• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misofonya (Misophonia) Tedavisi Var! Gelin birlikte bulalım

billgel

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
1.564
7
683
İstanbul
Herkese merhaba; öncelikle çok ağır misofonya denilen hastalığım var. Yıllardır bu sorunu yaşıyorum küçüklüğümden beri; seslere aşırı hassasiyet, insanların içinde yemek yiyememek, sırf bu rahatsızlık yüzünden katil olmamak için odama çekilip aç kalmaya razı gelmek, yutkunma ve ağızdan çıkan ıh oh gibi sesler duyduğumda aşırı tepki göstermek ve buna engel olamamak. Ve en kötüsü kimsenin seni anlamayıp seni şımarık biri olarak görmesi. Hastalığım gittikçe ilerledi. 30 yaşına geldim ve artık kulaklık olmadan yaşayamıyorum. Kendi kızımın çıkardığı sesler de rahatsız etmeye başladı ve şiddet uygulamaktan korkuyorum..
Bu sorunun önceden hep sadece bana özel bir rahatsızlık olduğunu düşünürdüm hatta Allah'a neden derdim diğer insanlar normalken ben neden böyleyim? Ama bu sene bunu araştırıp öğrendim ki yalnız değilmişim. Bu rahatsızlığı yaşayanlar çok iyi bilir ki o sinirle nası cinnet geçirip ölümün kıyısına gidilir. Keşke kulaklarım sağır olsaydı dediğim günleri yaşayanlar iyi bilir.

Gelin birlikte buna çözüm bulalım
. Bakın benim kızım var kızım otizmli oldu. Ben yıllardır otizmin çaresini arıyorum. Bu rahatsızlık otizmde de sıklıkla olan bir durum. Otizmin çaresini bulunca buna da çare bulacakmışım gibi geliyor. Ve bir şeyi farkettim kızımda da bu sese aşırı hassasiyet vardı. Benim sesime tahammül edemiyordu, çocuk seslerine tahammül edemiyordu. Şuan böyle bir sıkıntısı yok. Ona diyet uyguladık. Lavman ile bağırsaklarını rahatlatmaya çalıştım bir buçuk yıldır. Bağırsaklar ikinci beynimizdir lafına inanmaya başladım.. Bununla ilgili çalışmalar da otizmli çocukların rahatladıkları tespit edilmiş. Ve bizim bu rahatsızlığımız da bu şekilde bizi çözüme ulaştırabilir. Gelin birlikte deneyelim bu tedaviyi. gaps diyeti yapalım ben kendimde olan gelişmeleri sizlere yazayım.. Bu hastalık gün geçtikçe insanı yaşanmaz hale getiriyor. Bilmeyenler için bağırsaklar ikinci beynimizdir ve beyni nasıl etkilediğine dair yazıları okuyabilirler.

Umarım bu yazım aynı kaderi paylaştığım kardeşlerime ulaşabilir..

Sevgiler..

hayır gaps diyeti gelişimini merak ettim
bende oğlum için araştırıyorumda

Back