• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir hazırlığı

böreğin üzerini streçlersem kalır yani dolapta. pişirmeden de yumurtasını sürerim olur sanırım =) teşekkürler cevap için
daha da güzel olur dolapta beklerse arkadaşın dediği gibi
ama kısır sabahtan yapılmalı bir gün önceden yapılan pek olmaz
akşamdan yeşilliğini yıkayıp streçleyin sabah da yaparsınız
yanına da kornişon turşu çok güzel olur aklınızda bulunsun :)

Tepsi böreği, makarna salatası, havuçlu tarçınlı cevizli kek bence hem yapması kolay hem de lezzetli yiyecekler. Böreği akşamdan yaparsınız sabah önce keki pişirip ardından böreği fırına atarsınız. Makarna salatası beş dakika zaten.

Tepsi böreği, makarna salatası, havuçlu tarçınlı cevizli kek bence hem yapması kolay hem de lezzetli yiyecekler. Böreği akşamdan yaparsınız sabah önce keki pişirip ardından böreği fırına atarsınız. Makarna salatası beş dakika zaten.
Keki çıkarmak işkence geliyor bana :( yaptığım zaman tepsiye döküyorum direkt, öneriniz var mı ?

Ya da ben sabah kek ile uğraşamam derseniz bir tatlı ikram etmek için yalancı tavuk göğsü de yapabilirsiniz. Zaten 1 gece önce yapmak gerek. 125 gr tereyağ eriyince 1 bardak unu kavuruyorsunuz kokusu çıkınca 1 lt sütü yavaş yavaş unu karıştırarak üstüne ilave ediyorsunuz. Tel çırpıcıyla karıştırmanızı öneririm. Sütten sonra 1,5 bardak şekeri ( hepsi 200 ml bardak ölçüsü) ekleyin. Dilerseniz arttırıp azaltabilirsiniz ben 1,5 ekliyorum. Kaynayana kadar karıştırıyoruz muhallebi kıvamına gelince 1 paket vanilya ekliyoruz, ben bir de 1-2 parça damla sakızı ekliyorum aroması hoşuma gidiyor ama eklemek zorunda değilsiniz. Ardında pişen muhallebiyi mikserde çırpıyoruz 3-5 dakika. Sonra daha önce ıslatıp suyunu döktüğümüz çpk büyük olmayan bir borcama döküp oda sıcaklığına gelince dolaba koyuyorız. İkram ederken sevenlere tarçın :)

Keki çıkarmak işkence geliyor bana :KK43: yaptığım zaman tepsiye döküyorum direkt, öneriniz var mı ?
Ben katı yağ ile her yerini yağlıyorum. Eski bir kalıbı kullanacaksam bir de biraz un serpiştirip sonrasında unu silkeliyorum içinden. Bunları kek karışımını hazırlamadan yapıp kenarda bekletin ki yağlamakla uğraşırken kekiniz sönmesin. Bir tarif daha önerdim yorumlarda ona da bakabilirsiniz :)

kek kalıbını iyice yağlayın, kek iyice soğuduktan sonra hafifçe sallayarak kalıbı, kekin oynamasını sağlayın, pıt diye düşüyor sonrasında :)

benim de öyle dağılıyordu. bekleyin. ılısın öyle ters çevirin. hala dağılıyorsa ya pişirme süresini az tutuyorsunuzdur yada kalıbınız kötüdür .

Ben katı yağ ile her yerini yağlıyorum. Eski bir kalıbı kullanacaksam bir de biraz un serpiştirip sonrasında unu silkeliyorum içinden. Bunları kek karışımını hazırlamadan yapıp kenarda bekletin ki yağlamakla uğraşırken kekiniz sönmesin. Bir tarif daha önerdim yorumlarda ona da bakabilirsiniz :)
Çok teşekkür ederim :) deneyeceğim hepsini

Keki çıkarmak işkence geliyor bana :KK43: yaptığım zaman tepsiye döküyorum direkt, öneriniz var mı ?
Bu ben.Kaç kek kalıbı aldım.Yarısı kalıpta kalıyor.Sorun yağlamakla da çözülmüyor.Artık ondan da vazgeçtim.Kek kalıplarını içine sakız,çikolata, koymak için kullanıyorum.😂

Bu ben.Kaç kek kalıbı aldım.Yarısı kalıpta kalıyor.Sorun yağlamakla da çözülmüyor.Artık ondan da vazgeçtim.Kek kalıplarını içine sakız,çikolata, koymak için kullanıyorum.😂
AA güzel bı dekor :)

Eklentiler

• CEE8EEB4-C716-4130-90D7-764C15E296A0.jpeg
    CEE8EEB4-C716-4130-90D7-764C15E296A0.jpeg
    110,7 KB · Görüntüleme: 52
Ben böreği bazen sarıp pişirmeden buzluğa koyuyorum, misafir geldiğinde çıkarıp fırına atıyorum, bazen de pişirip öyle buzluğa atıyorum. Her ikisinde de güzel oluyor, tazeliğini, lezzetini kaybetmiyor. Kısırın beklemiş hali berbat oluyor. İçindeki yeşillik soluyor, soğan kokuyor. Yeşillikleri iyice kurutup, doğrayıp saklama kabına koyabilirsiniz. Biraz bile ıslak kalsa soluyor. Bu nedenle nemlenmemesi, ıslak olmaması önemli

Börek akşamdan olur hatta çok güzel olur ama kısırı akşamdan yapmayın kısır hemen yapılıp yenmesi gereken bir şey şişer lezzetsiz olur. Arkadaşlar güzel fikirler vermiş aksamdan yapılabilecek onları değerlendirebilirsin ama kısırı akşamdan yapmayın.

Benim bir arkadaşım var inanılmaz pratiktir bu konuda. Mesela bir poğaça hamuru yapar ama sofraya üç çeşit gibi koyar, birini maydanozlu sakallı poğaça, birini peynirli tırtıl gibi, diğerini de mini pizza gibi sucuklu zeytinli yapar mesela. Tek hamur ama masada göz dolduruyor. Bir de çok güzel süsler, maydonozlar, limonlar filan. Benim tek pratiğim eğer kahvaltıya misafirim varsa peynir tabağını akşamdan hazırlayıp streçleyip dolaba kaldırmak :)

merhaba, çalışıyorum ve hafta sonu misafir ağırlayacağım. akşam işten çık eve gel diğer işler derken saat 10dan sonra anca boş zaman kalıyor. ertesi günü de misafirlerim 12 de gelecek. sorum şu; tepsi böreği yapacağım. akşamdan hazırlasam buzdolabında beklese sabah fırınlasam olur mu? bir de kısır akşamdan hazırlanıp dolapta beklerse nasıl olur? yoksa hepsi sabahtan mı hazırlanmalı? yeşilliklerini geceden yıkasam ama yağ sos vs yapmadan saklama kabında saklasam yine de tazelikleri bozulup kendini salar mı?
Kısır kesinlikle kendini salıyor sosunu koymazsanda tadı koyunca değişik oluyor her şeyin tazesi iyi

merhaba, çalışıyorum ve hafta sonu misafir ağırlayacağım. akşam işten çık eve gel diğer işler derken saat 10dan sonra anca boş zaman kalıyor. ertesi günü de misafirlerim 12 de gelecek. sorum şu; tepsi böreği yapacağım. akşamdan hazırlasam buzdolabında beklese sabah fırınlasam olur mu? bir de kısır akşamdan hazırlanıp dolapta beklerse nasıl olur? yoksa hepsi sabahtan mı hazırlanmalı? yeşilliklerini geceden yıkasam ama yağ sos vs yapmadan saklama kabında saklasam yine de tazelikleri bozulup kendini salar mı?
Kısırı akşamdan yapmayın bence tadı değişir ertesi güne bulgur şişiyor ve güzel olmuyor.
Sabah erkenden malzemeleri yıkayıp doğrayın ama hemen karıştırmayın misafirler gelmeden 1 saat önce karıştırıp yapsanız daha güzel olur.

Böreği akşamdan yapıp sabah pisirseniz olur hiçbir şey olmaz ona dahada lezzetli olur .

Back