Misafir geldiginde artan yemekler

hepgenc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
1.208
1.776
63
Kizlar misafir geldiginde bir suru sey hazirliyorum abartmadan. Ama tam tamina bitmiyor tabi kim artanlar oluyor. Bazen birkac gun, bir hafta ya da daha uzun surelerde kaliyorlar. Boyle bir durumda artanlari ne yapiyorsunuz? Sonraki gun tekrar mi koyuyorsunuz, cope mi atiyorsunuz ya da baska ne yapiyorsunuz? Cok buyuk bir dert degil ama merak ediyorum. Atsam israf, sonraki gun koysam ayip mi olur?

Difrize atıyorum ısıtılacak gibileri. Başka bireylerse kedimiz köpeğimiz sokakta bol onların nasibi oluyor

Asla çöpe atmam bozuk olmadığı sürece . Birtene kadar yeriz , iki üç gün . Buzluğa atarım atılacak olanları. Sokağa kedi köpeğe bırakırım. Ama ziyan etmem.

Yemek atılır mı Ya Hu!
Daha neler...

Ertesi gün yiyoruz . Öyle fazla fazla artmiyor.

Ben kişi sayısına uygun yemek yapıyorum..

Çeşit çeşit yemek varsa hele çokça asla yapmam. Herkesin yiyebileceği bir porsiyon zaten.

Niye çöpe atayım nimeti...
4 gün ard arda yediğim yemekler oluyor bitsin diye. Olmadı kediye, köpeğe, kuşa veririm verebildiğimi. İkramlık bir şeyse ve tazeyse bazen iş yerime götürürüm, gelip geçen yer. Asla atmam. Yemeği çöpe atıncaya kadar bir sürü seçenek var....

Çok samimilerse yanlarına koyarım bir kapta.
Derin dondurucuya koyarım.
Ertesi gün de yerim.
İşe götürürüm.

Yatılı misafir sanırım. Ben de şimdi fark ettim.

Yabancı değilse yine aynı yemekler ısıtılıp yenilebilir. Zaten samimi olmasaydı yatılı misafir olmazdı.

Ya da bir kısmı yine servis edilir , diğeri buzluğa atılır. Aparatif bir şeyler hazırlanır.

ertesi günde kalan yemekleri koyarsın önlerine niye ayıp olcak, uzun süreli kalıyolarsa her gün onlarla yemek yetiştirmek kolaymı

Yemek atmak çok kötü bir şey hakikaten, insanın vicdanı sızlar atarken.

ertesi günü yanına bi çeşit daha yapar tekrar ikram ederim.. gerçi apartmandaki komşularımada veriyorum ben bir tabak. genelde çok kalmaz.. akşam oğlumla babası kedilerede veriyorlar çok kaldımı.. çok şükür çöpe gitmez kolay kolay.

kime ayıp oluyor? niye yapılmış yemeği atayım her gün farklı çeşit çeşit kimsede yemek pişmiyor.ısıtıp mis gibi yemek işte yiyoruz bitene/bozulana kadar.

bir iki çeşit artıyorsa yanına iki çeşit daha yapıverin neden ayıp olsun. hepsinden artıyorsa üst üste aynı yemeği yemek sıkıcı gelebilir tabi eğer bunun düşüncesindeyseniz. bazı artanları samimi komşularınız varsa verin, sokak hayvanlarınada verebilirsiniz kılçıklı kemikli şeyler değillerse (boğazlarına batıyor)

O gün pişirdiniz ısıtmadınız bir daha o zaman ertesi güne ayırıyorum baktım cok fazla buzluğa kavanoza koyup atıyorum. Neden çöpe atılsın ki ama dolaba koyup iki gün ısıtmam bütün yemeği, ayırıp isitirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…