Bu siteye uzun zamandır üyeyim ama sanırım ilk defa mesaj yazıyorum. Başıma gelenleri bilirseniz belki birinize faydam dokunur diye ilk mesajımı atıyorum.
23 Kasım 2011'de kontrole gittiğimde rahimimin arka duvarında 6 cm civarında bir miyom tespit edildi. Henüz evli olmadığım ve dolayısıyla çocuk sahibi olmadığım için hem 30 yaşıma girme krizi hem de bu miyom yüzünden psikolojim alt üst oldu.
Miyomu tespit eden Özel Huzur Hastanesi'ndeki bayan doktor, "alınması şart, kapalı olmaz sezaryenle yani karnını keserek almalıyız çünkü çok büyük" dedi.
Tabii tek doktorla olur mu? Başka doktorlara gitmem gerektiğini düşündüm.
Sonra JFK hastanesine gittim. Oradaki doktor da "ameliyat olman şart, kapalı olmaz çünkü büyümüş, kesilmen lazım" dedi.
Artık ameliyat olmam gerektiğini, ilaçla tedavisinin olmadığını anlamıştım. Madem ameliyat şart o zaman işinin ehli bir cerrah bulmalıyım diye düşünerek bir arkadaşımın tavsiyesiyle Mecidiyeköy'de bu konuda uzman olduğu söylenen bir doktorun özel polikliniğe gittim. O da "ameliyat şart, kapalı kesinlikle olmaz, kesilmen lazım" dedi.
3 doktor ağız birliği yapmışçasına açık ameliyat olman lazım deyince madem dedim ameliyat olacağım, SGK'dan yararlanıp Cerrahpaşa'da olayım dedim. Cerrahpaşa'da bir profesöre muayene oldum, o da "miyom var, kapalı olmaz, kesilmen lazım" dedi... Kaçınılmaz son olduğunu anladım. 16 Ocak tarihine gün aldım, her şey hazırdı, ameliyat öncesi kan testleri, EKG vs. hepsi hazırdı. Çaresiz, kurbanlık koyun gibi kesilmeyi bekliyordum...Tek derdim açık ameliyat sonrası 2 gün hastanede, daha sonra günlerce evde yatacak olmamdı. Ameliyat sonrası oluşabilecek risklerle ilgili hiçbir bilgim yoktu çünkü kimse bana asıl önemli olan bu risklerden bahsetmedi. Gittiğim doktorlardan bir tanesi "en kötüsü
tüp bebek yaparsın" demişti ama bunun açık ameliyata bağlı olduğunu söylememişti.
Bu arada sürekli olarak internette miyom ile ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyordum. Sonra öğrendim ki "açık ameliyatlarda operasyon sonrası yapışıklık riski %93 iken kapalı operasyonlarda bu risk %45 civarında". Tabii bir makalede okuduğum bu cümlede geçen "yapışıklık" kelimesinin ne olduğunu ilk önce anlamadım. Sonra öğrendim ki "yapışıklık", kısırlığa davetiyeymiş. Bunu öğrenince saatlerce ağladım, ne yapacağımı şaşırdım... Cerrahpaşa'daki hocaya sordum, böyle bir risk varmış dedim, yok sen merak etme, kafanı karıştırma vs. laflar etti.
Ve 13 Ocak'ta Allah benim acımı gördü ve resmen o ilahi gücünü gösterdi. Facebook'ta ameliyat olacağımı bir arkadaşımın yorumundan gören (ki o yorumu da insanlar görmesin, bilmesin diye silmiştim, kız o 5 dakikalık zaman zarfında görmüş) bir arkadaşım (bu arkadaşımda listemde var ama belki 3-4 senedir yüzyüze görüşmüyoruz) bana mesaj attı, hayrola ne ameliyatı olacaksın diye, ben de ona miyom ameliyatı olacağımı yazınca kocaman harflerle SAKIN KENDİNİ KESTİRME diye bana cevap yazdı ve sonrasında onda da miyom olduğunu, benim gibi 3-4 doktor gezdiğini, hepsinin açık ameliyat önerdiğini, ancak bir profesörün kapalı olarak miyomu hem de 13 Ocak'ta (tesadüfe bakın!) aldığını söyledi. Ben ilk başta önemsemedim, çünkü her duyan farklı farklı isimler öneriyordu, bazıları ameliyat olma boşver diyordu..
Kafam iyice karışmasın diye ilgilenmedim. Daha sonra arkadaşımın kendini kestirme mesajlarını işyerinde arkadaşlarıma okurken bir de baktım ki Haziran ayında bana seni rüyanda gördüm diye mesaj atmış, ben de ona aa hayır olsun, suya anlat demişim. Unuttuğum bu detay beni şok etti. Bu dedim herhalde bir işaret.
İçim rahatlasın diye hadi dedim Yücel Karaman'a da gideyim. Özel sağlık sigortam olmadığı için muayene ücreti fazla geldi ama gitmeliyim dedim ve işten çıkıp apar topar gittim...Zar zor beni araya sıkıştırdılar o gün 2 saat kapısında bekledim ve muayeneden sonra Yücel Hoca bana kendinden emin bir şekilde "sen daha kaç yaşındasın, çocuğun yok, nasıl kendini kestirebilirsin, ben bunu alırım sen rahat ol" dedi. Ben bir anda hüngür hüngür ağlamaya başladım, 16 Ocak'ta olacağım ameliyatımı iptal ettim. Borç harç para buldum ve 25 Ocak'ta laparoskopik myomektomi (kapalı miyom ameliyatı) oldum... Başarılı bir operasyon sonrası akşama taburcu oldum..4-5 gün evde dinlendim ve şu an gayet zinde bir şekilde işyerimden bunları yazıyorum..Her gün ameliyat videomu izleyip, 4 doktorun aksi görüşüne rağmen beni kesmeden ameliyat eden Yücel Hoca'nın hünerli elleri için dua ediyorum. Ve şunu anladım, doktorların kapalı ameliyat olmaz demelerinin nedeni bu konuda ya eğitim almamış olmaları (ki bu eğitim uzun ve zorlu bir süreçmiş) ya da tecrübelerinin olmaması nedeniyle kendilerine güvenmemeleri.
Arkadaşlar, eğer çocuk sahibi değilseniz lütfen en son çare olarak açık ameliyat düşünün. Bu kesinlikle bir reklam mesajı değildir. Ben şanslıydım. Bu mesaj ile benim durumumda olanlar varsa, bana Yücel hocayı tavsiye eden arkadaşıma dua ettiğim gibi belki siz de bana bir dua edersiniz..Hele özel sağlık sigortanız varsa zaten hiç düşünmeyin..