- 25 Eylül 2008
- 5.564
- 128
- 45
- Konu Sahibi selected_79
çok kolay... bence bi defa deneyin.. vazgeçemeyceksiniz.. püfür püfür oluyor.. gayette bereketli 2 tepsi çıkıyo.. misafirede, sizede bol bol yeter...
yoğurma kabına elediğiniz unun ortasını havuz haline getirip önce mayayı koyun. sonra biraz sitle eritip kalan malzemelerin hepsini ilave ederek yoğurun. hamurun kıvamı normal bi hamur olsun.. ne çok sert nede çok yumuşak olsun... mayalanması için üzerini örtüp 45dk veya 1saat bekletin
2.5 s.bardağı süt
1kapsül yaşmaya(2pkt kuru mayada kullanabilirsiniz)
yarım s.bardağı toz şeker
2yemek kaşığı tuz(normal dolu olcak)
1s.bardağı sıvı yağ
2yumurta(1nin sarısı üstüne sürülcek)
aldığıkadar un
süslemek için çörek otu, susam
şekil verip bi süre tepside de kabarması için bekletin.. üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyin.. üzeri kızarana dek pişirin..
fırından çıkardığınız gibi bi çatal yardımı ile üzerine margarin sürün.. ahfiyet olsun..
isterseniz içine peynirli maydonoz da koyabilirsiniz.. ben sadesini yaptım..
yoğurma kabına elediğiniz unun ortasını havuz haline getirip önce mayayı koyun. sonra biraz sitle eritip kalan malzemelerin hepsini ilave ederek yoğurun. hamurun kıvamı normal bi hamur olsun.. ne çok sert nede çok yumuşak olsun... mayalanması için üzerini örtüp 45dk veya 1saat bekletin
2.5 s.bardağı süt
1kapsül yaşmaya(2pkt kuru mayada kullanabilirsiniz)
yarım s.bardağı toz şeker
2yemek kaşığı tuz(normal dolu olcak)
1s.bardağı sıvı yağ
2yumurta(1nin sarısı üstüne sürülcek)
aldığıkadar un
süslemek için çörek otu, susam
şekil verip bi süre tepside de kabarması için bekletin.. üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyin.. üzeri kızarana dek pişirin..
fırından çıkardığınız gibi bi çatal yardımı ile üzerine margarin sürün.. ahfiyet olsun..
isterseniz içine peynirli maydonoz da koyabilirsiniz.. ben sadesini yaptım..
Son düzenleyen: Moderatör: