miyomu olup hamile kalanlar

atalaydelfin

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
5
1
44
Kizlarr benim 11 cmlik disa buyuyen miyomum varmis rahmimin ici de miyom doluymus ama bu arada da hamile olduğumu ogrendim 3 haftalik.onu orda nasil tutucam bebegime bir sey olurmu sizce ? :KK43:

Acilde miyomu olan bi kizla tanismistik 8 haftalik gebeydi. Zaten doktor ona gebe kalmasini miyomu dogumla birlikte vucudun aticagini soylemis.bebegini Rabbim korur sen icini ferah tut :)
Kizlarr benim 11 cmlik disa buyuyen miyomum varmis rahmimin ici de miyom doluymus ama bu arada da hamile olduğumu ogrendim 3 haftalik.onu orda nasil tutucam bebegime bir sey olurmu sizce ? :KK43:

Benim de miyomum var 3 tane ama benimkiler küçüktü gebelikle buyuyorlar agri yapmalari disinda bir sikintim yok. Kesenin buyumesini engelleyici bir yerde degillerse problem yaşayacağınızi sanmıyorum ama kontrollere daha sık gitmeniz gerekebilir bir de nacizhane fikrim 1 doktorla kalmayin.

Yaa isallah allahim korur cunku ameliyat olmam gerekio diger turlu aonra bi daha ugrasmak ve bi daha ameliyat.. allahim hayırlısıni versin :KK43: ışte benim miyom 11 cm ve kasiklarimda adet olacakmisim gibi agri var galiba yarin daha iyi bi doktor bulucam

Bir arastirin ama sikintili bir durum varsa da ameliyatla rahatlikla alınabilecek bir sey imis miyom caninizi sıkmayın.
Adet sancisindan daha beter olur agrisi benimki basladi mi 3 gun surer ve oturup kalkmama bile mani olur agri. Tabiki sizin de ayni olacak diye bir durum yok ama hazırlıklı olun ağrılara yalniz bebege ya da size zarar veren agrilar degil bunlar o yuzden telaslanmayin da.

Bir arastirin ama sikintili bir durum varsa da ameliyatla rahatlikla alınabilecek bir sey imis miyom caninizi sıkmayın.
Adet sancisindan daha beter olur agrisi benimki basladi mi 3 gun surer ve oturup kalkmama bile mani olur agri. Tabiki sizin de ayni olacak diye bir durum yok ama hazırlıklı olun ağrılara yalniz bebege ya da size zarar veren agrilar degil bunlar o yuzden telaslanmayin da.
Cok tesekkurler icimi rahatlattiniz bakalim yarin herseyi sorcam sizinde hayirlsiiyla agrilariniz diner isallah

Merhaba benim de 3 tane miyomum varmış. 1 ay önce dogum yaptim. O zaman öğrendim miyomum olduğunu, insallah bişey olmaz, endişelenmeyin. Zaten doktorlar miyomu olanlara ya ameliyat ya da dogum öneriyor.

MERHABA benimde 7.5 cm myom var Dr sadece sana ağrı yapar dedi.Rabbim hayirlisiyla kucgimiza almayi nasip eder ins

Canım ilk gebeliğimde bebeğe çok yakındı doktor sürekli miyom tehlikeli deyip duruyordu, düşük yaptım ama doktorum da iyi değildi yani. Şimdiki gebeliğimde doktorum miyomdan bahsetmedi bile ve çok ilgili, bilgili bir doktorum var. Biz ne desek boş iyi bi doktora git ihmal etme.

Arkadaslar bu arada 3gundur gaz sancisi çekiyorum sağ kasigimda ağrı var sizde de olmusmuydu.Ne yapabilirim.cumartesi usutmeden dolayı serum yedim şimdide bu ağrı var

Arkadaslar bu arada 3gundur gaz sancisi çekiyorum sağ kasigimda ağrı var sizde de olmusmuydu.Ne yapabilirim.cumartesi usutmeden dolayı serum yedim şimdide bu ağrı var
Ben de gaz agrisi saniyordum basta miyomun neden oldugu agriyi. Sayet sag taraftaysa miyomunuz o yapiyor olabilir agriyi fakat gaz sancisi ise ayaklarinizi ve belinizi sicak tutun biraz da yuruyus yapmaya calisin rahatlarsiniz

Bende ayni seyden muzdaribim. 11 cm ve 3 aylik hamileyim.2 hafta once ozel dr.a gittim ve erken dogacak bebegin 7. Aya kadar tutalim dedi. Bebek saglikli ama miyom cok yakin sende bebekte sikintili gececek dedi. Progesteron verdi erken dogum olmasin diye. Cok sukur kanamam olmadi. Ama agrim cok. Saglikli dogum yapanlar varsa bilgilendirsin. Bende sizlere durumumla alakali bilgiler verecegim. Ama surec belli ki sikintili ve zor olacak gibi. Allah yardimcimiz olsun

Merhaba bende bir kaç tane kiraz çekirdeği büyüklüğünde miyom vardı hamileliğin çok rahat geçti hatta Dr um cok şaşırdı hastaneden cikamaman lazım nasıl olur hiç ağrı yapmaz diye.tam zamanında kızım doğdu şuan 3.5yasinda sağlığıda yerinde çok şükür.İcinizi ferah tutun Allah'ın izniyle birşey olmaz inşallah

Çok uzun zaman geçmiş aradan ama aynı durumda olan biri olarak sormak istedim durumunuzu? Umarım her şey yolunda gitmiştir bana da ameliyat dediler ama kararıda tamamen bize bıraktılar arada kalmak gerçekten kötü.

Sevgili arkadaşlar,

41 yaşındayım. Minyon gayet sağlığım yerinde bir insanım. Evleneli tam 1 yıl oldu. 2 tane ıntramual yani rahim içinde myom var. ( 5*6, 6*7) Biri sağda biri solda.. Ama bu myomların bana bugüne kadar hiçbir sıkıntısı olmadı. Ne ağrı, ne düzensiz regl, ne kanama...

Evliliğimin 7. ayında yani Temmuz ayında doğal bir şekilde hamile kaldım. İstanbul Bağdat Cd. çok ünlü ve iyi bir doktora gittim. Aman allahım en başından beri sürekli felaket senaryoları çizdi. Düşer, erken doğum, karnını dikey açarız. Düşmese bile 7 aylık doğar. Daha neler neler... Önce kesemi boş sandı, sonra dolu dedi. Diğer hafta kalp atışı yok dedi sonra var dedi. En güzel haftam 8. haftaydı. Kalp atışı net duyduk. . Sonra da bana bebeğin çok akıllı olduğunu ve öyle bir yere yerleşmiş ki dedi tam tepede myomlara bakıyor dedi. Bana 10 haftalık süreçte myomların bir sıkıntısı olması. Sadece hafif regl ağrısı gibi ağrı yaptı. Birazda karnım daha bu kadar küçükken fazla belirgin oldu. ( Myomdan mı bilmiyorum.) Doktoruma inatla devam ettim. ( Bana bir takım haplar vardi. Progestan fitil, iğne, coraspin kasılamaları engellesin diye) Gerçekten ilaçlar iyi geldi.

8. hafta gittiğimde herşey süper kalp atışı harika falan ama bana dedik 9. 10 ve 11. haftalarda kalp durması çok oluyor. Ama bunun seninle ve myomla ilgisi yok dedi. Şimdi bana bunu dedi ya ben taktım kafaya acaba durdu mu acaba durdu mu diye... 1 Hafta sonra gittiğimde yani 2 Eylül 2021 Perşembe günü kalbi durmuştu. Ben başka yine iyi bir doktora da gittim, bu arada.. Şunu gördüm Jinekolog Hekimlerimiz ( Tabi tüm hekimlerimiz değil) feci şekilde felaket pompalıyorlar ve kafamıza bu olumsuzluk ve stres bir şekilde oturuyor. Bebeği Ctesi günü aldırdık. ( Başka bir dr.a)

Tabi yeni doktorumda ve diğerleri hep yaş var şu var yumurtalık rezervi falan yine moral bozukluğu.. Ama diyorum ben doğal yolla hamile kaldım.

Şimdi sizlere sormak istiyorum. Böyle riskli myomu olup hamile kalıp doğumunu gerçekleştiren ve bu konuda şu doktor beni çok iyi takip etti asla felaket senaryosu çizmedi güvenebileceğimiz doktor öneriniz olur mu? ( İstanbul Anadolu Yakasında)

Çok teşekkür ederim.

Sevgiler.

X