- 24 Kasım 2017
- 620
- 360
Merhaba öncellikle Bendede miyom var mr çekildikten sonra 2 tane olduğu gözlemlendi.Bunun icn biraz daha bekliyelim ameliyata hemen gecmeyelim çip yöntemi ile aşılama yapalım dedi adettin 3 günü esinle gel görüşelim tekrardan dedi.Ben doktora şunu söyledim aşılama değilde direkt ameliyat olsam daha iyi olmaz mı yok dedi senin miyom küçük herhangi bir kanaman yok ve ameliyat olursan 1 yıl kadar beklemek zorundasın dedi.Bir çok duyuma göre dedim hocam 5 6 ay falan korunmayı bırakıp çocuk sahibi olma yoluna girebilir mişiz bir tepki verdi bana utancımdan yerle bir oldum beni dinle dedi ordan burdan duyduklarına inanan ve sen karafakileri ilk önce bir sıfırla dedi.Miyom ameliyatı o kadar basit değil zorlu süreçlerden geçiyoruz dedi kafam karıştı ya
Benim de ufak olsaydı bende ameliyat olmazdım ama şu var ki benim myom ilk öğrendiğim zaman 5,5 cm di doktorum almayalım dedi sizin ki gibi ama 1 sene sonra 7 cm oldu onda da almayalım dedi e tabi benim canıma minnet ama sonra evlendim hamile kalmak istediğim için de kontrole bir gittim ki 12 cm olmuş hemen ameliyat oldum ve 5,5 cm den 12 cm e kadar 2,5 yıl geçti yani demem o ki takibini iyi yapın çünkü hamilelikte de büyüyor 2 katına çıkmasını bekliyor doktorlar hamilelikte myomun.Sizin kaç cm bilmiyorum ama 3-4 cm ise hamilelikte 6-8 cm olacaktır bu sanırım sorun teşkil etmez ama doktorunuz daha iyi bilir fakat 10 cm i geçerse hamilelik döneminde o zaman çok sıkıntı olur takibi bırakmayın.Çok geçmiş olsun.Bu arada 12 cm le bile hamile kalabilirsin ama myomla hamilelik riskli demişti benim doktorum 4.aydan sonra ağrılı geçer doğuma kadar ama bu ağrı myom ağrısı mı yoksa düşük mü yaptın bilemezsin çünkü ağrı Doğum sancısını tetikliyor bu durumlarda ve düşük oluyor demişti bana.inşallah sizin ki çok çok ufaktır ve ameliyatsız bebek sahibi olursunuz