Misafir hazırlığı

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.933
2.844
373
merhaba, çalışıyorum ve hafta sonu misafir ağırlayacağım. akşam işten çık eve gel diğer işler derken saat 10dan sonra anca boş zaman kalıyor. ertesi günü de misafirlerim 12 de gelecek. sorum şu; tepsi böreği yapacağım. akşamdan hazırlasam buzdolabında beklese sabah fırınlasam olur mu? bir de kısır akşamdan hazırlanıp dolapta beklerse nasıl olur? yoksa hepsi sabahtan mı hazırlanmalı? yeşilliklerini geceden yıkasam ama yağ sos vs yapmadan saklama kabında saklasam yine de tazelikleri bozulup kendini salar mı?

Börek dolapta bekleyince daha bile güzel oluyor bence kısır bekler ama erken çıkarın ki çok soğuk olmasın Yeşillik cinsine bağlı kimisi durur kimisi durmaz

Hepsini dediğin şekilde akşamdan hazırlayıp streçleyip buzdolabinda bekletebilirsin. Yeşillikleri benim buzdolabım yıkadıktan sonra pörsümeden tutuyor ama anneminki biraz eski yıkayınca pörsüyo onunkiler. İstersen yeşilliği sabah yıka, ama diğerlerini yap at dolaba bir şey olmaz

Börek dolapta bekleyince daha bile güzel oluyor bence kısır bekler ama erken çıkarın ki çok soğuk olmasın Yeşillik cinsine bağlı kimisi durur kimisi durmaz
böreğin üzerini streçlersem kalır yani dolapta. pişirmeden de yumurtasını sürerim olur sanırım =) teşekkürler cevap için

risk almayayım yeşillik için o zaman. denemedim önceden çünkü. kısırı hazırlarım streçlerim. sabah da yeşilliği limonu vs karıştırırım =) teşekkürler

Tepsi böreği yerine şu a101 lerde satılan bir börek var.Salyangoz şeklinde.Peynirli,ıspanaklısı var.Ben üstüne yoğurt,yumurta karıştırıp,susam ve çörek otu atıp fırınlıyorum.Görüntüsü güzel oluyor.Kısır bekleyebilir bence.

Ben tepsi böreklerini özellikle bir gece dolaptan bekletmeye çalışıyorum soslu haliyle öyle daha güzel oluyor. Yeşillikler kısmı da dolaptan dolana değişebiliyor bazen daha ince denesiyseniz akşamdan onu da halledebilirsin.

o börekleri gördüm emin olamadım. tadı güzel oluyor mu? yoğurt yumurtayı böreği çözdürüp mü sürüyorsunuz ona?

böreğin üzerini streçlersem kalır yani dolapta. pişirmeden de yumurtasını sürerim olur sanırım =) teşekkürler cevap için
Kesinlikle bir gece önceden sosuyla dolapta bekletilen börek daha lezzetli oluyor :)

kısır da yapılı gayet de güzel oluyor ertesi güne ki misafirleriniz erken gelecekmiş çok geç bir saate kadar beklemeyecek kısır

tatlı için de yine geceden yapılınca güzel olan mesela ağlayan pasta gibi bi tatlı yaparsanız ertesi güne ışıl ışıl mutlu bir şekilde ağırlarsınız misafirinizi

o börekleri gördüm emin olamadım. tadı güzel oluyor mu? yoğurt yumurtayı böreği çözdürüp mü sürüyorsunuz ona?
Marka vermek yasak mı bilmiyorum da n ile başlayan güzel.Hepsini denedim.Ben biraz tembel olduğum için kolay geliyor bana.Konuyu tabike aldım.Mastercheflerin yorumlarını bekliyorum.

teşekkürler öneriniz için. ağlayan pasta da güzel fikir. =)

Daha geçen hafta ben de böyle tereddütte kalmıştım:)
geceden hazırlayıp üstündeki yumurta sarısı çörek otu,sodasını döküp streçleyip buzdolabına attım sabah da fırına verdim müthiş oldu. Bende cıvık olur mu diye korkmuştum olmadı.
Afiyet olsun kolay gelsin

Ağlayan pastayı bilmiyorum ama çok güzel yemek yapan arkadaşım dün gece 3 kaşık tatlısını önerdi.Baktım kolay gözüküyor.Ama hiç yapmadım.

risk almayayım yeşillik için o zaman. denemedim önceden çünkü. kısırı hazırlarım streçlerim. sabah da yeşilliği limonu vs karıştırırım =) teşekkürler
Börülce salatası da hazırlayabilirsiniz çok pratik ve hazırlaması 20 dakika

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…