Misafir hazırlığı

Marka vermek yasak mı bilmiyorum da n ile başlayan güzel.Hepsini denedim.Ben biraz tembel olduğum için kolay geliyor bana.Konuyu tabike aldım.Mastercheflerin yorumlarını bekliyorum.
Ben de çok seviyorum kalem börekleri de çok güzel

Börek dolapta bekler :) Hatta buzluğa fazla fazla yapıp atabilirsiniz buzluk böreği olarak araştırın büyük kolaylık.
Kısır bekleyince bence güzel olmuyor. Patates salatası düşünürseniz patatesini haşlayın onun da geceden mesela.
Benim de akşam arkadaşım gelecek dün akşam kek yaptım sadece
Kek, ıslak kek, pastamsı şeyler hepsini vaktim olursa geceden yapıyorum ben.

Eşim çok beğendi.Nasıl kıvırdın bunu böyle dedi.Gitmiş yufka almış tekrar yaparsam diye.
Özelden yazar mısınız lütfen ne böreği o hazır olan ve markası marketi :) ben saf gibi yufkacıdan yufka alıp yapıyorum

Buzluk börek tarifleri var denemedim ama yedim onlarda pratik

bir de haşhaşlı revaniyi tavsiye ederim, misafir için hem pratik hem lezzetli bir tatlı

Börek çok daha lezzetli olur hatta. Kısırı da dediğiniz gibi yapın yeşilliklerini katmadan (ayrı kapta dursun)hiçbir şey olmaz.

Aynen hem masraflı hem eziyet eskiden o kadar masraflı değildi
Ya yıllardır misafir agirlamiyorum , çok korkutucu geliyor bu işler . Misafir öncesi temizlik ikram sonra temizlik . Ev sahibi 2 dk bile oturmaz, hazır alsa bile laf edilir . Cidden işkenceden farksız

o börekleri gördüm emin olamadım. tadı güzel oluyor mu? yoğurt yumurtayı böreği çözdürüp mü sürüyorsunuz ona?
Onlar çok hazır hazır oluyor. Olsa yerim ama ev yapımının lezzetini vermedi bana. Herkesin damak tadı farklı tabii. Kısırın malzemelerini hazır edip sabah yapsanız daha iyi bence.

Ya yıllardır misafir agirlamiyorum , çok korkutucu geliyor bu işler . Misafir öncesi temizlik ikram sonra temizlik . Ev sahibi 2 dk bile oturmaz, hazır alsa bile laf edilir . Cidden işkenceden farksız
Kolay ama gösterişli şeyler yapacaksınız ilk başta çok çeşit yapmayın ki alışmasınlar tatlı tuzlu salata üç çeşit yeterli. En kolayından başlayacaksınız kek poğaça kısır yada patates salatası sonra beklentiye girmezler

Bence kısır kalınca güzel olmuyor. Yeşilliğini doğrayıp ıslatma ve karıştırmayı son anda yapabilirsiniz ama.

Bir de tiramisu gibi kremalı tatlılar bir gün bekleyince daha iyi oluyor. Öyle bir şey deneyebilirsiniz. Kedi dili bisküvili ya da pandispanyalı kolay tarifler var.

Yeşillikleri doğrayıp karıştırmayın. Kuru ve yağsız olunca dört beş gün kalıyor. Ben fazla gelince ayırıp sonra salata için kullanıyorum. Bulgura da bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Börek dinlenince daha güzel olabilir.

böreği geceden hazırlayın ama üstüne sosunu/yumurtasını sürmeyin sabah fırınlamadan surersiniz. Kısır da geceden hazırlansa olur ama ekşisini sabah ekleyin.

bi kere olsun deneyin derim ben çok seviyorum yaptığım herkes de bayıla bayıla yer hem de misafire de çok güzel oluyor :)
İnanın atomu parçalamak,uzaya gitmek,nobel ödülü almak bile daha kolay geliyor gözüme.Artık bir şeye benzemediği için atacağim pastayı yapmakta içimden gelmiyor.Zorlasam da çıkmıyor.Yine de teşekkürler öneriniz için.

ne demek rica ederim

Misafir almamak en güzeli :) ya da arkadaşlar gelince pizza söyleyip geçiyoruz . Tabii bekarlık avantajı eş ailesi vs olsa çok zor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…