• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir derdi.

tşk tarifi deneyeceğim güzel ve basit duruyor

Rica ederim.Kolay ve lezzetlidirler isterseniz yarın kendinize yapın beğenirseniz misafirlerinize yaparsınız ayrıca peynirli karışımı çok ince sürmeyin zaten bi kısmı margarin eriyp ekmeğe karışıyor haberiniz olsun. Afiyet olsun

Ben direkt anne-babama okudum konunuzu.Hadi perdeydi temizlikti onlar halledilir bir şekilde ama mutfak sorun diyorlar dolaplar gelmiş vs.
Bu konuda eşinizi hatalı buldular.Evin hanımının da fikrinin alınması gerektiği konusunda ailecek hemfikiriz.
1 hafta gecikmeden birşey olmaz.O evin hanımı sizsiniz içinize birşeylerin sinmesi önemli.
Babamın alternatifi:misafirleri dışarıya götürüp orada kahvaltı yapmak.
Annem zaten kahvaltı için misafirliğe gitmeye,misafir ağırlamaya soğuk bakar.
Annem ayrıca çalışan kadının her akşam azar azar yemek yapması gerektiği görüşünde.Fazladan yemek olsun ki,çat kapı misafir geldiğinde el-ayak birbirine dolaşmasın diye..
Patatesi çok pratik bulur.Patatesin böreği olur,salatası olur,yemeği olur..Nohut,barbunya,fasulyeyi haşlayıp dolaba koymayı da tavsiye ediyor.Anında çıkarıp bir çorba+piyaz yapıverirsiniz.
Yahut milföy.Anında börek.
Kendisi zamanında geceleri çok cam silmiş.:1:

Harikasın. Ailecek çözüm diye buna denir. Gerçekten ne kadar içten çözüm önerileri.

Bu konuyu okuyunca bende kendimden örnek vermek istedim.

Bende geçen sene hamileyim doğuma 1 hafta varr ,ev almıştık bakım falan yaptırdıkk ,okadar piski ev camları silmeye babam bile yardım etmiştiii ,neysee biz başladık sabahtan temizlemeye annem ,babam teyzem ve benn artıkk çok yorulmuştukk halılarımıı serdikk oh be artık son şeyler kaldıı dedikk

Annem dedi kızımm artık yoruldum ben eve gidecem sende kocana kahvaltı hazırla,tabi anne hazırlarım dedimm ,
ve telefonum çaldı eşim işten arıyorr yemek yaptınmı hayır yapmadım dedimm ozaman yapp halamlar geldii burayaa bize geleceklerr ,benim şarteller attı amaa tabikii yok desemm saymadığı kalmazzz
Nasıl ağlamıştımm benim bu halime siz gelmiş yardım ediyorsunuzz ama eşimm anlamayıpp yemeğe misafir kabul ediyor ,okadar yorgundukkii annem ağlama kızım yaparım birşeyler dedii ve ben konserve bezelye alıp pişirdik ve pilavv
başka zaman gelseler zoruma gitmezzdi
ama biz camlar kapılar odalar mutfak derken maf olmuştuk zatenn

Bu konuyu okuyunca bende kendimden örnek vermek istedim.

Bende geçen sene hamileyim doğuma 1 hafta varr ,ev almıştık bakım falan yaptırdıkk ,okadar piski ev camları silmeye babam bile yardım etmiştiii ,neysee biz başladık sabahtan temizlemeye annem ,babam teyzem ve benn artıkk çok yorulmuştukk halılarımıı serdikk oh be artık son şeyler kaldıı dedikk

Annem dedi kızımm artık yoruldum ben eve gidecem sende kocana kahvaltı hazırla,tabi anne hazırlarım dedimm ,
ve telefonum çaldı eşim işten arıyorr yemek yaptınmı hayır yapmadım dedimm ozaman yapp halamlar geldii burayaa bize geleceklerr ,benim şarteller attı amaa tabikii yok desemm saymadığı kalmazzz
Nasıl ağlamıştımm benim bu halime siz gelmiş yardım ediyorsunuzz ama eşimm anlamayıpp yemeğe misafir kabul ediyor ,okadar yorgundukkii annem ağlama kızım yaparım birşeyler dedii ve ben konserve bezelye alıp pişirdik ve pilavv
başka zaman gelseler zoruma gitmezzdi
ama biz camlar kapılar odalar mutfak derken maf olmuştuk zatenn

evet ya eşler bu konuda çok anlayışsız olabiliyor. akşam işten geldiğimden beri mutfakla uğraşıyorum. dolapları düzenledim ortalık halloldu ama çok yoruldum. vitrine falan giremedim ya. birazdan yatacağım yarın sabah erken kalkıp kadın gelirse temizliğe devam ay yazacak halimbile kalmamış ii geceler herkese...

bu da dertmi canımcım ya!:1: al götür açıkbüfe bir kahvaltıya,sen rahat onlar rahat:52:

Yanlış anlamayın ama btünü bu işleri siz tek başınıza yapmak zorunda mısınız? Evleneli 1 yılı geçti. Her cumartesi pazar mutlaka yemekli misafirim oldu. Kimi h.sonu sabah kahvaltısında ayrı akşam yemeğinde ayrı, gündüz ayrı misafir ağırladım. Eşimin ailesi çok kalabalıktı, arkadaş çevremiz de hep birbirinden bağımsız olduğu için, iş çevrelerimiz şu bu, gelenimiz çok yani. Hala da 2 haftada bir yemekli misafirim olur nerdeyse.
Ama bizde düzen şudur, temizliği eşim yapar, cumartesi sabah erkenden kalkarız, o evin temizliğini yaparken ben mutfakla ilgilenirim. Misafirin yanında da servisi birlikte yaparız. 2-3 ayda bir de büyük temizlik için kadın çağırıyorum. Kadın için biz ne yiyorsak ondan hazırlıyorum. Öyle ekstra yemekler yapmıyorum.
Siz de eşinizden yardım isteyin. İlla bu h.sonu diyorsa o zaman yarın tüm gün size yardım etsin, ya da bu geceden kimi yüklerinizi hafifletsin.

nişanlıyım evlenince aynen böyle olmak istiyorum sizi ayrı eşinizi ayrı kutlarım

Back