Misafire yemek yetmemiş

gulbelalidir

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2023
173
301
23
30
Kızlar selam. Beyimle ilk büyük kavgamızı ettik:) sebep; misafire yemek yetirememişim:) 2 gün önce onun akrabalarını yemeğe çağırdık, toplam 10 kişi. Hayatımda ilk defa bu kadar kişiye yemek yaptım. Ana yemek olarak sulu bir yemek ve tavuk şiş yapmıştım. Misafirler gittikten sonra eşime “kazasız belasız atlattık bence iyiydi” dedim. Bunu derken de açıkçası biraz övgü bekledim çünkü ne kadar emek verdiğimi gördü ve elini asla bir şeye sürmedi. Bunun üzerine suratıma ters ters bakıp “pilav yetmedi kimseye, niye tavuk yaptın” vs bir şeyler söyledi. Zaten misafirlerin yanında da surat asıyordu.O kadar zoruma gitti ki çıldırdım resmen. Bağırmaya başladım avazım çıktığı kadar (gerçekten delirdim) bir daha eve kimseyi davet etmeyeceğimi, artık yemeğini de kendisinin yapmasını söyledim. Asla hiçbir tepki vermedi en sinir olduğum şeyin bu olduğunu biliyor çünkü. 2 gündür yabancı evde. Bir eline sağlık, uğraştın ettin demek bu kadar zor olmamalı ya. Abartıyor muyum sizce?

Haklı olabilirsiniz de avazınızın çıktığı kadar bağırmak nedir!
Daha bile fazlasını haketmiş. İnsanın emeğinin karşılığı bu mu ? Nazikçe bu ilkti ama bir dahakine fikir birliği yapalım, birazda çok yaparsan iyi olur demek yerinde homurdanıyorsa ve Karşınızdaki üslup bilmiyorsa, her şey mübah.

Ay manyak insanlık hali hesaplayamamis olabilirsin, pilav yetmediyse ekmek yesinler o kadar da abartmaya gerek yok yani, emeğine saygısızlık ediyorsa gitsin dışardan söyleyip agirlasin misafirini 😏
Pilav artmıştı ve farkında mısın pilav arttı diyorum yok diyor millet ayıp olmasın diye yememiş😂 ölür müşüm öldürür müsün

İlk kez misafir agırlamışsınız ve övgü beklemişsiniz yani destek bence bunlar cok normal duygular. Muhtemelen o kadar cok bagırmanız hazırlık yaparkenli süreçteki kaygının ve eşinizden olumsuz eleştiri almanın hayal kırıklıgıyla olmus valla bana normal geldi ama bu olumsuz eleştiri olayı rutine binerse bagırmak yerine sakince geri lafı sokun derim. Eskiden eşimin her yorumuna surat asıp aglardım ne kadar safmışım şimdi haksız yaptıgı bir eleştiri olursa direkt onun dedigi şeyi çürütüyorum hatta bazen onu hafiften ezerekte, tavsiye ederim 🤣👍

Daha bile fazlasını haketmiş. İnsanın emeğinin karşılığı bu mu ? Nazikçe bu ilkti ama bir dahakine fikir birliği yapalım, birazda çok yaparsan iyi olur demek yerinde homurdanıyorsa ve Karşınızdaki üslup bilmiyorsa, her şey mübah.

Emek verip bu kadar bağıracaksa yapmasaydı daha iyi.

Haklı olabilirsiniz de avazınızın çıktığı kadar bağırmak nedir!
Kafasında tabak kırmadığına dua etsin. 10 kişi için kadın tek başına o kadar hazırlık yapmış, insan olsaymışta iki işin ucundan tutsaymış.

Ters ters bakıp “pilav yetmedi kimseye, niye tavuk yaptın” bilmem ne diye söylenmek verilen emeğe hakarettir.
Kadın ilk kez bu kadar kişiye yemek hazırlıyorum diyor, gelenlerde kocasının akrabası. Bu kadar prenses mi gelenler? Sanki millet aç kalmış gibi triplere girmesine gerek yok.
Şakaya vurarak “pilavımız yetmedi ama olsun ellerine sağlık hayatım çok güzeldi her şey tek başına uğraştın” demek zor değil.
Kimse pilav yiyemedi diye gebermez. Kadın ve verdiği emek değersizleştirilmiş resmen.

İlk kez misafir agırlamışsınız ve övgü beklemişsiniz yani destek bence bunlar cok normal duygular. Muhtemelen o kadar cok bagırmanız hazırlık yaparkenli süreçteki kaygının ve eşinizden olumsuz eleştiri almanın hayal kırıklıgıyla olmus valla bana normal geldi ama bu olumsuz eleştiri olayı rutine binerse bagırmak yerine sakince geri lafı sokun derim. Eskiden eşimin her yorumuna surat asıp aglardım ne kadar safmışım şimdi haksız yaptıgı bir eleştiri olursa direkt onun dedigi şeyi çürütüyorum hatta bazen onu hafiften ezerekte, tavsiye ederim 🤣👍
Of bu seviyeye erişsem🤲🏻

Back
X