- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben çalışan bir bayanım. sadece haftasonum var . o da cumartesi tüm gün temizlik ütü falan la geçiyo pazarda kalan işler arta kalan belki bir yarım gün (oda market yapmazsak) kendime ayırdığım.eşimin iş yerinden bir arkadaşı var bizi bir kez avlarine birkez de iş yerinde kahvaltıya çağırdı. tabii bende davet edeceğim aklımda ama kadın bize o kadar hazırlık yapmıştı bende düzgün birşey hazırlamak istiyorum. neyse tututurdu pazar kahvaltıya çağıralım diye. bayramdan önce evi bir akşam hızlıca süpürüp gitmiştim pazar akşamıda yeni geldik yani ev 2 haftadır temizlenmedi leş gibi. mutfağa dolap yaptırmıştık onlarda dün geldi onlarda temizlenecek tabii mutfak yerleşecek. balkon memleketten gelenler le dolu. cam perde 2 aydı ellenmedi. anlayacağınız eve misafir alacak bir düzen yok. birde samimi olmadığım bir aile hali ile ev düzgün görünsün istiyorum. sadece temizlik bir gün sürdü desem perde yıka kurut as işleri var. hadi onlar da tamam diyelim. pazar sabahı gelecekler cumartesi akşamdan pasta börek hazırlamak lazım. bir de şu var ki zaten yorgunum bayram çok yorucuydu geldim ertesi gün işe başladım ne evle ne kendimle ilgilenemedim. ya erkek işte anlamıyor haftaya gelsinler diyorum yok çok ayıp olmuş biz çağırmamışız da. ya çalışan bayan olarak şu misafirlik işlerini hiç sevmiyorum. şimdi ne yapayım bu akşamdan temizliğe başla, yarın devam akşam pasta börek pazar sabahta erkenden kalk diğer hazırlıklar ay ay delirecem. para da yok kadın çağırsam birde temizlikçi bayana yemek hazırlamak valla temizlik yapmaktan zor geliyo. eve temizlikçi alan bayanlar siz nasıl hallediyorsunuz bu yemek işini...
bunu bir dert olarak yazmadım sohbet amaçlı yazdım. yine buda dertmi diye saldırmaya başlamayın olur mu
evet katılıyorum. temiz ve bakımlı bir bayanım ev işini de iyi kötü yaparım ama her akşam 3 çeşit yemek tatlı falan uğraşanları tebrik ederim ama ben insanım bu hayata bir kere geldim. ömrümü ev işi ile falan da bitiremem. kitabımı okurum nete girerim spor yaparım ne bileyim geçiyo vakit 3 çeşit yemeği bırakın bulaşığına evin dağınıklığına yetişemiyorum. biraz da eş ile alakalı banim eşim çok dağınıktır. akşam eve gelince üstümü çıkardmadan salona girip orayı topluyorum. tabakları falan mutfağa taşı çöpe boşalt makinaya diz, ki elimde de çok yıkarım makinayı boşaltacak zaman bulamadığımdan, sonra yatak odasını git bir toparla üstünü çıkar el yüz yıka kendine gel tam bir saat. sonra mutfağa gir mutfak masasındaki dağınıklığı topla, holdaki leri kaldır dışardaki ayakkabı yığınını al düzelt yerleştir palto rafını her gün boşaltırım eşim de sağolusun ceket hırka eline ne geçerse her gün doldurur orayı. ya yazarken yoruldum pardon bayanlar daha yemek yapmadım bakın. sabah bile yarım saat erken kalkıp akşam için mutfakta bir şeyler ayarlarım çok pratik ve hızlıyımdır aynı anda bir sürü işe de bakarım ama inanın didiğiniz gibi nasıl yetişiyorsunuz anlamadım. her hafta sonu kahvaltı sofrasını toplamadan temizliğe başlıyorum 2-3 saat sürüyor, ki bu basit temizlik. odaları toparlamaktan hiç bir işe yetişemiyorumki. ya banyodan bile bardak topluyorum. daha sabah eşim açmış yeni çorabı kağıdı hop yatak odasına yere atılmış ee ben toplarım nasılsa.dağınık eş başa bela...Yani buradaki birçok bayana göre, kadın dediğin haftada 6 gün çalışsa da evi bal dök yala olmalı, yapmayan beceriksiz tembel, kadın dediğin film izleyemez, kitap okuyamaz, uzanıp yarım saat kestiremez,bunları yapan evi toz tutan beceriksiz tembel, pratik değil. Valla şaşırdım,Yani hayat işten eve gelip , hemen yemek yap, yemek ye, bulaşık yıka, duş almadan banyonu temizle, çay yap, meyve koy, çıkan bulaşıkları yıka, beş dakika bile oturma, bu mudur yani. Çoğu kadına kıyasla rahat bir işim var, stres sadece beyin yorgunluğundan kaynaklanıyor, en azından dilediğim saatte işten çıkıyorum, yemek yoksa yoktur, yorgunsam canım istemezse ne varsa o. bir tek kendi ütümü yaparım, o da nefret ettiğim için sadece ertesi gün giyeceklerimi, eşimin de kendi işi, kendisi ütüler, ütülemek durumunda kalır, çok severek yaptığını zannetmiyorum. Televizyonda izlemek istediğim bir şey varsa, yalnızca akşam yemeği bulaşığını tıkarım bulaşık makinesine, çay falan yapmam. İtiraf ediyorum tembelim, pratik değilim.
Bence eşiniz bu kadar ısrarcıysa verin eline süpürgeyi , o süpürsün siz silin, marketlerde hazır satılan börek poğaca tarzı şeylerden alın, patates falan kızartın işte. hiç yormayın tatlı canınızı, bir kere dünyaya geliyoruz , affedersiniz ama biraz da popomuzun üstünde oturalım.
Valla ben hem çalışıp hem küçük bir çocuğu olup haftada bir gün izinle evini bal dök yala hale getiren kadınlara inanamıyorum. Eminim bu bayanlar bakımlıdır da. Aklıma Stepford kadınları filmi geliyor
saldırı diye niye değerlendiriyorum çünkü söylenme tarzları kaba ve iğneleyici. kibar bir şekilde fikrini söylese insanlar sorun değilde. sanki olağan üstü bir şey yazmışım gibi tepkiler alınca sinirleniyorum. kibarlık bayanlar. kimseyi kastederek söylemiyorum. kimseden alıntı yapıp boyamıyorum da bakın. alınmasın yani kimse. genel konuşuyorum. forum sayfalarını geziyorum da ya neler yazmış insanlar. burada derdini anlatan herkes için o yazdığı konu onu üzüyor rahatsız ediyor ki dile getirmiş. aman bir cevaplar sanki yazan hedef tahtası. şurada iki laf edip kocaları kaynanaları falan çekiştirip rahatlayacak insanlar. bu kadar üstüne gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum. destek bulmak zor bu hayatta.insan buraya hiç tanımadığı kişilere yazıyorsa vardır mutlaka kendince sebebi. anlayış lazım diyorum. sakın sizde alınmayın sizin içi yazmadım bunları. bir konuyu dile getirmek istedim sadece...
Karşıt görüşleri saldırı olarak değerlendirmezseniz forumdan azami faydalanırsınız.
çalışıyorum 2 yaşında oğlum var bu hafta biri yemeğe olmak üzere 2 misafir ağırladım bu akşam arkadaşa gidicem yarında doğum gününe azıcık pratiklik ve planlı olmak sorunu çözüyo çok çok sıkışmadıkça temizlikçi almam 2 senede 1kez aldım
canım benim ben sadece şunu söyleyeceğim misafir berekettir Allah bir kolaylık sağlar sıkma canını perdeye falan gerek yok sil süpür akşamdan da bir börek yap bişeyler yap ne bilem annen veya yakın bir akraban varsa ondan rica et bir puaça yap alt üstü kahvaltı normal kahvaltılık koy yani masayı doldur işte önemli olan misafire kendini iyi hissettirmek yüzünü güldürmek tatlı sohbet etmek kendini yıpratma üzme yaa relax ol başka zaman olur ya izin alırsın veya resmi tatil olur o zaman döktürürsün canım benim sıkma kendini öpyorum tatlım ama şunu da söyeleyim düşünceli kadınsın laf gelmesin aman diyenlerdensin
Bu kadar dert etme kendine
Perdeleri boşverin 2 ayda kirlenmişlerdir ama oturupta inceleyeceklerini sanmam.
Aşırı titiz biriyimdir,çalışırkende evim hep tertemizdi,şimdi evdeyim yine tertemiz.
Kadın falanda tutmadım her işimi kendim yaparım,çünkü kimsenin yaptığını beğenmem.
Bu akşamdan vitrin içlerinin tozunu alsan o aradan cıksa
yarında komple evi süpürüp silsen genel tozları alsan günlük temizliği halletsen,
bunlar bittikten sonrada ikramlarını hazırlamaya başlarsın.
Bence,başlarsan bitirirsin,iş senden korksun sen işten korkma
pratik tarıflerle cok cesitlendirebilirsin ikramlarını.
Temizlik benim en büyük derdim, Allah başka dert vermesin
Benim de önceki evim 160 m2 idi, temizlik yapmak gözümde o kadar büyürdü ki başladığımda evi süpürünce silmeye halim kalmıyordu.
Temizlikçi çağırmak ta tam bir ızdırap, hafta içi çalıştığım için çağıramıyorum, haftasonu onunla uğraşacağıma kendim temizlerim diyordum.
Bir kez o evde temizliğe bir bayan çağırdım, sabah 8 de geldi 12 de işini bitirdi, çok pratikti bütün evi ter temiz yaptı, camları sildi, halıları kaldırıp altlarını sildi yarım günde. Ama işte her zaman uygun olmuyor.
Şimdiki evim nispeten daha küçük 3+1 ama 2 saat içinde evi süpürüp siliyorum, cam silmek ve perde yıkamak yok tabi içinde.
Benim de eşimin arkadaşları davet ettiler birkaç kez, gittik ben de davet etmek istedim bayram öncesi ama baktım mutfak halım kirli,
evi temizlediğim halde çağırmadım.
Başkası olsa çekinmem ama çok temiz titiz hanımlar, çekindim açıkcası.
Ctesi sabah erken kalkarsanız evi süpürmek ve vileda yapmak 2 saatinizi alır sadece, biraz dinlenip toz alırsınız, çok kirli değillerse camları silmeyin.
Kahvaltıda pasta puhaça yapmanıza gerek yok, hazır yufkayla börek yaparsınız pratik bir gün önceden, kızartma, krep veya omlet ve peynir zeytin gibi şeyler koyarsınız yeter bence, eşiniz de sabah kalkar taze ekmek alır, yanına 1-2 simit, puhaça alır yeter.
Yani herşeyden yapmanıza da gerek yok, bizi de bir arkadaşı kahvaltıya çağırmıştı, ekstradan çörek ve kek yapmıştı, yumurta kızartma falan yoktu ki çok güzel bir kahvaltıydı.
Sizin yerinizde olsam karışık bolca kızartma yapardım, bir de krep yapardım herkese 2 şer tane olacak şekilde, sürmek için reçel, bal, pekmez ve peynir zeytin koyardım o kadar. Eşiniz o kadar heveslenmiş bence kırmayın onu.
Bir de bende de var herşey mükemmel olacak diye koşturuyoruz, çok yoruluyoruz, sonra da bıkıyoruz misafirden, misafir denince tüylerimiz diken diken oluyor. Haksız mıyım?
tşk tarifi deneyeceğim güzel ve basit duruyorbu arada kafvaltılık kolay bi tarif var şöyle ki;
tost ekmeği alın biraz beyaz peynir, maydanoz ve biraz margarini bi kapta karıştırın iyice karışsınlar sonra bıçakla sarelle gibi ekmeğin üstüne sürün sıcak fırıba sürün 10 dk yeter yalnız bunu sofraya en son koyun sıcakken güzel, ayrıca yine tost ekmeğini 4e bölün üzerine bir dilim kaşar ve onun üstüne bir dilim sucuk atın fırına alın size kolay sizi yormayan, çabuk hazırlanan kahvaltılık afiyet olsun
Yanlış anlamayın ama btünü bu işleri siz tek başınıza yapmak zorunda mısınız? Evleneli 1 yılı geçti. Her cumartesi pazar mutlaka yemekli misafirim oldu. Kimi h.sonu sabah kahvaltısında ayrı akşam yemeğinde ayrı, gündüz ayrı misafir ağırladım. Eşimin ailesi çok kalabalıktı, arkadaş çevremiz de hep birbirinden bağımsız olduğu için, iş çevrelerimiz şu bu, gelenimiz çok yani. Hala da 2 haftada bir yemekli misafirim olur nerdeyse.
Ama bizde düzen şudur, temizliği eşim yapar, cumartesi sabah erkenden kalkarız, o evin temizliğini yaparken ben mutfakla ilgilenirim. Misafirin yanında da servisi birlikte yaparız. 2-3 ayda bir de büyük temizlik için kadın çağırıyorum. Kadın için biz ne yiyorsak ondan hazırlıyorum. Öyle ekstra yemekler yapmıyorum.
Siz de eşinizden yardım isteyin. İlla bu h.sonu diyorsa o zaman yarın tüm gün size yardım etsin, ya da bu geceden kimi yüklerinizi hafifletsin.