- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- Konu Sahibi missplayful
Selam, ben de Amerika'da yasiyorum. Burada hakkatten kozmetik urunleri Turkiye'deki fiyatlardan kat kat daha ucuz.
Ben makyaj konusunda acemiyim. Basta en ucuzu olsun diye Covergirl allik, Maybelline pudra, NYC ruj kullandim. Ama kalitelerinden memnun degilim. Allikla pudrayi baska markadan kullaniyorum, ama rujumun rengine bayildigim icin hala NYC kullaniyorum,
Her neyse... Benim de Physician's formula, Almay gibi markalar dikkatimi cekiyor. Ozellikle Physician's formula alliklarini cok merak ediyorum.
Bir de makyaj fircalarini merak ediyorum. Wal-mart'ta Revlon ve Ecotools fircalari dikkatimi cekti. Kullaniyor musun bunlari, bir bilgin var mi kaliteleri hakkinda?
Bu arada Amerika'dan birini bulduguma sevindim. Burda makyaj konularinda hep Fransiz kaldigim, burada bulunmayan markalari okuyup duruyordum. Kendimi, benimle ayni dili konusan biriyle karsilasmis gibi hissediyorum
Iyiki bana denk gelmissin Sevde... ben simdi sana birkac yer tarif edecegim ve sen artik gider oralardan alisveris yaparsin canim. Zaten Turkiyeye gore cok ucuz fakat birkac kucuk tuyo ile dahada ucuza alabilirsin.
kURAL BIR NASIL INDIRIMDEN MAKYAJ malzemesi alinir....
1-Alisveris merkezinden alinir... Mesela ben Clinique seti 39$ idi. ben 28 dolara aldim buyur resmi
bEN MACY'S den aldim Jc penney-sears vs bu magazalarin standlarinda hep indirimler oluyor clearence-sale yazan urunlerine bak pek cok indirim yakalarsin.Coguda bilindik urunler.Drug store urunleri bulunmaz sadece high -end marka urunleri olur.Hani estee lauder, clinique, sephora gibi...
2-Eczanelerden alinir. Yani nami diger drug-store. nedir bunlar.Rite-aid,walgreens ve de CVS GIBI marketlerde revlon-maybelline-nyc,wet and wild,loreal ,almay,rimmel,sally hansen,milani,black radiance,jesse's girl , Physicians formula, neutrogena,covergirl eger Target e ugramissan orada pixi ve sONIA KASHUK ve elf satilir extradan. Eger walmartta isen hard candy markasi yanlizca orada satilir diger tum markalarida bulman mumkun extradan tekrar. Bu markalara zaten adi ustunde drug-store brand denir yani bu saydigim urunler sadece marketlerde satilir. Yuksek high-end make up brand degildir o yuzden boyle ucuz adi ile orta derece ve gercekten iyi nerdeyse high-end profosyonel urunlerle yarisacak urunlerde bulmak zorda olsa mumkundur.Bazen 1 al ikincisi 50 % indirimli al bogo dedikleri kampanya olur ki benim favorimdir bilmedigin urunleri denemek icin firsattir degerlendir derim.Bazen clerance ve % 75 indirim yazan urunler olur onlarada bak cok cok ucuza urun alirsin. Ben mesela Sally Hansen 7 dolarlik ojeleri 2 dolara fln aldim doldurdum tabi. Sonra 12 dolarlik urunleri 3-4 dolara getirdigim oldu.kESINLIKLE indirimleri kovala. Mutlaka ucuza getirceksin.
3-Ulta denilen meret magazasi bu magaza full off make up magazasi. Heryerde olur bunlardan . Buralarda drug store urunlerini bulacagin gibi ustte saymistim. cok kalite high-end prosyonel makyaj malzemelerini bulursun. Mesela Too faced,sephora,ulta, lorac,make up forever, tarte, cargo,clinique vs bulabilirsin.
4-Familly dollar veya Dollar store denen yerlerde makyaj malzemeleri satiliyor.Orada makyaj bolumunde bazen boyle Maybelline -loreal urunlerini 1 dolara satin alabilirsin denk geliyor bazen, Ama her urunu degil seri sonu boyle kalem, far, ne bileyim ruj muj allik fln iste. Genede isini gorecek ve ucua gelecek urunler.
5. Sephora nin online sayfasi orada pek cok marka bulunur genellikle value set ve clearance sale yazan urunlere bak. Cok firsatlar oluyor boylelikle ucuza urun almis olursun.Cok guzel setler var.
6. Victoria's secret bazen kapmanyalar olur magazalarina ve online goz at.
7.E-bay ben pek guvenemiyorum acikcasi eger bilindik guvenilebilir bir satici ise E bay ucuz makyaj alabilecegin yerler arasinda.
Gelelim bunlarin icinden hangi markanin urunleri iyi... Bir kere maybelline guzel fakat dogal bir urun degil.Ayrica herseyide guzel degil bazi serileri guzel acikcasi. Drug Store urunlerinden alicaksan pyhsicians formuala kesinlikle alman denemen gereken markadir.Neutrogena guzel ve dogal. Ozellikle Pyhsicians formulanin tamamen paraben free naturel urun serisi var bamboo sanirim adi kesinlikle cok guzel.Baska Covergirl in rujlari guzel,Sonia kashuk drug store magazalari arasinda bulunabilecek benim drug store da ne ariyor diye sok oldugum cok kalite bir marka. Pixi gayet guzel kaliteli, loreal ben niyese cok begenmiyorum ama fena degil.Almay goz alti kapaticisi gayet iyiydi. Revlon , Rimmel vs bu markaklarin fondotenleri zaten cok iyi degil. Ben pek drug store markalarindan fondoten olarak hayit gormedim henuz acikcasi hic biri istedigim gibi degil. Ama geri kalan urunleri kullanilir. Pudra olarakda gene physians formualaninkileri oneririm ozellikle bu markanin jel eyeliner lari cok hos.
Ulta buraya gidersen zaten guzel bir fondoten dene fondoten konusunda hala deniyorum ve cok kuru cildim tam istedigim gibi marka bulamadim onerim yok.Acikcasi bazi markalarin bazi urunleri guzel oluyor. Mesela ben revlon sevmem ama 8 saat kalici bir lipstick yapmislarki indirimden deniyim istedim gercekten cok cok kaliteli ve guzel cikti rengide harikaydi.Insan ancak deneme yanilma yontemi ile bilebiliyor.
Firca konusuna gelince kesinlikle studio 35 ve ecotools un setlerini al hem cok ucuz hem cok iyiler. Ozellikle Studio 35 in kesik uclu fircasi var cok basarili allik icin. Bu arada bana iyi gelmedi ama fondoten icin sana dnee diyebilecegim bare minerals var. Bana purity minerals denilen set iyi gelmisti online bulmustum o da artik heryerde satilmiyor niyese. Umarim yardimci olmusumdur.Bu arad Walmartta ucuza satilan Hard candy markasi var boyle fondoten pudra alinmaz ama oyle guzel boyle eyeliner rimeli vardir ki allik da dahil buna isil isildir ve simli parlak olurlar rengarenk aklini basindan alirDD Hemde cok ucuzdur gece makyaji icin superdir aslinda bayagida dayanir ama sadece goz makyaji icin oneririm
Son düzenleme: