Selam kızlar. Öncelikle bu konuyu dekorasyon bölümüne açtım sabah fakat malum burası kadar okunmuyor. Yöneticilerden çok özür diliyorum. Buyuk bir dert degil ama Gercekten fikir almak istiyorum. inşallah sorun olmaz.
Misafiri severim fakat misafire gore ev dosemeyi sacma buluyorum. Mesela yatiya gelen az olur fakat illa yatakli kanepe olmali. Olmasa bile yatak yorgan olmak zorunda. E o zaman onlari nereye koyacagim. Kanepelerin altı müsait olmali ya da dolap olmali. Misafir yemek takımı ayrı olmali vs. Gibi birçok şey var. Benim sorunum şu:
Salonuma eşya alacağım. Şu an ki eşyalarım çok eski değil fakat yanlis secim. Hem
estetik değil hem çok kaliteli degil. Salonumda klasik olarak koltuk takımi tv ünitesi yemek masası ve konsol var. Her salonda olan şeyler yani. Düşünüyorum yemek masasını evlendigimden beri yani 3 senede belki 10 kez kullanmisimdir. Yaşadığım şehirde ailem yok. Akrabam da çok az. Dolayısıyla yemeğe gelen çok az. Anneler geldiğinde 3 hafta falan kalıyorlar ve burdaki akrabalarla bir arada olmak adına yemeğe çağırıyoruz ancak o zaman kullaniyorum. Konsolda yine çeyizim olan yemek takımım var az kullandığım. Vitrin yok şükür. Esyalarim sigiyor ve ortada da bos alan var cok buyuk olmasada. Yeni şeklinde yemek masası koymasam çok ferah olacak. Salon çok kucuk degil ama yemek odasi takimi olunca tek sekilde yerlestirebiliyorum. az kullandığım bir eşyaya da yer ayırmak istemiyorum. Gönlüme göre döşemek istiyorum. Mesela tv unitesini alcak konsol seklinde alsam yemek takimini icine koyarim. Konsola ayrica gerek de kalmaz. Salonda sadece oturma alani olursa Genis ve ferah olacak belki kitaplık da olacak. Istedigim yonde de yerlestirebilecegim. 1 bebegim var ona bile daha rahat hareket edebileceği alan kalaçak.
Malum zaten cocuklu ev cok dagiliyor. Esim de sagolsun asiri dagitir. Pantolonu bir odada gomlegi baska odada cikarir. Bir de eşya fazla olunca iyice kalabalık geliyor.
Size sorum yemek masasi olmazsa yemeğe misafir aldığımda ne yapacağım :) tamam çok onemli degil sehpalar da iş görür ama çok da fonksiyonel olmaz. Bir de hem gonlumuze gore olacak hem de is gorecek dekorasyon onerileriniz var mi ? Benim durumumda dusuncemde olan fikir verebilecek olan var mı?[/QUOTE
Bebeğiniz küçük olduğu icin ve daha genç olduğunuz için size yemek masası İhtiyaç gelmiyor fakat ileride pişman olabilirsiniz. Bence çocuklar biraz büyüyünce arada salonda ailecek yemek yemek cok keyifli oluyor. Sanirim cok geniş çevreniz Yok şuan ya da genelde dışarıda buluşuyorsunuz. Eğer zamanla bulunduğunuz yerde zamanla çevreniz artarsa ailecek akşam yemeklerine gidip gelebilir, arkadaşlarınızla beş çayları yapabilirsiniz. Yine masa gerekli olacak. Ha Yok ben ileride ihtiyaca göre tekrar mobilyamı yenilerim diyorsanız orası başka . Fakat evladiyelik, uzun yıllar kullanılacak şekilde yenileyecekseniz salonumuzu bunları bi göz önünde bulundurunuz derim.