• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir hazırlığı

merhaba, çalışıyorum ve hafta sonu misafir ağırlayacağım. akşam işten çık eve gel diğer işler derken saat 10dan sonra anca boş zaman kalıyor. ertesi günü de misafirlerim 12 de gelecek. sorum şu; tepsi böreği yapacağım. akşamdan hazırlasam buzdolabında beklese sabah fırınlasam olur mu? bir de kısır akşamdan hazırlanıp dolapta beklerse nasıl olur? yoksa hepsi sabahtan mı hazırlanmalı? yeşilliklerini geceden yıkasam ama yağ sos vs yapmadan saklama kabında saklasam yine de tazelikleri bozulup kendini salar mı?
Börek dolapta durabilir,üzerini güzelce kapatın,sosunu da bol koyun kurumasın,iyice ceker daha güzel bile oluyor.
Kısırda malzemeleri yıkayıp,kurutup,hazırlayıp kaldırın,sosunu sonradan eklersiniz sorun olmaz. Bulguru akşamdan ıslatmayı hic denemedim,kefil olamam,yerinizde olsam onu gününde yapardım,cok bir işlemi yok zaten,sıcak suyla ıslatıp bekleteceksiniz sadece.

Keki çıkarmak işkence geliyor bana :KK43: yaptığım zaman tepsiye döküyorum direkt, öneriniz var mı ?
Kalıbı tereyağ vb katı yağ ile yağlayıp,kakaoluysa kekiniz kakao,beyaz kekse un serpip kalıbin heryerine gelecek şekilde sallayarak dağıtın(1 yemek kaşıgı kadar malzeme yeterli olur)fazlasını silkeleyin kalıptan. Sonra kekinizi pişirin, bu şekilde asla yapışmaz.

Ben de cumartesi gunune misafir aldim.
30 kisiler 😬
Yarin annemle kayinvalidem gelecek, onlar bebege bakarken bir seyler hazirlayacagim.
Kolay gelsin size de

Back