Merhaba arkadaslar, ben de 4 gun once myom ameliyati oldum. ameliyat oncesi buradaki tum yazilari okudum ve fikir olmasi adina kendi deneyimlerimi de paylasmak istedim.
Oncelikle 26 yasindayim ve 11 aylik evliyim, myomlarim dugun oncesi muayenede en buyugu 4 cm olmak uzere birkac sayida tespit edildi ve dugun sonrasi donemde yaklasik 8 ay izlendi. 4 cm olanin 6-7 cm e ulasmasi ve tam kavitede yani bebegin yerlesecegi yerde olmasi sebebiyle hamileligimde bana sorun yaratabilecegi soylendi. Devlet hastanesinde gittigim doktorlar cocugum olmadigi icin hicbir doktorun kolay kolay ameliyat karari vermeyecegini ve belki bu sekilde hamile kalmami onerebileceklerini soyledi. Rahmin alinabilecegi gibi kotu ihtimalleri sayarak canimi sıktılar...
Ozel hastane ve kliniklerde gittigim doktorlar ise myomlarin alinmasi gerektigini, aksi takdirde bebegin dusecegini, cok agrili bi hamilelik gecirecegimi ve bebekte gelisim sıkıntılari olabilecegini soyledi. Hatta ameliyatimi yapan canim doktoruma ilk muayenede sordum bebek denesek mi diye, "daha cok gencsiniz insan myom var diye cocuk yapar mi, ameliyatini ol iyiles ve ne zaman istersen planlayarak olsun cocugun" dedi. Digerleri gibi korkutacak hicbirsey soylemedi tek soyledigi bu ameliyat sonrasi sezaryen dogum yapmam gerekecegiydi:) Ve ben cok da dusunmeden bu doktora isinip guvenerek ameliyat karari aldim.4 gun once acik ameliyat oldum yarim kiloluk bir poset icerisinde myomlarimla tanistim. Onlarla yuzlesmek garipti:)
Genel anesteziyle oldum, uyandigimda yogun bi agri hissettim ama odaya gelir gelmez agri pompasi verildi ve agrim hafifleyene kadar bastim durdum:) Agrim hafifledi ve sonrasında ameliyat agrisi hic hissetmedim tek hissettigim karnimda gerginlikti. Ameliyat sonrasi ertesingun yurutmek istediklerinde basarili olamadim kansizligim, ameliyatta kan kaybetmem ve narkozun etkisiyle dusen tansiyonum nedeniyle her denememde bayilacak gibi oldum ama bayilmadim dinlenerek tekrar tekrsr deneyerek yurumeyi basardim ve bas donmem gecti:) En buyuk mesele gaz cikarma onu da basardiginizda sizde ve doktorlardan mutlusu yok! :) Sonda narkozdan sonra takildi ben uyanmadan cikarin demistim ama doktor ertesi sabaha kadar kalacak demisti dert etmedim rahatsiz edici ama hisse alisiyor insan, cikarinca acir mi diye korktum oyle korkutucu bisey degilmis. Suan annemde kaliyorum kendim oturup kalkabiliyorum her gecen gun daha kolaylasiyor ama tabi egilip kalkmak uzanmak birsey kaldirmak mumkun degil sanirim hareket kisitliligim sure daha devam edecek.
Annem israrla doktora hamilegime engel bi durum olup olmadigini defalarca sordu. O da hicbir sknti olmadigini, rahmin suan tertemiz oldugunu, 6 ay korunmami ve sonrasinda bebek deneyebilecegimi iletti ve sezaryen dogum yapmam gerekecegini yineledi.
Buna da sukur! Demem o ki siz de olun kurtulun :) Doktorumdan ve hastane hizmetinden cok memnun kaldim Merak edenler icin hastanem Acibadem Altunizade, doktorum ise hastane disindan Furkan Kayabasoglu arkadaslar, hepimize gecmis olsun :)