Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ne güzel kurtumuşsun ben de açık istemiyorum.kapalı olsun diyordum ama böyle vajinal yoldan ilk defa duydum.
Nisan 2013 de karın ağrısı şikayeti ile doktora gittiğimde en büyüğü 9 cm, diğerleri 7,5 cm, 5 cm ve diğerleri muhtelif büyüklerde birden çok miyomum olduğunu öğrendim. Tedaviye başlamak için tüm tahliller, MR çekimi yapılmıştı. 15 günlük süre zarfında tüm bunlarla uğraşırken yapılan son kan tahlilinde 6 haftalık hamile olduğum ortaya çıktı. Ailecek sok olduk. Sonuçta bir sürü muayeneden geçiyorsunuz, tahliller yapılıyor ama bebek gözükmüyor. Neyse... Birden çok doktora gittim ve hepsinde de bebeğin alınmasını, gebeligin dusukle sonuçlanma riskinin olduğunu, erken doğum olabileceğini hatta doğum esnasında benim yada bebeğin ölme ihtimalini, rahmin alınabileceğini ... Vs. Anlayacağınız tüm olumsuzlukları saydılar. Bende tüm bu olumsuzluklara rağmen herşeyi göze alarak, eşimin desteği ve Allahın izni ile doğurmaya karar verdim. Bu arada tiroid hastasıyım . Hamilelik süresince sanıldığı gibi miyomdan dolayı çok siddetli ağrılarım olmadı. Olan agrilarda da minoset kullandım. Hamileliğin son aylarında miyomlardan en büyüğü 12 cm oldu digerlerininde masallahi vardı :) ve sonuç olarak 45 gün önce oğlum sezeryanla dunyaya geldi. İlk 20 gün çok şiddetli ağrılarım oldu.biri gelip kaldırmazsa yataktan kalkamiyordum. Sonra yavaş yavaş düzelmeye başladım. Tabi bu arada oluşan ve halen devam eden süt sorunlarını, bel, sırt ağrılarını yazmıyorum bile. Geçen hafta doktora kontrole gittik . Herşey iyiymiş ama miyomlar çok az küçülme göstermiş.doktorum Ameliyat kaçınılmaz, beklemeye gerek yok dedi. Hemde açık ameliyat. Martın 15 i gibi ameliyat olacagim.. Tüm psikolojim alt üst durumda. Bu kadar kısa sürede aynı sıkıntıları yeniden yaşayacak olmak beni korkutuyor. Bir yandan da artık sağlıklı olma ihtimalim var. Bebeğim yanımda. Sizce sezeryan olduktan bu kadar kısa süre sonra miyon ameliyatı olmalıyım???
öncelikle teşekkür ediyorum . Sezeryan esnasında miyomlarin büyüklüğünden dolayı cok kanama olur diye doktorum almadi. Zaten kan kaybim fazla olmuş. Hastaneden çıkmadan bir ünite kan takviyesi yapıldı. Kan sayımım normale dönünce çıkış yaptık. Beni de düşündüren şey sizinki ile aynı. Bu kadar kısa sürede ikinci bir ameliyat. Bilemiyorum.