misafir geleceğinde telaş basan varmı aranızda???

canım naptın sen yaa çok abartmışsın, bu kadar temizliğe ne gerek var camları falan kapıları neden siliyorsun.. zaten eminim temzidir senin oraların....
arkadaşının emri vak yapması da hiç hoş olmamış rsmen kullanmış yani seni..
benimde başıma gelmişti...
üç samimi arkadaşız, birinin doğum günüydü... diğer arakadaşım dedi ki, o gün akşam size gelelim, çay ve hizmet senden olsun, pasta ve kurabiyeler benden olsun dedi... iyi hadi öyle olsun bakalım dedim... bize gelecekleri gün sabah mesaj atmış, gazel ben biraz rahatsızım pastayı falan yapamadım, sen pastayı yap bende kurabiye yapayım dedi...
sinirlendim ama yine de kırmadım tamam dedim... apar topar pasta yaptım... dolaba koydum hazırlığımı yaptım bekliyorduk gelmelerini.. evden çıkmadan telefon açtı, gazel yaa ben kurabiye yapamadım çocuk durmadı, fırsat bulamadım dedi.. size gelirken ben Bim'e uğrarım hazır kurabiyelerden alır gelirim dedi
nasıl sinir oldum anlatamam.. bari bir pastaneye uğra da güzel bişey al dedim, ayy şimdi çok pahalı olur onlar bimden alırım dedi.. ben aynen şok geçirdim...
onun yaptığı terbiyesizlikti ama ben diğer arkadaşa ayıp olmasın sonuçta onun bi suçu yok, zaten haberi de yok diye hemen apar topar kalktım, dolapta milföy hamuru vardı hemen arasına peynir koyup pişirdim 10 dakkada pişiyo zaten...
ve ne oldu dersen? geldiler ama arkadaşın elinde kurabiye falan yok... geçerken eşi durmamış bimin önünde... aman sadece pasta oluversin demiş ve almadan gelmişler.. ben iyiki de milföyü yapmışım... ve sonra ne oldu dersin?
diğer arakadaşa ne dedi biliyormusun, senin için hazırladığım süprizi beğendinmi canım arakadaşım dedi
resmen guk diye yutkundum... nasıl sen yapmış oluyorsun yaa, herşeyi ben yaptım, evimde hazırladım ağırladım, pastasından çayına poğaçasına kadar ben yaptım.. hanfendi süprizimi nasıl buldun dedi..
buyur yorumu sen yap dejavu'cum....

ben her gittiğim evde haızrlığa yarım ederim, yeme içme faslı bitince de bulaşıklara varıncaya kadar yıkarım yardım ederim.. haliyle kendi evimde de beklerim bu inceliği.. ama nedense bana gelenler elini bile kımıldatmaz...

Gittigim yerde bende hic oturmam gercekten servise olsun bulaşık Olsun toplamadan cikmam .Bazen rahatina duskun misafirlerde var yani geneli demiyorum

bende sen gibi sayılırım, gelmeden önce değil, geldiğinde acaip telaş yaparım, noluyosa bana :)

Gittigim yerde bende hic oturmam gercekten servise olsun bulaşık Olsun toplamadan cikmam .Bazen rahatina duskun misafirlerde var yani geneli demiyorum

bana ne hikmetse hep rahatına düşkün olanlar denk geliyor kıllarını kıpırdatmıyorlar... en sinir olduğum da çocuklarına bakmayan anneler.. sanki çayıra salmış gibi hiç bakmayanlar var.... kırıyor döküyor ses etmiyorlar.. kendi evlerinde ise benim oğlum ufacık bişey yapsa hemen gazel bi bak çocuğuna diye uyarıyorlar... bende buna sinir oluyorum....

Gercekten aynen dediğiniz gibi bide misafir gidince evi topla temizle aksam yemegi cocugun dersleri .yada hafta sonu eş dost akraba gelirse ben bitiyorum

Olmaz mı ya aynı ben de öyleyim annemden geçmiş bana oda böyle telaşlıydı , önceden geleceğini bildiğimiz misafirde zaten aşırı telaş oluyo birde aniden gelenler için özel su böreği açıp buzluğa koymalar felan özel dondurucu misafire ayrılmış resmen neden böyleyiz bilmiyorum halbuki çoğu kadın ne rahat önümüze iki püskevit koyuyorlar tamam :)

Canım camlarımda yağmur izi vardı sadece mutfak dolapları filan bikaç hafta önce silinmişti yine de sildim özellikle o kişi kusur arayacak biliyorum bende buyrun gelin dedim sonra da kızdım emrivaki yaptı sanki o krndi gününde çağırdı mı neden hemen kabul ettim diye ki ona desek hiç emrivaki kabul etmezdi. Ben dr kendimi yorup duruyorum havalar ısınmadığı için halılarımı yıkamaya vrremedim mesela silemem de zaöanım yok kötü de değiller gerçi ama böyleyim işte. Ama benim günümde ee sanane zaman geliyoruz diyeceğim yani. Menümde hemen hemen hazır fazla olacak ama memnun kalsınlarda benden çıksın.senin arkadaşın da baya yüzsüz ve rahatmış terbiyesiz işte

Bende ayniyim ama bos zamanlarimda yapip buzluga koydugum yiyecekler cok kurtarici oluyor, borek pogaca kek,hazirlanmis kofte,kurdan kebabi yikanmis dogranmis sebzeler dolma vs gibi @adece temizlik kaliyor aklimda

Ahh ahh o stres sıkıntı beni mezara sokar eminim bırak yemeği herhangi bi arkadaşım kahveye gelse bende durum yine aynı çok kötü bişey ya gece uykularini kaybediyorum

hemde nasıl.. çok da iyi bir dosttur ama o gün neden öyle yaptı anlayamaım.. çok da kırıldım...
hala üçümüz görüştüğümüz zamanlarda yine söyler, süprizimi beğendin değilmi canım , falan diye sorar...
yani bukadar olur, kendimi kullanılmış gibi hissediyorum o öyle dedikçe... yapan eden hizmet sunan benim, ama o benim üstümden sürpriz yapmış oluyor...

bende öyleyim ya misafirin mi sini duysam başlarım hazırlığa :) ne pişirsem ne sunsam.. ev yeterince temizmi, hangi örtüyü sersem, ben ne giysem falan derken.. kafamda deli sorular ben herşeyde böyleyim zaten, mükemmel olsun isterim.. bi kek yapıyım geçiştiriyım diyemem.. bu telaşımız da zaten misafire verdiğimiz değeri gösteriyor bence

Hahahhaaaa senin is benim cay icmeye gelecekler icin yatakodasi perdelerimi yikamam gibi olmus.uzaktan geliolardi bide kalirlar falan perde cam allah ne verdiyse girisip resmen genel temizlik yapmistim Geleninde 2 yasinda oglu vardi masallah benim soyunma odama kadar biskuvi ufalamisti cikolata surmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…