Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
offf yazdım yazdım gitti (
Kısaca yazayım ;
Kumpir yapıver , hem kolay hem değişik hemde tadı garantili
Önce margarinli ,sütlü bir püre yap. Azıcık yağlanmış borcama yay, üzerine sulandırılmış salça sür. Evde ne varsa üzerine ekle ver fırına , hepsi bu kadar. Üst malzeme olarak ben , ince dilim sosis , mısır(konserve) , kornişon turşu , bezelye(haşlanmış) , dilimlenmiş zeytin koyuyorum ,üzerine de rende kaşarpeyniri ekleyip fırına verince... Mmmmm süper oluyor. Servis yaparken mayonez ve ketçapı unutma :)
Bunun haricinde ;
Milföy böreği
Simit arası kaşarpeynir
kek
kurabiye ( pastaneden alırım ben olsam )
oldu bitti maşallah.
Bu tarifi denemek isterim Hakikaten güzele benziyor ve pratikKumpir yapıver , hem kolay hem değişik hemde tadı garantili
Önce margarinli ,sütlü bir püre yap. Azıcık yağlanmış borcama yay, üzerine sulandırılmış salça sür. Evde ne varsa üzerine ekle ver fırına , hepsi bu kadar. Üst malzeme olarak ben , ince dilim sosis , mısır(konserve) , kornişon turşu , bezelye(haşlanmış) , dilimlenmiş zeytin koyuyorum ,üzerine de rende kaşarpeyniri ekleyip fırına verince... Mmmmm süper oluyor. Servis yaparken mayonez ve ketçapı unutma :).
Rus salatası riskli bi seçim bence ben tercih etmezdim şahsen
Sen bir gün önceden börek yap koy dolaba cumartesi pişirirsin
Kısır, mercimek köftesinden birini seç
Kek güzel bir tercih olur mesela hem kolay
Salata olarakda zeytin salatası yap nohutlu hem kolay hem bu yapacaklarınla geçinen bir tat
Kakolu bir kurabiye yapabilirsin
Yada çay sonu kahveyle ikram edebileceğin hafif bir tatlı
birde kızlar kek konusunda yardımınıza ihtiyacım var...
öneriniz doğrultusunda kek yapmak istiyorum ama denenmiş hiç kek tarifim yok....
bana denenmiş garantili bir kek tarifi acilinden....
bugunden yapsam süper olur...
birde mercimek köftesi konusunda bir sorum olacak...
mercimek köftesi ertesi güne dayanırmı...bulgur malum ekşirya...
Canım yazdıklarımı harfiyen yaparsan mükemmel bir kek olacak emin ol dün misafirlerim vardı ben yaptım hazır top kek gibi oluyor sürekli yaptığım bir tarif.
MALZEMELER:1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı ayçiçek yağı
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
yarım paketten az kırık fındık
1 su bardağı kuru meyve( merketlerde satılıyor)
2 su bardağı un.Az gelirse 2 yemek kaşıgı kadar daha ekleyin
Yumurta ve şekeri mikserle bir güzel çırpın.İçinde şeker erisin.Ardından yoğurdu koyun karışımınıza ve çırpın(Bu aşamada mixer kullnmayın ).Arkasından yağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.Arkasından fındıklarınızı ilave edin.Sonra kuru meyvelerinizi una bulayın,fazla unu eleyin ve karışımınıza ekleyin.Arkasından unu,kabartma tozunu,vanilyayı ekleyin karıştırın.Kek kalıbınızı tereyağı ya da margarinle yağlayın.Arkasından kek kalıbınıza çok az un serpin(yapışmaması için)sonra karışımınızı içine dökün.Önceden ısıttığınız 175 dercelik fırına koyun .Pişme süresi 35-40 dk kadar tabi fırınınızın ısısını bilemiyorum kontrol edersiniz.
Püf noktaları:Yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında olmalı.Kek kalıbınızı yağladıktan sonra dolaba 10 dakika kadar koyarsanız yağ donar ve kekinize kek kalıbındaki yağ karışmamış olur daha çıtır çıtır olur.Kekinize yarım elma dilimleyip serpiştirirseniz harcınızın içine harika oluyor.Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyer koyarsanız her yanına dağılmış olur daha güzel olur.Afiyet olsunzemuszemus
tatlım tarifiniçin çok teşekkürler...bakamadım ondan deneyemedim...burdan aldığım 2 tarifi mutlaka deneyeceğim...bende havuçlu kek yaptım...misafirlerde beğendi...
tüm arkadaşlara yardımları için teşekkürler...