum.
Senelerdir gozluk takiyodum su an lens takiyorum.
Aylik lens aboneli aldim. 15 euro ayda. Senede 180 euro eder.
Senelerce( ölene kadar) daha kullanicagimi dusunursem, en guzeli lazer yaptirmak.
Ama simdi maddi olrsk guvenmiyorum kendime. Helede her 5/6 seneye tekrarlanmasi gerektigini ogrenince bu lazerin.

Gözlüğü sürekli kullanmanızı tavsiye etmem. Özellikle yakın okuma işlemlerinde kullanmamalısınız.
Mesela benim iki gözüm de 2. Arkadaşımın 0,75 ikisi de. O sürekli takıyor, ben ihtiyacım olunca takıyorum.
O benden daha kötü görüyor gözlüğünü çıkarınca çünkü
gözünü ona alıştırdığı için yakını da uzakmış gibi algılıyor gözleri.

0.50 ile başlayan gözlerim şu an 4 benim de. Göz egzersizleri yaparak göz kaslarının güçlendirilebileceğini duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum :KK53:

Mantiken olabilir. Ama lens takanlar icin bu olasilik daha az. Misal gozluk takanlar bazen gozunden cikarip bu gozlugu, hala goz kaslarini kullanirlar. Yada mesela gozlugun cercevesinden bakmadigimizda o zmnda gozlerimizdeki kaslar calisir( asagi/ yukari/ saga sola bakmak gibi)
Ama lenste oyle bisey yok. O yuzden lens takanlarin gozlerinin ilerlemesi beklenilen bisey.

Valla okuyunca gulumsedim kusura bakmayin :pben 2 numara miyop olsam kina yakardim saniirm benim 6 numara evde gozluk disarda lens kullniyorum ve bu ikisi olmadan hayatimi idame ettirmem mumkun degil 22 yasindayim hala hizla yukseliuo cunku yarim yil olmadi gozluklerimi yeniledim ama suan bu gozlukle net goremiyorum keza ben hayatim boyunca hic bi zmaan net goremedim:) anmem evime gelir yada odama der burasi nekadar batık kıl dir kırıntıdir flaan ama bide gel bana sor. Gormuyorum ki yerde ne var supuruyorum supuruldu sanıyorum:) miyop belli bi yasa kadar ilerler belki gozlerinizi yormaniz hizi etkilebilir ama inanin herseyi bi kenara koyun hic acmayin isterseniz gozlerinizi o miyop ilerler arkadaşım kpss calismamak icin baska bahane bul :-):-):KK60:

No touch lazeri araştırıyorum bende eşimin gözleri 7 numara lazerle korneasını kestirmek istemiyor o yüzden buna bakınıyordum netten

Ben sadece ders calisirken gozluk kullaniyodum 4 sene ilerlemedi. Universiteye hazirlanirken surekli gozluk takmaya basladim 1 senede 1 numara ilerledi. En sonunda bas edemedim lazer oldum.

Surekli lens veya gozluk kullanimi numarayi arttiriyor cunku goz tembellesiyoe gozlemlerime gore

8 yaşından beri miyobum, 15 yaşında lense başladım,lense başladığımda gözlerim 2.00 idi.Lensten sonra ilerlemesi yavaşladı.Şu an 20 yaşındayım, 3.00 oldular.Lenste bir tık düşük numara kullanıyorum, gözlerim tembelleşmesin diye.
Doktoruma ameliyat olmak istediğimi söylemiştim.Doktorumda bana, ameliyat olduğunda gözlerin sıfırlanacak ama ilerki yaşlarında herkesin başına gelen yakını görememe problemin başlayacak, alarmı bile kapatmak için gözlük takacaksın, uzağı görememek daha iyi dedi :)) vazgeçtim.
Miyoplarda, yakını görememe problemi olmazmış sanırım.

Kızım 11 yasında 3 derece miyop. Destek ve tavsiyeye ihtiyacım var. Doktora düzenli götürüyorum. Altı ayda bir. Dışa kayması da var. 5 derece de astigmatı var.

Kızım 11 yasında 3 derece miyop. Destek ve tavsiyeye ihtiyacım var. Doktora düzenli götürüyorum. Altı ayda bir. Dışa kayması da var. 5 derece de astigmatı var.
Şuan durumu nasıl. Kızımda 4 numara miyop çıktı daha 10 yaşında nasıl yol izlemeliyim sürekli artış gösteren bir şey

X